The Imperial Heritage Hotel Melaka


The Imperial Heritage Hotel Melaka  | Sepatutnya dah lama cik en nak keluarkan entri review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini tapi sibuk menguasai buat cik en simpan je folder review The Imperial Heritage Hotel Melaka ini. Disebabkan dah sibuk dengan update blog dalam 3 minggu ini, cik en rasa sunyi dan bosan pula bila dah tak ada entri task review.(anyway ada tapi tak ada feel lagi) Huhuhu. Cik en ke Melaka kalau tak silap awal bulan April 2019 atas urusan Kesatuan sebab cik en adalah setiausaha agung kesatuan. Cik en perlu ke Johor dan Melaka untuk urusan kewangan dan pentadbiran. So Cik en bermalam di Melaka sebab esoknya ada urusan di JHEKS Melaka dan memilih The Imperial Heritage Hotel Melaka.
The Imperial Heritage Hotel Melaka 
The Imperial Heritage Hotel Melaka 
Anyway kalau korang ke Melaka try la menginap di The Imperial Heritage Hotel Melaka yang berada di tengah tengah bandar Melaka. Kalau korang nak jalan jalan sekitar Bandar DiHilir korang tak perlu nak keluarkan kereta just jalan tak sampai 5 minit. Tips nak bercuti kat Melaka ini senang sangat, cari hotel yang paling hampir dengan tempat menarik di Melaka contohnya berhampiran dengan Joker Walk atau Banda di hilir. Kat Melaka, memang pack dengan kenderaan dan parking akan sentiasa penuh so dengan adanya hotel berdekatan, memudahkan korang berjalan tak kira siang atau malam. 

Sebab cik en nak berjalan di bandar dihilir ini, cik en pun memilih The Imperial Heritage Hotel Melaka dan bila tengok harganya pun boleh tahan la berbaloi. Kalau tak silap RM150 macam itu. Bilik dia pun luas betul dan mengadap bandar melaka. 


Tempat yang penting bila masuk hotel adalah bilik air dia. Jom tengok



Kira ok la, cik en lupa nak snap gambar permandangan dari tingkap. Tapi memang cantik la nampak lampu lampu bandar Melaka
Ok, sampai part mengomen, cik en dapat tuala yang dah kotor. Ada cop tapak kaki. So ini gambarnya

Dan lepas inform pada reception , dapat tukar tuala. not big issue but tak best la kan, nasib check dulu. Kalau tak check tak perasan pula. Anyway cik en bagi 4/5 bintang. So lepas ini, cik en akan repeat lagi hotel ini. Insyallah. Ini detail room bilik cik en ini
Imperial Deluxe The Imperial Heritage Hotel Melaka 
Specifies :
1 Double Bed or Twin Beds, with exceptional views of Melaka City.
224 - 236 sq ft floor plan
Maximum for 2 guests to stay

Accommodation include the following :
Air-conditioning32 inch flat-screen TVSatellite channel (selected channel)Complimentary bottled waterIn-Room SafeTelephoneIn-Room Coffee/ Tea facilitiesHair dryer (upon request)Marble bathroom with showerComplimentary Wi-FiComplimentary access to GymComplimentary ParkingAnyway The Imperial Heritage Hotel Melaka  ini ada 6 jenis bilik untuk pilihan korang. 6 jenis bilik itu adalah 
1. Imperial Deluxe

Standard room furnished with contemporary furnishings with double bed or twin beds. The room is equipped with amenities you could possible need during your stay

2.Heritage Deluxe

With a warm and comfortable settings, feel relaxed in on a double bed or twin beds. The room comes with marble-finished bathroom with amenities for your stay.

3. Executive Room
The room is decorated in a fresh business style chosen to blend with heritage side of Melaka. Comes with 1 king or twin beds, bedside bables, working desk and chair. It also offers and exceptional views of Melaka city.
4. Junior Suite

A suite that offers a perfect balance of comfort and leisure. Junior Suite features 2 rooms comprise of 1 queen bed and 1 single bed, living room with sofa bed and a marble-finished bathroom.
5. Deluxe Suite

Deluxe Suite is furnished with classic Balinese furnishings complete with high-speed Internet connection. The suite features 2 rooms, living room and a marble-finished bathroom.
6.Family Suite

Spacious and beautifully designed luxury suite with 2 rooms, living room and 2 marble-finished bathrooms promised to bring a refreshing and relaxing stay

Untuk maklumat lanjut The Imperial Heritage Hotel Melaka korang boleh tengok di 
The Imperial Heritage Hotel Melaka No 1, Jalan Merdeka 1, Taman Melaka Raya, 75000 Melaka, Malaysia60 6 289 9000Email [email protected] Web : https://imperialheritage.com.myFacebook : The Imperial Heritage Hotel Melaka Instagram : The Imperial Heritage Hotel Melaka 
p/s : Dah sampai Melaka itu jangan lupa melawat 10 Tempat Menarik di Melaka Yang Berbaloi Dikunjungi

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.nurfuzie.com/2019/07/the-imperial-heritage-hotel-melaka.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+EintanNurfuzie+%28Eintan+Nurfuzie%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Travel The Settlement Hotel Melaka

Travel The Settlement Hotel Melaka

papar berkaitan - pada 10/7/2019 - jumlah : 152 hits
BismillahHujung minggu lepas kami curi masa untuk bercuti Lama sangat oiii kami tak ada short escape akibat terlalu sibuk bekerja Kesian kami kesian Nuha Again kami memilih untuk ke Melaka Tapi kan aku ni memang tak pernah bosan dengan Mela...
Satu Malam Di Moty Hotel Melaka

Satu Malam Di Moty Hotel Melaka

papar berkaitan - pada 3/7/2019 - jumlah : 332 hits
Assalamualaikum KALAU kita google atau buat carian hotel apa yang paling famous di Melaka Hotel Moty adalah antara nama hotel yang tersenarai Ini mungkin gara gara satu post dari seorang tetamu yang pernah menginap di hotel ini yang katanya...
Checking Out The Twa Hotel

Checking Out The Twa Hotel

papar berkaitan - pada 2/7/2019 - jumlah : 106 hits
By Unknown Author from NYT Travel https ift tt 2Nqbv5P
The Similarities Between Imperial Russia And Malaysia

The Similarities Between Imperial Russia And Malaysia

papar berkaitan - pada 7/7/2019 - jumlah : 94 hits
When the leadership is living in the past and is not in touch with reality that is what happens And when the leadership is not in tune with the sentiments of the rakyat that makes it worse Then just like in Russia 100 years ago when the opp...
The Mediterranean Breeze Refined In A Charming Hotel In Italy

The Mediterranean Breeze Refined In A Charming Hotel In Italy

papar berkaitan - pada 3/7/2019 - jumlah : 77 hits
Can you already feel the Mediterranean summer breeze the way we do If still not we have the perfect place and destination to show you and to make you think otherwise When you feel like The post appeared first on
Weekend Barbecue Dinner Buffet Di Tangerin The Palace Hotel Kota Kinabalu

Weekend Barbecue Dinner Buffet Di Tangerin The Palace Hotel Kota Kinabalu

papar berkaitan - pada 10/7/2019 - jumlah : 157 hits
Hi korang Ni ada berita baik Kmia nak kongsikan untuk mereka yang sangat suka makan hehe the food lover gitu Terutama mereka yang gemarkan makanan panggang panggang dan digrill grill gitu Kmia dah cuba so haruslah uar uarkan jika ada benda ...
Tidak Punya Perasaan Malu 9777

Kumpulan Perampas Sudah Mengaku Kalah

221 Ahli Parlimen Cadangkan Nama Calon Perdana Menteri Malaysia Ke 8

Kerajaan Pakatan Johor Tumbang Barisan Bersedia Untuk Mengambil Alih

Pm Interim Mahu Bentuk Kerajaan Perpaduan Tanpa Pembangkang Bn Pas Pbrs Bantah

Beberapa Trik Whatsapp Yang Menarik Untuk Dilakukan

Maklumat Menarik Mengenai Pertemuan Agong Dengan Ahli Parlimen Petang Tadi

Gabungan Rakyat Impian Saya Untuk Malaysia



Kisah Kerajaan Amerika Selesaikan Masalah Ketagihan Arak Dengan Racun

Resepi Sotong Kerabu Telur Masin Paling Istimewa

5 Makhluk Mitos Yang Terus Menghantui Masyarakat Dunia

Sejarah L Or al Yang Diasaskan Oleh Ahli Kimia Hebat Eug ne Schueller

Selepas Buka Tudung Ini Kekasih Terbaru Datuk A Aida


Perghh Lelaki Warga Emas Bermandi Darah Selepas Bergaduh Dengan Isteri

Perutusan Khas Tun Dr Mahathir Mohamad 26 Februari 2020

Bubar Parlimen Jalan Terbaek

Resepi Roti John Homemade

Senarai Pelepasan Cukai Individu Lhdn 2019

Ditemukan Bayi Di Palembang Masih Hidup Dibungkus Plastik Hitam Dalam Kardus