Menu Ramadhan Peha Dan Jagung


assalamualaikum..
selamat pagi Sabtu 😀
pagi ni kakak-kakak berdua tuisyen
terhasil la entry pendek ni

moist! saya hidangkan sekali dgn air ayam tu.
kalau saya buat nasi ayam, air ayam tu dijadikan kicap nyer 😋. tambahkan kicap manis sikit bagi hitam. yum yum yum 😍.
semlm.
berbuka.
ayam panggang simple. perap dari kul 1 ptg.
kul 3:30 ptg da masuk dlm oven. bakar selama 40 minit.
tu la hasilnya. 6 keping peha ayam.
sambal telur pecah kat sebelah dulang ayam tu 😊. sipi-sipi jer gambar...
resepi asal utk perap ayam panggang simple dimple ni ada kat entry ni.
saya ada alter skit sesedap rasa kali ni --> halia ditumbuk halus dicampurkan sekali dlm bahan perapan.
then, bila da susun ayam atas tray oven, saya sprinkle kat black pepper atas ayam tu.
saje je nak kasi cantik 😍 dan ada perisa skit lah kan.


Air Jagung Dara, Melaka
019-2222176
ni la dia air jagung dara yg kami minum utk berbuka.
beli dgn ofismet. dia memang buat jual air ni setiap masa sepanjang tahun, bukan bulan Ramadhan je.
saya mcm biasa, anytime teragak nak minum, akan wasap dia la, "ada stok available tak hari ni? nak 10 botol 😀...".
sedap.
kepekatan yg sesuai.
sebotol RM2 je.
minum sebotol pun dah nyaman... alhamdulillah.

hari ni dah plan nak masak apa .
in shaa Allah. moga berjaya la memasak nyer ekk... hi hi hi hi.
tak berjalan ke mana-mana kot weekend ni.
kakak-kakak nak exam pertghan tahun next week. kak Nurin dah angkut balik sebeg buku utk dibaca, kata nyer lah hi hi hi hi...
paling-paling pun, maybe nak ajak keluar lepas terawikh.
😳  bazar Ramadhan kipmart? jln hang tuah? klebang? mitc?
byk pilihan tempat nak shopping... baju raya kakak-kakak nak ditambah 2-3 pasang lagi. beli yg da siap jer...
baju melayu mr.asben & Izzat pun lom dibeli. hmmmmmm...
tahun ni agak lambat prepare baju utk Aidilfitri.
dok concentrate beli mcm2 for rumah baru. moga sempat la kami pindah 2-3 minggu ni hu hu hu...
in shaa Allah.

orait la. tu jer bebelan pagi ni.
ada urusan di dapur tu 😉. bye for now ❤❤❤...


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.adianiez.com/2019/05/menu-ramadhan-peha-dan-jagung.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Menu Ramadhan Mcdonald S 2019 Kegemaran Ramai Kini Kembali

Menu Ramadhan Mcdonald S 2019 Kegemaran Ramai Kini Kembali

papar berkaitan - pada 29/4/2019 - jumlah : 176 hits
Assalamualaikum Menu Ramadhan McDonalds 2019 Semalam Qaseh berpeluang untuk menghadirkan diri di majlis pelancaran Menu Baru di McDonalds sempena Ramadhan yang bakal tiba beberapa hari lagi happening event Wah tak sabar pulak nak sambut Ram...
Ramadhan 1440h Bukan Sekadar Menu

Ramadhan 1440h Bukan Sekadar Menu

papar berkaitan - pada 7/5/2019 - jumlah : 93 hits
Ramadhan 1440H Bukan Sekadar Menu Allhamdulillah dapat kita melaksanakan ibadah puasa pada 1 Ramadhan 1440H kelmarin Semoga Madrasah Ramadhan yang kita masuki pada bulan ini akan memberi kita satu perubahan lebih baik daripada sebelumnya Ap...
Menu Iftar Homemade Ramadhan Day 2 Ayam Masak Paprik Simple Dan Sedap

Menu Iftar Homemade Ramadhan Day 2 Ayam Masak Paprik Simple Dan Sedap

papar berkaitan - pada 8/5/2019 - jumlah : 336 hits
As Salam Menu Iftar Homemade Ramadhan Day 2 Ayam Masak Paprik Simple Dan Sedap Kemain update post bulan bulan puasa ni kann hehe Kalau korang rajin ikut update blog ni korang mesti perasan saya biasanya hanya akan kongsikan resepi resepi ya...
Hasilkan Menu Baru Sempena Ramadhan Mcdonald S Bagi Kupon Diskaun Istimewa 30 Days 30 Deals

Hasilkan Menu Baru Sempena Ramadhan Mcdonald S Bagi Kupon Diskaun Istimewa 30 Days 30 Deals

papar berkaitan - pada 11/5/2019 - jumlah : 96 hits
Ramadhan kembali lagi Mesti ramai yang dah tak sabar nak sambut Ramadhan lebih meriah kali ini dengan keluarga dan rakan rakan Setiap kali tiba bulan puasa kita tercari cari bazar Ramadhan yang menawarkan juadah makanan yang lazat Tapi ada ...
Ramadhan 2019 Menu Berbuka Puasa 1 Ramadhan

Ramadhan 2019 Menu Berbuka Puasa 1 Ramadhan

papar berkaitan - pada 11/5/2019 - jumlah : 217 hits
RAMADHAN 2019 Menu Berbuka Puasa 1 Ramadhan Assalamualaikum Selamat berpuasa buat semua Alhamdulillah Hari ini 6 Ramadhan Moga kita dapat menjalani ibadah berpuasa dalam bulan Ramadhan ini MENU BERBUKA 1 RAMADHAN Masak atau beli di Bazar Ra...
Menu Ramadhan Day 1

Menu Ramadhan Day 1

papar berkaitan - pada 7/5/2019 - jumlah : 199 hits
Menu Ramadhan Day 1 Wah start semalam nieyl dah nampak ramai kawan kawan di media sosial khususnya post menu menu sahur dan berbuka puasa Tak kurang juga yang share share resepi untuk menu berbuka puasa Setiap petang sebelum balik rumah ota...
30 Menu Lazat Sepanjang Ramadhan

30 Menu Lazat Sepanjang Ramadhan

papar berkaitan - pada 30/4/2019 - jumlah : 90 hits
30 MENU LAZAT SEPANJANG RAMADHAN Jom Prepare 1 Tilawah al Quran sejuzuk sehari paling kurang 2 Solat tarawih minima 8 rakaat setiap mlm 3 Solat Witir minima 3 rakaat semalam 4 Beri makan orang berbuka puasa walaupun dgn sebiji tamar setiap ...
Mcdonald S Malaysia Keluarkan Pelbagai Menu Sempena Ramadhan

Mcdonald S Malaysia Keluarkan Pelbagai Menu Sempena Ramadhan

papar berkaitan - pada 5/5/2019 - jumlah : 220 hits
hai assalammualaikumMcDonald s Malaysia Keluarkan Pelbagai Menu Sempena Ramadhan McDonald s Malaysia Keluarkan Pelbagai Menu Sempena Ramadhan Hah bulan puasa nanti kalau dah buntu nak makan apa pergi je bersahur dan berbuka di McDonald s Bu...
Menu Diet Ramadhan Untuk Hilang 5kg 10kg Dalam Sebulan

Menu Diet Ramadhan Untuk Hilang 5kg 10kg Dalam Sebulan

papar berkaitan - pada 6/5/2019 - jumlah : 118 hits
Menu Diet Ramadhan Untuk Hilang 5kg 10kg Dalam Sebulan l Yang mana bercadang untuk kurus tahun ini boleh ambil kesempatan di bulan puasa ni untuk dapatkan saiz badan yang diidamkan melalui menu diet Ramadhan yang mana korang boleh kurangkan...
Anwar Semakin Kukuh Tun M Makin Tiada Ruang Lindungi Azmin

Premiumrewardsusa Your Next Trip Is On Us Travel Gift Card

Tular Rakaman Gadis Pijak Al Quran Jawapan Bapa Buat Hati Sebak

Lima Buah Negeri Dijangka Dilanda Ribut Petir Hingga Lewat Petang Hari Ini

Gaji Seorang Jurutera

Sambal Ikan Bilis Petai Tempoyak Yang Wow

Empat Maut Dalam Tragedi Runtuhan Tangga Dipercayai Terkena Renjata Elektrik

Doa Neelofa Untuk Buka Pintu Rezeki



Kajian Ibnu Khaldun Tentang Punca Runtuhnya Khilafah

Ahli Matematik Terbaik Dunia Ini Maut Akibat Paranoia Kurt Godel

9 Fakta Dahsyat Tentang Kartel Dadah Mexico

Sejarah Bahasa Arab Bahasa Terpilih Yang Istimewa

Rihana Oksana Petra Menangis Terima Sokongan Warga Malaysia


Pickupline Dakwah Apakah Persamaan Iman Duit

Candle Nuts By Nadia Dah Ada Website

Drama Spontan 6 Suami Durjana Best Giler

Lengkap Kode Busi Motor Dan Ukuran Busi Standart

Resepi Ringkas Sosej Masak Sos

Rahasia Ampuh Ahli Jualan Buat Entrepreneur