Cara Mudah Menabung Melalui My Goal Di Maybank2u


Salam to all readers,

Bila meningkat dewasa ini amalam menabung memang aku titik beratkan. Walaupun terkadang alpa juga bilamana alpa ketika shopping. Tak beli menyesal dah beli pula rasa menyesal juga. Menyesal perhabis duit tak tentu arah. Bila ada duit sikit macam-macam kehendak nak dibeli. Aku tahu bukan aku sorang je kuat saving dan ada ketika terguna juga duit saving tersebut, bulan depan topap balik yang digunakan tu

Baru ini aku ada perasan orang share boleh saving guna My GOals di Maybank2u. Kaedah ini nampak lagi konsisten. Aku pun baru mula guna kaedah My Goals ini, mana-mana yang rajin saving nak tingkatkan mutu kaedah saving korang tu dengan betul maybe boleh guna cara ini. Tak adalah asyik guna topap balik. Kaedah ini bagi memastikan goals kita archieve mengikut tempoh bulanan yang kita dah tetapkan

Kalau ikutkan amalan menabung ini tak perlu pergi kelas pun, yang ianya depend pada diri kita sendiri. Yang ianya korang kena konsisten je. Awal-awal sakit, lama-lama dah jadi rutin harian korang akan terbiasa. Ayuh buat simpanan di hari tua. Kurangkan pembaziran tingkatkan penabungan. 
Cara Mudah Menabung Melalu My Goal di dalam MayBank2u
1) Langkah pertama, sudah semestinya kena pergi laman web official Maybank2u di www.maybank2u.com. Log in akaun anda seperti biasa dengan mengisi username dan password

2) Setelah berjaya log in, scroll anak panah ke bawah klik pada button "Create Goal", seperti gambar di bawah


3) Setelah klik "Create Goal" akan ada form kena isi seperti gambar dibawah. Pilih kategori "goal" korang jenis apa. Ada travel, family, retire, shopping, education, other dan lain-lain lagi.

4) Setelah selesai pilih jenis kategori, korang boleh pilih nak buat bayaran by monthly amount setiap bulan. Set berapa target korang nak capai, nak archieve berapa bulan boleh set siap-siap.


Bulan-bulan aku memang spend saving RM450. Duit gaji aku bank lain pindah keluar bank lain. Masuk tanpa hala tuju amount banyak ini nak kemana. Bila ada My Goal ini bolehlah devide beberapa perkara. Harap lebih konsisten lepas ini. Jangan kalut kalau sign in amount duit berkurang, hakikatnya dia tersorok pada bahagian MyGoal. Kau sabar je tau sampai goal kau tercapai. 
Finally aku dapat saving untuk ke Umrah. Okaylah sebulan RM300. Final nak tahu korang dah berjaya buat goal tu akan keluar seperti gambar di bawah. My Goal korang akan terpapar di screen homepage Maybank2u. Setiap kali log in bolehlah korang refer berapa banyak korang dah saving. Setiap malam buka akaun bank mulut pun tersenyum. Gitu.

If korang banyak goal, bolehlah create beberapa goal lagi penting duit kena ada. My Goal di Maybank2u ini membolehkan korang set 5 goal serentak. Goal ini tak beri impak buruk pada akaun kau pun. Kalau rasa tak boleh komit boleh cancel, duit tu akan masuk akaun kita semula. Duit kamu tak lari kemana pun ada dalam akaun tu juga tapi dipecahkan kepada dalam kategori kecil. Jangan bagi tengok dulu sampai cukup matang. 
Create je beberapa goal yang korang nak archive, sebagai contoh Travel ke London ke, Beli Kereta / Rumah, Duit Mara, Duit untuk Hari Tua. Apa-apa sahaja yang terlintas yang korang nak sangat. Sekarang memang korang tak nampak, akan-akan datang benda ini penyelemat kita juga nanti

Tambah-tambah waktu MCO sekarang ini, kerana rajin menyimpan kita tak tahu apa akan jadi 5 bulan akan datang. Beratus ribu orang kena buang kerja, yang ada kerja lagi jaga kerja korang elok-elok na. Sekarang kerja bukan jaminan untuk jadi kaya tapi nampak gayanya jaminan untuk kita melangsungkan kehidupan. 
Siapa tak buat lagi, cepat-cepat buat. Semoga berjaya



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2020/07/cara-mudah-menabung-melalui-my-goal-di.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Cara Goda Suami Anda Sangat Mudah

Cara Goda Suami Anda Sangat Mudah

papar berkaitan - pada 5/7/2020 - jumlah : 54 hits
Cara goda suami bukan mudah dan tak lah susah sangat Yang penting si isteri perlu ada keyakinan diri iaitu dia memiliki apa suaminya nak pada dirinya Jangat malu pada diri sendiri kerana setiap lelaki di dunia ini mempunyai nafsunya tersend...
Cara Buat Kopi Viral Korea Ikut Langkah Mudah Dalgona Coffee Hanya 4 Bahan

Cara Buat Kopi Viral Korea Ikut Langkah Mudah Dalgona Coffee Hanya 4 Bahan

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 112 hits
Cara Buat Kopi Viral Korea Ikut Langkah Mudah Dalgona Coffee Hanya 4 Bahan Salam semua kopi viral yang selalu disebut sebut semasa tempoh perintah kawalan pergerakan yang lepas Ramai juga yang tak lepaskan peluang untuk cuba resepi kopi vir...
Cara Nak Buang Iklan Di Android Ikuti Langkah Mudah Ini

Cara Nak Buang Iklan Di Android Ikuti Langkah Mudah Ini

papar berkaitan - pada 15/7/2020 - jumlah : 61 hits
Cara Nak Buang Iklan Di Android Semenjak dua menjak ni iklan banyak sangat muncul dalam telefon kita kan Kalau iklan tu sekali sahaja muncul tidak apa tapi iklan yang muncul berkali kali dari facebook hinggalah Youtube sampailah kita naik b...
Tutorial Cara Ikat Tali Leher Paling Senang Cara Mudah Pakai Tie Video

Tutorial Cara Ikat Tali Leher Paling Senang Cara Mudah Pakai Tie Video

papar berkaitan - pada 14/7/2020 - jumlah : 87 hits
Tutorial cara ikat tali leher paling senang cara mudah pakai tiecara ikat tali leher paling senang mudah step by steptutorial cara ikat tali leher paling senang how to wear a tie cara pakai tali leher paling mudah cara ikat tie simple VIDEO
Cara Menambah View Youtube Yang Efektif Dan Mudah

Cara Menambah View Youtube Yang Efektif Dan Mudah

papar berkaitan - pada 16/7/2020 - jumlah : 60 hits
Youtube merupakan mesin pencari konten video terbesar sampai dengan saat ini Hadirnya Youtube memberikan kesempatan bagi para pencipta konten video untuk berbagi hasil karyanya kepada pengguna internet di seluruh dunia Namun sayangnya hanya...
Cara Simpan Kelapa Parut Agar Tidak Mudah Rosak

Cara Simpan Kelapa Parut Agar Tidak Mudah Rosak

papar berkaitan - pada 29/6/2020 - jumlah : 64 hits
Kelapa parut memang ada pelbagai kegunaan Selain diperah untuk dijadikan santan kelapa parut juga boleh digunakan untuk membuat kerisik membuat kuih dan banyak lagi Disebabkan itu ada yang membeli kelapa parut dengan jumlah yang banyak supa...
Cara Mudah Buat Sendiri Apam Balik Homemade Puas Makan

Cara Mudah Buat Sendiri Apam Balik Homemade Puas Makan

papar berkaitan - pada 16/7/2020 - jumlah : 78 hits
Kalau petang petang tetiba rasa teringin nak makan apam balik boleh je buat sendiri Senang sungguh caranya Tak susah pun Apam balik yang nipis dan kecil ni selalunya dijual di pasar malam Kadangkala di majlis kenduri kahwin pun ada disediak...
Ini 7 Cara Bagaimana Iphone Naik Taraf Kamera Mereka Melalui Ios 14 Nanti

Ini 7 Cara Bagaimana Iphone Naik Taraf Kamera Mereka Melalui Ios 14 Nanti

papar berkaitan - pada 16/7/2020 - jumlah : 45 hits
iOS 14 sudahpun boleh dimuat untuk versi Beta Seperti korang semua tahu iOS 14 membawakan beberapa ciri baru kepada iPhone korang termasuklah sistem kamera Dipetik 9To5Mac dikatakan iOS4 akan menaik taraf kamera pada iPhone dengan beberapa ...
Resepi Cara Mudah Buat Burn Cheesecake

Resepi Cara Mudah Buat Burn Cheesecake

papar berkaitan - pada 5/7/2020 - jumlah : 54 hits
Salam to all my readers Last week balik Klang sempatlah pergi makan makan dekat rumah pak saudara sorang Masuk rumah dorang siap ada kena scan barcode MySejahtera lagi Perghh hahaha Tak ramai mana pun orang kecil kecilan sahaja Lepas makan ...
Kemana Menghilang Latheefa Koya

Muka Cantik Tapi Tangan Panjang Instafamous Dicekup Curi 21 Helai Pakaian Di Butik Terkemuka

Resepi Permintaan Ramai Daging Masak Hitam Nasi Kandaq

Cantik Tak Seiring Perangai Curi Baju Di Mall Lelaki Dedahkan Identiti Wanita Muda Ini

Lim Guan Eng Didakwa Lagi Pagi Ini

Pemain Judi Online Muncul Mempertahankan Asri Janggut

Lawatan Ke Ladang Buah Naga Hl Dragon Fruit Eco Farm Sepang Selangor

Jejari Ketam Celup Tepung



Kisah Doktor Perubatan Yang Tak Mandi Guna Sabun Selama 5 Tahun

Kenapa Produk Berorientasikan Gamers Buruk Rekaannya

Resepi Nasi Goreng Kerabu Paling Wangi

Resepi Penne Goreng Paling Rangup

The Mighty Five Negara Kilang Dunia Baru Yang Bakal Menggantikan China


Kwsp I Lestari

Entri Paling Banyak View Di Aynorablogs

Drama Ji Chang Wook Succeeds With A Mild Taste Character

Saksikan Evolusi Sut Iron Man Dalam Video Terbaru Marvel

Saman Isteri Kerana Akses Akaun Whatsapp Suami Tanpa Izin

Bila Ada Kemahuan Sendiri