Jalan Jalan Sipitang Jumpa Bff 26 12 2018


hi there, so seperti biasa bila penghujung tahun tu, mesti mrs pip try pla untuk roadtrip dengan anak anak ... saja bawa anak anak happy jalan jalan .. lagipun kali ni Iman dan Amin dah sekolah tadika penuh, so bila cuti sekolah tu dorang tahulah cuti sekolah boleh jalan jalan ... lagipun cuti sekolah ni dorang pun rajin pergi tuisyen tanpa ponteng, ni kira mommy bagi reward utk dorang bawa jalan jalan pergi Sipitang then pergi Lawas ... so bergeraklah kami pada 26.12.2018 pergi Sipitang dan Lawas

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
ni dalam kereta ... macam biasalah kan, harus selfie wefie walaupu yang hanya suka layan mommy bergambar ni budak seketul bambam, Nami Heavenlee ... yang lain lain tu memang malas mau layan mommy ambil gambar 100 kali padahal posisi sama saja mcm tu

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
so sampai di Sipitang ni, memang niat untuk tujuan jumpa best friend mrs pip. alahai rindunya dengan kawan sorang ni .. ni memang BFF mrs pip ... suka sangat kawan dengan dia ni tau ... bukan denga dia ja, mak bapa dan adik dia pun mrs pip suka sangat ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
since janji dengna BFF utk lunch sama , memang niat untuk makan sama dgn dia ni pun, so terus pergi makan di Venture Reach ... ni tempat kitorang selalu lepak lepak makan dulu time mrs pip kerja di Sipitang ..

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
tu lah dia BFF kesayangan mrs pip ... nama dia Lizawaty ... kitorang jumpa dan kenal penghujung tahun 2004 ketika mrs pip dipindahkan kerja untuk handle bahagian QAQC di syarikat tempat mrs pip bekerja tu ... I was a QAQC engineer satu masa dulu :))

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
Liza ni pula kerani di pejabat consultant time tu. dan since QAQC ni mmg banyak liaise dgn consultant, so selalulah dtg ofis Liza ni hantar segala macam test result dan inspection form, lepas tu terlepak di ofis dia ni hah! , teruslah jadi geng keras. 
Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
teringat lagi time tu, project manager balik2 suruh ambil lesen memandu ... dan mrs pip ni punya liat mau ambil lesen ... malaslah mau drive drive ni, tumpang jak officemate hari hari pergi kerja ... lagipun banyak ja kereta company tu yang mrs pip boleh tumpang, so why headache mau drive kan ..

tapi project manager tu cakap "you ni engineer, nanti saya suruh masuk site ambil data, macam mana? kamu ingat kamu ada driver standby 24jam?" ... haha, apalah project manager ni .. tapi betul juga apa dia cakap ..

so tergerak la hati mau ambil lesen memandu, dan Liza ni lah yang beria-ia bantu mrs pip belajar memandu ... dia siap pinjamkan kereta dia untuk mrs pip belajar memandu sekitar kawasan tempat tinggal kitorang lepas tu siap setia tunggu mrs pip di litar sampai habis kelas memandu ..

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
selain tu, Liza ni lah yang sangat ringan tulang untuk tolong mrs pip beli barang dapur dan layan kitorang pergi tamu minggu ... lepas tu rajin lepak rumah kitorang (pasal kitorang halang dia balik rumah), dan lepas tu tak bagi dia balik rumah suruh ja dia bermalam di rumah kitorang sampai dua tiga malam ... kikiki ..

lepas tu bila hujung minggu, kitorang ronda ronda Lawas ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
tapi mrs pip di Sipitang ni tak lama sangat pun kerja sana ... dalam 18 bulan mcm tu la, tapi our friendship continue ... mrs pip tukar kerja lain, so sesekali kena bermalam juga di Sipitang, mrs pip pula tidur , lepak dan makan di rumah parents si Liza ni ... nasib baik parents dia ok saja benarkan mrs pip bermalam kat rumah dorang ... kalau tak, terpaksa tidur motel :((
Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
layan sajalah mrs pip ambil gambar .. kan dah cakap, mommy kalau ambil gambar 100 kali pun ok walaupun kedudukan sama saja ...

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
sebelum makan dah ambil gambar, bila makanan sampai mmg tak hengat dunia la nak bergambar ... semua lapar nak makan, hahahah ... kita bukan food blogger, so walaupun makanan tu nampak cantik time dorang serve, ada aku kesah nak snap

Jalan-jalan Sipitang jumpa BFF || 26.12.2018
asal dtg sini, mesti mrs pip akan makan claypot mee, semangkun RM9.00 ... suka claypot mee dia tu, bahan bahan dalam tu rasa fresh ... anak anak makan mi goreng udang ... portion banyak, order 3 mi goreng udang, tapi yg tolong habiskan bahagian anak anak, tu hah mr.Husband ... so jgn hairan kalau perut dia buncit, pasal dia mmg selalu tolong habiskan makanan anak anak ... lupa pula apa Liza order makan hari tu ... hehe

lepas makan makan, sembang sembang, kitorang pun berpisah lepas tu .... lepas ni ntah bila lagi mau jumpa Liza ... insyallah lagi hujung tahun 2019 kot kalau ada rezeki dan umur panjang ..

love you Liza, xoxo.

let's friend till jannah tau.

cheers.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mrspip.com/2019/01/jalan-jalan-sipitang-jumpa-bff-26122018.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Analisis Karya Tersiar Dalam Berita Harian Dan Mingguan Malaysia Tahun 2018

Analisis Karya Tersiar Dalam Berita Harian Dan Mingguan Malaysia Tahun 2018

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 182 hits
Assalamualaikum dan selamat sejahtera yang saya mulakan telah sampai ke penghujungnya Pada tahun 2018 menyaksikan 52 buah cerpen disiarkan dalam akhbar BH dan 51 buah cerpen disiarkan dalam akhbar MM Manakala 164 buah puisi disiarkan dalam ...
Closing Book Of 2018

Closing Book Of 2018

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 42 hits
hai awak semua dah jadi kebiasaan aku akan datang kesini tiapkali aku is not in good state everytime aku rasa tak okey aku akan mencari dadah unituk melepaskan kegianan aku And yeap blogging is some kind of my drug maka izinkan aku oh ye du...
Terengganu Belum Terima Baki Bayaran Royalti 2018 Kata Ahmad Samsuri

Terengganu Belum Terima Baki Bayaran Royalti 2018 Kata Ahmad Samsuri

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 24 hits
Kerajaan negeri masih menunggu baki pembayaran royalti sekurang kurangnya RM250 juta yang belum dilunaskan oleh kerajaan Persekutuan bagi tahun ini Menteri Besar Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berkata kerajaan pusat bertanggungjawab menyemak kemb...
Keputusan Ss Purple League 2018 2019 Carta Kedudukan

Keputusan Ss Purple League 2018 2019 Carta Kedudukan

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 229 hits
Keputusan SS Purple League 2018 2019 Carta Kedudukan BILAKAH tarikh perlawanan SS Purple League musim 2018 2019 Panduan buat anda yang ingin ketahui keputusan dan kedudukan carta SS Purple League musim 2018 2019 Sedia maklum Kejohanan SS Pu...
Sky Castle 2018

Sky Castle 2018

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 56 hits
ProfileDrama SKY CastleRevised romanization SKY KaeseulHangul SKY Director Jo Hyun TakWriter Yoo Hyun MiNetwork JTBCEpisodes 20Release Date November 23 2018 January 26 2019Runtime Fridays Saturdays 23 00Language KoreanCountry South KoreaPlo...
Disember 2018 Menutup Cerita

Disember 2018 Menutup Cerita

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 160 hits
sehari dua lagi disember akan meninggalkan kita macam tak lengkap pulak rasanya notaharianmama ni kalau takde gambar roses hujung hujung tahun gini ecehhh bunga betul puas dah tengok hari hari lama dok kampung disember tahun ni tapi tak ter...
Perkep Jspt 2018 Malam Santuni Budaya Kita

Perkep Jspt 2018 Malam Santuni Budaya Kita

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 71 hits
Hi dear readers Selamat berhujung minggu Malam Sabtu lalu 28 12 2018 Un hadir ke Majlis PERKEP JSPT bertemakan Malam Santuni Budaya Kita Un sampai area Kl awal Bagi elakkan suasana jalan jem Stress owhh kalau jem bosan dan jemu Jadi lepas z...
Mengenang Sejarah 2018 Menanti Harapan Tahun 2019

Mengenang Sejarah 2018 Menanti Harapan Tahun 2019

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 91 hits
ULASANAzmin dan Anwar jangan bawa masalah kepada PH KURANG 73 jam lagi kita akan menjenguk ke tahun baharu Masihi 2019 Kita akan tinggalkan daun daun kalender 2018 jauh ke belakang yang akan mereput kemudian hilang Namun setiap apa yang ter...
Kekayaan Seni Budaya Toraja Menutup Lovely Desember 2018

Kekayaan Seni Budaya Toraja Menutup Lovely Desember 2018

papar berkaitan - pada 30/12/2018 - jumlah : 32 hits
Penutupan Lovely Desember dibuka dengan sajian Tari Maranting Tarian tersebut dibawakan secara kolosal oleh puluhan penari Harmonisasi manis tercipta Semua begitu magis menghipnotis para pengunjung yang datang
Dapat Pingat Dato Ke Haha

Benarkah Beliau Seorang Homoseks

Mesir Lebih Selamat Tanpa Morsi

Malam Ada Siangnya Hilang Jangan Berhenti Jika Nampak Warung Di Kuala Pegang

Big Apple Restaurant Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur

Kisah Sebenar Video Gaduh Di Mcd Sg Isap

Dalam Diam Diam Mahfuz Sudah Perolehi Phd

Tak Percaya Suami Raja Malaysia Sebenar Isteri Sultan Muhammad V Garap Momen Cinta Buat Tatapan Rakyat



Benarkah Sakit Demam Itu Penghapus Dosa

Kebaikan Dan Keburukan Implan Payudara

Iquitos Bandar Terbesar Dunia Yang Tidak Boleh Diakses Melalui Jalan Darat

Sejarah Dan Sumbangan Besar Sultan Abdul Hamid Halim Shah Terhadap Kedah

Rujuk Ariff Aziz Rasa Nak Muntah


Durian Yang Kembali Menghantui Para Peminatnya

Azeem Dipantau Isn

Tidak Semua Demonstrasi Berarti Memberontak Pada Penguasa

Setpol Anwar Ibrahim Kata Pelakon Video Tu Memang Nampak Macam Azmin Ali

Produk Hilangkan Bau Badan Dengan Cepat Wajib Cuba

Insentif Perawat Dan Bidan Desa Bisa Diambil Dari Dana Desa