Palm Garden Hotel Putrajaya Kini Berwajah Baru Bercirikan Plantation Heritage


Hi Korang,
Berstaycation memang menjadi hobi kak lily ketika ini, bukan apa untuk melegakan rasa stress yang melanda dan juga menikmati kehidupan lain daripada yang lain di hujung minggu. Kebetulan minggu lepas kak lily bersama rakan-rakan berstaycation di Palm Garden Hotel Putrajaya. Alah dekat je dengan rumah tapi saja je nak tukar angin kan.

Portfolio Tribute Marriott Bonvoy, sebuah keluarga global yang berkembang dengan hotel bercirikan membuka semula Hotel Palm Garden, Putrajaya. Bagi para pelancong mahupun penduduk tempatan yang melancong untuk perniagaan atau percutian, hotel ini mengalu-alukan kesemuanya yang mencari pengalaman menarik dan mendambakan hubungan dengan komuniti semasa melancong


Menggemakan warisan perladangannya, hotel ini bergaya dengan tingkap-tingkap tinggi dan ciri-ciri ruang terbuka, dengan lobi atas dan koridor biliknya menghadap ke Courtyard yang indah, kedai terbuka yang popular untuk minum petang atau meyaksikan matahari terbenam dengan ciri air yang menenangkan. Reka bentuk keseluruhan lobi hotel menyerlahkan daya tarikan dan budaya Malaysia dengan sambutan yang menampilkan cetakan artistik sukan kehidupan luar bandar seperti nelayan menikmati wau (layang-layang Malaysia) selepas seharian di laut, dan siling yang dihiasi dengan cetakan artistik dan pelepah palma- reka bentuk yang diilhamkan










152 bilik-bilik baru yang direka dengan elegan, mempamerkan unsur budaya dan kraf Malaysia dalam reka bentuk dalaman yang diilhamkan oleh reka bentuk tenunan tradisional Malaysia dalam warna buah kelapa sawit klasik. Dengan mengutamakan keselesaan tetamu, bilik-bilik mempunyai tingkap-tingkap besar yang mengalu-alukan pemandangan menakjubkan dedaunan di luar rumah. Dengan nama bilik yang diilhamkan oleh unsur pokok palma - Bilik Tamera, Areca Premium, Keluarga Palmyra, Suite Palm dan Royal Suite Duplex - penginapan di sini menjanjikan untuk dipenuhi dengan karakter dan daya tarikan tempatan

Temui kemewahan dan kepuasan sebenar di Royal Suite Duplex, yang di nobatkan di tingkat 8. Suite yang tersergam indah ini menampilkan kemewahan yang terbaik dengan bilik tidur utama di tingkat 9 dengan pemandangan IOI Resort City yang berkembang maju, menampilkan bilik mandi suite yang besar dengan jakuzi yang menghadap lebih banyak dedaunan. Tingkat bawah mempunyai dua lagi bilik tidur, ruang makan dan ruang tamu yang mewah, balkoni luas yang menawarkan lebih banyak pemandangan resort dan dapur








Penginapan di bilik yang direka semula dengan indah termasuk sesi nostalgia "Kopidulu" di Courtyard untuk semua tetamu bilik. “Kopi Dulu” membawakan dua jemputan untuk tetamu menikmati Kopi Dahulu atau Kopi seperti Zaman Dahulu. Sertai upacara ‘ritual’ dan kenang kembali bagaimana kita menikmati kopi kampung yang dibancuh dari penapis, mendidih di atas api arang. Kopi pekat pekat boleh diambil hitam atau dengan gula dan dihidangkan bersama Roti Kok dan pelbagai jenis kuih muih tempatan




Penambahan baharu ke hotel termasuk Palms Café, restoran yang dibuka sepanjang hari yang telah diubah suai sepenuhnya di mana ianya menyajikan gabungan masakan tempatan dan antarabangsa, serta bufet sensasi pada tarikh terpilih. Motif wau dan daun palma menetapkan mood untuk suasana tradisional namun kontemporari. 


Madam Lee Nyonya Private Dining ialah restoran ‘signature’ serba baharu yang ditempatkan berasingan daripada bangunan hotel utama untuk menikmati destinasi makan-makan nyonya yang enak. Bermandikan cahaya semula jadi dan keselesaan berhawa dingin yang sejuk, tetamu dijemput untuk menikmati rasa masakan Nyonya yang indah sebelum berhenti ke bar luaran estetik kedai, Baba Bar, yang menghadap ke tepi kolam yang indah dan IOI Resort City

“Palm Garden Hotel, Putrajaya offers visitors a wonderful escape with its effortless charm and generous hospitality, synonymous with a warm Malaysian welcome. With its proximity to the administrative center of Putrajaya, the leisure facilities of IOI City Mall and IOI Resort City itself, a stay here promises to be an unforgettable experience for the modern traveler seeking local experiences and memorable service,” kata Kumar Renoo, Cluster General Manager, Palm Garden Hotel, Putrajaya, a Tribute Portfolio Hotel




Pusat rekreasi ini memukau dengan suasana tepi kolam Sicily yang menampilkan kolam utama yang indah dan satu lagi kolam riadah dengan gelongsor kanak-kanak, kedua-duanya menghadap ke Menara IOI 1 & 2 yang megah dan IOI City Mall yang besar, pusat membeli-belah terbesar di Malaysia. Pusat Kecergasan ialah tempat yang bagus untuk kekal cergas sambil berehat dan bersosial, dilengkapi dengan mesin kecergasan terkini untuk memastikan anda kekal cergas. Kawasan yang luas juga membolehkan aktiviti rekreasi lain dijalankan seperti membina pasukan atau hari keluarga


Palm Garden Hotel, Putrajaya diilhamkan oleh trend dan pergerakan terkini, didorong oleh dunia fesyen yang menarik dan acara-acara menarik yang luar biasa, menjadikannya destinasi yang benar-benar unik untuk detik-detik istimewa dan tidak dapat dilupakan. Jadikan hotel milik anda dengan pakej eksklusif Own The Hotel untuk memperingati acara, perkahwinan atau ulang tahun syarikat anda. Hotel ini menawarkan sebelas (11) ruang acara dan mesyuarat untuk memenuhi setiap keperluan. Rafflesia Ballroom tanpa tiang mengagumkan dengan ruang seluas 630 meter persegi yang dilengkapi sepenuhnya dengan pentas LED dan terbina dalam, menjadikannya tempat yang sempurna untuk majlis perkahwinan yang tidak dapat dilupakan dan makan malam yang memuatkan sehingga 300 orang


Palm Garden Hotel, Putrajaya merupakan ahli Marriott Bonvoy – program pelancongan yang memenangi anugerah daripada Marriott International – membolehkan ahli memperoleh dan menebus mata untuk penginapan mereka di hotel baharu, dan di hotel dan resort lain di seluruh portfolio jenama Marriott Bonvoy yang luar biasa. 
Dengan aplikasi Marriott Bonvoy, ahli menikmati tahap pemperibadian dan pengalaman tanpa sentuhan yang membolehkan mereka mengembara dengan tenang. Untuk maklumat lanjut, layari www.palmgardenputrajaya.com

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.ciklilyputih.com/2024/02/palm-garden-hotel-putrajaya-kini.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Wajah Baharu Hotel Palm Garden Putrajaya A Tribute Portfolio Menjadi Lokasi Hujung Minggu Maha Dan Kawan Kawan

Wajah Baharu Hotel Palm Garden Putrajaya A Tribute Portfolio Menjadi Lokasi Hujung Minggu Maha Dan Kawan Kawan

papar berkaitan - pada 16/2/2024 - jumlah : 190 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Mahamahu dan juga kepada rakan rakan yang dikasihi sekalian Hari ni Maha nak kongsikan bagaimana caranya Maha dan kawan kawan habiskan hujung minggu untuk ghater ghater sambil release segala m...
A Rejuvenating Staycation At The Newly Renovated Palm Garden Hotel Putrajaya

A Rejuvenating Staycation At The Newly Renovated Palm Garden Hotel Putrajaya

papar berkaitan - pada 16/2/2024 - jumlah : 203 hits
A Rejuvenating Staycation at The Newly Renovated Palm Garden Hotel Putrajaya All work and no play makes Rawlins a dull person and most probably a grumpy one too at times So in order to replenish the joy for work and to rejuvenate myself to ...
Palms Cafe Kopi Dulu Dan Madam Lee Nyonya Private Dining Menyajikan Makanan Istimewa Di Palm Garden Hotel Putrajaya

Palms Cafe Kopi Dulu Dan Madam Lee Nyonya Private Dining Menyajikan Makanan Istimewa Di Palm Garden Hotel Putrajaya

papar berkaitan - pada 17/2/2024 - jumlah : 153 hits
Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga kepada rakan rakan yang dikasihi sekalian Posting kali ni sambungan daripada staycation Maha dan kawan kawan kat yang hujung minggu lepas Kali ni nak cerita tentang mak...
3 Sebab Wanita Berumur 23 Tahun Baru Berkahwin Kini Menyesal

3 Sebab Wanita Berumur 23 Tahun Baru Berkahwin Kini Menyesal

papar berkaitan - pada 20/2/2024 - jumlah : 158 hits
Beberapa faktor yang mungkin menyumbang kepada rasa menyesal selepas berkahwin pada usia 23 tahun Antara faktor faktor tersebut ialah Perkahwinan pada usia muda memerlukan kematangan tanggungjawab dan komitmen yang tinggi daripada kedua dua...
Hikayat Pentas Citarasa 7 Pahlawan Di Marriott Hotel Putrajaya Meraikan Ramadan Yang Bakal Tiba

Hikayat Pentas Citarasa 7 Pahlawan Di Marriott Hotel Putrajaya Meraikan Ramadan Yang Bakal Tiba

papar berkaitan - pada 14/2/2024 - jumlah : 171 hits
Bermulanya kisahhhhhhh 7 Pahlawannnn membawa hidangan untuk santapan Tibeerrrrr Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan rakan yang dikasihi sekalian Tiba mood klasik zaman dahulu kala mincul dalam fikir...
Tema Old Shanghai Sempena Tahun Baru Cina Di Suria Klcc

Tema Old Shanghai Sempena Tahun Baru Cina Di Suria Klcc

papar berkaitan - pada 18/2/2024 - jumlah : 163 hits
TEMA OLD SHANGHAI SEMPENA TAHUN BARU CINA DI SURIA KLCC Sentuhan vintaj mewarnai perayaan Tahun Baru Cina Suria KLCC Dekorasi Old Shanghai bakal membawa pengunjung terokai masa lampau dengan penuh gaya Suria KLCC terkenal dengan idea kreati...
Salam Alhamdulillah Rezeki Nak Kongsi Rumah Baru Saya Yang Dah Siap Tak Sabar

Salam Alhamdulillah Rezeki Nak Kongsi Rumah Baru Saya Yang Dah Siap Tak Sabar

papar berkaitan - pada 17/2/2024 - jumlah : 92 hits
Assalamualaikum syukur Alhamdulillah Nak share rumah saya yang baru siap takde idea lagi nak deco Masa tengah proses hari hari tengok deco rumah orang lain sebab nak tengok warna cat Tengok warna kabinet tengok dapur stainless steel Roboh r...
Kampung Baru Cina Adalah Kem Tahanan Penyokong Kominis

Kampung Baru Cina Adalah Kem Tahanan Penyokong Kominis

papar berkaitan - pada 19/2/2024 - jumlah : 103 hits
Kampung Baru Cina adalah kem tahanan penyokong Kominis ARVE Error src mismatch provider youtube url https youtu be L4OEC27Pnxg src in org https www youtube com embed L4OEC27Pnxg wmode transparent rel 0 feature oembed src in mod https www yo...
Pesanan Kepada Guru Guru Baru Posting

Pesanan Kepada Guru Guru Baru Posting

papar berkaitan - pada 19/2/2024 - jumlah : 197 hits
Ramai betul dapat posting kali ni untuk KV sahaja 400 orang SMK SK tak pastilah Saya cuma nak berkongsi sedikit info kewangan kepada guru guru baru yang mana selalunya akan jadi mangsa 1 Takaful KesihatanSoalan saya kawan kawan dah ada appr...
Wef Mengakui Malaysia Sebagai Kuasa Industri Semikonduktor Global

Deputy Minister Sarawak Premier Recently Held Discussions With Pm Anwar On Padu

Hari Raya Harga Ayam Tidak Melambung Warga Net Puas Hati

Cops Seek Witnesses To Lorry Car Crash Near Bandar Baharu

How East M Sia Can Lead In Political Transformation

Lelaki Memandu Tanpa Lesen Cukai Jalan Dicekup Bawa Mercun

Ringgit Slips On Higher Than Expected Us Inflation Data

Enhancing Home Value Through Interior Design



Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kuih Muah Tonton

10 Filem Indonesia Terbaru Best 2023 2024 Juga Tersedia Online

10 Filem Melayu Terbaru Best Di Platform Online Netflix Malaysia 2024 Mesti Tonton

Resepi Biskut Coklat Rice Paling Tak Banyak Bahan dan Senang Ingat

Biodata Nor Iman Aliff Rakib Aliff Sor Dechapan Atlet Muay Thai Malaysia Yang Gegarkan One Championship Seangkatan Johan Ghazali Jojo


Lafaz Niat Puasa Ganti Dan Hukum Gabung Puasa Ganti Dan Puasa Enam Syawal

Orang Pertama Menunaikan Solat

Town And Country A Custom Suzuki Tu250 Grasstracker From Taiwan

Meludah Sambil Pegang Tiang Lampu Jalan Pegawai Pln Di Ntt Tewas Tersetrum

Resepi Begedil Ayam Paling Sedap

Salam Aidilfitri 1445 Hijrah 2024 Masihi