Pengalaman Beli Barang Elektrik Online Di Pg Mall


Pengalaman beli barang elektrik online di PG Mall | beli barang elektrik online? Biar betul, tak takut kah bila sampai barang tu rosak pula ? Return  pula satu hal, kena pergi pejabat pos urus itu ini, postage tanggung sendiri tau, Itu ja bermain difikiran, iyala kita sudah beli barang mahal macam tu, bila sampai rosak pula tak kah rugi tu, membazir duit saja.


Baca Pengalaman beli glucometer (alat untuk check gula untuk ibu mengandung)

Sha dah beli macam-macam secara online termasuklah power bank, rak piring, speaker dan sha pernah memberanikan diri untuk beli handphone pada ketika dahulu, syukur rezeki sha belum pernah lagi barang yang sha beli sha pulangkan balik kepada tuannya, adapun sparepart skuter suami sha iaitu starter tidak berfungsi dengan baik, leceh kalau nak pulangkan so burn Rm50 lebih disitu.

Pernah juga sha beli secara online baju pajamas untuk eshal , sha siap bagi ukuran dekat seller sebab eshal kan masih baby, umur 4 bulan tapi baju tu sha min saiz yang besar sikit. Lama boleh pakai, bila sampai baju tu, kecil lah pula, seluar langsung tak muat, baju singkat dan lebar bila di cuci, kualiti baju tu tak berapa elok. Salah seller sha dah bagi ukuran tetap bagi salah size, tapi nak buat macam mana, suami cakap tiada rezeki, jadinya baju tu simpan dalam stor. Baru nak matching dengan edan.


Baca Pengalaman beli pump susu di shopee

Beberapa bulan yang lalu sha dapat voucher dari PG Mall, terfikir nak beli apa dalam website nya, agak lama jugalah sha survey, lastly decide nak beli bread toaster dan hair dryer. 

Pengalaman beli barang elektrik online di PG Mall
Al kisahnya sha nak beli bread toaster sebab sha dan suami suka sangat makan roti paun yang panjang tu, selalu bakar di kuali dan masak telur mata untuk sarapan pagi, jadi sha rasa better sha beli bread toaster, brand faber. memandangkan ada voucher free kan hihi

Hair dryer pula sebab sha ada hutang dengan suami, sha rosakkan hair dryer dia untuk keringkan baju setahun yang lalu haha..jadi ngam juga di PG Mall ada brand yang sama iaitu Philips warna dan design lebih kurang jugalah hitam, so sha cepat-cepatlah grab.







Postage setiap satu item RM20 so untuk 2 item adalah RM40 walaupun barang tersebut dari kedai yang sama. Pos ke Sandakan Sabah


Baca Pengalaman beli baju mengandung di SG shop

Dalam RM130 juga sha spend dekat PG Mall untuk 2 item termasuk postage bagi sha agak mahal juga jika sha bandingkan beli di website lain seperti shopee, postage free apabila beli barang minimum RM15 atau RM40 ikut kedai juga.

Tapi di PG Mall pun ada diskaun juga, sha dapat claim RM20 postage untuk pembelian RM100 ke atas so oklah memandangkan dapat voucher di PG mall, semua bayaran adalah free

Jadi sha proceed payment.

Lepas buat pembayran, nanti pihak PG Mall akan hantar notification pembayaran dan tracking no.  melalui email yang korang telah daftarkan. Dan seller sha ni guna pos J&T


Baca Pengalaman membida di Chilindo

Malangnya bila sha cuba untuk trace tracking no. Pada website j&t ianya invalid, status dalam order pula pending pickup. Setiap hari sha check status tetap sama juga. Aduhai takkan lah seller PG mall ni nak menipu pula, jadi sha try chat seller, button chat pada status order ada tapi not working, button helpline pun tiada..website PG mall ni agak lembap sikit bagi pandangan sha, tapi buyer banyak juga beli dekat situ maybe sebab dapat voucher ka apa sha pun kurang pasti



Jadi sha pergi item yang sha beli tu, ah jumpa pun button chat, cepat-cepat sha tanya dia nombor tracking tak dapat trace dia minta order nombor sha bagi la, nak reply  tu pun makan masa juga sampai situ ja dia balas

Leceh lah pula kan, tak mesra alam betul lah, tiba-tiba pagi tu j&t call sha minta alamat penuh, sha terpikir tak kan lah barang PG mall dah sampai? 

Eh betul lah barang dah sampai, tracking tak dapat trace, barang dah sampai syukurlah haha baru ja sha nak cancel nak cari seller lain.

Dengan laju nya sha buka parcel, tengok hair dryer cantik seperti dalam gambar dan berfungsi. Saiz pun ngam dengan tangan sha, senang pegang dan ringan di bawah kemana saja. Love sangat hihi







buka kotak bread toaster pula comel tapi ada retak sikit dekat tempat penekan tu, sha try berfungsi dengan baik juga, ini mesti retak semasa penghantaran, sebab kotak kemek sikit, bolehlah asalkan berfungsi dan tak bahaya kalau digunakan.




Dua-dua barang ni ada warranty card jangan risau kalau rosak boleh return. Dan yang paling penting ada chop sirim..
So guys itu saja pengalaman sha beli barang elektrik secara online..mudah2an ada rezeki untuk beli lagi kali ni wishlist nak beli vacum robot tu..hihi doa kan










Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.opzzpinky.my/2020/11/pengalaman-beli-barang-elektrik-online.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Pengalaman Beli Barangan Ikea Secara Online Mudah Dan Cepat

Pengalaman Beli Barangan Ikea Secara Online Mudah Dan Cepat

papar berkaitan - pada 21/11/2020 - jumlah : 190 hits
Assalamualaikum Alahai lama nya tak update blog Mana tak nya mood memang kelaut sejak WFH nie Malas nak ngomel panjang terapi untuk kembalikan mood macam biasa lah shopping Duduk rumah pun boleh cuci mata dan cuci duit sekali Matilanak Seka...
Beli Barang Di Chow Kit Wajib Sebulan Sekali

Beli Barang Di Chow Kit Wajib Sebulan Sekali

papar berkaitan - pada 16/11/2020 - jumlah : 140 hits
Aktiviti wajib 3minggu sekali atau sebulan sekali cari stok makanan lepas tu simpan dlm freezer Selama ini kami guna kaedah ini masih segar la ikan Jimat banyak beli barang di Chow Kit ini Selagi boleh jimat memang nak jimat jimat duit jima...
Misi Mencari Bingkai Cermin Mata Baru Teman Housemate Beli Laptop Di Digital Mall Pj

Misi Mencari Bingkai Cermin Mata Baru Teman Housemate Beli Laptop Di Digital Mall Pj

papar berkaitan - pada 22/11/2020 - jumlah : 163 hits
Salam to all readers Misi Mencari Bingkai Cermin Mata Baru Teman Housemate Beli Laptop di Digital Mall PJ Betullah orang kata dalam gaji kita mesti ada rezeki orang lain Nak dekat gaji benda yang kita tak jangka nak rosak itulah baru nak ro...
Rahsia Taobao Panduan Import Barang Dari China Secara Online

Rahsia Taobao Panduan Import Barang Dari China Secara Online

papar berkaitan - pada 5/12/2020 - jumlah : 208 hits
Assalamualaikum Haa nama pun tutorial mesti lah nak ajar macam mana nak beli barang secara borong dari China kan Tutorial ni akan ajar anda buat duit dengan mudah bila anda sudah mahir mendapatkan sumber yang murah di Taobao Bukan mudah nak...
Pengalaman Saya Ambil Kursus Pengendali Makanan Secara Online Semasa Tempoh Pkp

Pengalaman Saya Ambil Kursus Pengendali Makanan Secara Online Semasa Tempoh Pkp

papar berkaitan - pada 28/11/2020 - jumlah : 140 hits
Kursus Pengendali Makanan Untuk Semua Penjual Makanan Pewarung Gerai Home Base atau CODKalau nak tahu di Malaysia setiap pengendali makanan melibatkan jualan makanan atau berniaga makanan samada secara terus di premis atau secara home based...
Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama Pg Mall

Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama Pg Mall

papar berkaitan - pada 21/11/2020 - jumlah : 117 hits
Assalamualaikum hai semua Kali nie Kak Sue nak kongsi Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama PG Mall pula dengan korang Ya lah siapa lagi nak sokong barangan dari negara kita kalau bukan kita rakyat Malaysia sendiri kan Walaupun kita masih l...
Di Hawai Edhy Prabowo Dan Istri Pakai Duit Suap 750 Juta Beli Barang Mewah Diantaranya Jam Rolex

Di Hawai Edhy Prabowo Dan Istri Pakai Duit Suap 750 Juta Beli Barang Mewah Diantaranya Jam Rolex

papar berkaitan - pada 26/11/2020 - jumlah : 134 hits
Di Hawai Edhy Prabowo dan Istri Pakai Duit Suap 750 Juta Beli Barang Mewah Diantaranya Jam Rolex Source https www tribunnews com nasional 2020 11 26 di hawai edhy prabowo dan istri pakai duit suap 750 juta beli barang mewah diantaranya jam ...
10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid 19

10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid 19

papar berkaitan - pada 4/12/2020 - jumlah : 131 hits
10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid 19 Pesanan online kini menjadi trend tatkala negara kita kini sedang dilanda wabak Covid 19 Ditambah pula kita digalakkan untuk berada di rumah jika tiada ...
Beli Barang Di Amazon

Beli Barang Di Amazon

papar berkaitan - pada 28/11/2020 - jumlah : 145 hits
Kebiasaannya anda boleh membeli barang di Amazon com ketika musim Black Friday Cyber Monday dan Thanksgiving dan lain lain sebab membeli barang di Amazon ketika musim biasa agak rugi kerana tukaran nilai USD yang mahal berbanding Ringgit ri...
Ternyata Syekh Ali Jaber Meninggal Dunia Saat Istri Sedang Hamil 4 Bulan

Doktor Kagum Rawat Pesakit Kental Datang Minta Ubat Gatal Pkp 1 0 Hilang Kerja Pkp 2 0 Lebih Tragis Nasibnya

Di Kerat Di Rebus Roh Man Yee Merayau Dalam Apartment

Pemurtadan Terang Terangan Risuli Lubis

Pkp Kasihan Rakyat Kelantan Sebab Exco Cerdik Sangat

Pemimpin Umno Ada Kes Mahkamah Perlu Berundur

23 Warga Emas Maut Beberapa Hari Lepas Terima Suntikan Vaksin Pfizer Di Norway

Istri Berikan Teguran Karena Merokok Di Samping Anak Sang Suami Malah Cekik Bayinya Yang Masih 40 Hari



Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

Resepi Keropok Nasi Paling Mudah

8 Cara Dahsyat Apple Lindungi Produk Yang Belum Dikeluarkan

Berapa Berat Segumpal Awan

Kajian Terbaru Menunjukkan Kopi Decaf Tidaklah Sebagus Yang Disangka


Tips Kewangan Pelaburan Unit Amanah Jangka Masa Panjang

Warung Lang Buana Walaupun Tersorok Tapi Mendamaikan Di Kg Panchur Merah Setiu Terengganu

Skin Ps5 Jersey Bola

Warung Sepahtu

Video Ac Mizal Kongsi Video Cikgu Maryam Ajar Lagu Bahasa Korea Buat Netizen Terhibur Lisa Doktor Join Sekaki

Kapal British Lama Dipercayai Tahun 1800 An Ditemui Di Sungai Lipis