Trend Blogger Beli Likes Dan Followers Instagram


Pernah terlintas tak dalam fikiran you all "macam mana orang minat sangat follow dia ni ek?" bila scroll down IG profile seseorang, yang mempunyai puluhan ribu followers tapi based on pemerhatian they don't even have an interesting life? Malah kualiti gambar pun beshe-beshe je, tiada langsung "Wow!" factor dalam setiap gambar dia. Should raise some eyebrows isn't it? Suspicious gila kot

Okay probably kebanyakannya di sini akan jawab 'no' untuk soalan Syu tadi ahha or lebih tepat your answer is "ada aku kesah?" kan..kan..? Ok itu reaksi biasa dari non-blogger, sebab biasanya diorang set up akaun instagram hanya untuk hobi dan suka-suka je. So ianya normal bila diorang tak cakna hal follower dan following bagai

Berbeza dengan blogger atau trending kini digelar sebagai 'content creator' macam Syu ni amat concern bab-bab jumlah followers ni. Sebab bagi kami instagram bukan sekadar hobi, tapi lebih kepada tempat untuk 'cari makan'.

Hey! Opkos lah marah bila instapemes mee segera muncul tiba-tiba dan rampas 'jala' yang kitorang guna untuk 'cari makan'. hmpphh! I struggling gila kot just to get 5,000 followers but these 'fake gamers' senang-senang je himpun 20k, just in an instance?? Its frustrating duh


Gigih I melabur. Buat giveaway, bukan sekali! Berkali-kali tahu? Hanya semata-mata nak mendapat genuine and real person followers. Ingat sen-sen je ke I habis? Ratus okay, nak menyediakan hadiah giveaway. Tapi sedih, tak sampai 500 followers pun berjaya diraih hasil dari contest dan giveaway tu. Sobs~


Kenapa blogger 'hadap' sangat followers ramai?If you bukan dari kalangan blogger you akan wondering why it matters. Actually we bloggers bukan hadap sangat nak famous, ada ribu-riban followers kat IG. Tapi zaman berubah babe! Zaman ni zaman viral, zaman socmed. Content yang created di platform blog, zaman sekarang kena intergrate dengan social media, barulah ia dapat capaian tinggi. Kalau tak, you punya penulisan takkan "didengari" walaupun you ada content yang mantap dan power.


Instagram dah ambil alih kuasa blog sebagai tool pengiklananInstagram has fast become an advertising platform, menggantikan peranan blog yang pada dulunya berkuasa sebagai alat penyebar awareness. Syu perasan brand-brand besar dah tak lagi hire blogger untuk kempen marketing mereka, sebaliknya beralih kepada instafamous to promote their product to a targeted audience. Sedih duh! I tak kisah if instagrammer yang ramai followers tu has a real audience. Tapi I nampak, balik-balik 'IGger mee segera' jugak yang diupah nyer. pfftt~


Impak menggunakan khidmat fakers dalam brand awareness campaignKalau sekadar kempen brand awareness, mungkin tak terasa rugi sangat. Tapi kalau target kempen tu adalah untuk mendapatkan conversion (sale) terhadap sesuatu produk, bagi I membayar these instagrammer adalah sia-sia. Promote produk dan servis you all kat fake audience (a.k.a robot), siapa nak beli? Robot takkan beli barang you. I bet you won’t see any return on your investment. Bayar mahal-mahal untuk buat review, tapi hasil nya nada!


Apa hukum makan hasil dari profile IG tak genuineBagi I, itu hak masing-masing nak menentukan sumber rezeki mereka dari saluran yang molek atau saluran dusta. I bagi contoh IG I lah senang. Okay, sekarang I ada 7000 (real) followers dekat IG and macam biasa I mohon lah kempen yang baru dibuka. But unfortunately I won’t get that paid assignment because that particular brand has opted to use someone who has not less than 20K follower. 
~runtun nya jiwa bila peluang I tu terlepas kat bani fakers yang opkos mempunyai lebih dari 20K follower. Hey! These fakers dah caras peluang I and got an unfair advantage. They're actually getting perks and money they don’t deserve! It ain’t right. Not at all



The struggle is real, but it ain’t that realEh kejap lagi bani fakers pembeli likes dan followers ni tampil lah nak justify yang diorang pun sebenarnya 'berusaha' to gain popularity jugak what? Kami keluar duit okey? Bukan dapat free-free je. Itu pun usaha juga. Ya, the struggle is real but it ain't that real. Faham, perubahan algorithm instagram sekarang ni menjejaskan engagement gila-gila!

Nak dapt 50 like pun cukup-cukup payah!

Tapi kita usaha la dengan cara comment thread dan 'likes/comment exchange' kat group IG. Ini baru iya namanya struggle. Sebab kita kerah jari-jemari kita kot untuk engage. Bukannya bayar dan duduk silang kaki bersimpai lengan menunggu likes dari robot menghujani post kita


Real creators often miss out on opportunities because their follower isn’t as large as the ones with the fake followers. Frankly, I look this as a form of theft! It harmed almost every single (real) content creator on instagram.


Dah tertulis itu rezeki dia. Janganlah dengki.Kalau cara mencuri peluang dari orang yang lebih layak itu dikatakan "rezeki", so I guess tak ada apa-apa dah yang I boleh cakap kat sini. Nanti bila anak-anak you dah sampai masa memohon kerja dan menghadiri temuduga, you all kena redha saja lah.

Andai kata calon lain berjaya dapatkan position tu kerana CGPA dia lagi tinggi (yang dibeli secara rasuah) dari anak you. Dah rezeki dia dapat kerja katanya~

Tutup kesalahan menggunakan ayat bersifat 'menunggang agama'  Rezeki itu sesuatu pemberian mulia dan suci dari Tuhan, tak baik you all justify dosa dusta you all dengan alasan rezeki. Menunggang agama namanya tu. hmmmm.. Okey here's the thing ; real blogger dan content creator yang berkualiti (yang tak rela membeli likes) surely perlahan-lahan akan tersisih dari industri ni gara-gara these fakers who actually don't even have talent or quality content.

You all boleh terus jadi penunggang agama menafikan 'dosa' you all sebagai pendusta tu, tapi at the end bila market blogger jatuh dan tidak lagi punya nilai, semua akan menerima akibatnya termasuklah you sendiri. Sekarang ni pun dah nampak, strong blog with strong content and traffic pun dah dipandang sebelah mata oleh brand.

I sendiri pun dah rasa.


Dalam 6 bulan lepas, I dapat email dari sebuah brand susu formula (imported brand) untuk berkolaborasi. So I reply lah my rate card, my blog traffic performance, audience demography. Mereka sangat berpuas hati dan berminat nak collaborate. But things didn't turn out as they'd planned.

Last email yang I terima, mereka minta my IG handles dan profile facebook-username. Lepas tu I've never heard from them dah. Tiba-tiba early of August baruni, I spotted ada so-called parenting blogger (newbie) ni buat write up tentang brand tu di blognya

Hmm frust gila okey? Dalam hati tak habis-habis bertanya "Kenapa brand tu boleh beralih ke dia pulak ni?" Tak puas hati betoi lah! Dan sebab ni lah entri ini ditulis haha. Sampai hati awak, berpaling dan curang dengan saya setelah awak melamar saya. Why brand xxxx..why..ohh~

Lepas puas menangis, I pun pergi tengok IG dia, ohh~ Patutlah, profile social media dia lebih stand-out daripada I punya. huhu yelah, socmed I semuanya below 10K.~sobs

Tapi..err ada tapii tau guys!
.

Bila I tengok IG dia, memang she has over 20K followers, but when I look through her feed, I just don’t get it. She’s got grainy, blur (over-filtered) and poor quality photos!

I tak kata gambar IG I hebat or cantik, (cantik sikit la kot dari dia ahaks) but I just can’t imagine why this brand being so attracted to collaborate with her. Bayaran dalam USD kot. Serius I rasa dia tak deserve that job. Malah kalau compare, blog dia jauh terkebelakang kot daripada blog I. Dari segi seniority pula, ianya macam budak tadika dengan Erra Fazira! hmmm..Whatever


Bersedia je lah menghadapi era-era kepupusan blogger di zaman mendatang. Instagrammer pelesu ni shamelessly making up to RM 200K per year while knowing that they haven’t done the work to gain these opportunities.

Dan paling menyedihkan, I yang bukan dari background computer/IT ni pun boleh spot these fakers kurang dari 5 minit je. So takkan lah brand or client tak perasan

I suspect that the brands yang hire these fakers simply don’t care. Atau they just berpura-pura tak perasan ke cemana? All you need is just 5 minutes to spot them. Tak perlu sebarang investigative skills pun, you all tengok je senarai yang like tu, dan klik profile liker tu. Ada rupa macam ni tak

Beginilah rupa 'robot generated profile' looks like. Bilangan post dalam akaun ni ada berapa kerat je. Pastu following banyak gila! Tengok dia punya oldest post, tak sampai setahun pun profile ni diwujudkan.
K bye!
fake instagram follower blogger menipu beli like, Trend Blogger Beli Likes dan Followers Instagram, How To Spot Bloggers Who Are Buying Followers And Likes on Instagram

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.annursyuhadah.com/2019/08/trend-blogger-beli-likes-dan-followers.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Instagram Dah Mula Sorok Jumlah Likes Dan Views

Instagram Dah Mula Sorok Jumlah Likes Dan Views

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 66 hits
Instafamous Dah Tak Boleh Cari Makan Instagram merupakan salah sebuah platform yang diwujudkan khas untuk pengguna berkongsi gambar mengenai apa saja kepada umum Macam macam perkara boleh dikongsi seperti gambar percutian makanan dan pelbag...
Adakah Instagram Akan Menutup Jumlah Likes Dan View Selepas Ini

Adakah Instagram Akan Menutup Jumlah Likes Dan View Selepas Ini

papar berkaitan - pada 9/8/2019 - jumlah : 75 hits
Sebelum ini pihak Instagram melalui laman akaun rasmi Twitter telah mengeluarkan 1 tweet mengenai sedang melakukan ujian untuk menutup jumlah likes dan video views di aplikasi Instagram Didalam tweet tersebut juga ujian bukanlah dilakukan d...
Jangan Salah Beli Uols Ini 5 Cara Senang Bezakan Halia Dengan Lengkuas

Jangan Salah Beli Uols Ini 5 Cara Senang Bezakan Halia Dengan Lengkuas

papar berkaitan - pada 4/8/2019 - jumlah : 77 hits
Bagi yang sudah biasa memasak mesti kenal dan boleh bezakan halia dan lengkuas Tapi yang yang baru belajar masak atau si bujang mungkin was was sebab secara fizikal kedua duanya hampir sama Kedua duanya adalah bahan tumisan penyedap makanan...
Beli Bbm Dan Dijual Lagi Bakal Didenda Rp30 Miliar

Beli Bbm Dan Dijual Lagi Bakal Didenda Rp30 Miliar

papar berkaitan - pada 5/8/2019 - jumlah : 48 hits
PT Pertamina melarang konsumen membeli bahan bakar minyak di SPBU dengan maksud dijual kembali untuk mencari keuntungan Larangan masyarakat tidak boleh membeli BBM jenis apa pun untuk dijual kembali sudah diatur oleh UU No 22 2001 tentang M...
Apa Yang Aku Beli Guna Duit Google Adsense Part 2

Apa Yang Aku Beli Guna Duit Google Adsense Part 2

papar berkaitan - pada 5/8/2019 - jumlah : 81 hits
Kalau dalam entry aku ada cerita apa yang aku beli guna duit Google Adsense tu masa dapat second payment tu Kali ini untuk bayaran ketiga dari Google Adsense tu aku decide untuk repair laptop lama aku Laptop lama aku tu jenama Asus dan takd...
Bocah 6 Tahun Beli Rumah Seharga Rp 112 Miliar Berkat Youtube

Bocah 6 Tahun Beli Rumah Seharga Rp 112 Miliar Berkat Youtube

papar berkaitan - pada 4/8/2019 - jumlah : 34 hits
Youtuber berusia enam tahun asal Korea Selatan dikabarkan membeli rumah seharga 9 5 miliar won atau Rp 112 8 miliar Rumah berlantai lima itu berada di kawasan Gangnam yang merupakan lokasi premium di Seoul
Ruben Onsu Beli Sapu Lidi Dari Tempat Suzzanna Untuk Usir Setan

Ruben Onsu Beli Sapu Lidi Dari Tempat Suzzanna Untuk Usir Setan

papar berkaitan - pada 4/8/2019 - jumlah : 49 hits
Ruben Onsu melakukan segala cara untuk mengusir makhluk tak kasat mata yang kerap menghantuinya Mulai dari menempel bawang putih di dinding rumah hingga membeli sapu lidi dari suami mendiang Suzzanna
Panduan Langkah Demi Langkah Cara Beli Domain Dan Hosting Dari Netkl

Panduan Langkah Demi Langkah Cara Beli Domain Dan Hosting Dari Netkl

papar berkaitan - pada 1/8/2019 - jumlah : 64 hits
Saya ada terima satu soalan dari pelawat blog ni Soalan ini sebenarnya saya kumpulkan melalui sistem Chat Bot yang saya pasang dalam blog ni Ini soalannya Boleh ajar lagi detail tak cara buat blog Topik tentang cara nak buat blog memang say...
Wow Tabik Anggota Tentera Kutip Jalur Gemilang Di Tepi Jalan Undang Sebak Terima Kasih Pahlawan

Cinta Bertepuk Sebelah Tangan Lelaki Ragut Maruah Crush Sehari Sebelum Mangsa Dilamar Kekasih

Dr Zakir Tidak Dihantar Balik Ke India Melayu Maafkan Bukan Melayu Pun Boleh

Dsv Bakal Saman Netizen Komen Melampau

Larang Tulisan Jawi Pada Produk Bukan Islam Ngo

Ingatkan Gambar Edit Rupanya Betul Betul Mcdonald Ganti Nama Mekdi Sempena Hari Kebangsaan

Resepi Nasi Serai Mudah

Mahathir Cabinet Reshuffling Could Break Up Ph



7 Fakta Dahsyat Tentang Kes Rampasan Pesawat Oleh D B Cooper

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Wafiy Ilhan

Kisah Pembunuh Bersiri Kejam Amerika Dengan IQ 145 Edmund Kemper

Kisah Pembunuh Bersiri Kejam Amerika Dengan IQ 145 Edmund Kemper

Kisah Bagaimana Harley dan Davidson Mencipta Jenama Motorsikal Popular Dunia


Khasiat 8 Makanan Sunnah Minuman Arwa Dari Imanni Skinz Jadi Pilihan

Cadangmakan Naughty Italian Mainroad Jalan Ampang Murah Sedap Berbaloi Lah

Eye Pro Vision Kedai Cermin Mata Viral Menepati Citarasa

Nasi Lemak Mcd Dan Extra Spicy Ayam Goreng Mcd Wow

Inilah Alasan Penting Yang Membuat Anda Perlu Memilih Tabungan Berjangka

Bakal Suami Agak Agak Korang Utamakan Siapa Isteri Atau Ibu