Stay Di Weil Hotel Ipoh Hotel Best Di Ipoh


Assalamualaikum
Weil Hotel Ipoh Review | Holla gais, beberapa hari lepas Qaseh ke Ipoh, jalan-jalan makan angin hehe, bila keluar dari negeri ni semestinya penginapan paling penting, jadi dimana nak stay sepanjang berada di Ipoh? Haa bagi yang mengikuti instagram Qaseh, semestinya korang tahu ~ sebab qaseh dah banyak buat ig stories tentang hotel ni ~ eh siapa belum follow boleh follow @qasehdalia k :p
Jika korang pergi Ipoh tapi tak tahu nak stay mana, qaseh nak suggest Weil Hotel Ipoh, sangatlah cantik, selesa dan seperti taknak balik rumah dah bila stay sini, staff peramah, lobby cantik, makanan sedap, ada Infinity Pool di rooftop, bilik sangat selesa dan yang bestnya hotel ni bersambung dengan shopping mall ~ Ipoh Parade, so tak perlu nak drive keluar untuk ke shopping mall ~ just jalan kaki je gais. 

Weil Hotel Ipoh memang strategik tempatnya, sebab ia berada di tengah-tengah bandar Ipoh, waktu qaseh stay sini, ramai juga pelancong dari luar stay kat sini dan Weil Hotel adalah hotel 4 bintang, design dari luar nampak santai dan simple tapi bila jejakkan kaki dalam hotel ni, wow teruja sebab konsepnya moden kontemporari, ekslusif dan mewah. 
LOBBY 
Bila jejakkan kaki di lobi hotel ni, wow lobi dia sangatlah luas dan cantik amat, ada beberapa port untuk lepak dan ruang menunggu dan semestinya rambang mata bagi korang yang suka berootd sebab banyak sangat port cantik untuk bergambar, instagrammer pasti suka sangat, memang dapat banyak stok gambar bila ke sini hikhik



Tak sabar nak tunjuk  kat korang view bilik yang qaseh stay di sini selama 3 hari 2 malam ~ so moh kita check in ! Jangan lupa bawa duit lebih for deposit but dont worry ugais boleh guna credit card. 
BEDROOM
Masuk je bilik ni, wowwwww luas, cantik dan nampak selesa sangat, bila dah landing atas katil ermm nyaman banget, dengan aircond yang function phewww kalau lah bilik i kat rumah macam ni konfirm asyik tido je, tak buat kerja rumah ahaha 
So bilik yang qaseh stay ni adalah STUDIO ROOM di level 9, nice sangat. Kelengkapan pun cukup semuanya, antara kelengkapan yang ada dalam Studio Room ni, iron & iron board, mini bar with coffee, tea, snacks, dan ada soft drinks dalam peti ais mini, hair dryer, large led tv, long desk, free wifi yang laju gila, aircond and also ada handy smartfon untuk korang survey tempat menarik di Ipoh



Dibahagian tingkap pula ada beberapa buah sofa untuk minum-minum kopi sambil relax dan santai (abaikan Rayyan disitu), sebab qaseh 3 beranak, ada extra bed untuk Rayyan. Bilik ni  full carpet tapi tak ada masalah bau, biasa karpet kan memerangkap bau tapi alhamdulillah takde bau yang kurang menyenangkan and banyak plug (penting!!) sebab qaseh bawak camera lagi, hp 3 biji, powerbank lagi, so plug sangat penting juga. 
For info, Weil Hotel Ipoh mempunyai 313 bilik yang terdiri dari beberapa konsep, perfect staycation untuk bercuti, businness or event. Macam bilik qaseh ni adalah studio kan, ada lagi dua kategori bilik iaitu Cosy and Suites dan ada pula konsep/ design berlainan iaitu Brewer, Summer Bliss, Telegraphs and Miner. Sumpah lawa gila, boleh tengok di website untuk room kategori ni 

The Bathroom 
Woahhh, bila masuk bathroom paling penting nak tahu ada tak bathtub ~ haha sebab qaseh suka berendam dalam bathtub,of course la bathtub ada gais, omaigod bathroom pun cantik, bathtub besar dan luas, sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak, antara kesukaan Rayyan ni haaa ~ sama perangai dengan mak kan

Bathroom ni, korang boleh nampak dari luar tapi ada tirai yang boleh tutup, sangat bagus buat konsep kaca yang boleh nampak dari luar sebab takde la risau bila Rayyan duk berendam dalam ni, qaseh boleh pantau dari luar. Tapi kalau Umi nak mandi of course lah kena tutup :p . Ruang bathtub ni sekali dengan shower di pisahkan dengan pintu kaca. 
Ni pula ruangan kering gitu, untuk cuci muka, gosok gigi and melabur :p. Semua kelengkapan cukup,ada syampoo, conditioner, body wash, lotion, soap di ruangan cermin. Untuk berus gigi, ubat gigi, shaver, shower cap, bath salt semua ada dalam drawer. 

Kalau bathroom cantik cenggini kat rumah, hari-hari i buat skincare routine ahahaha. 
FOOD
Tentang makanan pula, korang jangan risau. Ada beberapa restaurant dalam Weil Hotel ni yang korang boleh cuba. Untuk breakfast boleh breakfast di Tiffin Restaurant yang menyediakan buffet breakfast yang punyai banyak pilihan makanan melayu. For lunch, boleh cuba di Yuk Sou Hin (Chinese Fine Dining) , boleh cuba teh asli dan masakan China. Selain tu boleh ber Hi Tea di Tea Lounge for dessert, premium tea / coffee and for dinner and view yang cantik boleh dinner di The Deck Gastro Bar at Rooftop. 
Hari tu qaseh check in dalam pukul 3, lepas dah settle semua, qaseh terus pergi Hi Tea di Tea Lounge

HI TEA di TEA LOUNGE 
Tea Lounge kat sini sumpah cantik sangat, nampak sangat ekslusif, menenangkan sebab didendangkan dengan melodi piano, sambil-sambil makan terbuai dengan melodi indah, rasa macam Hi Tea yang sangat romantik. Suka sangat persekitaran di Tea Lounge ni, makanan toksah cakap la, dessert dia lembut, cappucino and latte sedap berlemak, omaigod teringat balik


Qaseh cuba 3-Tier-Hi-Tea untuk afternoon di Tea Lounge ni, harga untuk 3-Tier-Hi-Tea hanya RM64 for 2 pax dari pukul 12pm - 5pm setiap hari. Murah kan ? Tapi sangat berbaloi dengan rasa dan suasana di Tea Lounge ni. 
Ada pelbagai premium tea kat sini, if korang suka kan tea boleh order tea, but hari tu qaseh order cappucino adn latte for husband. Sangat sedap coffee kat sini, rasa memang tak cukup secawan, im addicted with their coffee ! 
3 Tier Hi Tea ni ada beberapa dessert such as Coffee Cheesecake, Fresh raspberry Mousse, Lemon Curd Eclair, Macarons, Durian Meringue, Rendang Lamb, Mash Potatoes ,Mini Burger, Sandwish, Smoked Salmon Brioche and others. Walaupun nampak kecil tapi nak habiskan ~ yaampun kekenyangan sangat dengan scone with strawberry jam. Sedap tak terkata gue. 


BREAKFAST - TIFFIN RESTAURANT
Second and third day, qaseh breakfast di Tiffin Restaurant (halal). Konsepnya macam biasa lah buffet breakfast, so boleh makan hingga kenyang. Pelbagai pilihan makanan dari barat and also melayu. Ada Nasi Lemak and also Roti Canai, tapi tiap kali ke hotel mesti qaseh cari bubur nasi untuk breakfast hehe dah biasa, nasib baik kat sini ada bubur nasi, plain dan chicken. 
Nak jugak ootd tu :p 

First round, qaseh cuba roti canai kat sini, paling suka kuah dal dari kuah kari hehe, not bad, kuah dia agak pekat for me, so terasa kacang dhal tu. Perghhh and qaseh suka kopi kat sini, eh memang kopi kat sini sedap-sedap wei

Pagi-pagi biasanya qaseh tak makan banyak tapi sebab banyak makanan sedap kat sini, memang ulang alik ambil makanan ahaha, sian staff asyik kutip pinggan ai je. 

LUNCH - YUK SOU HIN (Pork Free)
For lunch, qaseh cuba Chinese Food, orang cakap di Yuk Sou Hin ni Dim Sum dia terbaik ! Qaseh ada juga baca review beberapa blogger datang makan dimsum kat sini, terliur jugak lah nak cuba, so lunch kat sini qaseh berkesempatan cuba Dim Sum yang dipilih oleh Chef. Sedap ke tak ? Haaa 

Lunch kat sini, korang akan dihidangkan dengan Chinese Tea, that day qaseh minta Crysantymum Tea, kebiasaannya chinese tea ni memang original tanpa perisa, agak sedap even no sugar. Diorang selalu tuangkan kita tea bila dah habis dalam gelas, means akan selalu tambah hehe. Teringat masa kat China, hari-hari minum chinese Tea ori, badan rasa segar je

By the way menu kat sini, chef yang pilihkan sebab qaseh tak tahu nak order apa haha, so pilihan ni antara yang best seller lah kat sini, jadi pilihan orang ramai. 
Antara menu yang yang qaseh cuba kat sini adalah steamed dimsum , must try ye dimsum kat sini memang sedap gilos, biasa qaseh tak berapa minat sangat dimsum sebab nampak biasa je, tapi bila inti dimsum ni sedap, perghh ketagih. Korang boleh cuba menu-menu kat atas ni Fried Rice Steamed Prawn Dumpling Pan Fried Siew Mai with Crab Roe Hot and Sour SoupCrispy Fried Bean Curd Roll with ShrimpKailan
Lastly Smoked Duck yang sumpah sedap, nampak macam sikit kan tapi kitorang bercinta jugak nak habiskan, sebab kekenyangan. Smoked ni pun must try bila lunch disini. Sebab tu orang kata kat sini syurga Dimsum, memang sedap dan punyai pelbagai Dimsum yang korang nak. Phewww ia mengenyangkan juga sebenarnya ~ 


Last but not least, korang boleh cuba premium chinese kat sini, free katanya. 
DINNER - THE DECK GASTROBAR  (pork free)
Dinner qaseh untuk malam pertama, qaseh cuba menu-menu best di The Deck GastroBar, fuhh masuk bar gais, tapi makanan sini pork free. The Deck terletak di roof top, level 13 sebelah Infinity Pool, view di sini sangat cantik, sebab boleh lihat pemandangan bandar Ipoh di waktu malam

A lil bit susah nak snap picture sebab colour lampu kebiru-biruan macam ni haha but sokay  untuk lepak dinner with friends okay je with  relaxing song 
Menu-menu ni semua adalah Executive Signature Dish yang ada di The Deck. Should try all of this ! 
BUFFET DINNER - TIFFIN RESTAURANT
Second night, qaseh ber buffet dinner di Tiffin Restaurant, waktu qaseh post di instagram, ada follower cakap buffet dinner di Weil Hotel ni sangat sedap, dan dia habiskan sushi haha. So, qaseh masuk je untuk dinner, memang meriah gila, penuh dengan makanan yang sedap-sedap dan that night ramai juga yang buffet dinner kat sini

Surprisely, ada barbeque jugak ! Ohmygod, i love seafood ! First thing, cari ketam! haha so memang pelbagai pilihan jika korang datang untuk buffet dinner di sini, meriah dengan all dessert, ada sushi, ada barbeque, lamb, beef, salmon, fish dan macam-macam lagi. 




Jujurnya, buffet dinner lagi sedap dari breakfast perghhh siriyes makanan dia berkualiti dan punya rasa yang qaseh suka, dessert sangat sedap, ada yang tak terlalu manis (fav) , dan sangat lembut, cair dalam mulut. huihui teringat-ingat lagi rasa dia. 
INFINITY POOL
Sempat juga qaseh turun di Infinity Pool Weil Hotel ni at rooftop level 13 , pemandangan bandar Ipoh memang terlihat jelas dari atas. Sejak-sejak selalu masuk pool ni, dah makin pandai berenang ahaha boleh lah, kena praktis more. Kedalaman pool ni 1.2 meter, paras dada qaseh, Rayyan takut nak turun aduhai dia suka main air tapi penakut ! 

Towel disediakan disini, ada toilet for changing cloth tapi qaseh just lap-lap sampai kering then masuk bilik. 

  View waktu malam lagi cantik gila. ~ 
Sepanjang qaseh berada 3 hari 2 malam di Weil Hotel Ipoh ni, rasa best sangat. Staff tak lokek dengan senyuman bila bertembung, walaupun aku ni spesies clumsy and blur jugak kadang-kadang tapi staff hotel layankan ajee ~ haha sabo je la. So kalau korang datang Ipoh, tak tahu nak stay mana serious ni pilihan tepat untuk korang relaxkan diri, bangun pagi memang liat lah sebab selesa yang amat ! 
Tq so much Weil Hotel Ipoh, pengalaman stay di sini yang hampir sempurna :) Masukkan dalam list korang ye bila datang ke Ipoh, antara hotel yang best dan terbaik di Ipoh

ADDRESS
292, Jalan Sultan Idris Shah, 30000 Ipoh, Perak, MalaysiaContact :  +605 208 2228 [email protected] http://www.weilhotel.com/https://mobile.twitter.com/WEILHotelhttps://www.facebook.com/weilhotel

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.qasehdalia.com/2019/11/stay-di-weil-hotel-ipoh-hotel-best-di-ipoh.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tower Regency Hotel And Apartments Hotel Di Tengah Bandar Ipoh

Tower Regency Hotel And Apartments Hotel Di Tengah Bandar Ipoh

papar berkaitan - pada 20/11/2019 - jumlah : 81 hits
Tower Regency Hotel and Apartments Hotel di Tengah Bandar Ipoh l Assalamualaikum Masa reccee hotel di Ipoh baru baru ni baru Ana perasan yang entri Tower Regency Hotel Ipoh Hotel di Bandar Ipoh ni takde lagi dalam blog Yang banyak Ana cerit...
Jadi Official Hotel Best Western Plus Kemayoran Ikut Meriahkan Gelaran The 90 S Festival

Jadi Official Hotel Best Western Plus Kemayoran Ikut Meriahkan Gelaran The 90 S Festival

papar berkaitan - pada 23/11/2019 - jumlah : 57 hits
Pihak penyelenggara menyediakan bundling tiket berupa paket menginap di Best Western Plus Kemayoran dan tiket masuk The 90 s Festival
Menginap Di Hotel Best Western I City Dapat Masuk Waterworld Percuma Memang Best

Menginap Di Hotel Best Western I City Dapat Masuk Waterworld Percuma Memang Best

papar berkaitan - pada 19/11/2019 - jumlah : 119 hits
Salam dears Ni ada berita baik Mama nak bagitau kat korang ni Dah dekat nak cuti sekolah ni mesti ada yang mencari tempat best untuk bercuti bersama keluarga kan Apa kata korang menginap je di hotel Best Western i City sebab boleh dapat mas...
Top 3 Best Hotel In Semboku City Akita Japan During My Trip

Top 3 Best Hotel In Semboku City Akita Japan During My Trip

papar berkaitan - pada 18/11/2019 - jumlah : 58 hits
Dalam merancang sesuatu trip tempt tinggal juga memainkan peranan yang penting untuk di menjadikan trip korang lebih awesome Banyak ciri ciri yang perlu dilihat dengan lebih terperinci bila bercerita tentang hotel atau tempat tinggal Kebiaa...
Pengalaman Bercuti Di Swiss Garden Hotel Residence Genting Highland Best Tak

Pengalaman Bercuti Di Swiss Garden Hotel Residence Genting Highland Best Tak

papar berkaitan - pada 7/11/2019 - jumlah : 166 hits
AssalamualaikumHey korang sihat ke Kekok pulak rasa bila mood berblog hilang tiba tiba tapi im not give up yet kadang kadang bila kita rasa kita mula down dan berputus asa cara terbaik adalah buat sesuatu dan lari dari apa yang selalu kita ...
Putrade Allsuites Royal Perak Golf Club Hotel Suite Selesa Di Ipoh

Putrade Allsuites Royal Perak Golf Club Hotel Suite Selesa Di Ipoh

papar berkaitan - pada 26/11/2019 - jumlah : 132 hits
Putrade Allsuites Royal Perak Golf Club Hotel Suite Selesa Di Ipoh Memang teruja bila encik suami bersetuju untuk menginap semalam di Ipoh sampai rasa nak lompat bintang Memandangkan kami akan menjemput KC Iman di Kedah jadi kami cadangan b...
Percutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I City Shah Alam Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I City Waterworld

Percutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I City Shah Alam Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I City Waterworld

papar berkaitan - pada 24/11/2019 - jumlah : 166 hits
hai assalammualaikumPercutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I City Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I City Waterworld Bila ada hari dapat rehatkan diri terus cadangkan suami jomla kita pergi bercuti dekat pun takpe asalkan dapat rehat ...
Best Home Decoration And Renovation Ideas

Best Home Decoration And Renovation Ideas

papar berkaitan - pada 22/11/2019 - jumlah : 89 hits
Are you looking for different ways to transform your home interior If yes then do not worry we have got you covered Like many homeowners you must want your home to look modern comfortable and The post appeared first on
Best Roasted Vegetables

Best Roasted Vegetables

papar berkaitan - pada 21/11/2019 - jumlah : 85 hits
Here s how to roast vegetables with the best seasoning blend These epic roasted vegetables fill two sheet pans and take 30 minutes to roast Want the best roasted vegetables ever Alex and I have been making roasted vegetables for years This ...
Viral Alhamdulillah Penkid Telah Selamat Melahirkan Anak Lelalki

Gadis Sabah Mirip Mira Filzah Tarik Perhatian Netizen Cantik Baby Sayang

Nature Sunset Picture At The Right Time

Anwar Keluar Penjara Kisah Jubor Bercambah

10 Tempat Menarik Di Genting Highland Yang Ramai Tak Tahu Rugi Tak Datang

Budak Budak Boleh Kena Resdung Jom Ikhtiar Dengan Mmg Rawatlah Sebelum Melarat

Jangan Ambil Mudah Bila Badan Tidak Sihat

Sering Peluk Cium Pipi Naqiu Netizen Tuduh Sham Naqiu Pasangan Gay Sham Beri Komen



Biodata Sharifah Husna Pelakon Drama Seadanya Aku

Biodata Dan Latar Belakang Pakar Bedah Dr Amalina Bakri

Akhirnya Hafreez Adam Dedah Punca Unfollow Zara Zya Di Instagram

Kisah Pesakit Polio Terakhir Paul Si Paru Paru Besi 1952

5 Negara Asia Yang Mewajibkan Program Khidmat Negara


Timing Belt Putus

Cium Duit Berkali Kali Lelaki Oku Menangis Jualan Keropok Dan Air Kotak Laris

Mampu Meniru 15 Suara Haiwan

Ini Kes Nak Memalukan Sahaja

Erdorgan Ucap Takziah Buat Keluarga Anwar

Kuatnya Semangat Kak Wan