Travel The Settlement Hotel Melaka



Bismillah

Hujung minggu lepas, kami curi masa untuk bercuti. Lama sangat oiii kami tak ada short escape akibat terlalu sibuk bekerja. Kesian kami, kesian Nuha. Again, kami memilih untuk ke Melaka. (Melaka lagi~) Tapi kan, aku ni memang tak pernah bosan dengan Melaka. Datang la doblas kali setahun pun, nescaya aku sentiasa teruja dan seronok dengan Melaka sebab sangat banyak benda best di sini. Hotel lawa-lawa, makanan pelbagai, dan tempat pun cantik-cantik
Booking dibuat melalui booking.com lah. Macam biasa~ Oh ini iklan dari aku sendiri; sesiapa yang nak book hotel best-best macam yang aku pernah duduk- Bolehlah booking melalui Booking.com ni ya. 
TSH ni ada banyak variasi bilik. Tapi kami ambil luxury villa sebab nak rasa traditional style. Dah jenuh duduk dalam rumah batu, so kami decide duduk dalam rumah kayu. Tapi kayu bukan sebarang kayu, villa ni memang cantik dan sangat selesa! Jom layan gambar;Walkaway menuju ke villaWarm welcome from luxury villa, TSHInilah pandangan depan villa kami. Cantik wehhhh!King-sized bedBukak je pintu, terus ternganga jap. Suasana sangat kampung dan klasik. Sejuk je dengan lampu suram-suram yang memang menggamit mata untuk tidur je
Rumah kayu pun, coffee machine tetap ada.Bumbung villa atap rumbia. Ada hujan sekejap haritu, memang best sangat, terasa sungguh suasana kampung dengan bau air hujan yang menggamit memori sewaktu kecil dulu-dulu.Bilik mandi kampung style. Tapi kau tak payah la keluar macam rumah kampung dulu-dulu tu. It was attached with the main room, cuma dia macam ada tangga untuk turun ke bawah sikit. Basically selesa dan bersih siap ada water heater. Kalau tak, mau menjerit aku mandi air kolah!Cantik kan ID dia? Sangat klasik dan terasa macam betul-betul berada di kampung. Since villa ni landed dan dikelilingi oleh pokok-pokok hijau, satu cabarannya adalah nyamuk. Tapi yang bagusnya, katil dalam villa ni ada net (kelambu) dan ubat nyamuk elektrik. Untuk rekod, tak ada satu bintat nyamuk pun hinggap di badan Nuha. Yeay

Landskap luar pun cantik. Kami berpeluang untuk pusing-pusing keliling hotel pagi Ahad waktu turun sarapan. Oh ya, our stay include breakfast ya. Breakfast was basic, tapi okay. Ada nasi lemak lauk rendang, bihun goreng, omelette, baked bean, roti, cereal, salad, juice, tea and coffee. Eh kira okay la tu kan

Kami siap bawa push bike Nuha untuk dia main sambil-sambil makan tu. The ambient was very comfortable and we (me and husband) enjoyed the food while Nuha enjoy her ride. Everyone passed by will wave her and she will smile to them! Hahahahahah
Nuha the dobot with her push bikeWalkaway dari tempat sarapan untuk ke villa. Tepi kerusi tu ada swimmping pool kecil. The swimming poolLepas sarapan, sempat lah jalan keliling hotel. Lawa! Nak nak waktu tu lepas hujan pulak. Memang best sangat suasana dia
TSH ni unik tau. Kalau dari jalan utama, nampak biasa je. Parking pun takde. Tapi korang salah...Parking TSH terletak di belakang hotel.Dari parking tu ada laluan untuk ke receptionist. Bahagian depan hotel ni macam halaman yang cantik la jugak dan siapa sangka di belakangnya ada 4 villa yang lagi cantik terlindung dari hiruk pikuk jalan utama. TSH ni dekat dengan Speedmart 99. Jadi kalau ada nak beli apa-apa, it's very convenient for you :)Kawan-kawan, I rate this TSH as 9/10. Korang kalau datang Melaka, try la datang hotel ni. Bilik TSH bermula dari serendah RM163. Highly recommended! Again, kalau nak book, silalah klik link booking.com ni. Insya Allah harga member. Hahah!

Selamat bercuti,
Dhiya

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://dhiyadahlia.blogspot.com/2019/07/travel-settlement-hotel-melaka.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
The Imperial Heritage Hotel Melaka

The Imperial Heritage Hotel Melaka

papar berkaitan - pada 12/7/2019 - jumlah : 94 hits
The Imperial Heritage Hotel Melaka Sepatutnya dah lama cik en nak keluarkan entri review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini tapi sibuk menguasai buat cik en simpan je folder review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini Disebabkan dah s...
Hacking Your Way To The Best Hotel Rate

Hacking Your Way To The Best Hotel Rate

papar berkaitan - pada 29/6/2019 - jumlah : 55 hits
By ELAINE GLUSAC from NYT Travel https ift tt 2RGvT1d
Checking Out The Twa Hotel

Checking Out The Twa Hotel

papar berkaitan - pada 2/7/2019 - jumlah : 43 hits
By Unknown Author from NYT Travel https ift tt 2Nqbv5P
The Berkeley Hotel Pratunam 3 Day Sale

The Berkeley Hotel Pratunam 3 Day Sale

papar berkaitan - pada 28/6/2019 - jumlah : 57 hits
The Berkeley Hotel Pratunam 3 Day SaleCoupon Code Bkl3Daysale
Weekend Barbecue Dinner Buffet Di Tangerin The Palace Hotel Kota Kinabalu

Weekend Barbecue Dinner Buffet Di Tangerin The Palace Hotel Kota Kinabalu

papar berkaitan - pada 10/7/2019 - jumlah : 73 hits
Hi korang Ni ada berita baik Kmia nak kongsikan untuk mereka yang sangat suka makan hehe the food lover gitu Terutama mereka yang gemarkan makanan panggang panggang dan digrill grill gitu Kmia dah cuba so haruslah uar uarkan jika ada benda ...
Tak Puas Hati Dengan Hatten Hotel Melaka Bandar Hilir

Tak Puas Hati Dengan Hatten Hotel Melaka Bandar Hilir

papar berkaitan - pada 11/7/2019 - jumlah : 167 hits
Dah puas pekena Asam Pedas terus blur terfikir nak tidur mana pun tak tahu Waktu dah hampir penghujung malam 4 kali pusing tawaf dekat Dataran Pahlawan tu Sambil tangan capai tengok Agoda Cari punya Cari dapatlah Hotel Hatten Melaka berhamp...
Visitors Coverage Save On The Best Travel Insurance

Visitors Coverage Save On The Best Travel Insurance

papar berkaitan - pada 5/7/2019 - jumlah : 48 hits
Visitors Coverage Save on the Best Travel InsuranceWe Cover All Types of Travel RisksVisitorsCoverage has issued millions of policies to visitors families business travelers solo travelers international students green card holders and expat...
Penyebaran Pengakuan Palsu Di Instagram Rihana Istana Kelantan Murka

Kes Semburit Siapa Thirukumar

Warga Emas Curi Spender Dan Bra

Senarai Tugas Guru Kelas Di Sekolah

Seorang Ibu Tinggalkan Anak Bersama Nota

Resepi Kuih Serabai Bersama Kuah Durian

Cara Sahkan Arah Kiblat Di Rumah Kita

Foto Rasmi Agong Sempena Hari Pertabalan



Reza Hasbi Cedera Bergaduh Di Hospital Ini Puncanya

Kenapa United Kingdom Tidak Menggunakan Mata Wang Euro

Selami Pemikiran Steve Jobs Genius Pencuri Idea Atau Inovator

10 Negara Paling Ramai Perokok

Apakah Fungsi Dan Peranan Sebenar Stesen Angkasa Lepas


Mac 2019 Keriang Hill Resort Kedah

Sinopsis Drama Puteri Yang Ditukar Eyra Hazali Dan Elisha Sandha

Kemaskini Pubg Mobile Season 8

Jo Yoon Hee Yoon Park Akan Bintangi Drama Love Is Beautiful Life Is Wonderful

Masa Untuk Beli Belah Barang Masak Yang Segar Dan Murah Di Segi Fresh Market

Resepi Kuah Bakso Original