Make Over Living Hall Sempena Tahun Baru 2019


As Salam,Make Over Living Hall Sempena Tahun Baru 2019-Rasanya kalau ada readers blog yang rajin follow update blog saya, depa tahu yang saya dah masuk tahun ke-2 berpindah ke rumah baru di Bandar Springhill, Port Dickson.Masuk tahun kedua ni, kalau boleh suasana rumah pun nak berbeza.Tambah lagi masuk tahun baru 2019, nak harap sofa dan televisyen baru tu memang taklah kot-bak sepatah kata my Husband, No money no Talk-haha.So, saya pun satu hari tu dengan penuh semangat buat make over kat living hall rumah sendiri

Ini rupa susun atur sofa masa raya pertama di rumah baru. Lama-lama rasa macam rugi sebab biar ruang kosong belakang sofa panjang tu.Maka terhasillah idea make over macam kat bawah ni

living hall yang dah saya transform.hihi.Padahal ubah susun atur sofa je tu kak mah oi.Tapi feel dia memang lain macam.Macam ko duduk rumah baru gitu.At least dapat hilangkan bosan dengan susun atur sofa yang sama kann

Sebenarnya, saya bukanlah pandai sangat nak buat make over bagai ni.Tapi ada satu hari tu, dalam pertengahan bulan Disember, saya ada menginap di sebuah homestay di Batu Pahat.Berkenan betul saya dengan susun atur sofa dan perabot dalam homestay tu.Lagi satu, saya perhatikan, design ruang tamu homestay tu, lebih kurang living hall rumah saya.Jadi, balik dari homestay tu, saya terus nekad nak cuba make over living hall rumah saya seakan ruang tamu homestay tersebut

living hall dengan simple dekorasi.Ini ruang tamu saya sebelum saya make over.Selepas make over boleh tengok pic kat bawah

Dengan make over terbaru, ruang kosong dekat dengan tingkap depan sebelum ini, telah saya tukar  ke belakang sofa kelabu tu.Belakang sofa tu jadi laluan pejalan kaki lah kiranya.hahaha.My Husband pun kata, its better coz kalau sebelum ni sofa rapat ke dinding bawah frame ayat Quran tu, kalau ada tetamu duduk kat sofa tu, ada pulak anak kecik lalu lalang atau berlari, macam tak sesuai

belakang sofa kelabu ni jadi tempat laluan ke ruang makan atau dapur

Tujuan asal beli rumah double storey ni dulu memang nak stay kat rumah landed dengan ruang living hall yang luas.Maklumlah kaum kerabat meriah, jadi kalau ahli keluarga datang, depa boleh pilih nak lepak mana-mana yang depa suka.Asal bahagia.kihkih

Masa ni family Kak Ateh dan Abang Long saya datang rumah. Laluan kosong depan sofa tu yang mengganggu tetamu sedang bersembang dan kebetulan ada orang lalu nak ke ruang dapur

Encik Suami sedang melayan family yang datang ke rumah. Family Abang Long dan mak saya:)Masa ni belum buat make over lagi

ruang tamu sebelum make over.Setakat ini ruang makan tu memang takde buat apa-apa renovation lagi.Bajet belum sampai seru lagi.kihkih.Akak redho jelah dengan ruang kosong kat bahagian tu.Buat pejam mata jek

Ruang tamu selepas make over.Nampak macam sama, tapi tak serupa kann

Macam biasa, saya bukan juga interior designer punya orang, ini baru cobaan.haha.Ada seorang kawan di sekolah yang saya kongsikan pic ruang tamu kami ini, berikan suggestion.Dia ni kira memang power dan trusted bab interior design rumah ni, dia cadangkan saya tambah bunga atau pokok hidup kat living hall saya ni supaya nampak lebih menyerlah kononnya. Saya pun setuju sangat dengan suggestion kawan sorang ni

Memang ada plan nak letak pokok artificial kat sudut ruang tamu ni.Tapi tahulah, kena buat tabungan khas dulu kalau nak dapatkan pokok artificial yang harganya bukan singgit dua ni.huhu

printscreen kat instagram.Entah rumah siapa saya pun tak ingat.Kalau boleh nak pokok macam dalam pic tu.lawa kann

Nak letak kat sudut yang macam ni.Tak tahulah My husband setuju ke idak.Hari tu siap bergaduh bagai sebab sorang nak pokok artificial, sorang lagi nak pokok sebenar.Nak bagi oksigen dalam rumah.Dia tak tahu, akak sorang ni yang kena jaga maintenance pokok tu nanti.huhai

Nak letak pokok artificial kat sudut kiri sofa tu.Okey tak

tengok rumah orang lain memang lawa.Kalau rumah sendiri, inilah hakikatnya.muehehe.Ini part yang korang nampak, yang korang tak nampak lagi seram.Macam kena serang garuda rumah dibuatnya kalau hero dua ketul mula buat operasi.Sabo je

Masa ni kalau depa start main, siap doa bagai, janganlah ada orang call dan cakap nak datang rumah.huwaa.bertabahlah mama oii

Sekian entri bergambar pasal make over rumah kononnya.Padahal tak make over sangat pun.Cuma feel berbeza sikit di tahun baru.gitu.Orait, thanks for reading this entry guys

Keep reading this blog, plss:)

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://cikmatahariku.blogspot.com/2019/01/make-over-living-hall-sempena-tahun.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Perutusan Ds Najib Sempena Tahun Baru 2019 Yang Akan Lebih Mencabar

Perutusan Ds Najib Sempena Tahun Baru 2019 Yang Akan Lebih Mencabar

papar berkaitan - pada 3/1/2019 - jumlah : 94 hits
Tahun 2019 bakal menjadi tahun yang semakin mencabar untuk rakyat Pandangan DS Najib berhubung masalah yg sedang dihadapi oleh warga FELDA
Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019

Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019

papar berkaitan - pada 31/12/2018 - jumlah : 99 hits
Azam Tahun Baru Eintan Nurfuzie 2019 Hurm nampaknya failed Dari 3 azam dan wishlist hanya 1 saja je tercapai Itupun nasib la jadi azam yang 1 tu Kalau ikutkan delay sebab keadaan yang tak mengizinkan Untuk entri kali ini cik en akan kongsi ...
Entry Baru Di Tahun 2019

Entry Baru Di Tahun 2019

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 74 hits
ENTRY BARU DI TAHUN 2019 Alhamdulillah Macam tak percaya je akan sampai ke tahun 2019 Tahun depan bakal jejaklah tahun 2020 Insyallah kalau Allah swt tu panjangkan lagi umur untuk ke tahun 2020 Kalau dulu waktu zaman sekolah selalu cerita p...
Sampah Malaysia Himpunan Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Bantah Icerd 812

Sampah Malaysia Himpunan Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Bantah Icerd 812

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 182 hits
Ketibaan 2019 dicemari timbunan sampah sarap yang ditinggalkan warga tempatan dan pelancong yang hadir untuk memeriahkan sambutan tahun baru Gambar atas adalah salah satu lokasi di Kuala Lumpur yang sering dijadikan tempat berkumpul warga d...
6 Wishlist Tahun Baru 2019

6 Wishlist Tahun Baru 2019

papar berkaitan - pada 14/1/2019 - jumlah : 84 hits
6 Wishlist Tahun Baru 2019 Rasanya tak terlambat lagi kalau Fadzi nak ucapkan selamat tahun baru dekat korang semua Selamat tahun baru korang Entry santai kali ni Fadzi nak share dengan korang apa wish list Fadzi untuk tahun 2019 ni Dalam m...
Cirit Birit Di Ambang Tahun Baru 2019

Cirit Birit Di Ambang Tahun Baru 2019

papar berkaitan - pada 5/1/2019 - jumlah : 152 hits
Pada 31 Disember 2018 Isnin hanya Master pergi bekerja manakala Mommy cuti dan tinggal menjaga Aina di rumah Sekitar petang hari yang sama Mommy memaklumkan bahawa Aina cirit birit Entah berapa kali Master kena basuh berak Aina pada malam i...
Malam Sambutan Malam Ambang Tahun Baru 2019 Terengganu

Malam Sambutan Malam Ambang Tahun Baru 2019 Terengganu

papar berkaitan - pada 31/12/2018 - jumlah : 232 hits
Tahniah Kerajaan Terengganu di bawah pentadbiran PAS telah mengubah corak pentadbiran kepada lebih baik Kepada rakyat terengganu boleh pergi Pelbagai acara akan berlangsung seperti 1 2 3 4 Kemuncak acara bersama Ustaz Azhar Idrus Ustaz pern...
Jom Tengok Menu Best Tahun Baru Cina 2019 Di Tung Yuen Chinese Restaurant Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Jom Tengok Menu Best Tahun Baru Cina 2019 Di Tung Yuen Chinese Restaurant Grand Bluewave Hotel Shah Alam

papar berkaitan - pada 9/1/2019 - jumlah : 152 hits
BAGI YANG SUKA MENIKMATI MASAKAN CINA JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MERAIKAN KEDATANGAN TAHUN BARU CINA 2019 ini DI TUNG YUEN CHINESE RESTAURANT GRAND BLUEWAVE HOTEL SHAH ALAM BANYAK MENU BEST YANG BOLEH KORANG LAYAN Bagi masyarakat Cina ta...

Allahuakbar Pengurus Jena Zah Kongsi Keajaiban Saat Mandikan Tahfiz Muda Me Ninggal Akibat H1v

Puji Serangan Di Nz Seorang Lelaki Dipecat Dan Dihalau Pulang Ke Negara Asal

Tahukah Anda Simbol E Bukan Bermaksud Minyak Habis

Malaikat Berjaya Dirakam Cctv

Sinopsis Cinta Non Grata

Rashidi Ishak Dan Vanidah Imran Bukan Lagi Suami Isteri

Haziq Disahkan Meninggal Dunia Susulan Serangan Masjid Christchurch

Tiada Unsur Babi Dalam Meatball Ikea Malaysia



Resepi Kuih Nagasari Jagung Paling Sedap dan Senang

Sejarah Ringkas Gerakan Taliban di Afghanistan

Resepi Kuih Lompat Tikam Paling Lazat

5 Senaman Wajib Untuk Besarkan Otot Dada Dengan Cepat

Biodata Daler Yusuf Pelakon Drama Encik Imam Ekspres


Maggi Kpm Mulakan Pencarian Chef Muda Berbakat

Sihir Yang Melenyapkan Harta Benda Dan Kekayaan

Kena Sabar Dengan Perangai Isteri

81 Netizen Setuju Tik Tok Bigo Wechat Diharamkan Berbanding Pubg

After The Christchurch Mosque Massacre We Still Want The Death Penalty Banned

Jenazah Haziq Dikebumikan Selepas Zohor