Status Oku Bukan Penghalang Kisah Kejayaan Pengasas Jamumall


Nak jadi orang yang berjaya dalam hidup ni kan, Bukan suatu yang mudah. Perlu kan keazaman yang tinggi, rajin berusaha, tak mudah putus asa dan yang paling penting DOA yang tak putus untuk berjaya. Kejayaan seseorang itu juga bukan di nilai pada tubuh badan yang sempurna, kerana ketidaksempurnaan seseorang itu juga boleh menjadikan beliau berjaya. Buktinya?? Pengasas Syarikat Jamumall Sdn Bhd dan juga platform jualan atas talian jamumall.com ini di miliki oleh seorang OKU (Orang Kelainan Upaya), Encik Nizam. 

Rasa tergugat tak bila kita yang sempurna ni tak mampu nak capai kejayaan setanding macam pengasas Jamumall.com Encik Nizam ni. Kekurangan yang beliau miliki sedikit pon tidak mematahkan semangat untuk memburu kejayaan. Malah beliau bangkit untuk mengubah nasib diri dan keluarga. Bangkit untuk membuktikan pada masyarakat yang tak sempurna tak semestinya tak boleh berjaya. Korang boleh salami luahan hati beliau yang sangat terkesan ni:

Diusia 30 .. dengan keadaan cacat .. aku bersyukur dengan kehidupan... Aku berjaya membina satu syarikat jamumall sdn bhd, dan membina platform jualan jamumall.com... Aku happy mampu beli ape aku nak, mampu makan yang mewah, mampu travel ke Dubai, Korea, Japan, Australia dan banyak negara aku dan sampai.. yang paling best aku dapat sediakan rumah mewah untuk keluarga, tanggung family dan bersedekah setiap hari.


Bukan nak riak... tapi aku tau ramai sebenarnye orang diluar sane nak jadi macam aku , nak banyak duit mcm aku , nak bahagiakan family mereka macam aku .. tapi adakah mereka sekuat aku?? Lihatlah aku... Kehidupan aku dulu tak macam ni. Bayangkan anda di dalam jasad aku.. makan perlu disuap, mandi perlu diuruskan, duduk perlu diangkat dan tidur perlu dijaga. Bukan mudah untuk aku meneruskan kehidupan seharian.

Aku menanggung kehidupan ini bukan sehari , bukan tiga hari , bukan seminggu , bukan sebulan tetapi bertahun tahun !!! Ade ketika aku rasa sangat terkesan bile ade ketika bila aku haus, lapar, penat, takde orang disisi.. Tapi takkan aku nak mengharapkan mati??? Allah beri aku nyawa, nafas, sedikit kekuatan jari dan akal mesti ade sesuatu manfaat yang nak aku buat.
Aku cube merenung dan mengimbas kehidupan ramai orang diluar .. kalaulah aku di beri tubuh fizikal sempurna, boleh berjalan, berlari, melompat pasti akan aku gunakan sehabis baik untuk beri manfaat pada orang lain... Aku melihat ramai yang malas untuk ubah hidup sendiri, ramai yang suka bagi bermacam alasan bile bekerja, ramai yang cepat give up bile ade cabaran !! 

Ramai cube memilih untuk kerja senang, taknak susah, lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dengan kuat, sanggup berhenti kerja dan mengangur bertahun-tahun atas dasar ego boleh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan orang sekeliling susah, Paling terkesan nak bagi duit mak dan ayah, family pun tak mampu... Aku sedih!!! Terdetik keinginan aku untuk bantu mereka.

Jadi aku bangkit!!! Aku cuba buktikan pada masyarakat the best kehidupan adalah atas dasar bersyukur.. bersyukur dengan nikmat yang allah beri dan jangan sia-sia kan, aku bangkit untuk beri manfaat pada orang lain . Aku nak satu dunia nampak hanya 3 jari dan satu akal aku dapat melihat kegembiraan, senyuman ramai orang-orang disekeliling aku.


Kini aku sedar.. untuk berjaya dalam kehidupan, pekerjaan, mahu pun bisnes bukan mudah. Tetapi atas keinginan yang kuat, kasih sayang yang hebat, keberanian yang tinggi, suka berlajar dan improve diri, dan juga seorang yang berkomitmen tinggi membawa aku ke tahap sekarang. Dan semua value yang ade dalam diri aku akan aku bawakan kedalam semua team aku dan masyarakat untuk mereka bangkit, bersemangat dan berjaya !!! 

Akhir kata... kalau aku ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan orang sekeliling .. anda ade berapa jari untuk ubah kehidupan?? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi.. kite je mampu ubah diri kita!!

Terkesan tak tengok video ni? Buat yang malas kerja atau jenis memilih kerja tu, renung-renung kan lah. Jangan lah malas sangat nak kerja atau memilih sangat dalam mencari kerja. Tengok Encik Nizam ni, walaupon dilahirkan serba kekurangan, beliau berjaya buktikan yang kekurangan bukan penghalang. Memang saya kagum dan bangga lah dengan kejayaan beliau. Sangat memberi inspirasi. Kalau korang nak tahu lebih lanjut, boleh layari info dibawah:
Websitehttps://jamumall.com/
FB https://www.facebook.com/khairulnizamofficial/
FB Pagehttps://www.facebook.com/Jamumallcom/
IGhttps://www.instagram.com/hyekhairul/



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.fizarahman.com/2019/05/status-oku-bukan-penghalang-kisah-kejayaan-pengasas-jamumall.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kisah Inspirasi Oku Berjaya Dalam Bisnes Pengasas Jamumall

Kisah Inspirasi Oku Berjaya Dalam Bisnes Pengasas Jamumall

papar berkaitan - pada 3/5/2019 - jumlah : 110 hits
Assalamualaikum dan salam sayang Bersempena Hari Perkerja 1 Mei 2019 ciktom nak kongsikan satu kisah inspirasi di blog ciktom sebagai
Pengasas Jamumall Com Khairul Nizam Membuktikan Status Oku Bukan Halangan Berjaya

Pengasas Jamumall Com Khairul Nizam Membuktikan Status Oku Bukan Halangan Berjaya

papar berkaitan - pada 30/4/2019 - jumlah : 127 hits
Assalamualaikum Melihat kepada video luahan kesedihan oleh Founder JamuMall com dengan menceritakan zaman silamnya membuat ramai netizen turut melelehkan air mata Digelar insan OKU dengan tidak mampu untuk berbuat apa apa selama beberapa ta...
Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Com

Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Com

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 165 hits
Kisah Disebalik Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall com Assalamualaikum dan selamat sejahtera kinah ucapkan kepada semua Hari ni kinah nak kongsikan dengan korang satu kisah seseorang yang mungkin dapat memberi inspirasi kepada kita se...
Inspirasi Penguat Semangat Untuk Terus Bangkit Dalam Bisnes Pengasas Jamumall Com Seorang Oku Yang Berjaya

Inspirasi Penguat Semangat Untuk Terus Bangkit Dalam Bisnes Pengasas Jamumall Com Seorang Oku Yang Berjaya

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 148 hits
Assalamualaikum Hai Asyik cakap pasal bisnes je CikSha sekarang kan Ye la Itu je sumber rezeki untuk CikSha sekeluarga CikSha suami isteri kan bekerja sendiri je Suami dengan kerjanya sebagai peladang kelapa sawit dan penternak lembu kambin...
Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua

Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 106 hits
Kejayaan Khairul Nizam Pengasas Jamumall Beri Sumber Kekuatan Untuk Semua Selamat Hari Pekerja semua Harini tertengok satu video ni tentang kejayaan seseorang yang merupakan Orang Kelainan Upaya rasa macam tersentuh hati sangat sangat bila ...
Seorang Insan Oku Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Seorang Insan Oku Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 123 hits
Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri Salam semua Kalau tanya kita pasal cerita yang boleh memberi insiprasi kepada orang lain ni banyak Sebelum ini pun di facebook kita banyak follow usahawan u...
Kekurangan Bukan Penghalang Untuk Berjaya Pengasas Jamumall Com

Kekurangan Bukan Penghalang Untuk Berjaya Pengasas Jamumall Com

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 105 hits
Assalammualaikum Dunia Entry sebelum ni MD ada berkongsi tentang yang merupakan promoter jamumall com Hari ini MD kongsikan pula kisah hidup pengasas jamumall com Siapakah beliau KEKURANGAN BUKAN PENGHALANG UNTUK BERJAYA PENGASAS JAMUMALL C...
Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan

Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 76 hits
Kisah Pengasas Jamu Mall Jadi Inspirasi Kejayaan Assalamualaikum apa khabar semuanya Diharap sihat sentiasa okay Sebenarnya zaza nak share sikit satu kisah yang boleh dijadikan sumber kekuatan buat mereka yang masih gagal Moga moga dengan k...
Viral Kisah Inspirasi 3 Jari Bukan Penghalang Kejayaan

Viral Kisah Inspirasi 3 Jari Bukan Penghalang Kejayaan

papar berkaitan - pada 2/5/2019 - jumlah : 152 hits
Ikuti kisah inspirasi dari FB NIZAM Founder Jamumall Izinkan SR mencuri 11 minit masa anda untuk melihat video di bawah ini Inspired Luahan di FB beliau sangat terkesan Di usia 30 dengan keadaan cacat aku bersyukur dengan kehidupan aku berj...
Kerajaan Makin Gila Agaknya Selamatkan Tabung Haji Rm10 3 Bilion

Air Terjun Victoria Terkenal Di Dunia Kini Mengering

Azmin Berhutang Dengan Bapa Haziq

Sihat Ke Makan Telur Setiap Pagi

6 Larangan Semasa Bercucuk Tanam Dan Perlu Dielakkan Petani

Satu Dalam Sejuta Tak Mahu Suami Terabai Wanita Cari Isteri Kedua Buat Suami

Top 5 Pantai Yang Wajib Anda Pergi Di Malaysia Jernih Je Air

Asyik Putus Cinta Emma Berdoa Agar Dipertemukan Dengan Lelaki Yang Dapat Membimbingnya



5 Aliran Kepercayaan Berkait Islam Yang Jarang Diperkatakan

Keputusan Konsert Akhir Mentor Milenia 2019

Senarai Lagu Tugasan Konsert Akhir Gegar Vaganza 6 2019

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 6 2019 Separuh Akhir

5 Boyband Paling Popular Era 90 an


Naqiu Boboy Hanya Namamu Always Gegar Vaganza 2019

Sham Visa Permata Untuk Isteriku Usang Gegar Vaganza 2019

Jatt Zakiah Ku Miliki Bayangmu Gegar Vaganza 2019

People Stand To Gain From Good Governance Says Academic

Satirical Take On Apec 2020 Logo Outshines Costly Branding Campaign

543 More Journos To Lose Jobs Today As Nstp Retrenches