Buffet Ramadan 2019 Lexis Suites Penang Bertemakan Bazaar Ramadan Authentic Malay And Arabic Cuisines


Lexis Suites Penang mengalu-alukan bulan suci dengan pelbagai hidangan yang lazat bertemakan 'Bazaar Ramadhan, Authentic Malay and Arabic Cuisines.


Buffet Ramadan ini akan berlangsung pada pada 6 Mei - 4 Jun dari jam 7.00 malam - 11.00 malam. Disediakan oleh Chef Eksekutif, Chef Johnno Fong dan pasukannya.

Kali ini Lexis Suites Penang menawarkan buffet ramadan lebih daripada 100 hidangan dari masakan tempatan dan antarabangsa. Beberapa stesen gerai masakan panas turut memeriahkan buffet ramadan di sini.


Lexis Suites Penang antara hotel yang El dan family suka pergi semasa berbuka. Menu-menunya menarik dan teringat-ingat menu Gearbox, Kambing Golek, Dessert dan banyak lagilah. Nak cerita panjang sangat, korang kalau datang ke Penang bulan puasa dan tak tahu nak berbuka dimana..ha kat sinilah pilihan terbaik. 




Jom kita tengok menu-menu lazat yang dihidangkan oleh Chef dan pasukannya kali ini. Makanan pembuka selera seperti ulaman dan herba kampung, anekakerabu, rojak mambo, pasembur, serunding, ketupat danlemang. 





Kali ini surprise sangat, ada makanan dari Jepunlah. Memang favourite sushi dan sashimi. 



Untuk stesen lain pula ada stall Tandoori ayam India, capati dengan kari dhall 

Untuk menyejukkan kerongkong, pengunjung boleh menuju ke sudut sup panas 'Gearbox'. 



Selain itu ada sate, nasi impit, kambing golek klasik yang ditaburi dengan pelbagai herba, semuanya disediakan dengan rempah dan sos buatan sendiri yang menghasilkan rasa yang unik.
Keistimewaan yang mesti ada adalah 'Kampung Melayu Bubur Lambuk' di mana pengunjung boleh menikmati disertai dengan pelbagai bumbu bagi mereka untuk dipilih.



Semasa anda meneruskan perjalanan makanan bufet 'Iftar' yang menakjubkan, terdapat juga masakan Arab yang direka oleh Chef Arab mereka untuk anda merasai rasa dari Timur Tengah. Sharwarma dibungkus dengan roti, hummus, tabbouleh, mutabbal, kambing kabsa, ayam mandi antara lain.







Hidangan tandatangan utama termasuk gulai ayam lemak, Lexis gaya daging rendang, udang rempah cili jagung, ikan tenggiri assam pedas, ketam cili / tomato, paru-paru kicap hitam manis, nasi tomato dan banyak lagi

Sudah tentu, pengunjung juga dapat menikmati makanan ringan seperti goreng pisang, karipap, keropok lekor, papadam dan makanan ringan kanak-kanak yang lama seperti twisties, mamee dan tam-tam.





Untuk pencuci mulut, nikmati permen tempatan seperti biskut badam London, biskut badam coklat, biskut dam aji, ondeh-ondeh, kuih lapis, kuih talam dan kek wortel dengan frosting keju. 
Disana ada juga pelbagai buah-buahan tempatan segar, pancutan coklat, ais kacang dan cendol durian.
Hotel ini mempunyai kemudahan surau di Level 3 untuk tetamu Islam untuk mengerjakan solat.

Harga Dewasa RM98nett Kanak/Warga Emas RM68nett 
Early bird voucher Dewasa RM60nett Kanak/Warga Emas RM48nett 
(20hb April menggunakan kod QR di bahagian bawah dan masukkan kod promo LSPRAMADHAN1.)
Sebagai alternatif, jika mereka membeli dari 21 April hingga 5 Mei menggunakan kod QR di bahagian bawah dan utama dalam kod promo LSPRAMADHAN2, mereka berhak mendapat harga yang agak murah RM80nett setiap orang dewasa dan RM58nett setiap kanak-kanak / warga emas. 
Baucar boleh digunakan sepanjang bulan Ramadhan dari 6 Mei hingga 4 Jun.
Untuk Perayaan Hari Raya pada 5 - 6 Jun, para tetamu boleh menjamu selera dengan hidangan bufet mewah dari 12.00 malam - 3.00 malam yang akan dijual pada harga RM80nett setiap orang dewasa, RM50nett setiap kanak/warga emas.
Manakala untuk Hari Makan Malam Buffet Hari RayaDewasa RM68nett Kanak/Warga Emas RM50nett 
Seperti sebelum ini, Lexis Suites Penang mengadakan cabutan bertuah dan pengunjung yang datang berbuka di sini berpeluang untuk menang setiap hari dan hadiah cabutan bertuah bulan akhir.
Juga, selaras dengan usaha hotel dalam menyumbang kembali kepada masyarakat, hotel akan menderma RM2 dari setiap baucar Ramadhan yang dijual, kepada rumah anak yatim terpilih.
Harga Early bird yang disebutkan di atas tidak terpakai dengan apa-apa diskaun, promosi, tawaran atau Keahlian Kad Keistimewaan Lexis dan tertakluk kepada ketersediaan, terma dan syarat.
Untuk pertanyaan dan tempahan, sila hubungi 04-628 2888 atau e-mel kepada [email protected] / [email protected]

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.eldarwena.com/2019/04/buffet-ramadan-2019-lexis-suites-penang.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Bazaar Ramadhan Authentic Malay Arab Cuisines Di Lexis Suites Penang

Bazaar Ramadhan Authentic Malay Arab Cuisines Di Lexis Suites Penang

papar berkaitan - pada 15/4/2019 - jumlah : 201 hits
Assalamualaikum Holla Sedar tak sedar dah masuk bulan April kan Pantasnya masa berjalan semoga hari kita terus diberkati dan dirahmatiNya sedar tak sedar jugak bulan Ramadhan bakal menjelang Teruja sebenarnya bila Ramadhan menjelang Suka de...
Buffet Ramadan Kl 2019 Bazaria Buffet Dinner At The Boulevard St Giles Hotel

Buffet Ramadan Kl 2019 Bazaria Buffet Dinner At The Boulevard St Giles Hotel

papar berkaitan - pada 15/4/2019 - jumlah : 340 hits
Buffet Ramadan KL 2019 Bazaria Buffet Dinner At The Boulevard St Giles Hotel Biasanya dah dekat dekat bulan Ramadan ni mesti ada yang tercari cari buffet Ramadan kan Okay kali ni Fadzi nak kongsikan dengan korang buffet Ramadan di Kuala Lum...
Buffet Ramadan 2019 Iftar Warisan Rasa Cyberview Resort Spa Cyberjaya

Buffet Ramadan 2019 Iftar Warisan Rasa Cyberview Resort Spa Cyberjaya

papar berkaitan - pada 10/4/2019 - jumlah : 649 hits
Assalamualaikum semua Tahun 2019 ini Cyberview Resort Spa Cyberjaya membawa selera sajian Warisan Rasa kepada pelanggan terutama penduduk Cyberjaya Sepang Putrajaya Bangi Puchong Kajang Bandar Saujana Putra Nilai dan sekitarnya Boleh la dat...
Buffet Ramadan 2019 Djarilicious Plaza Metro Kajang

Buffet Ramadan 2019 Djarilicious Plaza Metro Kajang

papar berkaitan - pada 1/4/2019 - jumlah : 462 hits
Assalamualaikum semua Kita teruskan entri Buffet Ramadan 2019 dengan satu lagi tawaran menarik untuk iftar bulan puasa nanti Kali ini BBL baru je balik try makan menu masakan kampung Djarilicious Catering di Plaza Metro Kajang Lokasi dewan ...
Buffet Ramadan 2019 Sajian Warisan Nusantara Hotel Pearl Kuala Lumpur

Buffet Ramadan 2019 Sajian Warisan Nusantara Hotel Pearl Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 8/4/2019 - jumlah : 602 hits
Assalamualaikum korang Tahun 2019 ini Hotel The Pearl Kuala Lumpur offer buffer iftar ramadan bertema Sajian Warisan Nusantara buat anda semua Incase tertanya kat mana pulak hotel ni Ia terletak di Jalan Klang Lama satu building dengan Pear...
Juadah Warisan Ramadhan Buffet 2019 Pacific Regency Hotel Suites Kl

Juadah Warisan Ramadhan Buffet 2019 Pacific Regency Hotel Suites Kl

papar berkaitan - pada 14/4/2019 - jumlah : 525 hits
Pacific Regency Hotel Suites KL is offering Juadah Warisan Ramadhan Buffet 2019 this year Their experienced and award winning chefs are set to prepare extravagant flavors of sumptuous spread a Visit http www sinfully delicious net to contin...
Bazaria Buffet Dinner Iftar Di The Boulevard Hotel Mid Vally Kuala Lumpur Buffet Ramadan 2019

Bazaria Buffet Dinner Iftar Di The Boulevard Hotel Mid Vally Kuala Lumpur Buffet Ramadan 2019

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 486 hits
Siapa suka menu berbuka puasa gaya penuh ciri ciri masakan kemelayuan asli Angkat tangan Haa julia pun salah seorang peminat utama menu masakan Melayu Asli tau Penuh dengan ulam ulaman bila ada ulam kena ada sambal belacan dan pelbagai jeni...
Iftar Sesama 2019 Buka Puasa Buffet Ramadan Murah Di Bangi Golf Resort

Iftar Sesama 2019 Buka Puasa Buffet Ramadan Murah Di Bangi Golf Resort

papar berkaitan - pada 8/4/2019 - jumlah : 357 hits
IFTAR SESAMA 2019 BUKA PUASA BUFFET RAMADAN MURAH DI BANGI GOLF RESORT Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua boleh di katakan setiap tahun selama 4x Ramadan kami sekeluarga WAJIB iftar dan berbuka puasa bersama sama di Bangi Golf Reso...
Nostalgia Sajian Desa Di Buffet Ramadan 2019 Restoran Rebung Kuala Lumpur

Nostalgia Sajian Desa Di Buffet Ramadan 2019 Restoran Rebung Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 13/4/2019 - jumlah : 415 hits
Dengan izinNya Ramadan 1440H bakal hadir menjelma dengan seribu keindahan dalam amalan dan ibadah Bermula dari waktu sahur sehinggalah tibanya saat berbuka puasa dilanjutkan pula dengan ibadah ibadah terawih dan sebagainya semua itu akan me...
T4jam Pandangan Fazura Tengok Kawan Wanita Nya Menggelet1s Dgn Suami Sendiri

Allahuakbar Mak Ayah Teng0k Sikit Anak Anda Rakaman Video Tiga Gadis Svjud Atas Tarr

Sudahlah Didirikan Secara Haram Dapat Tempat Ganti Baharu Pula

P Mau Main Main Arhh 4 Lelaki Ditahan Kerana Pukul Samun Pemandu Myvi

Mitos Saka Keturunan Dalam Lagu Nenek Si Bongkok Tiga

Kerajaan Gagal Tok Mat Andaikan Dapat Pulih Umno

Kelemahan Kerajaan Bukan Covid Punca Gaji Graduan Rendah

Lirik Ramadhan Zizi Kirana Feat Hafiz Hamidun



Lina Medina Ibu Paling Muda Dalam Dunia

Bateri Berlian Dari Sisa Radioaktif Ini Mampu Bertahan 28 Ribu Tahun

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Ramadani TV3

Kisah Gadis Colombia Yang Tidur Selama 2 Bulan Secara Berterusan Sleeping Beauty

Berapa Harga Sebenar Kereta Recond Popular Jepun Yang Dijual di Malaysia


Pokok Hiasan Tiruan Fiddle Fig

Resepi Rempeyek Kacang Tanah Ikan Bilis Mudah Dan Rangup

Buka Puasa Buffet Di D Kayangan Grill Steamboat Bbq Shah Alam

Drama Makcik Bawang Lakonan Nad Zainal Rashidi Ishak Slot Sitrus

Tablet Kunyah Vitamin Shinjumi Bita V9 Untuk Kecantikan Kulit

Cara Daftar Ssm Online Percuma Sehingga 31 Disember 2021