Puasa 16 Jam Rahsia Lisa Turunkan Berat Badan Bukan Sahaja Slim Baik Juga Untuk Kesihatan


Apabila seseorang wanita selamat melahirkan, antara masalah yang biasa dialami ialah kenaikan berat badan. Hal yang sama turut dialami oleh pelakon terkenal Lisa Surihani.
Kredit: IG lisasurihani Terkini, dia tampil lebih ramping daripada sebelumnya selepas selamat melahirkan anak keduanya, Yusof Leonne. Lisa kelihatan seperti anak dara, sedangkan tubuhnya berisi selepas bersalin tujuh bulan yang lalu.
Ekoran daripada muat naik gambar-gambar terkini di dalam Instagram miliknya, ramai pengikut memohon Lisa berkongsi rahsia kelihatan langsing yang telah diamalkannya itu. Lisa pula tidak lokek dan memberi tip-tip yang menurutnya memberi kesan buat dirinya tetapi mungkin tidak bagi orang lain. Walau bagaimanapun, tidak salah jika yang lain mencuba tip yang sama.
Terdapat empat tip yang diamalkan oleh Lisa untuk mengurangkan berat badannya.
Kredit: IG lisasurihani 1. Bertukar kepada beras herba ponni Kebiasaannya umum menggunakan beras biasa. Namun dalam berusaha untuk mengurangkan berat badan, Lisa memilih untuk menggunakan beras herba ponni yang lebih tinggi kandungan serat. Walaupun diambil dalam jumlah yang sedikit, ia mampu membuatkan anda berasa kenyang.
2. Kurangkan gula dalam makanan dan minuman Seperti yang diketahui ramai, gula adalah salah satu bahan yang boleh menyebabkan kenaikan berat badan jika diambil secara berlebihan. Untuk itu, Lisa seboleh mungkin mengurangkan pengambilan gula di dalam makanan dan minuman hariannya.
3. Amalkan intermittent fasting Kaedah ini merupakan cara berdiet yang paling mudah dan tidak menyeksakan. Apa yang perlu dilakukan ialah membahagikan masa selama 16 jam untuk berpuasa dan 8 jam untuk makan. Cara amalan ini bergantung kepada individu.
Anda boleh menggunakan waktu malam untuk mula berpuasa. Contohnya bermula daripada jam 8 malam hingga 12 tengah hari keesokan harinya. Manakala 8 jam selebihnya anda boleh makan dengan kerap tetapi dalam jumlah yang sedikit dan terkawal. Dalam masa yang sama, anda perlu minum lebih banyak air kosong dan sebaik-baiknya elakkan minuman mahupun makanan yang manis.
4. Lakukan senaman Anda tidak perlu melakukan senaman yang berat. Boleh lakukan apa sahaja jenis senaman asalkan badan sentiasa fit.
The post Puasa 16 Jam, Rahsia Lisa Turunkan Berat Badan. Bukan Sahaja Slim, Baik Juga Untuk Kesihatan appeared first on Pa&Ma.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://majalahpama.my/puasa-16-jam-rahsia-lisa-turunkan-berat-badan-bukan-sahaja-slim-baik-juga-untuk-kesihatan/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tips Kurus 20 Cara Berkesan Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

Tips Kurus 20 Cara Berkesan Turunkan Berat Badan Dalam Masa Seminggu

papar berkaitan - pada 15/11/2018 - jumlah : 351 hits
tips kurus Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua One of the azam saya pada awal tahun 2018 dulu dan tahun tahun yang sebelumnya adalah nak kurus Tapi sampai sekarang tak capai capai lagi Hahahahhaa Ni dah makin menghampiri 2019 I will...
Tolong Turunkan Berat Badan Sebelum Merancang Untuk Hamil 15 Risiko Kehamilan Wanita Obes Turut Jejaskan Bayi

Tolong Turunkan Berat Badan Sebelum Merancang Untuk Hamil 15 Risiko Kehamilan Wanita Obes Turut Jejaskan Bayi

papar berkaitan - pada 16/11/2018 - jumlah : 116 hits
Berat badan memainkan peranan penting dalam kehamilan Obesiti atau kegemukan akan mengundang pelbagai risiko yang tidak baik kepada diri dan kandungan Menurut Dr Sharina Mohd Razali Pakar Perbidanan Sakit Puan Hospital Columbia Asia Bukit R...
Turunkan Berat Badan Dengan Diet Es Batu Begini Caranya

Turunkan Berat Badan Dengan Diet Es Batu Begini Caranya

papar berkaitan - pada 11/11/2018 - jumlah : 99 hits
Turunkan berat badan dengan diet es batu Begini caranya Konsumsi es batu setiap usai makan Es batu dapat dimasukkan ke air atau dikonsumsi langsung
Makan Sedikit Berat Badan Tetap Naik Ini 9 Kemungkinan Alasannya

Makan Sedikit Berat Badan Tetap Naik Ini 9 Kemungkinan Alasannya

papar berkaitan - pada 6/11/2018 - jumlah : 58 hits
Makan sedikit bobot tetap naik Ini 9 kemungkinan alasannya Antara lain konsumsi obat sembelit menstruasi perubahan hormon hipotiroid fluid retention dan sindrom Cushing
Rahsia Daun Sireh Dan Cara Merawat Masalah Bau Badan

Rahsia Daun Sireh Dan Cara Merawat Masalah Bau Badan

papar berkaitan - pada 12/11/2018 - jumlah : 126 hits
CARA MERAWAT MASALAH BAU BADAN CARA ATASI MASALAH BAU BADAN SABUN UNTUK HILANGKAN BAU BADAN RAHSIA DAUN SIREH Tahukah anda sireh mempunyai perlbagai rahsia yang menakjubkan kepada manusia Salah satunya ia bagus bagi merawat masalah bau bada...
Berat Badan Hilang 2kg Alhamdulillah

Berat Badan Hilang 2kg Alhamdulillah

papar berkaitan - pada 12/11/2018 - jumlah : 177 hits
Hi korang Haa x tau nak cakap la entry ni nak show off ke apa kan baru hilang 2kg je kot ada 5 kg lagi to go ingat senang ke sejak sakit ni la jaga makan kalau tak kang main belasah je makan tak fikir bagus ke tak main hentam je sekali alla...
Badan Terasa Berat Makanlah Bawang Putih Bakar

Badan Terasa Berat Makanlah Bawang Putih Bakar

papar berkaitan - pada 2/11/2018 - jumlah : 314 hits
Perasan tak kadangkala ada hari hari tertentu yang kita rasa badan berat dan lesu Iaboleh jadi umur yang lanjut tapi hati masih rasa muda dan nak kerja kuat lagi tanpa memikirkan umur yang dah meningkat Ramai yang tidak sedar Apabila umur t...
Beberapa Doa Diberikan Kesihatan Yang Baik Dan Doa Ketika Sakit

Beberapa Doa Diberikan Kesihatan Yang Baik Dan Doa Ketika Sakit

papar berkaitan - pada 19/11/2018 - jumlah : 915 hits
Beberapa Doa Diberikan Kesihatan Yang Baik Dan Doa Ketika Sakit Setiap manusia pastinya mengalami keadaan ketika sakit berharap dapat disembuhkan dengan cepat Untuk itu ada doa doa yang boleh diamalkan selalu untuk diberikan kesihatan yang ...
5 No No Jika Anda Cuba Kurangkan Berat Badan

5 No No Jika Anda Cuba Kurangkan Berat Badan

papar berkaitan - pada 21/11/2018 - jumlah : 82 hits
FMT Reporters Diet sudah bersenam pun sudah tapi ramai yang tidak berjaya menurunkan berat badan Satu sebab mungkin kerana makanan sihat yang anda pilih seperti fruits bar dan kacang madu atau smoothie tidak sesihat yang anda fikirkan Baca ...
Bercerita Pasal Pelakon Bollywood Kareena

Order Nasi Ayam Berempah Tapi Mana Ayam Berempahnya

Sinopsis Dendam Pontianak

Mekdi Panggilan Tempatan Bagi Mcdonald S Kini Jelas Terpampang Di Restoran Mcdonald S Bukit Bintang

Misteri Binaan Piramid Terjawab Dalam Al Quran

Sebenarnya Keris Boleh Dipos Tapi

Orang Perut Busuk Busukkan Keadaan

Kedai Makan Di Sungai Bakap Yang Pelayan Nya Kurang Ajar



Asal Usul Petua Halau Kucing Dengan Botol Air Merah

2 Saintis Gila Buang 12 000 Tan Kulit Limau Tetapi Hasilnya Mengagumkan

7 Sebab Anda Boleh Menjadi Gila Apabila Bekerja di Kilang iPhone

Orang Sabian Golongan Ahli Kitab Yang Jarang Diceritakan

7 Fakta Dahsyat Tentang Kes Rampasan Pesawat Oleh D B Cooper


Kelas Renang Muslimah Dengan Swimrush Academy

Beautiful Flowers Within The Day With Same Day Flower Delivery Little Flower Hut

Tabung Haji Pak Ungku

Golden Hour Telok Nipah

Penganjuran Program Nanoteknologi Terbesar Di Malaysia Nanosummit Malaysia Conference And Expo

Isu Kibarkan Bendera Malaysia Terbalik