Beberapa Tips Untuk Menaikkan Rank No1 Blog Website Cara Yang Betul



Ramai blogger-blogger baru masa kini yang kebanyakannya menggunakan laman sosial seprti FB, Instagram, Twitter untuk menaikkan trafik dan view ke blog mereka. Sebenarnya perkara ini sudah lama dibincangkan oleh para sifu-sifu blogger.

Pada tahun 2018 banyak blog-blog baru menerima kesan yang buruk dari laman sosial. Facebook telah band blog-blog baru ini keranaa terlalu kerapa post link blog mereka. Pada awalnya blog-blog ini mendapat banyak trafik tetapi setelah berlaku perkara diatas , trafik turun secara mendadak. Perkara ini amat memeningkan kepala pemilik blog-blog baru ini.

Oleh kerana itu saya terpanggil untuk berkongsi tip-tip yang bermanfaat untuk anda jadikan rujukan. Semoga perkongsian ini dapat membantu meningkatkan trafik blog anda. Bolehlah anda menjana pendapatan sekiranya anda menggunakan blog ini untuk menambah pendapaataan sampingan.

Berapa Lamakah Tempoh Matang Blog ?

Perkara ini adalah paling banyak dilakukan oleh blogger. Tempoh matang blog bukaan hanya 2-3 bulan tetapi sebenarnya ia adalah didalam linkungan 3 - 5 tahun. Baru anda danda lihat bagaimana tarfik anda dataang dengan sendirinya tanpa perlu malalui laman sosial. Tetapi kita lihat hari ini, blog baru berumur sebulan tapi dah berlagak seperti OTAI.

Bila laman sosial dah mula menyekat trafik ke blog mereka, barulah mereka sedar yang mereka perlu belajar cara mendapatkan trafik dengan cara betul. Barulah mula mencari tips-tips dan teknik mendapatkan trafik yang banyak tanpa perlu melalui laman sosial..

Nasihat saya sekiranya anda ingin menjadi seorang blogger anda perlulah memiliki taahap kesabaran yang tinggi dan tidak mudah merasa down. Anda perlulah bersabar sekurang-kurangnya 2 tahun untuk anda melihat rafik blog / web meningkat tanpa perlu laman sosial pun. Bila trafik dah meningkat anda akan merasa sangat gembira kerana kerja keras anda selama ini sudah mula berhasil.
Dah boleh senyum dah.

Blog Copy Paste Tidak Akan Mendatangkan Trafik

Jika mahu mendirikan sebuah blog / web jangan sesekali suka copy atau curi artikel orang lain. Ini adalah perkara yaang sangat-sangat dilarang jika anda ingin menjadi seorang blogger Perkara ini sangat-sangat dibenci oleh SEO (search engine). Maka blog anda akan terus tercicir tanpa dapat dikesan oleh search engine. Jika anda persasan ada ke blog yang copy paste berada di ranking no1, semuanya blog/web yang original dengan kontent sendiri yang selalu berada di atas. 

Penulisan Mestilah Kemas Dan Seronok Dibaca

Ini juga adalah perkara yang sangat penting untuk menaiikan trafik atau pelawat ke blog. Penulisan yang betul akan mendapat kedudukan dan tempat di enjin carian. Penulisan yang tidak membosankan akan membuatkan orang suka singgah ke blog kita untuk membaca.
Jangan abaikan perkara ini.

Blog Janagan Terlalu Banyak Script Iklan

Bukan saja anda, saya sendiri pun menyampah bila berkunjung ke blog yang mengandungi terlalu banyak iklan. Sampai nak baca pun susah. Jadi jika anda ingin meningkat trafik, jangan letak terlalu banyak iklan. Pelawat belum baca lagi dia dah tinggalkan blog anda. Itu amatlah merugikan.

Salah satu caranya anda boleh menggunakan GOOGLE AMP, ia boleh membantu blog anda tersenarai no1 di enjin carian kerana google amat sukakan blog yang memiliki pageload yang sangat cepat dan ringan.
Elakkan meletak banyak script-script yang tidak memberikan faedah kepada blog anda.




Tulis Artikel Yang Menarik Dan Original

Bagaimana anda ssuka membaca sesuatu blog, begitulah juga orang lain. Mereka suka membaca artikel yang bagus dan banyak memberi manfaat kepada mereka. Mereka tanpa jemu akan mengunjungi blog anda kerana mereka banyak mendapat info-info yang mereka perlukan. Jadi hentikanlah menulis artikel-artikel yaang memberi faedah ataupun artikel sampah. Tulislah artikel yaang boleh memberi manfaat kepada orang ramai. Insyaallah, mereka taakkan berhenti berkunjung ke blog anda.

Sinopsisnya

Seperti mana anda membaca artikel ini sehingga ke penghujung, seperti mana anda berjumpa blog ini di enjin carian, seperi mana anda boleh tertarik dengan penulisan ini. Begitulah juga yang anda perlu lakukan agar blog anda berada di enjun carian yang teratas. Anda harus yakin dengan diri sendiri disamping berdoalah agar Allah permudahkan dan beri idea yang bernas pada anda untuk menulis sesuatu artikel..

P/s : Sekiranya anda rasa artikel ini bermaanfaat, sila kongsi blog ini pada kawan-kawan yang lain agar kita sama-sama mendapat manfaat.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://informasisantaiku.blogspot.com/2019/10/tips-untuk-menaikkan-rank-no1.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
5 Tips Cara Jadi Blogger Untuk Buat Duit Dengan Blog

5 Tips Cara Jadi Blogger Untuk Buat Duit Dengan Blog

papar berkaitan - pada 4/10/2019 - jumlah : 113 hits
Buat Duit Dengan BLOG Tulis blog dapat duit ke Jawapannya adalah YA Memang betul tulis blog boleh dapat duit Sejujurnya dulu daku tak tahu bagaimana nak buat duit dengan blog ni Terfikir juga kenapa ramai cakap boleh buat duit dengan blogge...
Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 Tips Panggil Hujan Lebat

Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 Tips Panggil Hujan Lebat

papar berkaitan - pada 24/9/2019 - jumlah : 156 hits
Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 TIPS panggil hujan lebat Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Semalam saya ada dengar sekejap ceramah dari Radio Ikim fm berkaitan macam mana cara nak panggil hujan lebat Yelah bila hujan tur...
Tips Travel Cara Terpantas Ke Klia

Tips Travel Cara Terpantas Ke Klia

papar berkaitan - pada 19/9/2019 - jumlah : 191 hits
aku baru tahu ada cara paling mudah dan terpantas untuk pergi ke KLIA melalui train pernah jugak terbaca kat google pergi ke KLIA melalui KLIA Express atau KLIA Transit tapi aku tak research banyak sebab ingatkan mahal naik train kalau tak ...
Travel Tips Cara Beri Tip Ikut Negara

Travel Tips Cara Beri Tip Ikut Negara

papar berkaitan - pada 28/9/2019 - jumlah : 168 hits
Pasti ramai yang pernah mengalami situasi tak tahu nak bagi tips atau tidak bila melancong ke luar negara kan dan malahan ada bell boy seakan menunggu sesuatu setelah menghantar bagasi kita ke bilik tak kan kita buat tak tahun saja kan Ada ...
9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti

9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 168 hits
9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti YES Seronoknya bila tiba masa nak pergi bercuti Dah terbayang dalam fikiran betapa happynya masa tu nanti Dapat hilangkan stress dapat happy bersama family dan of course dapat nikmati peman...
Putih Atau Biru Diluar Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Ketika Jerebu

Putih Atau Biru Diluar Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Ketika Jerebu

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 3578 hits
Jerebu teruk kembali melanda negara tahun ini Pastikan anda menjaga kesihatan dengan pakai mask topeng muka dengan betul Betul rupanya cara saya pakai ni baru google Kalau dilihat face mask mempunyai dua warna yang berbeza di setiap belahny...
Tips Cara Mengatasi Muka Berminyak Agar Kelihatan Flawless

Tips Cara Mengatasi Muka Berminyak Agar Kelihatan Flawless

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 245 hits
Mesti ramai yang mengalamai masalah muka berminyak dan hal ini memang sangat merimaskan Anda dah cuba pelbagai cara dan produk untuk mengatasi masalah muka berminyak namun tidak berjaya Anda jangan risau jom kita amalkan tips tips untuk men...
Perbezaan Web Blog Dan Website Broayietech

Perbezaan Web Blog Dan Website Broayietech

papar berkaitan - pada 3/10/2019 - jumlah : 87 hits
Apa Beza Antara Web Blog Dan Website Broayietech tahu ramai orang keliru mengenai perbezaan dua perkara ini Ramai yang menganggap laman website dan web blog adalah benda yang sama ianya sebenarnya adalah tidak sama sekali Broayietech akan t...
Panduan Taharah Memahami Jenis Najis Cara Istinjak Yang Betul

Panduan Taharah Memahami Jenis Najis Cara Istinjak Yang Betul

papar berkaitan - pada 26/9/2019 - jumlah : 152 hits
Apakah jenis najis dalam Islam Bagaimana pula cara yang betul menyucikan najis najis tersebut Artikel ini akan membicarakan secara lengkap mengenai soal taharah Panduan ini merangkumi beberapa perkara seperti Perbezaan setiap jenis najis ca...
Makan Mi Yang Disimpan Selama 1 Tahun 9 Anggota Keluarga Meninggal Dunia

Dap Dah Bersuara

Rahsia Awet Muda Untuk Wanita 30an Hanya Guna Susu Kunyit Badam Dan Madu

Spesifikasi Dan Kisaran Harga Suzuki Gsx R150

Kejam 2 Murid Dibelenggu Dan Disiksa Guru Hingga Hampir Mati Di Sekolah Milik Seorang Syekh

Drama Lelaki Likungan Cinta Drama Lakonan Cik B Anak Dato Vida

Scroll Balik Entry Lama Untuk Pembaca Di Fb

2h1m Kejutan Dari Tasya



7 Perkara Yang Anda Tak Sangka Boleh Berjangkit

Kenapa Pengawal Keselamatan Kebiasaannya Orang Nepal

Memahami Maksud Negara Dunia Pertama Kedua dan Ketiga

Biodata Penyanyi Iman Troye Imantroye

Biodata Ezurin Khyra Ikon Fesyen Bintang The House Musim 6


Pemimpin Umno Kecewa Takiri Tidak Didakwa

Kim Sohyun Ji Soo Kang Haneul Lee Jihoon River Where The Moon Rises Dedah Barisan Pelakon Rasmi

Masih Belum Ada Ubat Boleh Rawat Covid 19 Noor Hisham

Dua Bulan Didignos Hid4p K4nser P4ru P4ru Tahap 4 Sanjay Dutt

Baru Je Neelofa Pakai Purdah Sekali Individu Ini Beri Hadiah Yg Sangat Teristimewa Buat Ramai Terkeejut

Farah Nabilah Selamat Lahirkan Bayi Lelaki Bakal Kongsi Nama Wajah Anak Bila Tiba Masa