Misi Mencari Bingkai Cermin Mata Baru Teman Housemate Beli Laptop Di Digital Mall Pj


 Salam to all readers, 


| Misi Mencari Bingkai Cermin Mata Baru & Teman Housemate Beli Laptop di Digital Mall PJ | Betullah orang kata dalam gaji kita mesti ada rezeki orang lain. Nak dekat gaji, benda yang kita tak jangka nak rosak itulah baru nak rosak. Tak betulkan makin melarat nanti diri sendiri pula tak nampak. Tiba-tiba bingkai spec mata aku sedia ada ini dah ranap. Mujur cermin okay, so sementara waktu pergi cari bingkai ganti. Alang-alang keluar teman housemate pergi beli laptop.


Ialah kes dekat KL makin meningkat, ramai orang yang bekerja diarah bekerja dari rumah. Nak taknak laptop dah menjadi satu barang keperluan jugalah. Cadangnya nak pergi tengok dekat lowyat, tapi ramai kata dekat lowyat kalau tak pandai pilih seller nanti kena tipu la apalah. Ramai yang syorkan pergi Digital Mall PJ ini. Digital Mall PJ inilah tempat aku beli phone vivo aku. Sini memang lubuk orang beli gadget, dari laptop, pc, cpu, smartphone, kamera, televisyen. Aku keluar pagi pukul 10.00am sampai sana around 10.30am dah beratur panjang nak masuk. Nak pergi sini memang kena awal sebelum pintu dibuka. Sini pula memang sesak. Nak datang sini naik public transport pun senang. Naik LRT stop dekat LRT Asia Jaya, order je grab. Nak naik bas malas pula nak menunggu. Kalau rajin jalanlah kaki, berpeluh jugalah ketiak nanti.


Dulu aku pergi dengan moksu aku, tempat ini still under contruction depan dia. La ini dah siap cantik je. Senang akses, cuma kawasan sesak sikit orang cari makan. Tepi kedai Digital Mall PJ ini ada kedai roti canai, nasi lemak. Tadi ingat nak singgah hujan lebat terus gerak pergi Midvalley.




Macam biasalah pergi mana-mana kena jaga SOP, penutup muka kena pakai, scan barcode MySejahtera, jarak 2meter baru boleh masuk. Lepas 1 kedai ke satu kedai masuk. Masuk kedai Dell harga dia sampai tak boleh nak beli. So, keluar balik tengok dekat kedai lain, finally jumpalah. Housemate aku nak benda basic je untuk kegunaan office. Paling-paling microsoft, excel tu semua kena ada. Lain tak ada pun takpe, kalau graphic designer ialah banyak benor apps nak kena ada dalam laptop


Laptop sekarang beza dengan laptop dulu. Sekarang lebih compact, lebih ringan, size pun comel je. Nak galas dalam beg pun okay. Kalau dulu punya laptop, nak galasnya macam bawa 10 buah sekolah yang tebal-tebal tu. Dia punya tahap ketebalan, berat dia lagi. Aku tak adalah, tapi aku tengok member aku punya. Gigih tu dia bawa




Belah atas dah banyak jual smartphone, camera. Housemate aku beli laptop dekat bawah je. Jenuh jugalah nak tunggu dia setup semua. Bagi di install update sekali apa yang nak, nanti balik boleh terus guna sahaja. 



Siapa nak beli laptop murah, tak adalah murah mana pun bajet bawah RM3k boleh refer kedai ini. Betul-betul sebelah escalator. Abang ini ramah, tanya je kalau tak faham. Dalam berapa jam je dia dah dapat untuk 5 ribu lebih. hahaha... Orang datang beli laptop dah 2 orang campur dengan orang nak intall microsoft office. Betullah orang kata KL ini tak besar mana, jalan-jalan terserempak dengan saudara sendiri




Gemuk gila aku dalam gambar ini. Memang aku dah gemuk pun, duduk rumah asyik makan je. Doakan aku kurus balik.  Excited jumpa saudara, lepas tu tak tahu nak borak apa dah. Dekat sejam jugalah tunggu laptop roomate ini siap, dengan dua-dua tak makan pagi lagi. Lepas settle terus gerak ke Midvalley settlekan pencarian bingkai spec mata aku pula. Nanti meraban-raban pula nak mencari


Konon nak pergi cari bingkat dekat kedai blogger buat review area Sungei Wei, malas nak patah balik. Cari jerlah mana kedai yang ada depan mata. Dah alang-alang nak makan shabu-shabu dekat Midvalley. Carilah kedai spec mata yang ada





Dengan baju basahnya kena hujan, sebaik masuk lrt dah kering sikit. Jalan-jalan dalam mall jumpa pula kedai optic Eyecorn. Kedai ini dalam Midvalley, masuk-masuk je staff sambut kedatanganku dengan senyuman. I like orang macam ini. Aku cakaplah nak tukar bingkai,cermin ada lagi. So dia tengok dulunya cermin mata aku and carikan bingkai yang sesuai dengan kaca mata aku. Dalam pada dorang tengah cari tu aku sahajalah test koleksi dorang yang ada.



Aku dah puas pakai besi, ganas sikit-sikit tercampak. Kalau pakai plastik tahan lasak sikit. Yang bingkai baru ini pun ada besi tapi tepi dia je, tengah-tengah plastik. Cantik juga design yang kena dengan cermin aku ada sekarang. Mostly design cermin mata dekat sini nampak stylist gitu, ala-ala spec mata minah korea. Lawa, harga pun lawa. 





Yang warna pink ini pun lawa, bingkai dia tengah plastic, tepi besi. Cermin mata, bingkai plus power around RM700 jugalah. Bergantung dengan power kau. Cantiklah kalau nak beli. Kedai spec memang tak lama, dia dah jumpa bingkai yang kena dengan cermin aku, suruh aku test pakai semula okay ke tak. Kira on je, aku tukar bingkai kenalah RM328. Apa-apa pun puas hatilah dengan hasil bingkai yang dia offer sekarang. Nak cari lagi kecik, nanti terpaksa potong cermin yang ada. Dia pun tak galakkan potong cermin takut dia ganggu fokus mata kita yang dah diukur sebelum ini



Korang rasa okay tak bingkai spec mata yang aku tukar sekarang? hehe. Macam dah tak ada modal pula nak buat cerita. Ini sahajalah perkongsian aku boleh share untuk harini. Esok duduk rumah balik


Thank you for reading




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.missazwarsyuhada.com/2020/11/misi-mencari-bingkai-cermin-mata-baru.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Baru 17 Hari Menikah Suami Maut Dikelar Bekas Kekasih Di Depan Mata Isteri

Baru 17 Hari Menikah Suami Maut Dikelar Bekas Kekasih Di Depan Mata Isteri

papar berkaitan - pada 11/11/2020 - jumlah : 34 hits
Baru sahaja 17 hari merasa kebahagian membina rumah tangga tetapi wanita ini terpaksa menerima hakikat kehilangan suami yang dibunuh dengan kejam oleh bekas teman lelakinya di depan mata Lapor Tribun Jateng kejadian itu berlaku pada Jumaat ...
Pelan Perdagangan Pasangan Eur Usd Pada 17 November Vaksin Covid 19 Baru A Iran Mata Wang Eropah Tidak Jelas

Pelan Perdagangan Pasangan Eur Usd Pada 17 November Vaksin Covid 19 Baru A Iran Mata Wang Eropah Tidak Jelas

papar berkaitan - pada 17/11/2020 - jumlah : 58 hits
Kejadian COVID 19 di seluruh dunia sekali lagi pada paras tinggi pada 504 ribu tetapi ketara di bawah paras tinggi iaitu 660 ribu Kira kira 162 ribu berasal dari Amerika Syarikat sementara 10 ribu dari Perancis Berita baik adalah bahawa wal...
Beli Keyboard Baru Bekerja Dari Rumah Kan

Beli Keyboard Baru Bekerja Dari Rumah Kan

papar berkaitan - pada 8/11/2020 - jumlah : 109 hits
Assalamualaikum PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT telah diumumkan semalam mulai esok selama empat minggu tetapi PKPBKPKP iaitu Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat Kecuali Pahang Kelantan Perlis Motif tiga negeri ini tidak perlu PKPB S...
Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama Pg Mall

Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama Pg Mall

papar berkaitan - pada 21/11/2020 - jumlah : 89 hits
Assalamualaikum hai semua Kali nie Kak Sue nak kongsi Kempen Beli Barangan Malaysia Bersama PG Mall pula dengan korang Ya lah siapa lagi nak sokong barangan dari negara kita kalau bukan kita rakyat Malaysia sendiri kan Walaupun kita masih l...
Pg Mall Pre Sales 11 11 Kempen Beli Barangan Malaysia

Pg Mall Pre Sales 11 11 Kempen Beli Barangan Malaysia

papar berkaitan - pada 9/11/2020 - jumlah : 143 hits
PG MALL Pre Sales 11 11 Kempen Beli Barangan Malaysia Sales 11 11 memang mummy dah plan aim shopping beberapa barang Kalau korang ada baca entri blog mummy sesebelum ini Korang mesti tahu yang mummy sedang make over dapur bilik anak anak da...
Pakai Baju Bundle Guna Basikal Uzur Hantar Makanan Air Mata Lelaki Ini Tumpah Bila Dapat Hadiah Baru

Pakai Baju Bundle Guna Basikal Uzur Hantar Makanan Air Mata Lelaki Ini Tumpah Bila Dapat Hadiah Baru

papar berkaitan - pada 20/11/2020 - jumlah : 86 hits
Kais pagi makan pagi kais petang makan petang Itulah pengorbanan dan kesusahan seorang ayah yang dapat digambarkan demi mencari rezeki buat keluarga tersayang
Minta Cadangan Netizen Nak Beli Kereta Baru Datuk Aliff Syukri Dikritik Suruh Guna Duit Bantu Orang Susah

Minta Cadangan Netizen Nak Beli Kereta Baru Datuk Aliff Syukri Dikritik Suruh Guna Duit Bantu Orang Susah

papar berkaitan - pada 12/11/2020 - jumlah : 94 hits
Jika sebelum ini Datuk Aliff Syukri mengumumkan dia ingin menjual kereta mewahnya dengan harga yang murah kalini dia telah memuat naik video memaparkan dirinya sedang memilih sebuah lagi koleksi kereta mewah untuk dibelinya Video pendek itu...
Kena Beli Barang Baru Lepas Remote

Kena Beli Barang Baru Lepas Remote

papar berkaitan - pada 10/11/2020 - jumlah : 65 hits
Hi korang Ini la masalah bila WFH nak plak ada mak yang uzur kat rumah Mak SA memang tak pandai guna hp tak pandai sangat bab bab media sosial dunia dia hanya radio dan tv tv tu la hiburannya sejak dh pandai tukar tukar channel ni remote me...
Kongres As Tidak Mungkin Berkompromi Dengan Bantuan Fiskal Baru Gambaran Keseluruhan Untuk Mata Wang Dolar As Eur Dan

Kongres As Tidak Mungkin Berkompromi Dengan Bantuan Fiskal Baru Gambaran Keseluruhan Untuk Mata Wang Dolar As Eur Dan

papar berkaitan - pada 16/11/2020 - jumlah : 50 hits
Keengganan Trump untuk mengakui kekalahannya di dalam pilihan raya Presiden Amerika Syarikat atas alasan penipuan pilihan raya telah menyebabkan masalah besar yang lain berlaku Parti Demokrat dan Republikan di Kongres gagal mencapai komprom...
6 Gambar Muka Sajat Masa Lelaki Hasil Pendedahan Rakan Sekolah

Dalam 9 Minit Sehari Waktu Bermakna Mesti Buat Dengan Anak Terlepas Ni Rugi

Kanak Kanak Didakwa Jadi Mangsa Seksual Anak Pengasuh

Pecatlah Annuar Sebagai Setiausaha Bn Jika Umno Ada Maruah

Pelan Perlindungan Jangka Masa Panjang Prisma Etiqa

Kira Kira 100 Individu Bersenjata Serang Masjid 5 Jemaah Terkorban Dan 40 Lagi Diculik

Bapa Empat Anak Meninggal Selepas Tenat Dipatuk Ular Foto Tular Bongkar Kehidupan Daif

Polis Sedia Ambil Tindakan



Pekan Whittier Komuniti Yang Hidup Disebalik Gunung Dalam Satu Bangunan

Kenapa Ucapan Mayday Sebagai Panggilan Kecemasan

Helmet Ini Mampu Tingkatkan Produktiviti Pekerja Pada Tahun 1925

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 8

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 7


Rasai Perubahan Kehidupan Yang Lebih Baik Dengan Amalkan 3 Solat Sunat Ini Selama 7 Hingga 40 Hari

Bila Hujan Karipap Sardin Mama

Latihan Matematik Operasi Tolak Dalam Lingkungan 100 Tanpa Mengumpul Semula Secara Online Melalui Liveworksheet Com

Bakti Kepada Ibubapa

Virtual National Science Challenge 2020 Mengasah Bakat Stem Generasi Muda

Gulai Ayam Fresh From Kuali Mak