3 Cara Meningkatkan Jumlah Viewers Youtube Dengan Mudah Nombor 1 Penting Sangat


3 Cara Meningkatkan Jumlah Viewers Youtube Dengan Mudah. Nombor #1 Penting Sangat | 
Salam semua, Sekarang ni dah ramai yang berjinak - jinak untuk menjadi seorang youtuber. Kawan- kawan  blogger ni pun rasa ramai jugak youtuber kan. Nak jadi seorang youtuber bukan semudah itu. Kalau bagi sis sendiri akaun youtube memang dah lama ada cuma tak buat video jerr.


Berjinak - jinak nak edit video bagai masa awal tahun lepas selepas dengar yang adsense pun boleh jana income dengan youtube.

Tapi masa tu sis tak ambil tahu sangat. Edit video bukan kegemaran sis sebenarnya, sebab rasa macam leceh, renyah nak buat itu ini haa. Betapa egonya diri ini dulu. Sekarang phone penuh dengan video - video, kalau dulu bersepah dengan gambar, ni dah dua - dua ada dah. :D.

Sekarang pun asyik nak cari app editing video mana yang terbaik. Dulu tak ambil tahu pun.

Sampai satu masa sis bersemangat nak edit video, walaupun mula - mula tu, video caca marba memang tak tahu apa :D. Bila lihat youtuber lain dah berjaya buat income dengan adsense, jadi sis fikir sis akan cuba dulu. :).

Berjaya Dapatkan 1000 Subscriber Dan 4000 Watch Hours

Punyalah usaha macam - macam nak naikkan subscribers, dan akhirnya bulan 6 lepas, sis berjaya naikkan subscribers 1000 dan 4000 watch hours. Itu syarat sekarang untuk youtubers nak mohon adsense untuk youtube.

Rasa macam bersyukur sangat. Macam mana nak naikkan subscribers, kalau korang dengar, panjang nak bercerita ni.

Sis nak fokus topik hari ini untuk pemahaman asas sebagai seorang youtuber wajib tahu.  Apa yang menyebabkan naik mendadak subsribers sis sampai dah cecah 1000 subs tu. Mungkin rezeki Allah, semua video dalam tu sis edit sendiri video, tak ambil content orang pun.

Subscribers naik mendadak di sebabkan video resepi kek marble yang lembut dan gebu. Entah kenapa selepas 3 minggu sis upload, tiba - tiba viewers makin tinggi dan subs pun naik drastik. Memang terkejut la.


Baru nak check, rupanya orang yang dah subs hanya kerana video ini dah masuk 1K dah. Korang boleh check ya dekat youtube studio, berapa orang yang subs setiap video kita upload. Dalam banyak - banyak video, ini lah subs paling banyak sebab video ini lah view paling tinggi.

Teringat balik susah -payah nak shoot video ni, nampak buat video masak - masak, ingat senang ke nak record video sambil masak - masak. Kiranya berbaloi sebab dah terbayar hasil penat lelah.

Tak putus - putus ada yang komen, like pun makin meningkat tak kurang orang yang dislike pun ada. Biasalah yang tak suka pun ada di sekeliling kita.

Cara Meningkatkan Jumlah Viewers Youtube Dengan Mudah 
Bagi yang dah ada channel youtube, mesti korang tertanya - tanya bagaimana nak naikkan jumlah viewers di setiap video kita. Jumlah viewers di youtube bergantung kepada banyak faktor juga. Kalau orang kata content video menarik dan penonton suka terus mereka akan subs

Itu secara automatik jumlah viewers pun meningkat dalam masa yang sama subs pun naik. Ini macam kes sis punya yang viral punya video kek marble tu. 
Cuma buat masa sekarang ini, sis nak fokus satu - satu, nak suruh buat benda yang mudah dulu. Tahu lah kita bukan retis oitt. Kalau retis tak apa lah sekali upload berduyun - duyun yang tonton. Dalam masa 3 jam tu pun dah cecah 30K views dah. Siapa lah yang tak nak macam tu, kita pun nak. 



1. Youtube Pun Kena Pandai Main SEO 
Ingat blog jer ke kena pandai main SEO, youtube pun kena pandai SEO jugak ya hii. Bila orang nak google search video kita boleh naik first page jugak. Sis imbas balik yang video ni viral sekejap selepas 3 minggu upload. Untuk 'basic' info kat sini, dari 'title', 'description' sampailah kat bawah sekali 'tag', semua kena isi ya jangan tinggal kosong

Bahagian ini biasanya orang malas nak isi, tapi bahagian ini lah yang paling penting kita nak letak keyword semua tu. Jadi, jangan malas menaip. Cuba tengok balik gambar atas, hashtag pun penting ya, boleh letak di description atas sekali sebelum nak taip panjang lebar kat bawah. Disebabkan ini resepi, sis letak resepi penuh kat sini

Dan dekat description, kalau betul - betul nak ikut SEO, bilangan patah perkataan mestilah dalam 200 patah perkataan. Susah tak, hii. Sis pun sendiri tak buat semua, sis pilih video yang ada potensi nak viral jer. Untuk kes sis, bila view naik mendadak sis pun tak tahu apa punca. Sis fikir ni mesti bila kena betul - betul SEO, memang naik video kita. 
Faham ke tak ni, penting ya sini isi, jangan tinggal kosong. Lagipun, bila orang sentiasa like dan komen channel kita, maknanya youtube tahu video ni memang orang suka dan youtube akan jadikan video kita untuk recommendation dan selalu akan nampak di newsfeed youtube


Ini bahagian tags, bahagian bawah sekali. Kalau korang create channel betul - betul ikut niche, rasanya tak ada masalah. Ikut 4 langkah ini ya, yang penting isi. Sentiasa hasilkan dengan kata kunci yang menarik audiens korang ya

2. Isi bahagian di Advanced Settings

Yang kedua, isi di bahagian advanced settings. Korang klik dekat video manager dan seterusnya klik advanced settings. 
Nanti akan keluar seperti gambar di bawah.  Daripada langkah 1 hingga 14 tu ada yang isi ada yang tak, bergantung atas video yang korang upload jugak. Walaupun kita nak publish terus, kadang- kadang sis sendiri pun terlepas pandang kat bahagian ini. Ingatkan tak payah nak isi.

Tapi bila tengok balik untuk komen tu, memang youtube set untuk hold dulu sekiranya ada orang komen video kita. Jadi kat sini sis dah set allow for all comment.


 Jadi, pastikan klik betul - betul apa yang ada kaitan dengan video korang ya sebelum klik save changes. 

3. Tambah add card di setiap video 



Mula - mula tak tahu juga  fungsi card ni, bila dah tahu rupanya memang sangat penting jugak ya. Kalau korang perasan setiap kali korang tonton video, nampak tak naik suggested kat tepi sebelah kanan. Kalau mata tak terlepas pandang memang akan nampak.

Fungsi add card tu untuk letak kita punya link video kita yang lain dalam video tersebut. Faham ke tak ni. Itu caranya nak promote link video korang yang lain. Tengok gambar di atas, sebagai contoh korang cari video yang paling banyak view, klik edit dan klik card.


Seterusnya akan keluar seperti gambar di atas. Klik video or playlist dan akan keluar senarai video korang, tapi tak semua ada kat situ. Ataupun nak senang kalau korang dah banyak video, copy link video yang masih tak banyak lagi view dan paste di dalam ruangan kotak seperti di bawah.

Seterusnya boleh klik create card.


Seterusnya, link video yang kita nak letak akan ada kat situ seperti gambar di bawah.

Korang boleh adjust minit ke berapa yang korang nak link video tersebut keluar. Ikut lah 6 langkah ini ya. Nak letak link video kita kat sini hanya terhad kepada 5 video sahaja. Jadi pandai - pandai nak adjust letak minit ke berapa. Kalau video panjang mudah sikit nak adjust.

Kalau lagi rajin boleh buat untuk setiap video. Nampak tak tanda simbol tanda seru sebelah kanan tu, kat situ lah link video akan keluar, kalau audiens nak tahu sangat, mungkin mereka akan klik.



Kesimpulannya 
Itu lah ya 3 cara yang mudah dulu, hadam yang ini, walaupun banyak cara lain jugak nak naikkan views. Yang penting rajin upload tapi ada kualiti, yang ada potensi audiens nak tonton. Kadang - kadang video syok sendiri pun bila dah viral dan ramai pengikut ni, upload video apa pun orang tetap nak tengok kan. 
Kenapa sis cakap yang nombor 1 tu penting sangat. Sebab kat situ lah kita nak mengoptimumkan kekuatan kata kunci dari segi title, description, tag semua tu. Kat situ semua maklumat penting. Jangan tinggal kosong kat situ ya

Kat sini kena banyak buat research keyword ya. Sis pun banyak nak belajar lagi ni. Kadang- kadang pening jugak dengan algoritma youtube ni. Ok lah  harap dapat membantu korang semua ya terutamanya yang baru nak bergelar youtuber. 
Jangan lupa subscribe channel sis ya


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.wanisukarno.com/2019/09/cara-meningkatkan-jumlah-viewers-youtube-dengan-mudah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Cara Mudah Untuk Menyambung Lipstick Patah Senang Sangat Rupanya

Cara Mudah Untuk Menyambung Lipstick Patah Senang Sangat Rupanya

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 179 hits
Cara Mudah Untuk Menyambung Lipstick Patah Senang Sangat Rupanya Salam semua lipstick dan wanita tidak dapat dipisahkan Tapi kalau lipstick patah mahu tak meroyan hii Siapa ada pengalaman lipstick patah ada tak Korang buang terus ke kalau l...
Belajar Efektif Di Rumah Sekolah Sangat Mudah Dan Praktis Cara Agar Efektif Belajar

Belajar Efektif Di Rumah Sekolah Sangat Mudah Dan Praktis Cara Agar Efektif Belajar

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 157 hits
Allow selamat pagi sesi kali ini akan membahas tentang cara agar efektif belajar Belajar Efektif Di Rumah Sekolah Sangat Mudah Dan Praktis simak selengkapnya Cara belajar berhasil dengan Quipper Video andaikata di rumah rutin belajar tapi s...
Cara Untuk Dapatkan Subscribers Letak Video Watermark Panduan Youtube 1

Cara Untuk Dapatkan Subscribers Letak Video Watermark Panduan Youtube 1

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 280 hits
Cara Untuk Dapatkan Subscribers Letak Video Watermark Panduan Youtube 1 Salam semua di youtube dashboard analitik ni kalau perasan pihak youtube sentiasa update tips tips untuk youtuber di luar sana bagaimana nak tingkatkan lagi kualiti vid...
Berjaya Turunkan 35 Kilogram Dengan Mudah 3 Tips Setiap Hari Lelaki Ini Buat Simple Sangat

Berjaya Turunkan 35 Kilogram Dengan Mudah 3 Tips Setiap Hari Lelaki Ini Buat Simple Sangat

papar berkaitan - pada 2/11/2019 - jumlah : 167 hits
Seperti mana yang kita ketahui untuk menurunkan berat badan yang berlebihan bukanlah sesuatu yang mudah bagi seseorang yang telah melebihi tahap indeks jisim tubuh Usaha disiplin serta pengambilan makanan yang betul dan gaya hidup sihat ada...
Resepi Ikan Siakap Masak 3 Rasa Yang Sangat Mudah Dan Sedap

Resepi Ikan Siakap Masak 3 Rasa Yang Sangat Mudah Dan Sedap

papar berkaitan - pada 1/11/2019 - jumlah : 226 hits
Resepi Ikan Siakap Masak 3 Rasa Yang Sangat Mudah Dan Sedap Assalamualaikum wbt Seminggu yang lepas adik mommy teringin nak makan ikan siakap masak 3 rasa yang paling sedap Kemudian adik mommy tadi pergi ke pasar dan membeli beberapa ekor i...
Cara Block Iklan Yang Tak Sesuai Di Youtube Panduan Youtube 2

Cara Block Iklan Yang Tak Sesuai Di Youtube Panduan Youtube 2

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 169 hits
Cara Block Iklan Yang Tak Sesuai Di Youtube Panduan Youtube 2 Salam semua sis perasan yang entri untuk cara dapatkan subscriber letak video watermark tu pageviews naik tinggi Ramai rupanya nak jadi youtuber ni hii Ok faham mesti ada orang y...
Amalkan Diet Air Putih Dengan 11 Cara Ini Kalau Nak Berat Badan Mudah Turun

Amalkan Diet Air Putih Dengan 11 Cara Ini Kalau Nak Berat Badan Mudah Turun

papar berkaitan - pada 12/11/2019 - jumlah : 285 hits
Jangan pandang sebelah mata dengan kelebihan diet air putih Sebenarnya diet air putih ini adalah kaedah selamat yang paling mudah dan murah untuk turunkan berat badan dan cairkan lemak Malah minum air putih sebanyak 3 liter sehari juga dapa...
Cara Menjadi Orang Yang Mudah Bangun Pagi Tips Bangun Pagi

Cara Menjadi Orang Yang Mudah Bangun Pagi Tips Bangun Pagi

papar berkaitan - pada 30/10/2019 - jumlah : 248 hits
Hohoho selamat malam sesi kali ini akan membahas mengenai tips bangun pagi Cara Menjadi Orang yang Mudah Bangun Pagi simak selengkapnya Dalam Artikel Ini Banyak anak buah akan bilang bahwa mereka membenci anak buah yang sanggup bangun pagi ...
Isteri Terlalu Kuat Berleter Lelaki Ini Bagi Tips Mudah Cara Nak Kurangkan Leteran Isteri

Isteri Terlalu Kuat Berleter Lelaki Ini Bagi Tips Mudah Cara Nak Kurangkan Leteran Isteri

papar berkaitan - pada 13/11/2019 - jumlah : 134 hits
Ramai lelaki yang sering merungut sebab isteri selalu berleter di rumah Mereka berleter bukan sebab apa pun Mungkin sebab mereka dah penat Baru lepas siap kemas rumah dah bersepah balik sebab anak anak main Dah siap kemas rumah semua kena m...
Tanda Lelaki Suka Kita Cuba Lihat Ada Tak 10 Perkara Ini

Biden Jadi Presiden As Implikasinya Ke Atas Malaysia

Cara Paling Mudah Untuk Mengasah Pisau Blender Chopper Yang Tumpul Agar Kembali Tajam

Teruja Cuci Muka Dengan Berus Pembersih Wajah Aurora D

Terdapat Kelemahan Dalam Saman Darurat Khairuddin

Hanya 5 Pelaburan Asing Pergi Ke Malaysia Tahun Lalu

High Tea With Bread Lasagna Lasagna Roti

Spesifikasi Laptop Murah Untuk Kelas Online Di Rumah 2021



27 Oktober 1962 Hari Di Mana Dunia Hampir Musnah Dan Berakhir

Info Dan Sinopsis Filem Kerana Korona Astro First

Biodata Sophia Albarakbah Pelakon Drama Hadiah Dari Tuhan

QAnon Bagaimana Fake Account Berjaya Goncang Amerika Syarikat

Ketahui Tempat Paling Senyap Di Dunia Yang Direka Oleh Microsoft


Tepung Goreng Ayam Nazri Betul Betul Buat Ayam Goreng Jadi Crispy

Awas Usaha Nak Tanam Kebencian Tu

Siap Sudah Gambar Jubah Konvo Irfan

Yesaya Pasal 5 Ayat 22 Sijago Minuman Keras Oleh Dr Rakib Jamari Riau

Kode Redeem Ff Terbaru Di Tahun 2021

Hari Kedua Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah Untuk Pkp 2 0