Lost World Of Tambun Sambut Halloween Bertemakan Day Of The Dead Unik Glow In The Dark Cantik



Masuk je bulan Oktober, mesti perasan banyak dah cerita seram seram mula keluar dekat wayang. Why? Cause it's Halloween month! Walaupun Malaysia takde buat sambutan Halloween secara besar besaran, tapi ramai yang ambil kesempatan ini untuk turut sama join the fun. Kedai cenderamata pun banyak mula jual accessories dan decoration untuk Halloween. Kalau aku still kerja dekat PayPal, masa ni lah masing masing sibuk compete dengan team lain untuk deco isle meja kerja kitorang dengan decoration yang paling spooky. 
Yang paling aku ingat, deco yang seram gilaa masa tu ialah deco team night shift . Sebabkan kitorang morning shift, bila masuk office pagi tu, masing masing terkejut tengok ada pocong tergantung depan pintu hahaha. Main kasar kan? Dah la masuk office pukul 5.30 pagi. Deco team kitorang pulak? Comel comel je takat letak sarang labah labah dengan kelawar hahaha. Tak extreme langsung

Kalau tema seram seram macam zombie, cik pon, cik poc tu dah biasa orang guna untuk Halloween, apa kata kalini kita buat kelainan sikit, jom

Di Lost World Of Tambun, korang akan alami sambutan Halloween yang sangat sangat berbeza! Penuh dengan cahaya, dekorasi yang glow in the dark dan hiasan yang cantik! Confuse kan? Dah kenapa Halloween cantik cantik pulak ni



Sebab tema yang dipilih Lost World of Tambun tahun ni ialah "DAY OF THE DEAD" . Kalau korang pernah tengok cerita animasi "The Book of Life" (2014) ataupun "Coco" (2017) , mesti korang akan  boleh instantly relate tema ni dengan jalan cerita dalam dua filem animasi ni


Day of the dead ialah satu perayaan yang biasanya diraikan oleh warga Mexico. Dimana perayaan ini merupakan salah satu cara mengingati mereka yang dah mati. Bagi diorang, ianya amat penting untuk siapa yang hidup terus mengingati mereka yang dah mati sebab diorang percaya yang siapa dah mati tu, 'hidup' di alam lain. So untuk pastikan si mati tu kekal 'hidup' di alam tu, diorang kena lah selalu ingati si mati. Ngerti

Sambutan perayaan Day Of The Dead ni biasanya memang meriah dengan pakaian berwarna warni dan 'face painting'. So masa pelancaran "Day of The Dead" ni, aku taknak lepaskan peluang untuk conteng muka juga hehe.

Before & After blue light
My face painter did a good job with this skull painting! Masa awal awal dia lukis, ramai yang cakap "eh ko pakai bedak sejuk ke apa ni? putih jee"! Sekali, bila dah duduk bawah blue light, terus nampak the actual painting. So cantik! dan seram hahaha. Memang menjadi.



Tarikan utama di sini ialah " Luminous Forest ". Be prepared to be awe-struck as you step into this full of luminous lights and colors sebab memang cantik sangat. Daripada pintu masuk pun korang dah akan mula ternganga sebab it's beautifully decorated



Dari pintu masuk, kita akan menyeberangi jambatan yang dihias dengan lampu dan ada iringan lagu tema mexican. Untuk lalu dekat sini tak boleh ramai ramai sebab jambatan tu di support dengan buoy je jadi cuma beberapa orang je dilepaskan untuk jalan dulu. So kena pass through secara berperingkat. Bila dah menyeberang, masa ni lah korang akan mula rasa macam masuk kedunia lain, giteww.




Jangan risau siapa yang ada sakit jantung ke, mudah takut ke apa sebab decoration dalam ni semua nya cantik dan tak seram langsung okay. Memang Lost World Of Tambun cuba wujudkan kelainan dimana selalunya kematian di kaitkan dengan benda benda seram je kan, tapi kali ni kematian di simbol kan dengan sesuatu yang cantik dan sering diingati.







Sepanjang didalam Luminous Forest, korang akan dapati terdapat beberapa karekter yang berpakaian cantik dan diconteng mukanya ada berkeliaran. Tapi diorang tak kejam pun takde nak takut takutkan korang haha. Siap senyum ada la. So kalau nak bergambar pun boleh. Aku suka la tema macam ni. Takdela rasa cuak dan sakit jantung manjang hahaha. Nak ambik gambar pun cantik jee. Baru la instagram worthy hehe.


Ni dekat bahagian exit dah

Acara kemuncak sambutan ni ialah pada 31 Oktober 2019. Kalau korang datang pada hari sambutan ni, dan pakai pula pakaian Halloween, korang boleh dapat 50% diskaun untuk tiket masuk



Dan yang bestnya, untuk setiap pembelian tiket, korang boleh pilih nak dapatkan Bloody Bag Beverage ataupun Devil Horns Headband secara PERCUMA

Ada banyak aktiviti menarik yang disediakan sepanjang sambutan berlangsung antaranya 'Luminous face painting' , 'Voodo Doll' keychain making, Fortune Telling, dan banyak lagi. Untuk persembahan dan pertunjukan pula, ada Mariachi Band, Soul of the fire (pertunjukan api), & The Beauty of Death Parade. Wuuuu sounds fun!

Performers yang terlibat buat persembahan masa acara pelancaran


Kalau korang takdapat datang pada 31 Oktober 2019 tu pun takpe , boleh datang lagi awal. Mungkin hujung minggu ni ke? Sebab sambutan ni berlangsung sepanjang bulan Oktober dan Luminous Forest welcome you anytime. Kalau nak tengok kecantikan Luminous Forest tu, jangan lepaskan peluang untuk datang dan alami sendiri





For more info, check out their official contact page :
Website :LWOT Day of The Dead
Facebook :https://www.facebook.com/lostworldoftambun/
Instagram :https://www.instagram.com/sunwaylostworldoftambun/
















Related search : Lost world of tambun perak, Lost world of tambun  tiket masuk, Lost world of tambun  harga tiket, Lost world of tambun  promo code, Lost world of tambun tiket murah, Lost world of tambun tiket kumpulan, Lost world of tambun sambutan halloween, Lost world of tambun glamping, Lost world of tambun hotel, Lost world of tambun rules, Lost world of tambun  operation hour, Lost world of tambun  tutup hari apa

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://blog.farahdafri.com/2019/10/lost-world-of-tambun-sambut-halloween.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Sambut Halloween Day Of The Dead Di Sunway Lost World Of Tambun Ipoh

Sambut Halloween Day Of The Dead Di Sunway Lost World Of Tambun Ipoh

papar berkaitan - pada 22/10/2019 - jumlah : 211 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraEntri kali ini aku nak kongsi dengan anda semua pengalaman Halloween pertama aku Aku nak tegaskan bahawa sambutan ini bukanlah kepercayaan atau terus akidah aku terpesong dan sebagainya tetapi sebagai sala...
Isis Is Far From Dead Danger Ahead For The World As New Attacks From Islamic Terror Group Loom

Isis Is Far From Dead Danger Ahead For The World As New Attacks From Islamic Terror Group Loom

papar berkaitan - pada 15/10/2019 - jumlah : 180 hits
Middle East is about to plunge into a new crisis again thanks partly to the United States It seems that whenever the U S enters the region a war will start And now that the U S wants to quit it also creates a new war On Sunday President Don...
Sunwayforgood Program Cheer Deepavali Menceriakan 900 Pelajar Kurang Berkemampuan Di Lost World Of Tambun

Sunwayforgood Program Cheer Deepavali Menceriakan 900 Pelajar Kurang Berkemampuan Di Lost World Of Tambun

papar berkaitan - pada 19/10/2019 - jumlah : 165 hits
hai assalammualiakum SunwayForGood Program Cheer Deepavali Menceriakan 900 Pelajar Kurang Berkemampuan di Lost Word of Tambun Baru baru ini Sunway Group melancarkan program SunwayForGood Cheer Deepavali untuk memberi keceriaan kepada 900 an...
Pertama Kali Ke Sunway Lost World Of Tambun Ipoh

Pertama Kali Ke Sunway Lost World Of Tambun Ipoh

papar berkaitan - pada 15/10/2019 - jumlah : 319 hits
Assalamualaikum dan salam sejahteraPada bulan September 2019 yang lalu aku berpeluang ke Sunway Lost World Of Tambun yang terletak di bandaraya Ipoh Perak Aku bukan pergi seorang diri tetapi bersama rakan rakan blogger dan juga media yang l...
Best Ke Bercuti Di Lost World Of Tambun

Best Ke Bercuti Di Lost World Of Tambun

papar berkaitan - pada 19/10/2019 - jumlah : 204 hits
Yeah Hari ni nak cerita pasal percutian kitorang baru baru ni di Lost World of Tambun Ipoh Tapi sebelum tu aku nak bagitahu dulu 2 benda penting yang perlu korang tahu Pertama please take note bahawa LWOT ni tutup pada setiap hari Selasa ke...
The World S Most Dangerous Society

The World S Most Dangerous Society

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 92 hits
The religious beliefs and traditions of society often makes people dogmatic ideological groups causing them to isolate from the mainstream society and become defensive secret conviction They believe themselves to be part of some sacred miss...
Drummer Of The Richest In The World

Drummer Of The Richest In The World

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 94 hits
Being a musician sometimes is a way to collect the coffers of wealth especially if you already have a big name money simply flowed into the pockets of income ranging from concerts album royalties salaries up to the sponsor This applies glob...
Feeding The Underprivileged With The Lost Food Project

Feeding The Underprivileged With The Lost Food Project

papar berkaitan - pada 20/10/2019 - jumlah : 134 hits
A grateful resident receives his allocated food package KUALA LUMPUR Due to Malaysia s reputation as a food haven it is easy to forget that not everyone in society has equal access to good healthy food According to The Global Nutrition Repo...
President Salary Highest In The World

President Salary Highest In The World

papar berkaitan - pada 12/10/2019 - jumlah : 99 hits
President in addition to obtaining the throne they also acquire the facilities that can be said qualified coupled with a salary large enough when compared to state employees actually huge salaries of the president in proportion to its respo...
Bung Moktar Mengamuk Bersatu Mungkir Janji

Ahli Parlimen Batu Sapi Dalam Keadaan Koma

Niat Nak Bunuh Isteri Curang Terbunuh Pula Bayi Sendiri

Jangan Melampau Amaran Pemuda Umno Kepada Pemuda Ber

Adam Ahmad Kau Pergi Jua Chord

Strategi Mula Makan Diri

Hajiji Noor Well Known Political Figure In Sabah

Pbb Sarawak Tiada Hasrat Sertai Bn



Scold s Bridle Hukuman Wanita Yang Suka Bergosip Zaman Pertengahan

5 Calon Perdana Menteri Malaysia Untuk Masa Hadapan

Biodata Penyanyi Haslinda Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Biodata Penyanyi Linda Nanuwil Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Biodata Penyanyi Oja Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020


Nak Kulit Cantik Dan Licin Wajib Amalkan Bedak Sejuk

Najib Ingatkan Ketua Pemuda Bersatu Jangan Melampau

Moratorium Tamat Tidak Dilanjut Kerajaan Tunduk Kepada Bank

Panas Ferdinand Hutahaean Tegur Najwa Shihab Ini Tidak Patut

Ramalan Soeharto Nasib Indonesia Tahun 2020 Tidak Meleset Pak Harto Orang Tidak Bisa Bekerja

Kena Phk Dan Ingin Cari Modal Usaha Nih Bantuan Kur Pinjaman Bunga 0 Persen Syaratnya Gampang Banget