Sering Ternampak Kelibat Berlegar Legar Roomate Abis Dicakar Lepas Spotcheck Terbongkar Segalanya


First of all tak rasa nak bercerita dekat sini. Ok, sebelum masuk universiti aku merupakan budak asrama penuh. Macam macam ragam manusia aku dah jumpa dekat sana. Antaranya, of course lah yang jenis pengemas gila.
Golongan ni aku rimas sikit sebab pantang lah nampak habuk sikit, pantang nampak cadar katil tak tegang, habislah muncung depa panjang sedepa. Lepas tu perli perli ditambah pulak dengan kemas barang hempas hempas. Come on, kalau tak suka, tak payah buat kot.
Tu annoying nya golongan pengemas. Yang sejenis penyepah pulak, aku masih ok. Kalau jenis suka sepah sepah barang, tapi tak kacau orang lain ni aku ok sikit.
And please lah, kau nak sepah macam mana pun, tolong lah jangan sepah benda yang berkepam contohnya macam stokin kau buat main futsal ke, baju sekolah seminggu tak basuh ke, towel basah lempar dekat katil sampai cadar kau kuning ke. Tu double ewww and kalau kau perempuan dok buat perangai macam ni, memang teruk lah.
Last but not least, golongan pengotor. Pengotor ni aku rasa kalau dia pergi mana mana memang tak boleh in dengan semua orang. Aku berani bet. And actually, aku nak cerita pengalaman aku jumpa dengan roommate pengotor.
Ok, as usual kalau stay dekat asrama, mostly dia buat style dorm. Dorm aku ada lah dalam 10 orang time tu. Semua satu batch yakni sebaya. So memang tak de masalah kalau nak tegur if ada kawan kawan jenis penyepah. Kalau sebilik dengan senior payah sikit nak tegur sebab asrama aku ni tebal sikit “senior-junior” diorang. Silap silap kau kena panggil dengan senior sebab kurang ajar.
Berbalik kepada cerita aku. Dorm aku dekat tingkat 3 hostel. Which is tingkat paling atas lah. Sebaris dengan dorm senior. So kiranya tiap tingkat ada 8 bilik. Dekat tingkat tiga tu cuma ada dua bilik untuk budak budak sebaya aku.
Selebihnya bilik senior. Mula mula aku dok dalam bilik aku tu, tenang je. Kawan kawan semua sekepala. Kebersihan memang tip top. Kalau tiap kali ada pertandingan keceriaan, dorm aku akan menang untuk kategori dorm terbersih tingkat tiga.
Suddenly, satu masa ni terus berubah bila ada sorang kawan dalam bilik aku cerita dia selalu nampak kelibat kelibat yang tak sepatutnya lepak dalam bilik kitorang. Kawan aku ni memang ada kebolehan nampak benda benda halus ni. At first aku malas nak percaya apa dia cakap. Tapi selama seminggu, budak bilik aku sorang sorang kena cakar.
Bermula dengan katil paling hujung dekat dengan tingkap. Berturutan ke budak katil bawah dia, katil sebelah and goes on. Aku still sedapkan hati diorang and cakap maybe tu kesan korang garu lepas tu luka.
Tapi aku memang rasa tak sedap hati sebab kesan cakar tu sama! Ada tiga garis kesan cakar tu. Nampak macam tangan kecik je. Aku boleh cakap macam kesan kalau dicakar dengan kaki ayam (estimated size dia).
Tambah mengeruhkan keadaan bila senior lalu je depan bilik kitorang, diorang akan tegur bilik kitorang bau busuk sangat. Bau yang bukan datang dari tong sampah sebab hari hari kitorang bersihkan tong sampah dalam bilik and tak pernah miss buang sampah. Mustahil kan boleh ada bau busuk? Aku memang jenis tak puas hati selagi aku tak jumpa apa yang aku nak.
So first step kitorang, kawan aku suggest untuk baca yassin keliling bilik. Nak pagar lah kononnya. Masing masing denggan tak de ilmu, pagar lah bilik tu. Malam tu, keadaan jadi makin teruk. Dua tiga orang kawan sebilik aku nampak kelibat yang selama ni kawan aku yang sorang tu cerita.
Menurut apa yang kawan kawan aku cerita, benda tu mintak keluar dari bilik tapi tak boleh sebab dah kena pagar. And benda tu semacam bagi hint bila keep berlegar legar dekat locker. Jeng jeng jeng. Hehe
So esoknya kitorang buat meeting bilik tergempar. Aku tak ingat siapa yang cadangkan untuk spot check locker semua orang and perlaksanaannya akan dibuat ASAP! Kitorang semua setuju sebab dah buntu gila weh. Tak tau nak buat apa. Kebetulan pulak, keesokan harinya, sekolah kitorang cuti. So boleh lah gotong royong ramai ramai bersihkan bilik.
Hari yang ditunggu tunggu pun tiba. Sorang roommate aku pagi pagi lagi dah ke library. Aku anggap dia tak minat lah nak gotong royong. Ok move on and gerak jelah dengan budak budak yang ada. Aku tak kesah kalau ada yang tak join.
Janji diorang tak lupa nak tinggal or bukak kunci locker masing masing. So bermula lah sesi spot check. Tiap sorang yang ada kena bukak pintu locker orang lain and try hirup dalam dalam aroma locker kawan korang. Mana lah tau, bau busuk selama ni datang daripada mana mana locker kan. Ke ada roommate aku yang psiko dok simpan mayat dalam locker ke. Kita tak tau kan? Haha
9 locker dah selamat dihidu and semuanya lulus. Termasuk lah locker aku. Kitorang terus move on to locker paling dekat dengan pintu bilik kitorang. And orang yang bertanggungjawab untuk hidu aroma locker terakhir tu tak lain dan tak bukan, aku lah orangnya.
Dengan confident aku bukak locker dia dan tarik nafas dalam dalam. Once aku bukak je locker dia, muka aku biru beb. Kawan belakang aku terus termuntah. Direct dekat lantai bilik.
Kau tau bau apa? Bau macam benda reput. Benda reput apa? Kau tau bangka1? Serious kuat g1la bau tu. Aku still boleh described macam mana bau tu. Yes locker dia bau bangka1. Lepas hilang loya, aku dengan kawan kawan aku yang lain kumpul kekuatan untuk geledah locker budak ni. Korang kuat lagi tak nak baca?
Selongkar punya selongkar, first thing yang kitorang jumpa is uniform sekolah dia yang berdarah. Baju kurung sekolah yang ada tompok d4rah. Kitorang assume tu d4rah period dia sebab ada dekat kain sekolah and dekat bahagian belakang baju kurung dia. Banyak beb d4rah dia!. Selongkar lagi, jumpa lah dalam 5 helai baju kurung yang berd4rah.
Baju dia, dia main timbun je beb dalam locker dia. Tak lipat, tak gantung. Memang membukit. So kitorang gigih lah keluarkan satu satu. The best part is, bawah sekali dekat timbunan baju baju dia, dia simpan pad berd4rah.
Aku lost count sebab rasa nak mati bila dapat tau dia simpan benda macam tu dekat dalam locker. No wonder lah senior cakap macam ada benda m4ti dalam bilik kitorang.
Aku dengan kawan kawan aku longgok “benda benda berharga” budak tu dekat tengah bilik. Akhirnya, dia balik dari library dengan muka stone tak de perasaan. Aku memang membebel kasi ayat padu padu and suruh budak tu kutip segala khazanah dia.
Surprisingly, dia kutip dengan muka langsung tak bersalah. Seminggu lepas tu, mak dia datang amek dia and keluar asrama. Aku dah tak dengar apa apa story pasal dia lepas tu.
So, lepas baca confession aku, korang bersyukur tak dapat kawan penyepah tapi tak pengotor? Ke korang sendiri dah tau, apa roommate korang simpan dalam locker? Jaga jagalah..– Jack
The post Sering ternampak kelibat berlegar-legar,roomate abis dicakar ,lepas spotcheck terbongkar segalanya appeared first on Suara Viral Malaysia.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://suaraviral.org/sering-ternampak-kelibat-berlegar-legarroomate-abis-dicakar-lepas-spotcheck-terbongkar-segalanya/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Berat Badan Bayi Turun Lepas Hari Ke 10 Itu Normal Tapi Sangat Mustahak Untuk Dipantau Selalu

Berat Badan Bayi Turun Lepas Hari Ke 10 Itu Normal Tapi Sangat Mustahak Untuk Dipantau Selalu

papar berkaitan - pada 12/2/2019 - jumlah : 48 hits
Berapa berat baby masa lahir ya Itulah antara soalan popular untuk diajukan ketika melawat bayi baru lahir atau setiap kali berbual tentang perihal bayi Isu berat badan bayi juga ada kala menimbulkan kebimbangan apabila ia tidak selari deng...
Lepas Menari Ag Gugur Kes Siti Kassim Sekadar Satu Persepsi

Lepas Menari Ag Gugur Kes Siti Kassim Sekadar Satu Persepsi

papar berkaitan - pada 13/2/2019 - jumlah : 74 hits
ISMA WEB Tuduhan aibkan seseorang dengan menunjukkan isyarat digugurkan JABATAN Peguam Negara mungkin tidak perlu memberitahu masyarakat umum atau polis kenapa mereka menggugurkan atau membatal pendakwaan terhadap mana mana pihak Atau merek...
Pelajar Kurang Ajar Merokok Dalam Kelas Lepas Lawan Guru

Pelajar Kurang Ajar Merokok Dalam Kelas Lepas Lawan Guru

papar berkaitan - pada 11/2/2019 - jumlah : 167 hits
Turut kedengaran dalam video terbabit ialah gelak tawa rakan sekelas pelajar tersebut SURABAYA Seorang pelajar sekolah menengah di Gresik Jawa Barat bersikap kurang ajar apabila memegang dan menolak kepala guru kelasnya Rakaman insiden itu ...
Bentan Sebenarnya Jangkitan Kuman Lepas Bersalin Fahami 5 Punca Bentan Elak Percaya Pantang Larang Karut

Bentan Sebenarnya Jangkitan Kuman Lepas Bersalin Fahami 5 Punca Bentan Elak Percaya Pantang Larang Karut

papar berkaitan - pada 9/2/2019 - jumlah : 30 hits
Apa sebenarnya bentan dari sudut sains Elok diketahui punca punca bentan ini supaya tidak terikut pantang larang karut Perkataan bentan selalu berlegar dalam masyarakat terutama sekali bagi wanita selepas bersalin dan kanak kanak berkhatan ...
Abu Talhah Al Ansari Lepas Kemewahan Demi Ibadah

Abu Talhah Al Ansari Lepas Kemewahan Demi Ibadah

papar berkaitan - pada 8/2/2019 - jumlah : 70 hits
Abu Talhah al Ansari Lepas Kemewahan Demi Ibadah Assalamualaikum dan salam Jumaat yang barokah Lama tak kongsi cerita cerita pedoman dekat sini Asyik cerita nikmat dunia je kan Huhu Nak jadi cerita malam tadi tengok segmen Hayatus Sahabah d...
Lepas Ni Tak Payah Lah Bela Kucing Kalau Nabila Huda Beri Amaran Beli Mahal Tapi Minta Bantuan Perubatan

Lepas Ni Tak Payah Lah Bela Kucing Kalau Nabila Huda Beri Amaran Beli Mahal Tapi Minta Bantuan Perubatan

papar berkaitan - pada 9/2/2019 - jumlah : 68 hits
dia menyelar pihak yang sanggup membeli kucing tanpa ada rasa tanggungjawab Semata mata untuk bergaya di Instagram Ok Lagi satu nk bgtau Sebenarnya lama jugak Saya perhati kan Ada tweet mintak bantuan sebab kucing sakit tak mampu Nak bayar ...
Takut Potong Kuku Bayi Sebab Jari Kecil Sangat Nak Mudah Buat Lepas Mandi

Takut Potong Kuku Bayi Sebab Jari Kecil Sangat Nak Mudah Buat Lepas Mandi

papar berkaitan - pada 14/2/2019 - jumlah : 44 hits
Bagi yang baru pertama kali bergelar ibu tentu agak kekok hendak mengendalikan pemotongan kuku bayi yang sangat kecil dan comel Bimbang pula jika tersalah potong boleh melukakan jari dan kulitnya yang halus dan lembut Semasa melakukan penja...
Masak Memasak Minggu Lepas Potong Kek Birthday Mak

Masak Memasak Minggu Lepas Potong Kek Birthday Mak

papar berkaitan - pada 14/2/2019 - jumlah : 123 hits
Hi korang Hari ni SA bz sangat dengan kerja hajat hati nak update task review yang seterusnya tapi kena ambil masa untuk update apapun SA up jugak la entry yang ni dah ada draft kan kalau tak up xde plak entry untuk hari ni sebenarnya SA ba...
Psm Pilihan Terbaik Lepas Bersatu Terima Bekas Mp Umno Kata Arul

Psm Pilihan Terbaik Lepas Bersatu Terima Bekas Mp Umno Kata Arul

papar berkaitan - pada 16/2/2019 - jumlah : 35 hits
S Arutchelvan berkata ramai tidak berpuas hati dengan PH malah beranggapan Umno dan Bersatu sama sahaja Foto oleh Choo Choy MaySEMENYIH 16 Feb Parti Sosialis Malaysia percaya mereka pilihan terbaik pengundi di Pilihan Raya Kecil Dewan

Siapakah Wanita Melayu Chubby Berbikni Dan Bertatu Bernama Baby

Pemandu Ambulans Diarah Berhenti Di Lampu Isyarat Siren Hanya Untuk Minta Keutamaan Laluan Sahaja

Ini Dia Kedai Berhantu Di Malaysia Nak Beli Barang Rm5 Alih Alih Habis Rm50

Wow Aaron Aziz Terkejut Anak Usia 9 Tahun Mampu Lukis Tragedi Sedih New Zealand

Ini Dugaan Allah Sebab Apa Yang Saya Suka Allah Ambil Erra Fazira Kongsi Momen Terpisah Dengan Anak

15 Beautiful Handmade Spring Banner Designs Your Decor Needs

Wajah Terkini Anak Perempuan Azrinaz Mazhar Hakim Puteri Ameerah Yang Semakin Cantik

Rahsia Jamal Yunos Terbongkar



5 Tumbuhan Paling Berbahaya Dan Beracun Di Dunia

Peristiwa Rusuhan Banduan Penjara Pudu Yang Menggemparkan Negara Pada Tahun 1986

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Atikah Suhaime

Lirik Lagu Mana Ada Hati Ayda Jebat OST Drama Asalkan Dia Bahagia

Eggboy Tindakan Berani Remaja 17 Tahun Mendapat Pujian Masyarakat Dunia


Pwetty Pewlishh

Cukai Gula Tak Bebankan Rakyat Tapi Untungkan Murid Sekolah

Banci Penduduk Dan Perumahan Bermula Julai 2020 Azmin

Pdrm Diarah Kawal Gereja Dan Kuil Selepas Tragedi Serangan Masjid Di New Zealand

Video Nor Omar Digantung 3 Hari Dari Menghadiri Sidang Dewan Rakyat Kerana Meminta Penjelasan Soal Taliban

Jumlah Caruman Turun Mendadak Kwsp Mungkin Tidak Wujud Lagi