Kempen Jom Taksir Zakat Dari Lzs Cara Kira Zakat Dengan Mudah Dan Menang Hadiah


 Assalamualaikum 
Kempen Taksir Zakat dari Lembaga Zakat Selangor | Haaa dah bayar zakat ke belum tu ? Jika belum, segerakan ya, tapi jangan lupa taksir zakat dulu sebelum bayar. Kenapa kena taksir ? Haa bagi yang belum tahu, ada berita baik qaseh nak kongsikan pada semua, bukan berita baik dari qaseh tau, tapi dari Lembaga Zakat Selangor, wah wah apakah itu ? Bagi yang selalu mengikuti media social Lembaga Zakat Selangor, pasti sentiasa maklum, LZS selalu mengadakan kempen-kempen best buat pembayar zakat, dan semestinya ada hadiah-hadiah yang menarik, sambil-sambil korang bayar zakat tu boleh join kempen-kempen yang ada tau, mana lah tahu rezeki orang-orang yang baik dan bertangungjawab macam korang semua 


Kali ni, LZS mengadakan Kempen Jom Taksir Zakat, wow korang boleh taksir zakat dan menang hadiah ! Ada yang kurang faham ? Takpe-takpe qaseh akan terangkan pada korang ye. Benda senang sahaja 
Apakah itu Taksir Zakat ? 
Dalam bahasa mudahnya taksir zakat ni bermaksud mengira anggaran zakat yang perlu dibayar. Tak semua tahu nak kira zakat macamana kan? Zakat pula terbahagi kepada beberapa jenis, yang paling mudah nak kira adalah Zakat Fitrah, bila tiba Ramadhan je, semua berlumba-lumba untuk bayar zakat fitrah yang mana kiraannya mengikut harga beras yang dimakan.  
Kempen Jom Taksir Zakat ni bermula dari 15 Jun 2022 sehingga 31 Julai 2022, bagus ye kempen macam ni, sekurangnya kita boleh ambil tahu jumlah zakat sebenar yang perlu dibayar dengan mudah dan tepat, pada masa yang sama memberi kesedaran untuk taksiran jenis-jenis zakat harta
 
Oh ye, selain hadiah lumayan, korang boleh tebus baucer KFC sebanyak RM5 selagi masih ada stok. Jom kita tengok hadiah-hadiah buat bakal pemenang. 


Korang berpeluang memenangi hadiah lumayan :
1. Hadiah utama : Yamaha Lagenda  115Z FI 2. Hadiah kedua : Nintendo Switch OLED3. Hadiah ketiga : Smartwatch Garmin4. Hadiah saguhati : Galaxy Tab A8  
Cara-Cara Taksir Zakat 
Qaseh pun tak ingat sangat sebenarnya nak kira zakat ni secara manual,  tapi tak perlu risau, ia jadi sangat mudah dengan teknologi sekarang, tak perlu nak kira-kira di kertas, ada cara paling mudah dan cepat, 


Download Aplikasi Zakat Selangor  Korang hanya perlu download applikasi Zakat Selangor di App Store atau Play Store. 
 
Bila dah download gunakan fungsi “Taksir” dalam aplikasi Zakat Selangor, pilih dan buat lah taksiran jenis-jenis zakat harta, kemudian “ Simpan Taksir Zakat” 
1. Tekan fungsi “taksir” dalam aplikasi
 

2. Pilih zakat harta yang korang ingin taksir , ada 6 zakat yang korang boleh taksir, zakat pendapatan, zakat perniagaan, zakat simpanan, zakat pelaburan, zakat emas dan zakat KWSP 
 

3. Sebagai contoh, qaseh pilih Zakat Emas, hanya masukkan nilai dan pilih “taksir zakat” , akan keluar nilai yang korang perlu bayar, haaa mudah kan ! 

Akhir sekali, jangan lupa tekan pada fungsi “Simpan Taksir Zakat” pastikan korang LOGIN dahulu barulah keluar fungsi tersebut. Okay !
 
Syarat kelayakan dan lain-lain lagi tentang peraduan ni, korang boleh baca di https://jom.zakatselangor.com.my 
EZO | Elektronik Zakat Online  
Berapa ramai antara kalian yang masih membayar zakat secara offline ? Kenapa nak susahkan diri sedangkan ada cara yang lagi mudah. Dengan EZO ni, korang boleh bayar secara online sahaja, jadi tiada lagi alasan tiada masa untuk membayar zakat 

Selain itu juga, korang boleh semak rekod bayaran zakat sebelum-sebelum ni dan juga boleh semak status permohonan zakat, boleh daftar di https://ezo.zakatselangor.com.my, bila dah daftar, selepas ini hanya login sahaja dan segala data dan semakan korang boleh semak dengan mudah
 
Kelebihan Akaun EZO
1. Memudahkan pengeluar mendapatkan resit Bayaran Zakat2. Memudahkan pembayaran zakat3. Info terkini mengenai kempen dan aktiviti LZS4. Menyemak status permohonan bantuan agihan  
Pengagihan Zakat  Bila dah buat pembayaran zakat, mesti lah kita nak juga tahu kemana wang zakat itu diagihkan, kepada siapa dan adakah ia diagihkan kepada mereka yang benar-benar memerlukan. Siapa yang benar-benar layak menerima wang zakat ni ? Mereka yang layak adalah terdiri dari :  Asnaf FakirAsnaf MiskinAsnaf AmilAsnaf MuallafAsnaf RiqabAsnaf Gharimin Asnaf FisabilillahAsnaf Ibnu Sabil Kalau korang nak tengok aktiviti-aktiviti agihan zakat, jangan lupa follow facebook page LZS, sebelum nak kata bukan-bukan atau menilai yang tidak baik, tengok lah aktiviti-aktiviti agihan yang LZS lakukan, semuanya diupdate dalam media social atau korang boleh tengok di https://www.zakatselangor.com.my/informasi/laporan-aktiviti-zakat/



 
Zakat adalah salah satu daripada rukun Islam yang kelima. Antara hikmah dan tujuan ALLAH SWT mensyariatkan zakat ialah: Mengagihkan sebahagian kecil kekayaan daripada golongan yang berada kepada golongan yang kurang berada.Membersihkan diri pembayar zakat.Membersihkan dan menyuburkan harta pembayar zakat.Mewujudkan sifat bersyukur terhadap nikmat yang dikurniakan oleh ALLAH SWT di kalangan golongan yang berada.Mengurangkan perasaan iri hati di kalangan yang kurang bernasib baik.Mewujudkan perhubungan antara hamba dengan ALLAH SWT di samping perhubungan antara manusia dengan manusia.Memberi peluang kepada golongan hartawan untuk beribadat dalam bentuk mengeluarkan zakat daripada harta mereka.Mewujudkan kesatuan di kalangan masyarakat Islam dalam urusan ekonomi dan kewangan.  
More Info : 
Website : https://www.zakatselangor.com.myFacebook : https://www.facebook.com/zakatselangor/Instagram : https://instagram.com/zakatselangor 
TALIAN ZAKAT SELANGOR1-300-88-4343 Isnin – Jumaat : 8:30 pagi hingga 5:30 petangRehat Jumaat : 12:15 petang – 2:45 petangSabtu, Ahad & Cuti Umum : TUTUP 
 


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.qasehdalia.com/2022/07/kempen-jom-taksir-zakat-cara-kira-zakat-dengan-mudah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Lembaga Zakat Selangor Lancarkan Kempen Bulan Taksir Zakat Taksir Dan Menang Hadiah

Lembaga Zakat Selangor Lancarkan Kempen Bulan Taksir Zakat Taksir Dan Menang Hadiah

papar berkaitan - pada 24/7/2022 - jumlah : 155 hits
Assalamualaikum dan harap yang tengah baca ni dalam keadaan sihat sejahtera Korang pernah dengar tak program Bulan Taksir Zakat dari Lembaga Zakat Selangor Okay jujur Mimin cakap ini merupakan kali pertama Mimin dengar Jadi Mimin pun tanya ...
Memenangi Hadiah Menarik Dengan Jom Taksir Zakat

Memenangi Hadiah Menarik Dengan Jom Taksir Zakat

papar berkaitan - pada 21/7/2022 - jumlah : 105 hits
Assallammualaikum Hai semua okay kali ini Shailla ingin kongsikan tentang Jom Taksir Zakat bersempena bulan taksir zakat Lembaga Zakat Apa yang menarik tentang Jom Taksir Zakat ini adalah korang berpeluang untuk memenangi hadiah menarik dar...
Taksir Zakat Dan Menang Hadiah Menarik Bersama Lembaga Zakat Selangor

Taksir Zakat Dan Menang Hadiah Menarik Bersama Lembaga Zakat Selangor

papar berkaitan - pada 25/7/2022 - jumlah : 122 hits
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera Korang dah buat Taksiran Zakat Belum Tahukah korang yang semua kerja berpendapatan dan harta daripada hasil itu wajib dizakatkan Sekarang Lembaga Zakat sedang menggalakkan orang ramai untuk membuat Taksi...
Taksir Zakat Boleh Menang Motor Anjuran Lzs

Taksir Zakat Boleh Menang Motor Anjuran Lzs

papar berkaitan - pada 17/7/2022 - jumlah : 142 hits
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Bila terbaca je mana mana Lembaga Zakat Selangor automatik YF akan refresh semula part mana yang terlupa terlepas tertangguh segala TER lah kan Itulah bagusnya kegunaan sosial media ye dak Bukan apa...
Jom Taksir Zakat Sempurnakan Zakatmu Bersama Lembaga Zakat Selangor

Jom Taksir Zakat Sempurnakan Zakatmu Bersama Lembaga Zakat Selangor

papar berkaitan - pada 19/7/2022 - jumlah : 152 hits
hai assalammualaikum Jom Taksir Zakat Sempurnakan Zakatmu Bayar Dan Menang Kempen Bulan Taksir Zakat Oleh LZS Setiap tahun pasti nad akan kongsikan apa aktiviti dan kempen yang dilakukan oleh Lembaga Zakat Selangor Orang cakap sharing is ca...
Jom Taksir Zakat Bayar Jumlah Tepat Hidup Lebih Berkat

Jom Taksir Zakat Bayar Jumlah Tepat Hidup Lebih Berkat

papar berkaitan - pada 13/7/2022 - jumlah : 152 hits
AssalamualaikumDalam setiap rezeki kita ada hak orang lain di dalamnya termasuk gaji kita setiap bulan Mungkin kita masih ada dibenak fikiran kita akupun susah apalagi nak bayar zakat Cetusan hati itu berlarutan dan akhirnya kita abaikan ta...
Taksir Zakat Dan Menangi Hadiah Menarik

Taksir Zakat Dan Menangi Hadiah Menarik

papar berkaitan - pada 18/7/2022 - jumlah : 117 hits
Taksir Zakat dan Menangi Hadiah Menarik Assalamualaikum semua mungkin ada sesetengah orang yang belum tahu zakat yang kita harus bayar bukan hanya zakat fitrah je ada banyak lagi seperti zakat pendapatan zakat perniagaan zakat emas perak za...
Buat Bubur Asyura Utara Cara Mudah Cepat Rasa Padu

Buat Bubur Asyura Utara Cara Mudah Cepat Rasa Padu

papar berkaitan - pada 29/7/2022 - jumlah : 94 hits
Ada yang mengidam nak makan bubur Asyura Boleh cuba cara mudah ni hanya guna dua cawan tepung dan guna santan kotak Rasa pun sedap Bubur Asyura UtaraBahan A2 cawan tepung beras2 sudu tepung jagung1 kotak santan 4 cawan air 1 sudu kecil gara...
Cara Kira Cgpa Uitm

Cara Kira Cgpa Uitm

papar berkaitan - pada 9/7/2022 - jumlah : 230 hits
Bagi pelajar UiTM anda perlulah tahu mengira CGPA anda bagi memudahkan anda mengetahui prestasi semasa akademik anda untuk subjek subjek yang sedang diambil Kebiasaannya kita akan memanggil CGPA ini sebagai pointer jadi jangan hairan dan pe...
Apple Pilih Bangunan Milik Kwsp S P Setia Dan Sime Darby Sebagai Pejabat Baharu Battersea Power Station

Guan Zi Zai House By Tanzo Space Design In Beijing China

Wanita Mangsa Culik Ditemui Mati Dalam Gaung

Pengkaramelan Suatu Tindakbalas Kimia Yang Menakjubkan

Menghapus Stigma Negatif Kondom Di Tengah Manfaatnya Bagi Kesehatan

Kedai Merchandise Premium Liverpool Fc Kini Di Buka Di Sunway Pyramid

Jangan Pandai Pandai Ambil Hak Orang Tanpa Izin

Lelaki Pasang 9 Penyaman Udara Di Rumah Bayar Bil Rm32 900 Sebulan



5 Punca Kenapa Mangsa Jenayah Seksual Hanya Berdiam Diri

Undang Undang Disebalik Bertukar Gambar Nakal Walaupun Suka Sama Suka

Aksi Bercium Tersebar Aedy Ashraf Kunci Mulut

Kisah Bagaimana Iran Benarkan Rakyat Mereka Jual Buah Pinggang

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Adakah Engkau Menungguku Slot Lestary TV3


Kamu Dah Lama Berpolitik

4 Tourist Places Recommendation In Kuala Lumpur That You Must Visit

Nasihat Ulama Sunnah Orang Islam

Airasia Exempts Face Mask Onboard

Wao Kicks Off Jenayahkanmenghendap Campaign With Key Influencers

Inside Samsung S Ultra Thin Glass Innovation