Travel Ke Hat Yai Thailand Dengan Keretapi Tren Khas Mysawasdee 2024 Train From Kl Sentral To Hat Yai


Siapa suka travel naik keretapi atau train?
Sudah tentunya saya sendiri. Travel naik train ini memberi satu pengalaman yang berbeza dan unik berbanding naik kapal terbang. Salah satunya, kita dapat tengok view yang menghijau, menyejukkan mata yang memandang yang sudah tentunya memberikan satu nikmat yang mendamaikan minda yang kepenatan. Itulah salah satu tujuan saya travel, ia salah satu cara saya melarikan diri (escapism) dari kepenatan kerja dan rutin seharian yang memenatkan dan sampai satu tahap ia jadi membosankan.
Setakat ini saya suka travel ke Thailand kerana saya boleh travel dengan keretapi bermula dari KL dan terus ke Bangkok. Thailand mempunyai jaringan sistem perkhidmatan keretapi yang boleh dikatakan tersusun dan sistematik serta meluas meliputi hampir kesemua lokasi di Thailand.
Memandangkan Hat Yai menjadi destinasi tumpuan orang-orang Malaysia bercuti, maka KTMB telah memperkenalkan satu perkhidmatan tren khas atau charter train yang dikenali sebagai MySawasdee. Bagi tahun 2024, KTMB telah mengeluarkan jadual perjalanan sepanjang tahun, tetapi terdapat perubahan harga berbanding tahun-tahun sebelumnya.


Tarikh-tarikh perjalanan sepanjang 2024:1. April: 11 April - 14 April 2024
2. Mei-Jun: 31 Mei - 3 Jun 2024
3. Julai: 5 Julai - 8 Julai 2024
4. Oktober: 31 Okt -3 Nov 2024
5. November - Disember: 

6 Dis - 9 Dis 202413 Dis - 16 Dis 202423 Dis - 26 Dis 2024
Harga Tiket Sehala (One-Way)RM95 (714 Baht) - tempat duduk (regular seat, second class)RM119 (894 Baht) - katil atas (upper berth in the sleeper carriage)RM109 (819 Baht) - katil bawah (lower berth in the sleeper carriage)
Sleeper carriage/ katil
Tempat duduk
Tiket dijual secara sehala, jadi penumpang diberikan lebih fleksibiliti iaitu pilihan sama ada pergi atau balik menggunakan train yang sama atau dengan pengangkutan yang lain

Untuk maklumat lebih lanjut, boleh rujuk jadual perjalanan pada gambar atau muat turun jadual perjalanan (PDF) berikut: 

https://www.ktmb.com.my/assets/pdf/2024/MySawasdee.pdf





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://jurnalepalhijau.blogspot.com/2024/02/travel-ke-hat-yai-thailand-dengan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Trip To Thailand 2024 Part 2

Trip To Thailand 2024 Part 2

papar berkaitan - pada 26/2/2024 - jumlah : 95 hits
Sambungan kepada cite semalam ada kawan2 tny makan kat Pak Bara mcm mn Jd petang tu sambil tgk sunset kami pi tgk kat view point Pak Bara malam tu makan kat kedai2 tepi jalan jer Kenangan tersimpan dihati keesokannya lepas makan pg kat keda...
Trip To Thailand 2024 Part 3

Trip To Thailand 2024 Part 3

papar berkaitan - pada 26/2/2024 - jumlah : 163 hits
Hari Ke tiga di Thailand bangun pagi dah lapaq Jam di Thailand kurang 1 jam dari Malaysia contoh jam 6pagi Thailand adalah jam 7pagi di Malaysia Sarapan pagi di Ayutaya noodle kedai ni dah viral di Malaysia Jadi kedai viral ni kena sabar la...
Itinerari Bercuti Di Phuket Thailand Selama 4 Hari Tahun 2024

Itinerari Bercuti Di Phuket Thailand Selama 4 Hari Tahun 2024

papar berkaitan - pada 24/2/2024 - jumlah : 132 hits
Pada 15 november 2019 yang lepas aku dan keluarga berkesempatan bercuti di Phuket Thailand Sebenarnya ia adalah hadiah daripada Shaklee kepada yang berjaya Terima kasih kepada Shaklee untuk hadiah percutian ini Jadi perkongsian percutian in...
Nu Sentral Kuala Lumpur 2024

Nu Sentral Kuala Lumpur 2024

papar berkaitan - pada 4/3/2024 - jumlah : 132 hits
Assalammualaikum Dunia Pagi yang indah di Kuala Lumpur haaaa dah lar apartment nie cozy dan best giler Malas tau nak keluar tapi pepagi lagi encik husband dah kena pergi buat kerja dia kan So memang buat breakfast pepagi Pepagi pi gym dulu ...
Visa Free Travel Excites Tourists From China And Malaysia Agoda Search Data Reveals

Visa Free Travel Excites Tourists From China And Malaysia Agoda Search Data Reveals

papar berkaitan - pada 26/2/2024 - jumlah : 139 hits
Since the introduction of bilateral visa free travel between China and Malaysia on the 1st December 2023 digital travel platform Agoda has witnessed a search increase for travel between the two markets In the month following the start of th...
Langkawi Needs More Direct Ferries From Thailand To Boost Tourism

Langkawi Needs More Direct Ferries From Thailand To Boost Tourism

papar berkaitan - pada 28/2/2024 - jumlah : 108 hits
Tourism Malaysia s senior director for international promotion Shahrir Ali said the government needed to tap into tourists headed for Phuket and Krabi and get them to come to Langkawi too LANGKAWI Tourism Malaysia hopes to boost tourism in ...
Bangun Sistem Khas Kawal Bekalan Diesel Petrol Ppim Sinar Harian 24 02 2024

Bangun Sistem Khas Kawal Bekalan Diesel Petrol Ppim Sinar Harian 24 02 2024

papar berkaitan - pada 24/2/2024 - jumlah : 115 hits
SHAH ALAM Kerajaan perlu membangunkan sistem khusus bagi memastikan bekalan diesel mahupun petrol bersubsidi di negara ini tidak dimanipulasi pihak tertentu yang akhirnya memberi manfaat kepada rakyat asing Ketua Aktivis Persatuan Pengguna ...
Jenis Peralatan Kegunaan Khas Untuk Travel Content Creator Sebuah Analisis Mendalam

Jenis Peralatan Kegunaan Khas Untuk Travel Content Creator Sebuah Analisis Mendalam

papar berkaitan - pada 28/2/2024 - jumlah : 119 hits
Jenis Peralatan Kegunaan Khas untuk Travel Content Creator Sebuah Analisis MendalamDalam dunia yang semakin digital peranan pencipta kandungan perjalanan menjadi semakin penting dalam mempengaruhi keputusan perjalanan orang ramai Kualiti ka...
Keputusan Dan Jadual Perlumbaan F1 2024 Tarikh Dan Lokasi Serta Keputusan F1 2023

Keputusan Dan Jadual Perlumbaan F1 2024 Tarikh Dan Lokasi Serta Keputusan F1 2023

papar berkaitan - pada 19/2/2024 - jumlah : 148 hits
Bagi peminat sukan perlumbaan F1 anda kini boleh merujuk jadual perlumbaan F1 2024 secara rasminya mengikut waktu Malaysia Sukan F1 adalah merupakan sukan yang popular di dunia dengan capaiannya mendapat sambutan tinggi dari penduduk pelbag...
Jalan Penghubung Bandar Utama Di Pahang Perlu Dinaiktaraf

Terengganu Fc Umum Harga Tiket Agarbomb Performance Cup 2024

3 Pelampau Khawarij Ditahan

Lost Opportunities In Labuan

Ocrevus Transforming Multiple Sclerosis Treatment Landscape In Malaysia

Hada Labo Hydrating Water Gel

Cops Fire 5 Shots During 70km Car Chase Near Baling

I Was Never Arrested Merely Barred From Overseas Travel Ex Src Director



10 Filem Seram Thailand Berhantu Terbaru Mesti Tonton Juga Tersedia Online

10 Drama Thailand Thai Drama Terbaru Best Juga Tersedia Online

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Kuih Muah Tonton

10 Filem Indonesia Terbaru Best 2023 2024 Juga Tersedia Online

10 Filem Melayu Terbaru Best Di Platform Online Netflix Malaysia 2024 Mesti Tonton


Always Evolving Explore The Latest Offerings At Bandarbetvip

Menang Dipuji Kalah Dicaci Begitulah Nasib Salah Di Liverpool

Najis Boleh Jadi Petunjuk Anda Alami Kanser Usus Ini Tanda Tandanya

Rm1 500 Pay And No Retirement Plan Why Teachers In Pas Linked Kindergarten Pasti Are Disgruntled

A Tale Of Two Leaders

Artis Cahaya Manis Music Duruk Ngabang Chord