Polisi, Penafian, Terma dan Syarat


Penafian : kami bukanlah pemilik asal semua artikel yang terdapat di dalam laman babab.net ini, fungsi babab.net hanyalah sebagai sistem 'aggregate' yang membantu blogger baru mendapat tempat di laman carian seperti bing.com dan google.com.

Sekiranya ada artikel yang tidak bersesuaian dan melanggar etika, sila hubungi kami untuk permohonan penurunan. Kami juga telah menapis semua artikel yang berunsur lucah, ganas, dan melampau berdasarkan pemahaman bahasa pengaturcaraan sahaja.

Kadangkala ada blogger sengaja menggantikan tajuk artikel mereka kepada "s3kz","b0-G3l" dan bermacam-macam lagi dengan niat untuk mengelak sistem penapisan mengesan kerja tidak bermoral mereka. Kami menafikan sekeras-kerasnya bahawa kami tidak mahu dan tidak ingin sama sekali mengumpul artikel-artikel bodoh dan tidak bermoral seperti ini.

Kami hanya melakukan kerja 'aggregating' kepada blog yang meletakkan banner ataupun widget kami sahaja. Anda dianggap bersetuju dengan terma dan syarat kami sekiranya anda meletakkan banner ataupun widget kami pada blog anda. Kami berhak membatalkan mana-mana blog yang memiliki kandungan lucah, ataupun terlibat dengan jenayah.

Terma dan Syarat


Mana-mana blog yang mengandungi kriteria-kriteria berikut, akan diberi pelepasan oleh kami tetapi kami terpaksa menyenarai domain blog ini dalam kategori pemerhatian & selia (sandbox). Hal ini tidak dapat dielakkan kerana kami mendapat banyak komen dan aduan dari pembaca yang tidak begitu selesa justeru menyebabkan sistem kami dicemuh kerana menyusahkan pembaca untuk mencari informasi berguna kepada mereka :

  1. Popup paksa like facebook, popup dengan timer, popup yang memaksa user klik 2 kali untuk tutup, full new page popup.
  2. Penggunaan advertisment seperti adf.ly, yliix media, h12 dan sebagainya (yang memiliki popup dan redirect)
  3. Floating div iklan yang melampau di kiri, kanan, atas dan bawah.
  4. Terlalu banyak penggunaan javascript widget seperti script salji pada laman blog, dedaunan yang jatuh, animasi yang mengekori cursor
  5. Memiliki script clickjacking ataupun likejacking contohnya seperti script dari seductiveX yang menipu klik untuk pengiklanan seperti adsense dan lain-lain
  6. Redirection ke domain lain. Hal ini kerapkali disembunyikan dalam widget-widget seperti "online user", "widget came from" dan lain-lain


Mana-mana blog yang tersenarai di dalam kriteria di bawah tidak akan dilayan dan akan di-banned oleh kami. Kami ingin meminta maaf kerana bersikap tegas dalam hal ini. Perkara yang perlu diambil kira, matlamat utama kami ialah menyenaraikan "artikel pembacaan" untuk orang ramai.

  1. Blogshop ataupun blog yang mengiklankan produk mahupun servis.
  2. Blog affiliate juga dilarang keras sama sekali
  3. Blog yang terabai / tidak diupdate melebihi setahun
  4. Blog yang memiliki layout ataupun konten blog yang memeningkan serta menyusahkan pembaca untuk membaca
  5. Blog yang berkongsi bahan-bahan terlarang (warez) ataupun melanggar etika hakcipta
  6. Blog jawatan kosong.
  7. Mengandungi bahan-bahan bacaan dewasa (18SX) ataupun mengandungi gambar-gambar lucah yang tidak sesuai untuk semua lapisan masyarakat.
  8. Blog "spam" semata-mata atau secara lebih jelas, blog yang mengandungi perkataan rawak dan perkataan-perkataan yang hanya sekadar SEO tanpa input ilmiah untuk dibaca.


#EOF

Wanita Hamil Maut Dilanggar Adiknya Yang Sedang Undurkan Kereta

Pemilihan Aliran Ke Tingkatan 4 Selepas Pt3 Ibubapa Pun Pening Juga Nak Fikir

Usahawanita Berjaya Ini Berkongsi 10 Nasihat Aliff Syukri Untuk Anak Muda Nasihat Ke 9 Sangat Aku Kagum

Bahaya Natijah Sakit Gigi Tidak Terjangkau Dek Akal

Kalau Berumah Di Pinggir Kumbahan

Terima Kasih Dap

Dah Sebulan Ujir Menghilang Sedihnya Hanya Tuhan Yang Tahu

Sagu Gula Merah Special



Biodata Shaza Bae Shaza Peserta Dewi Remaja 2019

Kenapa Papan Kekunci Nombor Telefon dan Kalkulator Berbeza

Kisah Manusia Pertama Yang Membuat Siaran Langsung 24 7 Kehidupannya

Biodata Dan Latar Belakang Penyanyi MK K Clique

Reformasi Yutori Kyoiku 2002 Punca Pelajar Jepun Jadi Terlebih Manja


Resepi Ketam Masak Cili Telur Senang Sedap

Cuba Jatuh Kerajaan Ph Musuh Negara

The Lova Dengan Nama Cinta Chord

Kerja Yang Tak Pernah Habis Buat Ibu Penat Sangat Rupanya Zikir Ini Membantu

Enam Beradik Hilang Ayah Lepas Tiga Jam Balik Dari Umrah Tiada Lagi Orang Nak Bawa Jalan Jalan Sedihnya

Pokok Kacang Panjang Renek