Glamping Di Tanah Aina Fahad Tempat Menarik Di Raub Pahang


Assalamualaikum
Entry sebelum ni aku dah kongsikan beberapa tempat menarik di Bentong ,boleh baca di tempat menarik di Bentong kali ni aku nak kongsikan tempat menarik di Raub Pahang, iaitu Tanah Aina Fahad, merasa lah pengalaman bermalam dalam glamping, yeahh. Aku selalu tertanya-tanya selesa ke tidur dalam glamping ? Korang rasa elesa tak? Haaa jom aku share apa yang bestnya glamping di Tanah Aina Fahad

Tanah Aina Fahad terletak di Sungai Dong dan sebenarnya ini kali pertama aku jejakkan kaki di Tanah Aina, menginap hanya semalaman disini, ia membuatkan aku jadi rindu dan mungkin akan kembali lagi sebab rasa tak puas untuk menikmatilagi suasana dalam hutan, angin malam, bunyi unggas-unggas hutan, air sungai yang sejuk, makanan yang sedap dan pelbagai perasaan yang bercampur baur


Selesa ke tidur dalam glamping ?
Bab keselesaan, aku sangat selesa tidur dalam glamping ni, gais bukannya kita tidur lambak kat bawah tau, tapi dalam ni ada 4 katil single, so boleh muatkan 4 orang dan dalam glamping ni tidakla terlalu sempit, ada ruang untuk solat, ada cermin solek untuk berhias,ada kipas juga, towel dan selimut pun disediakan






Toilet disini memang berasingan, tapi jangan risau toilet pun dah macam hotel jugak gais, luas, ada syampoo dan body shower yang disediakan, sangat selesa lah bagi aku. Glamping di Tanah Aina ni juga banyak jenis sebenarnya, untuk queen ada, untuk vip, untuk family pun ada haaa so korang boleh pilih yang mana korang suka.  

Kalau korang tengah runsing atau tengah berfikir sesuai tak untuk bawa anak-anak,bagi aku sangat sesuai sebab tempat ni boleh bagi anak-anak rasa pengalaman baru, lebih-lebih lagi yang takde kampung dan tidak terlalu extreme, boleh santai-santai,ada beberapa game yang anak-anak boleh main dan ada kolam kecil juga untuk mandi mandaTempat luas dan Makanan Yang Sedap 
Sesudah membersihkan diri, masa untuk makan ! Masing-masing dah kebuluran hiks, tempat makan sangat luas, makanan tak mengecewakan, sedap dan kekenyangan sangat, tapi jangan terkejut lah waktu makan tu korang akan dengar macam-macam bunyi unggas-unggas hutan, bawah tempat makan ni pulak adalah sungai, so boleh dengar air sungai mengalir deras. Best gilerrr. 

Kendurian ! Yeayyy malam tu jugak dapat makan-makan durian, haaa memang puas hati lah bagi peminat durian, hihihi sorry yaa bagi yang tak minat, memang kena jauhkan diri awal-awal dek kerana bau dia yang harum itu



Sebelum masuk dewan makan ada beberapa aktiviti yang korang boleh main disini untuk hilangkan bosan, kami sempat lah panaskan badan dengan bermain pingpong, main karom dan siap boleh karaoke lagi, then lepak-lepak minum kopi dan jalan-jalan disekitar, ada walk in yang cantik dihiaskan dengan lampu led, tapi tak lama sebab hujan turun. 

So malam tu memang tidur dalam hujan, aku tidur selimut satu badan tau sebab sejuk dan aku ni sejenis penakut jugak haha lebih-lebih lagi dalam hutan, so far takde gangguan apa-apa pun, mana-mana tempat pastikan niat kita betul okay dan tempat ni selamat
Aku mandi pukul 5.30 pagi kot haha gigil weh tapi segar sangat mandi pagi dengan air sejuk, then breakfast untuk teruskan perjalanan ke Kuala Lipis. Nanti aku share apa benda best yang korang boleh nikmati di Kuala Lipis. 
Sebenarnya agak hampa sebab tak boleh nak mandi manda di sungai kat sini tapi aaa so happy bila selepas teroka Kuala Lipis, kami kembali lagi di Tanah Aina Fahad untuk mandi manda di sungai, yahoooo ! Apa lagi, jom lah kita terjun sungai, sempat juga buat aktiviti water confidence, untuk buat aktiviti air ni wajib kita pakai safety jacket okayh.Mula-mula takut sebab arus air sungai ni deras gila, dah lah aku ni jenis tak reti berenang tapi ada beberapa orang guard yang akan jaga kita. Mula-mula je takut tapi ehh nak buat lagi hehehe. Ada beberapa port yang korang boleh mandi manda, ni di bahagian bawah, sesuai untuk aktiviti air, bahagian atas untuk santai-santai mandi manda di area canopy walk. 

So korang yang mana tengah mencari tempat-tempat untuk menenangkan minda, jauh sangat dari hiruk pikuk bandar yang menyerabutkan, rasa nak santai-santai dengan keluarga, tinggalkan sekejap urusan kerja dan sebagainya ~ sangat-sangat berbaloi datang ke Tanah Aina Fahad ni, seriously korang akan rindu dengan banyak perkara. 


More Info :
Tanah Aina Fahad : http://www.tanahaina.com/fahad/Tourism Pahang : www.tourismpahang.org.myTourism Malaysia Wilayah Timur : www.malaysia.travel




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.qasehdalia.com/2020/08/glamping-di-tanah-aina-fahad-tempat-menarik-di-raub.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ke Tanah Aina Fahad Raub Lagi

Ke Tanah Aina Fahad Raub Lagi

papar berkaitan - pada 27/7/2020 - jumlah : 125 hits
Salam uolls Ingat lagi tak entri sebelum ni Ty ceritakan yang Ty tour ke beberapa daerah di negeri Pahang Ye next daerah is Raub KALI KEDUA KE TANAH AINA FAHADYa merupakan kali kedua tapi kali ni lebih kepada istirehat sambil menikmati kein...
Glamping Di Tanah Aina Raub Berada Di Hutan Dekat Dengan Sungai

Glamping Di Tanah Aina Raub Berada Di Hutan Dekat Dengan Sungai

papar berkaitan - pada 6/8/2020 - jumlah : 83 hits
Glamping di Tanah Aina Fahad adalah suatu pengalaman tak boleh nak lupa Berada di Tanah Aina Farhad Glamping park sangat best Serius best Sangat sesuai untuk mereka yang mencari ruang lokasi relax berehat dengan pasangan atau keluarga denga...
Wajib Pergi Tempat Menarik Sekitar Daerah Bentong Pahang

Wajib Pergi Tempat Menarik Sekitar Daerah Bentong Pahang

papar berkaitan - pada 26/7/2020 - jumlah : 154 hits
Salam uolls Alhamdulillah kembali lagi Ty di blog bersawang Ty ni Dan juga syukur dengan terlaksana nya PKPP ni Ty tak lagi terperuk sahaja di rumah seorang diri sebab Ty berkesempatan meluangkan selama 3 hari 2 malam di negeri Pahang Darul...
Tempat Menarik Di Bentong Pahang Yang Korang Perlu Tahu

Tempat Menarik Di Bentong Pahang Yang Korang Perlu Tahu

papar berkaitan - pada 25/7/2020 - jumlah : 545 hits
AssalamualaikumTahukah korang sebenarnya banyak tempat menarik di Pahang yang perlu kita terokai dan sebagai rakyat Malaysia kita sendiri lah yang perlu menaikkan tempat tempat menarik ni supaya ia menjadi satu tarikan yang mengagumkan dan ...
Menarik Di Kuala Lipis Pahang Tempat Tempat Yang Mesti Dilawati

Menarik Di Kuala Lipis Pahang Tempat Tempat Yang Mesti Dilawati

papar berkaitan - pada 24/7/2020 - jumlah : 122 hits
Kuala Lipis adalah satu bandar lama di negeri Pahang Jika sebelum ni hanya mendengarkan namanya tetapi kali ini saya berjaya menjejaki kaki kesana melawat ke tempat menarik di Kuala Lipis Kuala Lipis pernah menjadi ibu negeri kepada Negeri ...
7 Tempat Best Sekitar Bentong Raub Dan Lipis

7 Tempat Best Sekitar Bentong Raub Dan Lipis

papar berkaitan - pada 30/7/2020 - jumlah : 91 hits
Assalammualaikum dan Salam SejahteraDengan kembali bukanya Pelancongan Domestik bagi rakyat Malaysia untuk melancong didalam Negara abang tak lepaskan peluang untuk membantu ekonomi rakyat setempat dengan travel dalam negara Minggu lepas ab...
Tempat Menarik Di Terengganu

Tempat Menarik Di Terengganu

papar berkaitan - pada 20/7/2020 - jumlah : 176 hits
Sebenarnya banyak tempat tempat menarik di terengganu ni Di Kuala Terengganu sahaja berpuluh puluh tempat menarik yang menarik jumlah pelancong asing malah pelancong luar dan dalam Terengganu pun turut tertarik dan belum terokai semua tempa...
6 Tempat Percutian Menarik Di Bangkok

6 Tempat Percutian Menarik Di Bangkok

papar berkaitan - pada 22/7/2020 - jumlah : 82 hits
Saya baru saja menerima maklum balas untuk 2 paper conference di Vietnam Alhamdulillah diterima walaupun masih perlu diperbaiki Sambil sambil tu mencari destinasi pelancongan di Vietnam tetapi tercari tempat menarik di Thailand pula Menyedi...
Boh Tea Centre Sungai Palas Cameron Highland Pahang Apa Yang Menarik

Boh Tea Centre Sungai Palas Cameron Highland Pahang Apa Yang Menarik

papar berkaitan - pada 22/7/2020 - jumlah : 111 hits
Boh Tea Centre Sungai Palas Cameron Highland Apabila mendengar dan bercerita mengenai Cameron Highland pasti akan terbayangkan akan kehijauan ladang teh Dengan bayu sejuk kawasan tanah tinggi yang menyamankan seolah olah berada di kawasan p...
Makan Mi Yang Disimpan Selama 1 Tahun 9 Anggota Keluarga Meninggal Dunia

Dap Dah Bersuara

Rahsia Awet Muda Untuk Wanita 30an Hanya Guna Susu Kunyit Badam Dan Madu

Spesifikasi Dan Kisaran Harga Suzuki Gsx R150

Kejam 2 Murid Dibelenggu Dan Disiksa Guru Hingga Hampir Mati Di Sekolah Milik Seorang Syekh

Drama Lelaki Likungan Cinta Drama Lakonan Cik B Anak Dato Vida

Scroll Balik Entry Lama Untuk Pembaca Di Fb

2h1m Kejutan Dari Tasya



7 Perkara Yang Anda Tak Sangka Boleh Berjangkit

Kenapa Pengawal Keselamatan Kebiasaannya Orang Nepal

Memahami Maksud Negara Dunia Pertama Kedua dan Ketiga

Biodata Penyanyi Iman Troye Imantroye

Biodata Ezurin Khyra Ikon Fesyen Bintang The House Musim 6


Pemimpin Umno Kecewa Takiri Tidak Didakwa

Kim Sohyun Ji Soo Kang Haneul Lee Jihoon River Where The Moon Rises Dedah Barisan Pelakon Rasmi

Masih Belum Ada Ubat Boleh Rawat Covid 19 Noor Hisham

Dua Bulan Didignos Hid4p K4nser P4ru P4ru Tahap 4 Sanjay Dutt

Baru Je Neelofa Pakai Purdah Sekali Individu Ini Beri Hadiah Yg Sangat Teristimewa Buat Ramai Terkeejut

Farah Nabilah Selamat Lahirkan Bayi Lelaki Bakal Kongsi Nama Wajah Anak Bila Tiba Masa