Design Emas Pulut Dakap 916 Yang Sedang Viral Jom Cuci Mata


As Salam,Design Emas Pulut Dakap 916 Yang Sedang Viral-Jom Cuci Mata :)- Haa.mesti korang suka entry ni kan.Khasnya untuk akhkak-akhkak dan mak-mak seantero Malaya.Yeahh.Jom, kita pakat viralkan kuih eh,  emas pulut dakap 916 ni.Den ni taklah obses sangat dengan barang kemas ni bagai, tapi kalau Cik Abang ajak pi kedai emas, mintak kita pilih yang mana suka, kita akan taat dan ikut perintahnya lah kan,ahaks

Saya tahu pasal emas design pulut dakap ni pun sebab time scroll FB ada je member yang share atau up pasal emas ni.Tu yang tetiba rasa berkenan.Mula-mula berkenan dulu, lepas tu kita fikir cara nak bagi boleh dapat gitu :)

yeahh.Mari rapat semua.Ini design pertama yang den nak tunjuk.Jumpa pic ni pun kat FB
Sungguh emas pulut dakap ni banyak nau design dia

ni pulak design kedua yang saya jumpa kat FB.Sah-sah lah kalau pi kat kedai emas, lagi banyak design boleh tengok kan.Tapi musim PKPB ni,kita tengok dulu dalam skrin telefon jelah dulu ya.hehe.

Kebetulan, bila cakap pasal emas ni, ia sangat dekat dengan orang kita, masyarakat Melayu.Emas dalam kehidupan masyarakat Melayu sinonim sebagai barang perhiasan.Kalau kita tengok lagi tebal emas depa, lagi meriah rantai, gelang dan cincin yang depa dok pakai, lagi kuatlah andaian kita yang pastinya duit depa berkepuk-kepuk.haha

Kita tahu, emas sebenar sama ada 916 atau 999, bukanlah jenis perhiasan murahan.Paling kurang jika lagi padu barang kemas atau hiasan emas tersebut, tahulah kita harganya juga makan ribu-ribu

Saya tengok Encik Suami pun dah rajin update pasal emas dalam FB dia.Yang terkini, Cik Abang share tips nak simpan emas.kemain lagi.Saya dah lama tahu, passion En Suami pasal simpanan dan pelaburan emas ni.Pernah jugak saya bising sebab, dia ada ilmu dan minat, why tak mahu expose,tambah lagi sejak dah jadi Dealer kat PG Gold. Sesekali saya brainwash jugak.Benda bila kita tak usahakan, mana nak dapat hasil kan

Sebenarnya, saya sangat yakin dan optimis dengan apa yang Allah dah tentukan dan tunjukkan jalan dalam hidup kita.Saya pernah baca dalam satu buku, katanya begini : Jika Allah ilhamkan kita untuk berdoa dan minta sesuatu, maknaNya rezeki kita memang ada untuk hal tersebut.Sama juga bila Allah lorongkan kita ke satu jalan, mesti ada sebab dan hikmah yang Allah nak beri pada kita

Sambil-sambil tu, meh saya kongsikan Tips yang cik Abang saya kongsi dalam FB dia.Boleh jugak buat panduan, manalah tahu ada kalangan readers blog ini yang mempunyai minat macam Encik Suami saya kan

 5 Tips Mudah Simpan Emas 1 Gram 1 BulanRamai orang rasa susah nak simpan emas setiap bulan, walaupun cuma 1 gram sahaja!
👉🏻 Jom kita tengok 5 tips simpan emas supaya setiap bulan kita wajib menyimpan emas😊
🍄 Letak matlamat nak simpan 1 gram 1 bulan sebagai forgotten saving.
🍄 Masuk je duit gaji terus beli 1 gram emas. Nak beli pon mudah je, semuanya di hujung jari.
🍄 Tak perlu tunggu harga terbaik . Yang penting mulakan simpan sekarang.
🍄 Beli emas melalui kaedah akaun emas Gold Accumulation Program (GAP). Ini la kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini bagi sesiapa nak simpan 1 gram 1 bulan.
🍄 Bila cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping dan simpan dalam dompet!

Tips no. 5 ni penting, bukan apa ini lah rahsia aura Gold Magnet! Secara tak sedar kita dah kumpul bergram-gram emas! 😱
Orait, just wassap utk info lanjut😉

Noor Ahadi bin Yateman ( Hadi )
Trusted PG Gold Prority Dealer
http://www.wasap.my/60122765595

#sharingiscaring

Design rantai tangan pulut dakap ni macam-macam style.Ada yang tak sanggup jugak nak try.Bukan apa takut kena libas tangan.haha

 Kalau Encik Suami korang tak minat benda-benda emas ni ( sebenarnya semua laki pun tak minat emas, sebab takut nak bayornya.haha) jangan pulak korang sebut nama gelang pulut dakap, karang dibelinya pulut dakap yang hok boleh makan tu- korang tunjuk terus pic pulut dakap ni, baru dia faham apa kebendanya pulut dakap

Ada jugak yang tak minat style rantai tangan pulut dakap ni sebab ia bukan emas yang padu.Maksudnya design pulut dakap ni, disebelah belakangnya kosong, tempat simpan habuk /daki katanya.Tak baik tau.Cuba korang dapat seketoi emas dakap ni, mesti korang suka jugak kann? Masa tu tak fikir tempat simpan habuk ka, daki ka.hamboii

Beli emas ni jugak bukanlah sekadar untuk perhiasan sahaja kann?Kalau korang bijak laksana, emas ni simpanan paling mantap dan padu yang korang boleh buat.Tapi korang bukanlah beli emas yang hok buat hiasan ni, beli emas jongkong atau bar gold, macam tips yang Cik Abang ai bagi tu, buat misi dalam hidup atau target setahun atau 10 bulan sahaja dengan 1 bulan 1 gram emas.Tapi kita buat senyap-senyap, jangan bagitahu En.Suaami.haha.Kemain hasut member

Orait, barangkali banyak lagi design emas pulut dakap ni yang tak masuk dalam list pic yang saya kongsi. Set pulut dakap ni bukan takat gelang atau rantai tangan je tau, hok cincin pun depa ada juai.Korang bolehlah cari sendiri design lain yang korang suka.

Anyway, terima kasih banyak-banyak sudi scroll design emas pulut dakap yang saya publish  dalam post.Saya kongsi gambar yang ada kat Google je pun. But, jika ada yang berminat nak buat emas sebagai salah satu simpanan atau pelaburan, boleh wassap nombor yang akhkak share kat bawah ni ya :

Noor Ahadi bin Yateman ( Hadi )
Trusted PG Gold Prority Dealer
http://www.wasap.my/60122765595







Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://cikmatahariku.blogspot.com/2020/06/design-emas-pulut-dakap-916-yang-sedang.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Viral Gelang Emas Pulut Dakap Belajar Formula Ni Sebelum Beli Dah Confirm Harga Bodek Suami Belikan

Viral Gelang Emas Pulut Dakap Belajar Formula Ni Sebelum Beli Dah Confirm Harga Bodek Suami Belikan

papar berkaitan - pada 7/6/2020 - jumlah : 157 hits
Sejak kebelakangan ini tular cerita tentang nama nama gelang emas Ada jenis melur pulut dakap kepala ular belut sauh pintal dan banyak lagi Tapi yang menjadi kegilaan ramai adalah gelang emas pulut dakap perut ular Bukan saja rekaannya cant...
Pulut Dakap Versi Mekah Setelah Hampir Setahun

Pulut Dakap Versi Mekah Setelah Hampir Setahun

papar berkaitan - pada 11/6/2020 - jumlah : 139 hits
Assalamualaikum uollz Orang2 kat Malaysia tengah sibuk dengan pulut dakap alhamdulillah bagus lah tu menyimpan harta untuk hari muka sambil berblink3 Ai kat sini plak ada ni je Huaa kedai emas sini tak jual pulut2 dakap semua tu puan2 Kalau...
Takut Dibedah Warga Emas Tanggung Derita Mata Membengkak Akibat Kanser

Takut Dibedah Warga Emas Tanggung Derita Mata Membengkak Akibat Kanser

papar berkaitan - pada 2/6/2020 - jumlah : 99 hits
SEORANG ibu tunggal terpaksa menanggung derita apabila ketumbuhan di mata kanannya kini membesar sehingga menutup bola matanya akibat kanser mata yang dideritainya sejak setahun lalu Mohamad Saupi Yusof 36 berkata pada awal tahun lalu ketum...
14 Nasihat Emas Dari Imam Syafi I Jom Baca

14 Nasihat Emas Dari Imam Syafi I Jom Baca

papar berkaitan - pada 2/6/2020 - jumlah : 238 hits
14 NASIHAT EMAS DARI IMAM SYAFI I JOM BACA 14 nasihat emas dari Imam Syafi i Jom baca Gambar diubahsuai dari carian Google 1 Bila kau tak mahu merasakan lelahnya belajar maka kau akan menanggung pahitnya kebodohan 2 Jangan cintai orang yg t...
Jom Dapatkan Maklumat Dan Tips Kesihatan

Jom Dapatkan Maklumat Dan Tips Kesihatan

papar berkaitan - pada 5/6/2020 - jumlah : 112 hits
Salam semua Untuk menjalani kehidupan yang sihat adalah penting untuk kita menjaga kesihatan tubuh Tubuh badan yang sihat tidak hanya termasuk diet yang seimbang dan bersenam tetapi juga pemikiran yang positif Di sini El nak perkenalkan seb...
Jom Dapatkan Info Kesihatan Dari Laman Web Tips Kesihatan Yang Mudah Difahami

Jom Dapatkan Info Kesihatan Dari Laman Web Tips Kesihatan Yang Mudah Difahami

papar berkaitan - pada 5/6/2020 - jumlah : 102 hits
Jom Dapatkan Info Kesihatan Dari Laman Web Tips Kesihatan Yang Mudah Difahami Salam semua Saban hari orang ramai dah makin jelas dan bersikap ambil tahu tentang kesihatan apabila pelbagai penyakit kerap diperkatakan di siaran berita di sura...
Jom Ketahui Cara Periksa Telur Sebelum Masak Elak Keracunan

Jom Ketahui Cara Periksa Telur Sebelum Masak Elak Keracunan

papar berkaitan - pada 5/6/2020 - jumlah : 119 hits
Kebersihan telur dalam masakan mungkin dianggap remeh oleh sesetengah pihak tetapi jika diabaikan ia boleh membawa mudarat malah mengakibatkan maut Telur mudah dicemari kuman Salmonella dan boleh menyebabkan individu menghidap gejala demam ...
Wow Jom Praktik Petua Mudah Ni Untuk Kuruskan Badan

Wow Jom Praktik Petua Mudah Ni Untuk Kuruskan Badan

papar berkaitan - pada 4/6/2020 - jumlah : 147 hits
WOW JOM PRAKTIK PETUA MUDAH NI UNTUK KURUSKAN BADAN Cikla percaya semua orang terutama yang perempuanlah sentiasa mahukan berat badan yang ideal dan kurus langsing Betul Tapi itulah Kadang bukan senang nak dapatkannya kalau dah start berat ...
Jom Masak Kueh Teow Goreng Paling Simple Tapi Sedap

Jom Masak Kueh Teow Goreng Paling Simple Tapi Sedap

papar berkaitan - pada 6/6/2020 - jumlah : 209 hits
JOM MASAK KUEH TEOW GORENG PALING SIMPLE TAPI SEDAP Ada peminat kueh teow tak Jujur cikla jarang sangat masak kueh teow ni tapi sebab semalam cikla ada beli sikit tengok anak anak berebut makan So hari ni mak mereka masakkan Puas sikit maka...
Hobi Gila Saya Semenjak 30 Tahun Lalu

Di Tuduh Abai To Ki Anak Yang Lama Ditinggalkan Tampil Buat Penjelasan Sebenar

Family Of Missing Aussie Woman Still In Limbo After Discovery Of Bones At Construction Site

Commuting And Confronting History On A Remote Canadian Railway

Jangan Tak Claim

Daging Goreng Kunyit

Coklat Cornflakes Crunchy Cookies Dengan Rasa Koko Rangup Bercoklat

Mak Wan Tiba Tiba Tak Sedarkan Diri Didie Alias Terus Hentikan Penggambaran Bila Sesuatu Ini Terjadi Pada Mak Wan



Kenapa Korea Cyprus dan Ireland Terpisah Kepada Utara dan Selatan

Asal Usul Nama 6 Universiti Terkemuka Dunia

5 Individu Berwajah Mirip Pemimpin Terkenal Dunia

Kisah Kitab al Quran Yang Ditulis Dengan Darah Saddam Hussein

Mengapa Kerajaan India Haramkan TikTok


Sekecil Kecil Cahaya Tetap Sahaja Ada Sinarnya

Adidas Looking Ahead Campaign

Mahathir The Billionaire Businessman

Snow Tiger Hookie S Triumph Flat Tracker Is Just Purrfect

Risiko Batal Pas Imigresen Jika Keluar Kenyataan Tidak Tepat Kp Imigresen

Detik Mendebarkan Remaja Disambar Kilat Ketika Cuba Buat Sepakan Di Padang Bola