5 Benda Wajib Bawa Ketika Travel Atau Holiday Bersama Baby Atau Anak Kecil


5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil? Travel bersama keluarga ini bukan perkara yang mudah, terutama kepada mereka yang mempunyai anak kecil berumur setahun kebawah ni. Percutian bersama anak yang masih kecil mesti dilakukan dengan teliti supaya semua orang yang berada dalam perjalanan itu berasa gembira dan enjoy. Ibu bapa pun tak la berasa stress sepanjang percutian

5 benda wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil
Okay, Sis nak share 5 benda yang mak-mak wajib bawa ketika travel bersama baby atau anak kecil supaya mak yang handle anak tak panik dan stress

1) ALAT HIBURAN, TOYS ATAU EDUCATION TOY MUDAH TRAVEL.
- Ketika sediakan barang perjalanan, jangan lupa mak bekalkan satu atau dua toys untuk anak bermain ketika flight atau sepanjang travel. Untuk membantu mak supaya anak tenang dan tenteram sepanjang percutian, mak boleh bekalkan gadget seperti Ebookku Islamic, Buku Islamic Berbunyi dan Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop. Gadget seperti ini akan membuatkan anak leka explore sesuatu yang baru beserta berilmu dan menghiburkan. 
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop ini juga dapat membantu menenangkan anak dengan fungsi white noise untuk baby bawah usia sebulan, lullaby (lagu dodoian anak) ketika letih ingin tidur serta terdapat fungsi butang alunan bunyi pantai yang mendamaikan. Bukan itu sahaja, terdapat butang surah-surah terpilih buat peneman anak ketika travel.

Islamic Audio Device dari Mama Zie Kerlazz Shop
Jika anak peminat tegar kartun Omar Hana, ibu bapa harus dapatkan Islamic Audio Device ini dari Mama Zie Kerlazz Shop kerana ada beberapa lagu hits dari kartun Omar Hana untuk hiburkan hati anak sepanjang perjalanan ibu bapa bercuti

FB/IG: Mamazie Kerlazz
https://www.facebook.com/mamaziekerlazz/Contact: 018-3962999Location: https://maps.app.goo.gl/uT7E1qTNj5eCb9Qa6

2) MAKANAN BAYI KHAS UNTUK TACKLE PICKY EATERS KETIKA TRAVEL.
Ha..baby bila lapar atau tak makan on time kadang boleh menyebabkan diorang ni restless time travel atau holiday

Tapi kadang-kadang nak travel dengan anak cereewet makan ni bukannya senang. Habis semua makanan diorang memilih dan reject untuk makan. Sampai stress kepala kita fikir nak bagi anak kita makan apa kan

So sis nak suggest mommy yang ada anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun untuk try travel dengan Baby Sadoo.

Baby Sadoo
Baby Sadoo ni merupakan makanan baby yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan dari 6 bulan sampai 3 tahun tanpa tambahan garam, gula & pengawet tau. 
Baby Sadoo ni dibuat khas oleh bekas jururawat berdaftar yang pernah bekerja hampir 7 tahun bersama Sime Darby Medical Center. 
Apa yang sis suka dengan Baby Sadoo ni sebab dia lengkap nutrisi, dalam 1 botol tu dah siap dah carbohydrate, protein dia, fiber dia, callorie dia.

Baby Sadoo
So waktu travel senang, mak-mak macam sis ni tinggal panaskan je Baby Sadoo ni tak sampai 1 minit dah boleh terus suap anak makan kat mana-mana je termasuklah bila diorang lapar dalam kereta, flight, train, atau time tengah janjalan menikmati pemandangan percutian pun boleh

Baby Sadoo
Bagi sis Baby Sadoo ni best sebab menu dia menarik dan sedap-sedap dari bahan semulajadi dan senang tak payah nak tambah apa-apa dah dan tak payah nak pening fikir nak masak apa untuk anak cerewet makan ni time travel

Bagi sis sangat praktikal untuk mak-mak yang nak travel dengan anak cerewet makan untuk bawak Baby Sadoo yang food on the go ni. 
Botol dia ni pun selamat untuk nak panaskan terus dalam microwave atau water heater. Botol pun jenis botol kaca yang berkualiti. Tak delah sis nak risau tindak balas kimia dari botol ni pindah ke makanan baby atau apa time panaskan. Yang penting baby suka sangat makan dan sekali makan kadang-kadang tak cukup sebotol 😂
Senang travel dengan Baby Sadoo ni. Panaskan, terus suap je makanan sihat, berkhasiat, sedap dan lengkap nutrisi untuk baby cerewet makan kita. Tak payah nak tambah apa-apa dah dalam Baby Sadoo yang 'Complete Meal' ni. Senang sangat

Haa. kalau mommy nak tahu Baby Sadoo ni jugak merupakan antara Makanan Bayi No. 1 di Malaysia yang khas untuk tackle selera anak cerewet makan tau dan terbukti mempunyai hampai lebih 3000 testimoni dari ibu-ibu yang mempunyai masalah anak cerewet makan, bantu ibu bekerjaya yang tak sempat sediakan makanan bayi sihat dan berkhasiat untuk anak-anak dirumah atau bekalan ke rumah pengasuh dan bantu memudahkan mommy yang nak travel bersama anak picky eaters ni.

Baby Sadoo
Sis dan ramai mommy kat Malaysia pilih untuk travel dengan Baby Sadoo yang convenient for travelling ni. Recommended sangat. Sebab senang, Panaskan je sebotol Baby Sadoo, tak payah nak tambah apa-apa dah, boleh terus suap baby makan makanan bayi yang 'complete meal' . 
Kalau mommy nak dapatkan Baby Sadoo atau berminat untuk apply for agent reseller boleh Follow 👇
FB / IG: Baby Sadoo HQhttps://www.facebook.com/babysadoobabyfood/https://www.instagram.com/babysadoohqContact: wasap.my/60196649388/babysadoobabyfoodsbloggerLocation: https://maps.app.goo.gl/JDftjtTaECCiyJ4RA

3) IZLIYAH KITCHEN BABY FOOD
Sekiranya bayi mommy sudah boleh makan, jangan dilupa bawa bekalan makanan instant yang sihat buat mereka. Instant di sini bermaksud mudah disediakan tetapi sihat kerana tidak mengandungi bahan terlarang yang belum mampu ditapis oleh usus bayi anda

Travel Friendly Izliyah Kitchen
Izliyah Kitchen menyediakan makanan bayi yang mudah disediakan ketika travel. Pastinya memudahkan kerja mak-mak tatkala travel tidak perlu membawa periuk nasi dan segala bahan mentah untuk dimasak atau perlu prepare awal2 dari rumah sebelum mula travel

Produk izliyah telah diiktiraf dengan sijil HALAL dari JAKIM. Produk ni juga tidak sama sekali mengandungi bahan pengawet dan gula sintetik.

Izliyah Kitchen
Terdapat beberapa jenis makanan bayi di Izliyah Kitchen iaitu:
Bubur (ada bubur kasar dan bubur halus)
Biskut (ada pelbagai perisa seperti kurma,kismis dan pisang)
Serbuk perasa (ada serbuk ayam, serbuk bilis, serbuk sayuran dan serbuk buahan)
Ke semua di atas adalah mesra travel kerana amat mudah untuk disediakan. Konsep kami, menyediakan bubur segera dengan hanya bancuh air panas tetapi sihat dan bebas bahan pengawet

FB/IG: https://www.facebook.com/izliyahkitchnowner/Contact: 017-772 3571

4) PENEYELAMAT ANAK DARI BATUK & SELESEMA
Kasihan bila tengok anak kecil tercungap-cungap susah nak nafas, sebab hidung tersumbat atau berkahak teruk. Tak lalu makan dan muka pucat bila jadi macam ni. Malah, jika tak dirawat, ia boleh mengancam nyawa!

Mamz spray
So sis nak ingatkan mak-mak untuk always standby benda wajib ni ketika travel dengan anak kecil.

Mamz spray
Ramai juga yang tanya. Ada ke sapuan bayi yang boleh bantu rawat masalah ni secara semulajadi? Jawapan nya ADA! Gunakan jer sapuan bayi Mamz. Paling penting Mamz ni ada pengesahan Kementerian Kesihatan Malaysia. Dibuat dari bahan semulajadi Habbatus Sauda. Memang elok untuk bayi.

Mamz spray
Mamz Spray merupakan penawar bagi masalah utama bayi seperti masalah berkahak, masalah selsema dan masalah batuk. Sesuai digunakan oleh bayi seawal dalam pantang sehingga berusia 6 tahun. 
Mamz Spray juga sangat sesuai digunakan sebagai sapuan harian bayi walaupun telah sihat bagi menggantikan minyak telon. Sapukan selepas mandi agar antibody bayi semakin kuat dan sapukan sebelum tidur agar bayi tidur lebih lena

Kalau ibu-ibu nak tau lebih lanjut mengenai Mamz ni boleh je terus ke 
www.mamz.com.my 
atau boleh juga lihat kt https://www.facebook.com.my/MamzOfficialHQ . 
Testimoni yang dah guna Mamz ni pun da beribu dah. 
kalau nak baca testimoni tu klik jer link wasap bawah ni

FB/IG: https://www.facebook.com/MamzOfficialHQContact: 019-6449092www.wasap.my/60196449092Website: www.mamz.com.my

5) SNACKS & BISKUT SIHAT UNTUK ANAK KECIL
Rush Baby Food menjadi pilihan utama ibu-ibu yang mengutamakan #BMF dan yang terbaik untuk bayi mereka tetapi cepat mudah dan pantas. 
Rush Baby Food
Bubur bayi segera keluaran Rush Baby Food dalam bentuk flakes beras semakin mendapat permintaan tinggi kerana ianya yang hanya perlu dibancuh dengan air panas sahaja, bila-bila masa sahaja boleh disediakan sama ada di dalam kereta, train, flight, tepi pantai dan sebagainya. Rasanya yang sedap dan harum seakan ibu baru lepas memasak diatas dapur membuatkan bubur bayi Rush Baby berbeza dari yang lain. 
Terdapat dua pilihan iaitu beras putih dan beras perang. Bancuh flakes sahaja pun dah licin bayi makan apatah lagi jika di tambah dengan Serbuk Buah Mango, Serbuk Ayam atau Serbuk Purple Sweet Potato yang juga dikeluarkan oleh Rush Baby Food. Tabur-tabur je dah siap, tak perlu masak pun. Senang kan?

Rush Baby Food
Bukan sahaja bubur, malah Rush Baby juga ada menyediakan Biskut bayi dengan nama Bone Broth Cookies. Mula diperkenalkan pada November 2017, ianya terus menjadi bualan mulut ibu-ibu yang lebih prefer Homemade Babyfood. Apa yang istimewanya tentang biskut bayi ini, salah satu kandungan di dalamnya ialah Chicken Bone Broth

Banyak khasiat dan manfaat yang boleh didapati daripada Chicken Bone Broth dan ternyata ianya sangat bagus untuk perkembangan bayi seperti yang dinyatakan oleh Dr Suriyakhatun merupakan Doktor Perubatan Homeopathy.

Rush Baby Food
Kelebihan lain yang ada pada biskut bayi ini ialah tidak terlalu gebu dan tidak mudah hancur. Seawal 7 bulan bayi dah boleh mencuba Bone Broth Cookies ini walaupun belum ada gigi. Terdapat 3 pilihan rasa iaitu kurma yang menjadi best seller, kemudian apricot raisin dan yang terakhir adalah avocado cheese

Ketiga-tiga biskut bayi ini diadun menggunakan bahan yang berkualiti seperti unbleach flour, anchor unsalted butter, puree buah sebenar, tepung jagung dan juga Chicken Bone Broth

Yang baru merancang percutian atau yang tengah bercuti, boleh je dapatkan Makanan bayi keluaran Rush Baby Food ini daripada agen-agen berdekatan anda atau dari butik-butik baby terpilih seperti Tateh, One Baby World, Yons dan banyak lagi. Boleh juga layari terus Facebok dan Instagram Rush Baby Food HQ untuk dapatkan info lebih lanjut

FB/IG: https://www.facebook.com/RushBabyFoodHQ/https://instagram.com/rush_baby_food_hqContact: 0199559334
jadi, sekarang ni dah tak ada alasan susah nak travel dengan baby atau anak kecil kan ... terpulang pada mak nak pilih yang mana ...

cheers


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mrspip.com/2019/09/5-benda-wajib-bawa-ketika-travel-bersama-baby-anak-kecil.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Travel Bersama Baby Mama Patut Bawa 5 Benda Ini Bersama

Travel Bersama Baby Mama Patut Bawa 5 Benda Ini Bersama

papar berkaitan - pada 24/9/2019 - jumlah : 73 hits
Apakah 5 benda yang mak wajib bawa ketika travel atau holiday bersama baby atau anak kecil Haaa jika di tanya daku ada 5 benda yang agak best untuk di bawa semasa travel bersama anak kecil tersayang ni Yelah Travel bersama keluarga ini buka...
Tips Travel Dengan Anak Kecil Barang Penting Yang Perlu Dibawa

Tips Travel Dengan Anak Kecil Barang Penting Yang Perlu Dibawa

papar berkaitan - pada 26/9/2019 - jumlah : 67 hits
Travel bersama keluarga bukanlah suatu perkara yang mudah terutama buat mereka yang mempunyai anak kecil yang berumur setahun dan ke bawah Percutian bersama anak kecil mestilah dilakukan dengan teliti dan teratur untuk memastikan semua yang...
Bawa Kerupuk Dari Jember Ke Bali Demi Temui Anak Ibu Ini Menangis Karena Diusir

Bawa Kerupuk Dari Jember Ke Bali Demi Temui Anak Ibu Ini Menangis Karena Diusir

papar berkaitan - pada 11/9/2019 - jumlah : 60 hits
Kisah Malin Kundang si anak durhaka yang ada di dunia nyata kini sedang viral di dunia maya Ibu ibu yang memakai baju hitam dan rambutnya sudah beruban ini menangis tersedu sedu menceritakan perlakuan anak kandungnya Padahal ia rela datang ...
Selalu Alpa Ini Risiko Ibu Bapa Kena Tahu Kalau Guna Cotton Bud Cuci Telinga Anak Kecil

Selalu Alpa Ini Risiko Ibu Bapa Kena Tahu Kalau Guna Cotton Bud Cuci Telinga Anak Kecil

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 115 hits
Putik kapas atau cotton bud adalah sejenis alat yang digunakan untuk membersihkan telinga Ianya banyak digunakan oleh golongan dewasa malahan ada ibu bapa yang menggunakannya pada bayi mereka Namun tahukah anda bahawa putik kapas ini tidak ...
Putih Atau Biru Diluar Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Ketika Jerebu

Putih Atau Biru Diluar Cara Pakai Topeng Muka Yang Betul Ketika Jerebu

papar berkaitan - pada 17/9/2019 - jumlah : 473 hits
Jerebu teruk kembali melanda negara tahun ini Pastikan anda menjaga kesihatan dengan pakai mask topeng muka dengan betul Betul rupanya cara saya pakai ni baru google Kalau dilihat face mask mempunyai dua warna yang berbeza di setiap belahny...
Ketika Anak Demam Kapan Sebaiknya Dibawa Ke Dokter

Ketika Anak Demam Kapan Sebaiknya Dibawa Ke Dokter

papar berkaitan - pada 25/9/2019 - jumlah : 15 hits
Demam harus dipastikan dengan memeriksa suhu tubuh menggunakan termometer Karena seringkali kita menemukan perbedaan suhu pada kepala dan kaki Jadi untuk memastikan harus diperiksa melalui termometer kata dokter spesialis anak konsultan Nin...
Bapa Rebah Tiba Tiba Undang Trauma Pada Dua Anak Kecil Hingga Kini Keduanya Masih Terkesan

Bapa Rebah Tiba Tiba Undang Trauma Pada Dua Anak Kecil Hingga Kini Keduanya Masih Terkesan

papar berkaitan - pada 13/9/2019 - jumlah : 80 hits
Tatkala keluarga lain sedang sibuk membuat persiapan akhir menyambut Hari Raya Aidil Adha pada 10 Ogos yang lalu keluarga kecil milik Norashikin Md Nor dikejutkan dengan insiden yang mengubah seluruh kehidupan mereka Sekitar jam 2 pagi Muha...
Ketenangan Orangtua Dibutuhkan Ketika Hadapi Anak Yang Demam

Ketenangan Orangtua Dibutuhkan Ketika Hadapi Anak Yang Demam

papar berkaitan - pada 21/9/2019 - jumlah : 32 hits
Sebenarnya tak perlu panik karena demam adalah tanda bahwa tubuh sedang berusaha untuk melawan infeksi Tidak semua demam harus diobati ke dokter kamu bisa mengatasi demam anak dengan pengobatan rumahan saja
Malaysia Ranking Teratas Udara Paling Tercemar Di Dunia Ingat Jangan Bawa Anak Keluar

Malaysia Ranking Teratas Udara Paling Tercemar Di Dunia Ingat Jangan Bawa Anak Keluar

papar berkaitan - pada 19/9/2019 - jumlah : 58 hits
Kementerian Kesihatan menasihatkan orang ramai supaya lebih peka dengan tahap kualiti udara di kawasan masing masing pada musim berjerebu ini dengan mengambil langkah langkah pencegahan bagi mengurangkan kesan ke atas kesihatan mereka Berik...
Bikin Nangis Ini Adalah Curahan Hati Bekas Isteri Ustad Abdul Somad Sebelum Dan Sesudah Bercerai

Amat Menyeramkan Baby Pelik Yang Memakan Usus Ibunya Ketika Dalam Kandungan

Pengalaman Temuduga Bank

Isteri Jangan Buat Semua Simpan Sikit Kerja Rumah Untuk Suami Buat

Oppo Reno 10x Zoom Menerima Skor Dxo 116 Setara Huawei P30

Top 100 The Best Quotes

Kalau Isteri Penat Peluklah Dia Letakkan Bahu Supaya Dia Boleh Bersandar

Pameran Dan Drift Car D Mbi Desaku Kulim



Biodata Pengacara Akhmal Nazri Kekasih Lisa AF 2015

Biodata Penyanyi Lisa AF 2015 Kekasih Akhmal Nazri

7 Individu Yang Mendakwa Diri Mereka Boleh Hidup Kekal Abadi

Neelofa Kecewa Anak Melayu Jatuhkan Melayu Ini Respon Amalina Bakri

6 Fakta Tentang Tidur Berjalan Sleepwalking


Trailer Wonder Woman 1984 Akan Dilancarkan Pada Isnin Ini

Apa Saja Panduan Mudah Agar Jago Jualan

Beli Kelengkapan Sekolah Murah Dan Berkualiti Di Pusat Pakaian Hari Hari

Bihun Sup

Tampil Lebih Muda Dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance

Biskut Gula Icing