Tips Travel Cara Terpantas Ke Klia


aku baru tahu ada cara paling mudah dan terpantas untuk pergi ke KLIA (Kuala Lumpur International Airport). melalui train. pernah jugak terbaca kat google pergi ke KLIA melalui KLIA Express atau KLIA Transit, tapi aku tak research banyak sebab ingatkan mahal naik train. kalau tak memang senang la nak plan untuk next trip ke Kuala Lumpur, aku dah tahu, so aku nak korang tahu pulak, incase ada sesiapa nak tahu. lol ok done with that.

assalamualaikum dan salam sejahtera~
kali nie aku nak share tips travel pasal -


KLIA express
bayangkan satu hari nanti, korang tetiba nak pergi ke KLIA nak jemput orang atau nak naik flight atau nak hantar orang  atau sejenis yang sesuka pergi airport (lol ada ke jenis macam nie?) secara pantas dan menjimatkan masa. sekarang dah ada satu cara mudah untuk korang 'booking' KLIA Express/Transit  iaitu melalui website Traveloka, salah satu yang best adalah harga ada murah sikit daripada harga biasa, sebab kalau2 dapat KLIA express promo deals kan. lagipun, Traveloka nie memang rajin bagi promo. hahahhaa

cara-caranya ialah : 
- booking KLIA Express kat website traveloka
- pergi ke KL Sentral, dari situ dah boleh nampak KLIA Transit
- masuk je pintu, akan ada yang 'lead' korang untuk ke KLIA Express
- voucher yang korang terima melalui emel boleh digunakan any train schedule yang penting dalam tarikh yang sama. (yang nie best sebab asal tarikh yang sama, masa tak kisah)
- kalau semua ok, boleh masuk, scan je barcode dan tunggu train.



KLIA airport transfer
selain KLIA express untuk ke KLIA, sekarang ada juga airport transfer to KLIA, untuk memudahkan urusan sesiapa yang baru 'touch down' KLIA dan nak pergi ke destinasi lain macam hotel, hostel, rumah atau memana korang nak. yang nie sangat memudahkan urusan jugak sebab boleh booking kat website Traveloka jugak, kekadang harga memang berpatutan ikut jenis kenderaan yang korang 'book' berbanding Grab.

cara-caranya ialah :
-  bukak website traveloka, set masa nak pick-up dan boleh pilih nak naik kenderaan apa. naik kereta, minivan atau sebagainya. website traveloka akan bagi list beserta harga. tinggal nak pilih je. senang nak buat plan, book awal2, so, kalau sampai KLIA tinggal tunggu orang jemput je lagi.
- dah 'touch down' KLIA, ambik luggage apa semua, don't worry kalau lambat pun driver boleh tunggu.
- of course, driver akan hantar sampai ke destinasi yang korang 'book' kat traveloka. yeah!
nak lagi faham boleh la terus ke website traveloka.

nie ha kebaikan guna 'book' transport melalui website Traveloka
Private Transport- available 24 hours- driver boleh tunggu walaupun flight delay- tiada lagi berbaris panjang2 di airport- pick up point yang selamat dan memudahkan- pasti akan sampai ke destinasi- all inclusive price termasuk driver, minyak, toll, parking dan taxes. 
Public Transport- harga yang berpatutan- ikut masa flight korang atau lebih awal, ikut korang laaaa- arah/jalan/routes drop off point yang strategik dan fleksibel

kalau korang ada something nak tanya, chat atau call je pihak Traveloka, 24 hours customer service. so no worry la

untuk korang yang nak try naik train atau apa apa private transport, aku recommend search dari Traveloka. tak ada dah nak charge tambahan bagai. semua dah include and boleh jadi murah bila ada promo. sangat mudah, so korang boleh la decide awal2 itinerary atau set masa awal2 kalau nak travel ke mana2 melalui KLIA atau untuk ke KL. sangat memudahkan sebab semuanya dihujung jari.


kalau aku pergi KL lagi satu hari nanti, memang guna website Traveloka je la. senang. book flight, hotel, airport transfer semua dari situ. senang cerita kan. hahhahahhaa. lagipun, hampir tiap minggu dapat promo code dari Traveloka, excited je baca email notification dari Traveloka.

hahhahaha, banyak pulak sembang. sekian saja tips travel daripada aku. saja share2 supaya senang la nak travel dan buat peringatan untuk diri sendiri kan.


arghhh nak pergi KL lagi. texas chicken. i miss your refillable drink. lol

korang ada tips travel tak
share laaaa~
thanks sudi baca,sekian, ilal liqa'

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.budakvanilla.com/2019/09/tips-travel-cara-terpantas-ke-klia.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti

9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 71 hits
9 Cara Memilih Travel Bag Yang Betul Untuk Bercuti YES Seronoknya bila tiba masa nak pergi bercuti Dah terbayang dalam fikiran betapa happynya masa tu nanti Dapat hilangkan stress dapat happy bersama family dan of course dapat nikmati peman...
Tips 4 Cara Penjagaan Powerbank Dengan Betul

Tips 4 Cara Penjagaan Powerbank Dengan Betul

papar berkaitan - pada 10/9/2019 - jumlah : 75 hits
Sebut sahaja powerbank pasti ramai yang tahu di era teknologi ini kan Ada yang jenis silinder lah petak lah dan macam macam lagi keluaran powerbank yang mambang jumpa di pasaran Namun adakah anda semua tahu Cara Penjagaan Powerbank dengan b...
30 Cara Dan Tips Jimatkan Elektrik Rumah Anda

30 Cara Dan Tips Jimatkan Elektrik Rumah Anda

papar berkaitan - pada 9/9/2019 - jumlah : 287 hits
30 TIPS CARA JIMATKAN PENGGUNAAN ELEKTRIK RUMAH ANDA Bagi pengguna biasa rumah kediaman bayaran tenaga elektrik adalah salah satu utiliti yang agak membebankan berbanding air Setiap sebulan sekali mesti kena bayar bil api yang jumlahnya buk...
Tips Cara Mengatasi Muka Berminyak Agar Kelihatan Flawless

Tips Cara Mengatasi Muka Berminyak Agar Kelihatan Flawless

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 100 hits
Mesti ramai yang mengalamai masalah muka berminyak dan hal ini memang sangat merimaskan Anda dah cuba pelbagai cara dan produk untuk mengatasi masalah muka berminyak namun tidak berjaya Anda jangan risau jom kita amalkan tips tips untuk men...
Tips Dan Cara Mudah Untuk Naikkan Followers Instagram Dengan Hashtag

Tips Dan Cara Mudah Untuk Naikkan Followers Instagram Dengan Hashtag

papar berkaitan - pada 5/9/2019 - jumlah : 73 hits
Tips dan cara mudah untuk tambah followers instagram dengan hashtag Adakah penggunaan hashtag di instagram masih lagi releven dan boleh diguna pakai pada tahun 2019 Jawapannya adalah ya Untuk artikel kali ini aku akan berkongsi tentang tips...
Gabungan Punca Sebab Tanda Dan Tips Kaedah Serta Cara Merawat Demam Bayi

Gabungan Punca Sebab Tanda Dan Tips Kaedah Serta Cara Merawat Demam Bayi

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 58 hits
Berikut adalah gabungan puca sebab tanda tamda tips dan kaedah serta cara merawat demam bayi Ia digabungkan daripada beberapa blog dan laman web kesihatan Punca Sebab 1 Bayi Bintang Sebenarnya demam pada anak bukanlah suatu penyakit Demam b...
Tips Travel Pilihan Orang Ramai Dengan Arba Travel Tours Pakej Pelancongan Mesra Muslim

Tips Travel Pilihan Orang Ramai Dengan Arba Travel Tours Pakej Pelancongan Mesra Muslim

papar berkaitan - pada 8/9/2019 - jumlah : 190 hits
Alahaii seronok pula tengok pakej travel yang ditawarkan ARBA Travel Tours dekat Semporna ni Berpeluang island hopping di 6 pulau cantik Rare pula tu Nanti bolehlah snorkeling dan ambil gambar puas puas sambil sambil feeling tengok sunset d...
Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 Tips Panggil Hujan Lebat

Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 Tips Panggil Hujan Lebat

papar berkaitan - pada 24/9/2019 - jumlah : 94 hits
Cara Hilangkan Jerebu Panggil Hujan Ini 5 TIPS panggil hujan lebat Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Semalam saya ada dengar sekejap ceramah dari Radio Ikim fm berkaitan macam mana cara nak panggil hujan lebat Yelah bila hujan tur...
Tips Travel Dengan Anak Kecil Barang Penting Yang Perlu Dibawa

Tips Travel Dengan Anak Kecil Barang Penting Yang Perlu Dibawa

papar berkaitan - pada 26/9/2019 - jumlah : 67 hits
Travel bersama keluarga bukanlah suatu perkara yang mudah terutama buat mereka yang mempunyai anak kecil yang berumur setahun dan ke bawah Percutian bersama anak kecil mestilah dilakukan dengan teliti dan teratur untuk memastikan semua yang...
Ditolak Dicakar Dan Ditampar Bekas Isteri Dedah Perangai Sebenar Da I Farhan

Saya Mula Tidak Keruan Terpancar Jelas Wajah Ustaz Farhan Erin

Kongsi Gelap Gelaran Datuk Dan Duit Sumbangannya Kepada Parti Ph

Anak Lahir Cacat Sama Seperti Anjing Yang Dibunuh

Src Rarely Asked Najib For Advice Only Did So On 2 Occasions

Doa Yang Boleh Diamalkan Untuk Rumahtangga Bahagia

Telefon Pintar Vivo S1 Pro Dijual Dengan Harga Rm1 199 Di Malaysia

Lirik Lagu Judika Shila Amzah Tentang Rahsia



Zon Biru Tempat Paling Sihat dan Ramai Penduduk Berumur 100 Tahun

Tradisi Unik Nelayan Berkuda di Oostduinkerke Belgium

Kisah Empayar Fesyen Gergasi Yang Hampir Bankrap Forever 21

Bahaya Simbol Peace Penggodam Boleh Curi Cap Jari Anda

Info Drama Adellea Sofea Slot Akasia


Mio Mivue 792 Dashcam Ejen M A T A Dalam Kereta

Minuman Protein Shake Dalam Pengalaman Diet Iu Artis Korea

Tips Hilangkan Jerawat Dan Muka Breakout Semasa Mengandung

Kisah Abdul Rahman Bin Auf Masuk Syurga Merangkak Adalah Palsu

Berguru Biar Dengan Yang Pakar

Makan Tengahhari Di Akob Patin House 3 Kuantan