Ayam Bismi Jaminan Halal Segar Dan Suci Tanpa Suntikan Hormon Resipi Ayam Bismi Masak Phat Phet Siam


 Ayam Bismi senang dimasak, tak perlu basuh, hanya defrost dan terus masak. 
Assalamualikum, pernah dengar Ayam Bismi? Dari dulu lagi juju selalu baca di media sosial  pasal isu berleluasanya ayam suntik hormon (suntik antibiotik), ayam gemuk dalam masa beberapa bulan & ayam halal kah tak halal. Was-was betul tak? 
Juju terbaca Ayam Bismi ini tak disuntik dengan antibiotik langsung (suntikan hormon pembesaran), sembelihan dari orang Islam kita. Tekstur Ayam Bismi juga ada beza dengan ayam biasa yang kat pasaraya. Dia ala-ala ayam organik gitu. 
Bila diperhatikan secara dekat, ayam bismi tidak nampak berminyak, lemak tidak banyak dan bila di goreng dengan kunyit sekalipun ayam tidak kecut, tetap dalam size sebenar dan bila di makan rasa macam ayam baru sembelih tadi je. Syoknya Ayam Bismi! 
Juju dengan suami sepakat apa lagi orderlah dengan agen Ayam Bismi sampai 6 paket buat stok untuk sebulan, kami dapatkan stok Ayam Bismi melalui Tuan Haji Azahar Basteng Ghani. Bayar online je. Terus esok pagi beliau hantar depan rumah. Selesai stok barang dapur diyakini halal dan tak ragu-ragu lagi.
Nak senang kerja aku order bahagian yang memang Abg Qi dan juju & suami suka makan. Ada kepak sahaja, peha sahaja, dada sahaja dan thigh sahaja. 
Nak ayam seekor potong 9 ada, nak the whole ayam siap dengan bahagian organ macam hati dan pedal pun ada. Ini pun tak perlu basuh dan buang kotoran, bilas masak haaa gitu. 
Kenapa Anda Perlu Memilih Ayam Bismi?Hasil bacaan umum julia di FB dan rangkaian website Ayam Bismi, ada banyak kelebihan dan pengiktirafan di beri secara telus dan dipercayai, terutama masyarakat lapisan umat Islam untuk wajib membeli dari sumber halal. 
Antara kelebihan utama Ayam Bismi ialah:Di iktiraf halal oleh Jakim.Mendapat Persijilan MeSTI dari KKM.Tanpa suntikan.Tanpa hormon.Kilang penyembelihan yang telus.Pemilik dan Pekerja 100% Muslim.Pemotongan percuma.Penghantaran percuma (t&c applied)Segar, halal, berkualiti dan selamat dimakan.Bebas dari antibiotik merbahaya yang diharamkan oleh KKM.Makanan ayam disahkan bebas dari sisa khinzir.In house Dr Veterinar khusus untuk menjaga kesihatan Ayam Bismi.  Pasukan Teknikal Ladang yang mahir dan berpengalaman.Visiting Dr Veterinar yang berpengalaman sebagai Konsultant Ladang Ayam Bismi.Mempunyai 29 tahun pengalaman dalam menternak, memproses dan menjual ayam.Ayam Bismi memproses ayam dari ladang ternakan kami. Stok untuk sebulan, senang julia nak masak, tak payah nak buang masa banyak di dapur semata-mata nak buang lemak, nak basuh bersih, nak potong bahagi-bahagikan, sekarang tinggal nak masak terus tau. 

BONUS! Kebersihan berganda!
Selain faktor halal, juju baca di suratkhabar Utusan Online menguar-uarkan, pengeluar Ayam Bismi sangat menitik berat tentang keber­sihan di mana 10,000 ekor ayam bismi diproses de­ngan lapan tan ais setiap hari.

Pihaknya per­caya bahawa dengan menggunakan ais dalam proses membersihkan ayam tersebut dapat mengurangkan pembiakan bakteria pada haiwan tersebut seterusnya menjamin kesegaran kepada pelanggan. 
Nak standby untuk masak anytime pun senang. Sebab ayam ni dah bersih. Tinggal defrost, bilas sikit dan boleh masak. 
Paling penting kenapa aku pilih Ayam Bismi ni sebab ayam ni sahaja bila aku makan aku tak kena alergik, diyakini halal dan tak payah renyah kerja persiang buang lemak.
Bilas sikit masak terus. Hoyeyyy! Nak tahu juju masak resipi baru guna Ayam Bismi? Teruskan scroll dan catat ye resipi menarik dari bumi Thai. Sedap sehingga menjilat jari bila guna Ayam Bismi, halal dan suci.  Jangan lupa ikut hashtag di IG/FB rasmi #juliamasak
Resipi AYAM BISMI Masak Phat Phet Siam 

BAHAN - BAHANNYA 
5 keping Ayam Bismi (bahagian thigh), defrost dan bilas sekali sahaja. 
3 tangkai kacang panjang, kerat pendek, cuci dan toskan
3 helai daun limau purut
1 biji limau nipis, perah jusnya
1 camca besar sos ikan
1 sudu kecil gula kabung
Garam dan gula secukup rasa

BAHAN BLEND 
5 biji bawang merah
3 ulas bawang putih
3 biji cili merah
20 biji cili padi hijau (terpulang kalau nak pedas)
1/2 inci kunyit hidup
1/2  inci halia (tambahan dari resipi asal)
3 batang serai, dihiris

HIASAN
Sedikit hirisan cili padi merah @ hijau dipotong bunga
Daun pandan di ikat untuk timbul bau wangi. 

CARA MEMASAKPanaskan minyak dalam kuali, anggaran setengah senduk. Tumis bahan-bahan blend sehingga hancur, harum dan naik minyak, tambah sedikit lagi minyak jika tak cukup, gunakan api sederhana dan kacau sentiasa.Masukkan isi ayam, kacau rata dan masak hingga ayam kecut (kalau guna ayam bertulang, sila masukkan sedikit air dalam 1 cawan macam tu). Masukkan sos ikan, gula dan garam secukup rasa. Kacau rata.Tambah kacang panjang, daun pandan dan daun limau purut, kacau dan masak hingga kacang lembut. Akhir sekali masukkan jus limau nipis, gaul rata dan masak sekejap. Alihkan ke dalam bekas sesuai dan hias dengan hirisan cili padi merah. Selamat mencuba!Kredit : Chemat Dapur Tanpa SempadanResipi dari Chemat memang ohsem, di tambah pula guna Ayam Bismi bertambah-tambah keluarga juju makan tau. Terima kasih Ayam Bismi, Terima kasih Chemat kongsi resipi best-best. 
Tutorial Masakan, lagi senang tonton je video julia sembang haha klik !Jaminan Ayam Bismi Segar, Halal dan Suci. 

Untuk sebarang pertanyaan harga dan maklumat lanjut mengenai Ayam Bismi dan pengedaran kawasan korang, boleh hubungi Tuan Haji Azhar ditalian 018-200 0137 dan boleh klik link di bawah untuk butiran lanjut. 
Link Order : http://projekayambismi.wasap.link/Website : http://www.bismicergas.com/FB : https://www.facebook.com/AyamBismi/IG : https://instagram.com/ayam_halal_bismi 
Sekarang kami sekeluarga pilih Ayam Bismi sebagai sumber halal utama seisi keluarga. Mudah, menjimatkan masa ibu didapur, tiada lagi ragu-ragu, tiada suntikan merbahaya ayam, diyakini selamat. Syukur alhamdulilah, produk muslim yang juju cari selama ini. Barakallah! 👍

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.juliajohari.com/2019/09/ayam-bismi-jaminan-halal-segar-dan-suci.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+WithJulia+%28With+Julia...%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Ayam Bismi Closely Organik Resipi Ayam Bismi Masak Thai Madu

Ayam Bismi Closely Organik Resipi Ayam Bismi Masak Thai Madu

papar berkaitan - pada 19/9/2019 - jumlah : 77 hits
Assalamualaikum w b t Mood Masak ON Lama Mamayanie tak kongsikan resipi kan yelah masak pun jenis yang simple je kan Tapi kali ini Mamayanie nak kongsikan resipi simple tapi memang sedap bertambah selesa Tak perlu menu yang banyak menu satu...
Ayam Bismi Pelbagai Pilihan Untuk Ibu Masak

Ayam Bismi Pelbagai Pilihan Untuk Ibu Masak

papar berkaitan - pada 19/9/2019 - jumlah : 77 hits
Hi korang hari ini aku tak der kelas Yer boleh rehat seketika Tapi aku jenis tak boleh duduk diam owwh so aku nak share dengan korang resepi ayam mayonis yang aku gunakan adalah ayam Bismi bahagian paha Balik kerja nak singgah kedai ambil m...
Halal Haram Tolak Tepi Suci Bersih Cari Yang Hipster

Halal Haram Tolak Tepi Suci Bersih Cari Yang Hipster

papar berkaitan - pada 12/9/2019 - jumlah : 191 hits
Halal haram tolak tepi suci bersih cari yang hipster ya agak pelik tajuk posting is malamnie sebab is geram tengok gambaq nie haaaa Kalau dulu dalam ujian lisan SPM kita kena buat ayat serta cerita berpandukan ayat eh ayat pulak berpandukan...
Masak Gulai Lemak Kuning Ikan Talang Segar

Masak Gulai Lemak Kuning Ikan Talang Segar

papar berkaitan - pada 16/9/2019 - jumlah : 87 hits
Masak Gulai Lemak Kuning Ikan Talang Segar Assalamualaikum Hai korang Terlebih dahulu nak ucapkan terima kasih kepada yang sudi memberi komen dekat entri ni Hari ini baru nak kongsi pasal masakan dari Sebelum ni Cik Ash pernah masak tu kali...
Koleksi Resipi Sayur Masak Bening Ringkas Mudah Masak

Koleksi Resipi Sayur Masak Bening Ringkas Mudah Masak

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 48 hits
Ada kalanya kita rasa nak makan dengan lauk pauk ringkas sahaja seperti sayur yang dimasak bening Ia ringkas mudah disediakan serta enak dinikmati bersama lauk pauk yang lain Nak cuba Rasa tampilkan resipi resipi sayur bening yang boleh and...
4 Tip Daging Ayam Kampung Isinya Empuk Cubalah Resipi Ayam Kapitan Ni

4 Tip Daging Ayam Kampung Isinya Empuk Cubalah Resipi Ayam Kapitan Ni

papar berkaitan - pada 10/9/2019 - jumlah : 74 hits
Isi ayam kampung memang lebih pejal daripada ayam biasa atau ayam ternakan biasa Ia tak mudah hancur dan sesuai dibuat rendang dan gulai Masaknya memang agak lama sikit berbanding ayam biasa Foto dagingayamkaikun13 blogspot comTapi sebenarn...
Ayam Masak Kicap Ala Kadar

Ayam Masak Kicap Ala Kadar

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 91 hits
Ayam masak kicap ni kita belajar dari mak kita kadang kadang kita buat jadi ada masa nya tak jadi tapi lagi banyak tak jadi nya lah biasalah rajin masak kan macam tu lah jadinya yang ni buat makan sendiri boleh lah nak bagi orang lain makan...
Koleksi Resipi Lauk Pauk Mudah Masak Guna Pressure Cooker

Koleksi Resipi Lauk Pauk Mudah Masak Guna Pressure Cooker

papar berkaitan - pada 14/9/2019 - jumlah : 107 hits
Periuk tekanan atau pressure cooker memang memudahkan kerja kerja memasak lebih lebih lagi untuk menyediakan sajian yang mengambil masa yang lama untuk disiapkan seperti rendang daging sup tulang dan sebagainya Namun kini terdapat pelbagai ...
Masam Manis Pedas Sedapnya Ayam Masak Cili Kering Stail Cina Muslim

Masam Manis Pedas Sedapnya Ayam Masak Cili Kering Stail Cina Muslim

papar berkaitan - pada 8/9/2019 - jumlah : 212 hits
Cuti cuti ni cuba masak ayam cili kering stail Cina pulak Ni resipi Cina Muslim memang sedap bukan main Rasa masam masam manis pedas gerenti bertambah makan nasi nih Jom masak sendiri lagi puas hati boleh jimat duit jom semak resipi yang di...
Malaysia Wilayah Ltte

Kongres Maruah Melayu Punca Wong Yan Ke Zahirkan Protes Atas Pentas Konvokesyen

Di Kalangan Netizen Ada Keldai Lembu Anjing Dan Babi Yasin Sulaiman

Bas Terbakar 35 Orang Jemaah Maut Kemalangan Di Madinah

13 Amalan Punca Rezeki

Arti Kata Ambyar Yang Lagi Trending

Jadual Waktu Badan Manusia Bekerja Nak Sihat Anda Wajib Tahu

Pemandu Grab Bangsa Cina Sanggup Tunggu Gadis Ini Solat



Biodata Farzana Zainul Calon Dewi Remaja 2019 Yang Viral Kerana Terjatuh

Biodata Dian Fernandez Peserta Dewi Remaja 2019

5 Bandar Rahsia Yang Dahulunya Disembunyikan Dari Peta

Ini Sebab Kenapa Manny Pacquiao Layak Digelar Manusia Hebat

Kisah Bagaimana Lelaki Ini Menjadi Guru Terbaik Dunia Peter Tabichi


Rawat Hati Sedapkan Hati

Tangan Yg Menaip Mampu Membunuh

10 Messed Up Scientific Experiments Of Real Mad Scientists

Vana Belle Koh Samui Luxury Collection Resort

Isteri Lama Vs Isteri Baharu

Hidup Sederhana Itu Bahagia