Kisah Inspirasi Pengasas Jamumall Khairul Nizam Yang Sangat Luar Biasa


Kisah Inspirasi Pengasas JamuMall, Khairul Nizam yang Sangat Luar Biasa

Assalamualaikum.. OKU bukan bererti dia lemah.. Allah tahu dia kuat, jadi Allah turunkan dugaan yang pasti akan menjadi dia lebih kuat.. Semangat yang ada dalam diri dia menjadi pembakar untuk berjaya dan semoga orang lain mengikut kekuatan yang ada dalam dirinya.. Untuk orang yang suka memang rendah, keadaan dia orang anggap penghalang tapi untuk mereka yang berfikiran positif itu bukan penghalang tetapi itu satu cabaran untuk berjaya... Semoga semangat, dan kejayaan Khairul Nizam menjadi salah satu inspirasi untuk kita berjaya juga. 
Jom kita baca luahaan hati di facebook beliau yang sangat terkesan

Diusia 30 .. dengan keadaan cacat .. aku bersyukur dengan kehidupan .. aku berjaya membina satu syarikat jamumall sdn bhd , dan membina platform jualan jamumall.com .., aku happy mampu beli ape ku nak , mampu makan yang mewah , mampu travel ke dubai , korea , japan, australia dan banyak negara aku dan sampai.. yang paling best aku dapat sediakan rumah mewah untuk keluarga , tanggung family dan bersedekah setiap hari ...


Bukan nak riak ... tapi aku tau ramai sebenarnya orang diluar sane nak jadi macam aku , nak bayak duit macam aku , nak bahagiakan family mereka macam aku .. tapiii adakah mereka sekuat aku?

Lihatlah aku ..

kehidupan aku dulu tak macam ni. Bayangkan anda di dalam jasad aku.. makan perlu disuap , mandi perlu diuruskan , duduk perlu diangkat , dan tidor perlu dijaga , bukan mudah untuk aku meneruskan kehidupan seharian

Aku menanggung kehidupan ini bukan sehari , bukan tiga hari , bukan seminggu , bukan sebulan tetapi bertahun tahun !!! Ade ketika saya rasa sangat terkesan bile ade ketika bile saya haus , lapar , penat , takde orang disisi .. tapi takkan aku nak mengharapkan mati??? Allah beri aku nyawa , nafas , sedikit kekuatan jari dan akal mesti ade sesuatu manfaat yg nak aku buat .


Aku cube merenung dan mengimbas kehidupan ramai orang diluar .. kalaulah aku di beri tubuh fizikal sempurna , boleh berjalan , berlari , melompat pasti akan aku gunakan sehabis baik untuk beri manfaat pada org lain ... 

Aku melihat ramai yang malas untuk ubah hidup sendiri , ramai yag suke bagi bermacam alasan bile bekerja, ramai yang cepat giveup bile ade cabaran !! 
Ramai cube memilih untuk kerja senang , takvnak susah , lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dengan kuat , sanggup berhenti kerja dan mengangur bertahun-tahun atas dasar ego boleh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan orang sekeliling susah, Paling terkesan nak bagi duit mak dan ayah, family pun tak mampu ... Aku sedih !!! Terdetik keinginan aku untuk bantu mereka ... 

Jadi aku bangkit!!! Aku cuba buktikan pada masyarakat the best kehidupan adalah atas dasar bersyukur .. bersyukur dengan nikmat yang allah beri dan jangan sia-sia kan , aku bangkit untuk beri manfaat pada orang lain . Aku nak satu dunia nampak hanya 3 jari dan satu akal aku dpt melihat kegembiraan , senyuman ramai org2 disekeliling aku .

Kini aku sedar .. untuk berjaya dlm kehidupan , pekerjaan , mahupun bisnes bukan mudah . Tetapi atas keinginan yang kuat , kasih sayang yang hebat , keberanian yang tinggi , suka belajar dan improve diri , dan juga seorang yang berkomitmen tinggi membawa aku ketahap sekarang ..


Dan semua value yang ade dlm diri aku akan aku bawakan kedalam semua team aku dan masyarakat untuk mereka bangkit , bersemangat , dan berjaya !!! 
Akhir kata ... kalau aku ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan org sekeliling .. anda ade berapa jari untuk ubah kehidupan?? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi.. kite je mampu ubah diri kita!

Jom follow Khairul NizamFB https://www.facebook.com/khairulnizamofficial/PAGE https://www.facebook.com/Jamumallcom/IG: https://www.instagram.com/hyekhairul/Website https://jamumall.com/

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mreena.com/2019/05/kisah-inspirasi-pengasas-jamumall.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ReenaSidek+%28REENA+SIDEK%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Com

Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Com

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 137 hits
Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall com Assalamualaikum dan selamat sejahtera kinah ucapkan kepada semua Hari ni kinah nak kongsikan dengan korang satu kisah seseorang yang mungkin dapat memberi inspirasi kepada kita se...
Kisah Inspirasi Oku Berjaya Dalam Bisnes Pengasas Jamumall

Kisah Inspirasi Oku Berjaya Dalam Bisnes Pengasas Jamumall

papar berkaitan - pada 3/5/2019 - jumlah : 103 hits
Assalamualaikum dan salam sayang Bersempena Hari Perkerja 1 Mei 2019 ciktom nak kongsikan satu kisah inspirasi di blog ciktom sebagai
Pengasas Jamumall Com Khairul Nizam Membuktikan Status Oku Bukan Halangan Berjaya

Pengasas Jamumall Com Khairul Nizam Membuktikan Status Oku Bukan Halangan Berjaya

papar berkaitan - pada 30/4/2019 - jumlah : 112 hits
Assalamualaikum Melihat kepada video luahan kesedihan oleh Founder JamuMall com dengan menceritakan zaman silamnya membuat ramai netizen turut melelehkan air mata Digelar insan OKU dengan tidak mampu untuk berbuat apa apa selama beberapa ta...
Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua

Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 96 hits
Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua Selamat Hari Pekerja semua Harini tertengok satu video ni tentang kejayaan seseorang yang merupakan Orang Kelainan Upaya rasa macam tersentuh hati sangat sangat bila ...
Founder Jamumall Khairul Nizam Beri Inpirasi Kejayaan Buat Semua

Founder Jamumall Khairul Nizam Beri Inpirasi Kejayaan Buat Semua

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 106 hits
Founder JamuMall Khairul Nizam Beri Inpirasi Kejayaan Buat SemuaZaman sekarang ramai yang suka memilih kerja dan nak kerja senang aje walhal Allah dah beri tulang 4 kerat yang sempurna tapi masih lagi tak bersyukur Rela jadi penganggur kera...
Status Oku Bukan Penghalang Kisah Kejayaan Pengasas Jamumall

Status Oku Bukan Penghalang Kisah Kejayaan Pengasas Jamumall

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 90 hits
Nak jadi orang yang berjaya dalam hidup ni kan Bukan suatu yang mudah Perlu kan keazaman yang tinggi rajin berusaha tak mudah putus asa dan yang paling penting DOA yang tak putus untuk berjaya Kejayaan seseorang itu juga bukan di nilai pada...
Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan

Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 67 hits
Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan Assalamualaikum apa khabar semuanya Diharap sihat sentiasa okay Sebenarnya zaza nak share sikit satu kisah yang boleh dijadikan sumber kekuatan buat mereka yang masih gagal Moga moga dengan k...
Inspirasi Penguat Semangat Untuk Terus Bangkit Dalam Bisnes Pengasas Jamumall Com Seorang Oku Yang Berjaya

Inspirasi Penguat Semangat Untuk Terus Bangkit Dalam Bisnes Pengasas Jamumall Com Seorang Oku Yang Berjaya

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 131 hits
Assalamualaikum Hai Asyik cakap pasal bisnes je CikSha sekarang kan Ye la Itu je sumber rezeki untuk CikSha sekeluarga CikSha suami isteri kan bekerja sendiri je Suami dengan kerjanya sebagai peladang kelapa sawit dan penternak lembu kambin...
Kisah Lelaki 3 Jari Pengasas Jamumall Sdn Bhd

Kisah Lelaki 3 Jari Pengasas Jamumall Sdn Bhd

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 123 hits
Assalammualaikum Selamat Hari Pekerja semua haha Amacam korang cuti satu hari la ye Sempena hari Pekerja ni Mellya nak berkongsi kisah mengenai seorang lelaki OKU yang bernama Khairul Nizam Beliau merupakan pengasas Jamumall sebuah platform...
Cleopatra Bukan Transgender Dia Ada Dua Orang Anak Syed Saddiq

Dah Mati Pun Cantik

Irwan 4u2c Meninggal Dunia Ac Mizal Terkenang Memori Bersama

Walaupun Teman Lelaki Sudah Lama Meninggal Dia Tetap Setia

Pondan Jelita Thailand Bakal Ikuti Latihan Ketenteraan

Siapa Yang Kena Kencing

Cantiknya Kate Middleton Dalam Pakaian Tradisional Pakistan

Airasia Ak 5154 Terhempas Cetus Suasana Panik



Dasar Seorang Anak Di China Kawalan Populasi Yang Baik Atau Buruk

Biodata Syamira Izzati Syamira Peserta Dewi Remaja 2019

10 Pulau yang Paling Unik di Dunia

Biodata Adriana Ghafar Adriana Peserta Dewi Remaja 2019

10 Teknik Komunikasi Lemah Yang Membuatkan Anda Dibenci Ramai


Asyraf Khalid Dedah Pernah Kena Sound Tepekk Dengan Ibu Tirinya Datuk Siti Nurhaliza

Gelap Dunia Spm Dapat 2a Graduan Um Ini Bangun Balik Hingga Raih Anugerah Pelajaran Diraja

Jurgen Klopp Tujuh Pemain Liverpool Calon Ballon D Or Itu Biasa

Twitter Memperkenalkan Mod Gelap Lights Out Untuk Android

Biarlah Jika Mereka Masih Mahu Menghukum Saya

Farah Nabilah Bakal Kahwin Juruterbang Disember Ini