Long Time No See



Assalamualaikum wbt everyone!
Olla!

Ada yang masih ingat or rindu saya tak? Hehe serius lama tak update blog kan. Harapnya semua sahabat² blogger dalam keadaan sihat dan baik² semuanya. Aamiin.

Masa berjalan. Usia meningkat. Kehidupan juga mungkin sudah ada banyak perubahan. Apapun perubahan, diharapkan semuanya ke arah yang lebih positif dan baik. In shaa Allah. ❤️

2020 Yang Penuh Kejutan

Siapa dapat menyangka yang tahun 2020 kita akan jadi macam ni. Mungkin semua boleh tangkap maksud ayat saya tu. Ya, kita melalui fasa PKP, PKPB dan sekarang PKPP. Tak pernah terfikir atau terlintas dalam fikiran pun kan?

Apapun, alhamdulillah 'ala kulli hal. Keadaan makin bertambah baik in shaa Allah. Banyak yang kita boleh ambil pelajaran sepanjang tempoh PKP ni.

Ramadhan dan Syawal dalam PKP kali ini juga memang luar biasa banyak beza dengan tahun sebelum² ni. Saya, dan tentunya ramai sahabat di luar sana juga sangat² merindui suasana normal kita yang dahulu. Namun, tetap bersyukur dan usahakan untuk melaluinya dengan tenang.


Haa, anak buah yang tengah solat tu. Si kakak control ayu bila perasan ciksu dia nak ambik gambar. Si adik masha Allah khusyuknyaa. Baca apa laa tu kan.

Depa ni masa PKP hari tu terkandas kat kampung. Pakai hitam semua tu sebab telekung basuh. Pastu, pakai je saya punya tudung buat jadi telekung. Haha



Antara aktiviti yang sempat buat dengan anak² buah masa PKP hari tu. Kalau ikut dorang hari² duk mengajak nak buat eksperimennya. Masalahnya acik dia ni kurang kerajinan dan idea lah pulak. Hihi

Abah dengan abang ipar pun sempat proses buai dekat tepi rumah, gantung kat pokok. Nak bahi anak² buah ni happy dan kekal aktif laa katakan.

.

Macam yang kita sedia maklum, musim PKP tak boleh kita nak beramai² sangat. Jadi, apa² majlis pun dah lama tak dibuat. Rindu sangat dengan majlis ilmu, majlis maulid. Pergi masjid, boleh salam cipika cipiki peluk². Ziarah saudara dan sahabat taulan.

Ahhh rindunya. :')

Kadang, bila jadi macam ni baru kita tersedar dengan nikmat² yang mungkin sebelum ni kita kurang syukuri. Jentikan dari Allah yang sedikit cuma ini, haruslah kita renungkan dan terus mencari hikmah di sebaliknya. Kan?

Bertukar Satus


Ehem, selain bertukar status dari pelajar kepada bukan pelajar lagi (apa orang panggil status ni eh?). Saya juga dah bertukar status dari bujang kepada seorang isteri. Alhamdulillah. ☺️

Mungkin ramai yang belum tahu, melainkan yang friend dengan saya di facebook dan follow saya di instagram.

In shaa Allah, masuk 9 Julai ni genap 8 bulan saya bergelar seorang isteri dan hidup berdua. Masih awal dan in shaa Allah terlalu panjang lagi perjalanan kami. Mohon doanya sentiasa ya.

Majlis akad nikah kami dibuat pada tanggal 12 Rabi'ul awwal bersamaan 9 November 2019. Buat majlis akad nikah sekali dengan majlis maulid akbar. Alhamdulillah, tak ternah terlintas kat fikiran saya. Syukur sangat². 😍


Doakan rumah tangga yang dibina ini dipenuhi sakinah, mawaddah wa rohmah ya. Semoga dipenuhi keberkatan dan dapat menggembirakan hati Sayyiduna Rasulullah صلى الله عليه وسلم.

آمين.
❤️❤️❤️
Setakat ini dahulu entry saya kali ini. Memang banyak nak cerita, tapi bila dah banyak sangat dia jadi tak tahu nak cerita yang mana dulu kan. Hihi
Apapun, semoga awak dan dan  sentiasa dalam keimanan dan ceria² sokmo. In shaa Allah

Ok, buhbai. Assalamualaikum. 😉ana_fatihah

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://solehahgirlz.blogspot.com/2020/07/long-time-no-see.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
My Favorite Sendu Song All The Time

My Favorite Sendu Song All The Time

papar berkaitan - pada 22/6/2020 - jumlah : 132 hits
some people said kalau tengah broken jangan layan lagu sendu nanti luka dalam hati tu lagi parah orang kata la however sometimes aku rasa layan lagu sendu ni satu keperluan bagi aku lepas dah settle layan kesenduan sorang sorang sambil deng...
First Time Makan Wanpaku Sandwich Sedap Sangat Ke

First Time Makan Wanpaku Sandwich Sedap Sangat Ke

papar berkaitan - pada 21/6/2020 - jumlah : 152 hits
1st time rasa wanpaku sandwich yang glamour ni Pernah nampak ramai share wanpaku sandwich ni di Facebook beberapa bulan lepas ke atau tahun lepas Tapi lepas tu tak nampak dah orang share Ingatkan dah tak glamour hehe Rupanya masih yea Cuma ...
Crash Bandicoot 4 It S About Time Diumum

Crash Bandicoot 4 It S About Time Diumum

papar berkaitan - pada 23/6/2020 - jumlah : 89 hits
Selepas tirisan dibuat oleh agensi penilaian di Taiwan berkenaan dengan Crash Bandicoot baharu minggu lepas hari ini Activision membuat pengumuman mengenai permainan ini Selepas beberapa remake dilancarkan Crash Bandicoot 4 It s About Time ...
Decision In A Month S Time On Najib S Rm1 69 Bil Tax Bill

Decision In A Month S Time On Najib S Rm1 69 Bil Tax Bill

papar berkaitan - pada 23/6/2020 - jumlah : 103 hits
A High Court judge said today he needed a month to decide on an application for a summary judgment against former premier Najib Najib for payment of RM1 69 billion in income tax I will inform the parties a week before the date of the decisi...
Pm For Third Time A Bit Much But I D Like To Help Anwar Says Dr M

Pm For Third Time A Bit Much But I D Like To Help Anwar Says Dr M

papar berkaitan - pada 27/6/2020 - jumlah : 138 hits
Dr Mahathir Mohamad says he has no desire to return for a third stint as prime minister although he would like to help PKR president Anwar Ibrahim attain a majority in the Dewan Rakyat Speaking in an interview with news portal Asia Times he...
The Us Is Hurtling Toward Another Trade War But This Time It Isn T With China

The Us Is Hurtling Toward Another Trade War But This Time It Isn T With China

papar berkaitan - pada 20/6/2020 - jumlah : 145 hits
Europe and the United States are hurtling toward a trade war over who has the right to tax Google Facebook and Amazon After Washington confirmed Wednesday that it had pulled out of talks on global rules for taxing the digital economy offici...
First Time Makan Donut Krispy Kreme Katanya Lembut Sangat

First Time Makan Donut Krispy Kreme Katanya Lembut Sangat

papar berkaitan - pada 20/6/2020 - jumlah : 154 hits
ok guys first time aku baru kewujudan benda brand donut ini yang aku tau macam dunkin donut J co dengan Big Apple Ini pun aku terjumpa brand ini pun sebab tengok kat youtube yang review pasal donut ini Jadi aku pun bila tengok review youtub...
Bsh Bujang Tidak Lulus Apa Syarat Maksud Kod 05 Rayuan Ogos 2020

Rayuan Tambahan Bsh 2020

Dr Mahathir Tommy Thomas Dan Guan Eng Tipu Rakyat

Misteri Mayat Gadis Sma Dalam Karung Terungkap Pembunuhnya Tak Disangka

Wow Wanita Cemas Jumpa Ular Tedung Dalam Tab Mandi Semua Angkara Suami

Anak2 Yatim Milikki Kondo Seorang Sebiji Berkat Bossku

Berdoalah Di 7 Waktu Mustajab Ini Karena Di Waktu Itulah Pintu Langit Sedang Terbuka

Buaya Siluman Ditangkap Di Babel Sebelum Dikubur Kepala Dipenggal Dikafani



Bagaimana Seorang Lelaki Model Etnik Uighur Hilang Tanpa Jejak di China

5 Idea Konten Paling Senang Sebagai Youtuber Berjaya

Maskne Masalah Jerawat Disebabkan Pemakaian Topeng Muka

Biodata Penyanyi Hanie Soraya Peserta Big Stage 2020

Resepi Paella Paling Terkenal


A 50 Square Meter Beach Apartment By The Sea

Siswa Punya Penyakit Komurbid Dan Gejala Covid 19 Tak Boleh Masuk Sekolah

Menkopukm Kelembagaan Koperasi Nelayan Harus Diperkuat

Melihat Keindahan Pantai Merah Dari Ketinggian

Jom Ketahui Kandungan Lemak Dalam Makanan Harian Ini Punca Utama Kegemukan Rupanya

Pelanjutan Penangguhan Pinjaman Balik Ptptn 2020