Scammer Company Purewax Treo Optimo Orins Dnmc Mfs Global Scam Job Vacancy


Scammer Company Purewax, Treo, Optimo, Orins, DNMC, MFS Global - SCAM JOB VACANCY! | Tahun lepas, saya pernah tulis entri berkaitan syarikat scam yang bertajuk: 'Dapat Interview Kerja di 10 Scam Company Ini? Jangan Pergi Temuduga!'. Berdasarkan pengalaman 50 orang yang terkena dengan syarikat pentipu ni, mereka list-kan antara 10 tempat utama yang perlu hati-hati jika mendapat tawaran interview (iv) kerja which are.. Megan Avenue 1, Hampshire Place (Pentagon), Mid Valley, Menara Trend, Klang, Orins Group Sdn Bhd (Orins Advertising Group), The Horizon Phase 1, Bangsar South City, Optimo, Cheras, KL Sentral (Forex Scam), Company DNMC (Liger Infinity), Menara MBMR

Untuk entri kali ni.. saya akan share nama-nama yang 'baru' muncul, yang terdapat ciri ciri scam, yang sudah ramai orang terkena.. Kena buat kerja yang berlainan dengan tawaran jawatan yang dipaparkan di website kerja kosong. Akhirnya 'dipaksa' 'kerja' sales (bukan dalam skop kerja pun), jual produk yang tak tahu keberkesanan dan keselamatannya. Lulus KKM ke tidak? wallahu'alam. Buat naya orang je kan

Tenaga, air liur yang dikeluarkan semasa kerja dari pagi hingga petang/malam tidak setimpal dengan elaun yang diberi. Gaji pun ciput. Komisen bergantung pada laku ke tidak sales tersebut. Sometimes, komisen = gaji. What derrr

Segala pengalaman, cerita tragis & kisah benar di bawah ini adalah bukan dari saya. Saya ambil di twitter. Mereka berkongsi detik moment berharga, pengalaman bermakna dan ada juga nasihat, pujian. Semua saya compile-kan di bawah.

Moga bermanfaat

Scammer Company Purewax, Treo, Optimo, Orins, DNMC, MFS Global - SCAM JOB VACANCY!
PERHATIAN: Pada kawan-kawan yang tengah job hunting tu.. Tolong hati-hati dengan company Purewax & MFS Global Max Resources. Diorang ni aktif kat MauKerja & Indeed. Dekat iklan job vacancy tulis event management. Datang interview cerita direct selling.
SCAM JOB VACANCY!
Aku apply kerja dekat Mau Kerja last sunday. Position Event Management Trainee. On monday, dapat call aku shortlisted for interview. Apa lagi I is excited la. Nak kerja kan. Dah lama tanam anggur takda hasil. So set la interview on rabu

Sampai je depan bangunan office depa. Takde pun signboard yang tunjuk nama company yang nak iv aku nih. Aik. Hati dah rasa lain macam. Tapi aku tak fikir bukan bukan. Masuk je la office dia tingkat 1 untuk iv. Bukan aku sorang..ada dalam 8 orang duk tunggu turn untuk iv

Kami kena tunggu dalam bilik meeting. Dia siap pasang tv lagi dalam tu. Lepas tu aku perasan yang takdak satu pun nama company which is TREO EVENT MANAGEMENT actually kat situ. Yang ada optimo. Sementara tunggu turn, aku pun google la sat optimo nih.. Tengok apa yang keluar.
scammer company scam job vacancy temuduga kerjaAku dah tak sedap hati.. Aku rileks lagi.. Takkan nak main blah je.. Borang dah isi bagai. Takpe..aku proceed je dengan iv nak tengok apa dia cakap. Pastu si Encik nih pun suruh lah kenalkan diri bla bla bla. Pastu dia citer pasal produk, mostly dijual di hospital dan klinik kesihatan.

Jual produk bukak booth tu lah event dia. Pastu kalau perform, gaji naik la apa bagai.. Dia tak tahu aku dah google bagai.. Aku layankan je.. habis je iv aku blah.

For your information, office dia kecik je.. tapi nampak banyaklah kotak kotak, pastu staff pun ada 2 3 orang je. Dah la semua melayu. Sedihlah

Antara hasil Google..
scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaActually dulu aku dah pernah dapat panggil iv untuk Assistant Supervisor untuk Orins Advertising. Lepas google jugak.. Dia pun penipu. Aku pun reject iv tu.. Tapi kali ni. Aku tertipu jugak.

Sebab Treo Event Management ni cover baikk je. Siap ada website and fb
scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaTapi Treo ni takda pun. So guyss hati hati dengan depa nih.. Guna nama job title lain. Pastu asyik tukar nama company kat job portal (Mau Kerja)

Antara nama dia guna. DMNC, Orins, MFS Global Max, Treo Event Management, Purewax. Lepas nih taktau la.. Padahal semua tu company yang sama

Jangan layan melainkan kau minat direct selling pastu in future apa jadi tanggung sendiri

Location diorang pun banyak.. Banyak branch mungkin.. Tempat aku iv tadi bangunan PSM
scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaAku bukan nak tutup periuk nasi sapa-sapa. Tapi kalau la produk ko jual tu lepas kkm, ssm ke apa sume. Dah tu letak la job title sale ke apa.  Ni kejap event crew, asisstant supervisor la.. Requirement ade degree ada spm..tapi sume tuh kena jual produk ko. Pejadahnya
Haa.. sebelum ni tulis purewax. Dah jadi confidential pulak. Aku rasa lepas ni dia tukar nama lain pulakk
scammer company scam job vacancy temuduga kerjaWaktu dia pakai nama Orins. MauKerja sendiri dah keluar artikel pasal nih https://blog.maukerja.my/ms/lagi-kes-syarikat-tipu-pekerja-suruh-buat-direct-selling-rupanya
Sorry maukerja, my friends start tak yakin nak apply kerja using your platform

Okay. Sis kena company scam lagi guyss.. Alhamdulillah Allah gerak hati nih search ikut location kat google sebab kalau ikut nama company sampai bila tak jumpa info

Konon la dapat suggestion dari job portal. Sis koyak la camni.. Yang scammer je datang dekat. Aku tolak better company sebab kau.. Babuunnn betul lah

Terima kasih banyak-banyak kepada penulis blog ni siap bagi gambar lagi penipu penipu nihh.. Memang ni lah muka yang interview aku haritu.. https://penulisjujur.blogspot.com/2019/03/integrity-services-sdn-bhd-company.html. BRIGHT VALUE international nama dia pakai sekarang
scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaAnother review from ex-staff. Produk semua dari china yer
scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaQ: Hi cik bulan. Yang you pergi iv tu dengan malay ke indian mamak eh

A: Malay...sume staff malay. Dua kali I kena dengan company berbeza. And sedih sebab semua melayu..

Q: Wehhh ni macam sama je. Nak tanya masatu interview pergi yang dekat mana punya ? Three two square pj ke ? Ye lah tu 3 two square pj kann
A:Tak yang nih kat bangsar. Diorang ada banyak tempat.  Tak silap ampang, seremban pun ade

Kuantan pun ada, i used to work with them for only 1 week then cabut.. kena scam jugak dulu tapi 3 tahun dulu lah, terima dulu pun sebab dah 2 bulan menganggur tapi rasa macam kena scam so kita cabut dulu siap siap

Q: Kuantan area mana office dia

A: Area kuantan plaza situ, betul betul sebelah kedai toto
Q: Ni yang basic online shopping tu ke? ke bukan? kerja dia buat apa je? beria cakap supervisor basic 1800 tu buat apa je. pastu always cari pekerja je. dah macam coway pulak tengok.
A: Yup. Ni basic online shopping tu. pernah kerja sana sekejap masa jobless haritu.
By twitter @snznabiha :
Saya pun pernah kena but sempat kerja 2 bulan kat situ sebab rasa nak belajar pasal business, bagusnya dapat tingkatkan keyakinan diri je, yang lain, more tu negative things.

Saya pergi iv dari Putrajaya, sempat ulang alik KL -  Putrajaya 4 hari, time iv, dorang cakap event management

Ingat kene handle event, last last kene keje Dropship.. Hari nie iv, esok dah boleh start keje.

Saya berhennti sebab tak tahan :1) Everyday kene jemur tengah panas2) balik lewat melebih 12 jam keje, keluar 7 pagi balik 11 malam3) segala apa yang kita nak buat perlu inform leader4) selagi kita dalam group berkumpul, tidak boleh ada contact with orang lain melalui phone, including our parent (sebab tu dorang suruh balik lewat, sebab akan rasa penat n tak dapat contact anyone)5) if kata kita main phone depan leader, dorang akan curi curi pandang phone kita , baca
6) gaji komisen so tak tentu7) solat tak. kelaut, maghrib pun masih terjerit jerit.
8) cuti tak boleh, any excuse tak boleh, sakit pun tak boleh cuti, kena paksa datang ambik attendance.
9) saving memang akan habis10) dorang banyak keluarkan kata kata negative (carut) masa tengah meeting11) memang takde epf socso
By twitter @ayunhalim89:
i pula kerja 2 bulan kat optimo. tapi nama yang pakai dulu optimum. tengok kat description job ok je. time kerja 8-6 i ok lagi. bila kerja kena cari customer perform dapat duit atau sebaliknya. habis kerja pukul 6 sampai malam

sebenarnya habis dah pukul 4 tapi balik ofis sambung latihan untuk kerja dengan cheering terjerit sampai malam. mentor pulak jenis toxic. lagi la stress

By twitter @syxhxda:
Masa i dapat iv tahun 2017 position admin dia bagi, dia pakai orins synergy. masa tu sumpah tak macam office. Ramai gila iv lepastu yang dah lepas training dia kumpulkan satu bilik tengok forex trading, i lalu sebelah bilik tu trainer diam je macam nak discuss benda rahsia and..
yang peliknya dalam office tu takde meja khas untuk admin ke apa semua share kerusi meja. Ramai juga la orang berdiri je. Hampshire office place 3A tempat dia. Macam-macam gaya orang ada yang rambut merah ungu oren semua ada.
By twitter @sukahatisyaa:
Weh sumpah dulu dapat iv dengan company treo ni tapi reject terus sebab dia kata job scope jadi PA handle event pe semua.. last last reject terus sebab was was dengan HR tu. hahaha nasib baik Allah lindung fuh.
By twitter @erulism:
Pernah terkena kat PJ. Tu nama-namanya, optimum/ sense/ purewax. nasib tolak sebab rasa lain macam
scammer company scam job vacancy temuduga kerjaBy twitter @mnsml_:
Pernah iv and bodohnya aku pergi accept job tu, dapat job as assistant supervisor kat treo event management, first day keja, meeting diorang siap sorak terpekik pekik macam nak main bola doh. last last kerjanya bukak booth pastu kena jual perfume sense tu err..
Takde pulak gambar perfume tapi brand sense kalau nak try pergi cari booth diorang kat poslaju, utc, klinik kerajaan.. nampak pakai blazer biru tu haa diorang la tu.
By twitter @TfTyqa:
Ye pernah kena tipu juga dengan optimum apply untuk event roadshow then datang iv kat area jalan ipoh! Datang je office dorang ni tetiba dengar kat dalam satu bilik ni macam kata kata semangat lah lepastu dorang keluar nampak dorang pakai baju umbro pastu bawa banner dengan bag pastu kira parfume! Hm.
By twitter @afiqku98:
Kalau yang stay kat perak tu beware dorang ada di Ipoh Greentown office dia. Ayat dia time panggil aku iv dulu ‘Iv ni adalah iv rasmi so, tidak boleh batal last minutes'.
By twitter @Syaqinah97:
Btw bukan kat semananjung pun ada benda ni. Kat sabah pun ada antaranya kat kota kinabalu sabah kat api2 tingkat 2, atas maxis. Aku tau sebab aku pernah kena.
By twitter @H_Zaqwan96:
Aku dah dapat kerja sana 1 hari. Gila ah kat sana. Budak budak 1st day dah kene lenjan buat sales RM400 minimum. Takde training apa apa. Product knowledge, company knowledge and apa apa yang perlu untuk training. Dapat belajar jugak dalam 15 minit je pasal 1 product tapi jual 6-7 bende?
Pastu nak gi tempat nak buat sales tu si Leader aku ni ajak naik motor. Malangnya aku takde lesen n aku pergi kerja naik train. Dia suruh aku bawak jugak motor sebab aku cakap aku tahu nak bawak motor macam mana. Dia pon takde lesen. Dari Sri Permaisuri ke Kepong kot. Jauh lak tu
Last last gerak 1 motor sebab manager kata jimat gerak 1 motor. Dah sampai sana kene approach orang untuk test produk. Tak semua product orang suka nak test test ni. Kot kot ada penyakit kulit ke apa ke. Dah aku jadi macam tebalkan muka n pergi lah approach seramai mungkin dari 12pm ke 5pm (40 orang).
Diorang kerja ni takde rehat. Kalau nak rehat boleh. Amik masa dalam 20 minit paling lama. Masalahnya 20 minit untuk sempat untuk makan je. Solat semua gone lah. Kerja memang takde duduk sekejap. Memang berdiri sampai habis. Kerja without ilmu pasal product memang blank ah.
Pengalaman member aku yang sekali masuk ni lagi lah. Pekerja yang senior takde transport & buat keputusan untuk pakai kereta dia untuk pergi ke tempat yang nak buat sales ni. Dah lah budak baru. Lagi teruk takleh claim minyak. Kerja penat sangat. Muka barai balik kerja.
Apa-apa pon berhati-hati lah cari kerja. Semua orang susah tapi jangan meyusahkan. Kesian kami yang teraniaya. Sekian.
By twitter @biey_97:
nasib aku terjumpa tweet ni, esok ada interview dekat damansara. patut pun hati aku berat je nak pergi interview hahahaha. aku dah pergi tbs beli tiket balik kampung malam ni, bijak rupanya aku HAHAHHAHHA.scammer company scam job vacancy temuduga kerjaBy twitter @aid4razali:
Hujung bulan 2019 kawan aku dapat iv dekat Petaling Jaya aku tak ingat nama company tu. Tapi kalau nak pergi situ kene waze Flora Terrace. Pelik en kena waze nama company lain nak pergi tempat dia. Dijanjikan position Assistant Manager
Bila dah training hari ke-3 dah nampak segala tipu helah. Rupanya dia bukan kerja duduk office. Kena keluar jual produk tah pape dah macam MLM. Manager borak sampah kata gaji besar kesian member aqueee seminggu duduk kl duit habis centu je nasib baik tak sewa rumah lagi time tu
By twitter @fyqaomar:
Pernah kerja . Dekat Melaka . Masa tu Optimo . Almost a month jugak laa . Dalam 2 - 3 minggu kerja sana . Hahaha . Memang kerja sales.  Aayuk gak laa . Seminggu rm800 . Tapi penat sebab hari hari ulang melaka - Muar . 
Masa tu dia job description dia . Event management . Haha
Kerja sales? online atau kiosk? kalau takde barang terjual?
Diorang ada KPI jugak.  Sehari kena jual atleast 10 kupon . So kalau habis akan dapat extra dalam berapa RM tak ingat laa. Kalau habis kupon . Dia akan ada aktiviti Gong ke apa . Lupee.  Macam semangat laa . And ramai akan wish tahniah.
By twitter @shafiq_zaini:
Pernah juga kena, aku ingat events assistant tu macam jaga event kat hotel, rupanya aku kena jual barang purewax kat depan CIMB Setiawangsa. Lepas tu suruh bagi brochure kat orang ramai. Aku bertahan 1 jam je lepas tu aku suruh adik aku buat fake call cakap dia accident
By twitter @AtiqahSoleha:
Eh eh samalah. dapat call iv kerja, cara cakap rushing gila macam nak kejar train. pastu dia beralih ke ws. Hari iv tu rasa malas gila nak pergi. Ayah hantarkan ke sana, sian ayah. time kat sana tu ramai tengah beratur iv juga last last suruh pi makan then masuk iv tu.scammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjascammer company scam job vacancy temuduga kerjaInterview dengan orang lain. Bukan Ms Dira tu.
Masa iv, Encik Haziqq tu suruh ceritakan tentang diri sendiri. Then dia cakap pasal job scope banyak pi buka booth kat event event besar, kerja direct selling, gaji atas komisyen, collegues happy go lucky & macam macam perkara indah.
Dia tanya soalan tahu tak Purewax ni apa?
Aku pun cakap lah yang aku dah google company ni tadi sebelum masuk iv sebab nak pahamkan job scope. Then dia macam berubah, baru dia start cakap kerja ni penatlah apa lah tapi berbaloi haaa gituewww.
Tetibe phone dia berdering then dia angkat call. Lepas tu, dia macam nak discontinue apa yang ktorang tengah bualkan.
Tapi nasib baik aku ingat hahaha pastukan dia macam reject aku tau. Mungkin sebab tempat tinggal aku jauh then aku cakap aku akan pi kerja naik public je. Ataupun sebab aku ada cakap aku taknak buat kerja direct selling hahaha pastu.. Dia cakap kerja menjahit atau ambil tempahan buat baju orang pun direct selling hahaha last last dia suruh aku save number phone dia and contact dia kalau still perlukan kerja.
By twitter @faideath:
Ada banyak nama company bodoh ni. Dalam masa beberapa minggu kau ingat hujung bulan kau dapat gaji, nanti pertengahan bulan dia suruh sign agreement dan seolah kau setuju tak ambil gaji dan tukar kepada commision base. Try punya try dapat buat sale seciput. Pastu kau akan bla.
By twitter @shaqkidohun:
Yang mana nama ada *Resourses" "global" actually beratus-ratus company penipu ni. Tarik orang dengan cara letak gaji tinggi, dia akan letak spm/ stpm/ diploma/ degree. Kalau nampak letak 4 terus ni sah lah scammer. Aku pernah iv. Lepas sejam terus dapat. Lepas aku google scammer!
By twitter @fckyolll:Pernah dapat iv company nama treo management. title assistant supervisor tapi bila iv dia explain aku kena jual barang. pastu dia suruh start kerja esoknya. tapi malam tu aku whatsapp cakap "sorry saya dapat keje kat tempat lain"

By twitter @zarxl_:Yang ada minat nak manage office sendiri, boleh challenge diri dekat sini. Daripada Islamic Studies ke bidang direct selling ni, alhamdulillah my first day dapat buat sales lebih RM500. Profit minggu pertama (untung bersih) lebih RM500. Company ni ada sukatan dia sendiri

By twitter @hafifrazi:Banyak je scam macam ni. Tambah tambah maukerja. Kawan aku pon pernah kena. Last last suruh telesales telefon orang dah macam scammer. Buat la macam mana pon. Kawan aku resign and dia yang kena bayar sebab langgar kontrak tempoh minimum kerja.

By twitter @azim_anuar24:hahahahahaha..  member ramai terkena dah.. kerja jual barang kat petrol pump.. dengan epf takde..basic takde

By twitter @nmfabx:Bandar Sri Damansara pun ada satu cawangan purewax ni. Sebelah watson jalan tanjung. Atas klinik aisyah. Yes that one. Very suspicious. Tengok tempat pun tahu

By twitter @NizamArif_ & @human_hoomann:
Berhati-hati jika mendapat panggilan IV di tempat ini : 1. Hampshire Building 2. PSM Bangsar3. Mid Valley
Nak tambah lagi satu tempat. Q sentral . Antara tempat scammed

By twitter @nuruladilahtaib:
Nasib baik jumpa thread ni sebab I baru dapat attend iv esok kat PSM bangsar. Memang rasa pelik jea
scammer company scam job vacancy temuduga kerjaDia tulis management trainee, but nanti akan minta buat sales dekat depan bank or tempat-tempat lain , boleh baca kisah seorang mangsa scammer lain

Itu laa. Memang rasa pelik sangat dengan job scope pun tak bagi details

By twitter @shzwwnn & @azeem_raslan:
Pengalaman aku as a HR aku tak pernah nak invite candidates guna whatssup, Biasa email rasmi je. Bila dapat whatsuup macam ni dah tahu scam. Tu pengalaman aku lah

Ya biasanya company akan emel dulu. Sebab emel tu ialah medium rasmi, ada no. rujukan. Then, baru dia contact kita via WhatsApp atau call. Itupun bergantung pada HR tersebut (kalau dia bagi nombor personal). Kalau direct WhatsApp lepas tu berterabur English, haa payah

SUMBER 1: https://twitter.com/zarxl_/status/1295269688608321536SUMBER 2: https://twitter.com/niknoorhas/status/1220036279494008832
Phewww~

Entri ni dah lama saya simpan dalam draft. Harini baru edit dan tambah for finishing.. and then publish! Siapa-siapa yang ada pengalaman serupa seperti di atas atau nak share info baru tentang company scam yang tidak disebut di dalam artikel ini, silakan komen di bawah yew

Till next time, daa~ wassalam! :)
BACA JUGA:
LinkedIn Tips: Contoh Profile Linkedin menarik, padat, maklumat mudah difahami
20 Contoh Template Resume yang Kemas dan Menarik!
3 Tips Temuduga SPA dari Pengerusi SPA | Punca Utama Gagal Interview


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.sayidahnapisah.com/2020/08/scammer-company-purewax-treo-optimo.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Global Supplier Of Organic Farm Avalon Fresh Chooses Malaysia As Its Southeast Asia Region Export Hub

Global Supplier Of Organic Farm Avalon Fresh Chooses Malaysia As Its Southeast Asia Region Export Hub

papar berkaitan - pada 3/9/2020 - jumlah : 132 hits
The award winning exporter also working on getting Halal certification for Shariah compliance practiceAvalon Fresh an organic grower from Mexico has established its Southeast Asian regional hub in Malaysia to export more than 20 types of or...
Adakah Kelemahan Dolar As Tidak Membantu Ekonomi Global

Adakah Kelemahan Dolar As Tidak Membantu Ekonomi Global

papar berkaitan - pada 3/9/2020 - jumlah : 114 hits
Perkara perkara sekarang sukar bagi mata wang AS di satu pihak ia perlu melawan serangan dari negara Eropah dan di sisi lain ia harus sentiasa membuktikan dirinya kepada ekonomi global Penganalisis mengatakan bahawa sokongan berterusan terh...
Ekonomi Global Permulaan Kejatuhan Kedua

Ekonomi Global Permulaan Kejatuhan Kedua

papar berkaitan - pada 8/9/2020 - jumlah : 63 hits
Menurut statistik dari Universiti D Hopkins jumlah kes coronavirus di dunia sudah melebihi 27 juta di tengah wabak virus di India Negara negara lain masih melaksanakan sekatan untuk menghentikan penularan COVID 19 Akibatnya pasaran global m...
Dokumentari K Pop Pertama Netflix Blackpink Light Up The Sky Temui Penonton Global 14 Oktober Ini

Dokumentari K Pop Pertama Netflix Blackpink Light Up The Sky Temui Penonton Global 14 Oktober Ini

papar berkaitan - pada 9/9/2020 - jumlah : 162 hits
Melihatkan kehebatan BLACKPINK dalam merebut hati ramai orang di seluruh dunia Netflix mengumumkan dokumentari K Pop pertama yang bakal dihasilkan di bawah laman penstriman popular itu iaitu BLACKPINK Light Up The Sky Dokumentari itu bakal ...
Malaysian Teacher Norhailmi Abdul Mutalib Has Made The Top 50 Shortlist For The Global Teacher Prize 2020

Malaysian Teacher Norhailmi Abdul Mutalib Has Made The Top 50 Shortlist For The Global Teacher Prize 2020

papar berkaitan - pada 12/9/2020 - jumlah : 138 hits
Malaysian Teacher Norhailmi Abdul Mutalib has made the top 50 shortlist for the Global Teacher Prize 2020 To tackle the educational problems caused by poverty Norhailmi s approach is to empower his students by letting them decide how they w...
Imf Chief Warns Global Economic Crisis Far From Over

Imf Chief Warns Global Economic Crisis Far From Over

papar berkaitan - pada 10/9/2020 - jumlah : 152 hits
The global economy is showing signs of bouncing back from the severe downturn caused by the global coronavirus pandemic but a full recovery is unlikely without a vaccine IMF chief Kristalina Georgieva said today In a column co authored with...
Petugas Amal Perlu Manfaat Teknologi Berani Depani Cabaran Global

Petugas Amal Perlu Manfaat Teknologi Berani Depani Cabaran Global

papar berkaitan - pada 3/9/2020 - jumlah : 142 hits
KUALA LUMPUR 3 SEPT Tanggal 5 Sept ini menandakan tarikh sambutan Hari Kerja Amal Antarabangsa seperti yang diamanatkan perhimpunan agung Pertubuhan Bangsa Bangsa Bersatu Tujuan utama sambutan ini adalah bagi meningkatkan kesedaran masyarak...
China Ajak Indonesia Jadi Kekuatan Ekonomi Di Asia Dan Global

China Ajak Indonesia Jadi Kekuatan Ekonomi Di Asia Dan Global

papar berkaitan - pada 3/9/2020 - jumlah : 106 hits
Presiden China Xi Jinping kembali menelepon Presiden Indonesia Joko Widodo Senin malam Xi menyatakan sudah seharusnya China dan Indonesia menjadi kekuatan ekonomi di Asia dan global dengan menciptakan industri model baru Dalam percakapan te...
Being An Mp Should Be A Full Time Job Says Analyst

Being An Mp Should Be A Full Time Job Says Analyst

papar berkaitan - pada 20/9/2020 - jumlah : 134 hits
Lembah Pantai MP Fahmi Fadzil basically has nothing much to do outside of the 68 days of parliamentary meetings says political scientist Wong Chin Huat PETALING JAYA Political scientist Wong Chin Huat has called for politics to be made more...
5 Pemain Bola Sepak Malaysia Paling Kaya

Lepas Suap Bubur Anak Muntah Rupanya Sebelum Tu Dia Dah Makan Span Sofa

Safawi Rasid Tenang Semua Jaga Nama Malaysia

Cara Bayar Bil Elektrik Sesb Dengan Jompay

Bagus Bayi Suka Genggam Tangan Kita Maknanya Dia Belajar Guna Jari Cukup Rangsangan

Top 10 Cursed Videos That Can T Be Explained

Pas Parti Pukul Keliling

Yang Ini Geng Ph Payah Nak Faham Kos Kesihatan Sosial Lebih Besar Berbanding Hasil Cukai Arak



Pekan Whittier Komuniti Yang Hidup Disebalik Gunung Dalam Satu Bangunan

Kenapa Ucapan Mayday Sebagai Panggilan Kecemasan

Helmet Ini Mampu Tingkatkan Produktiviti Pekerja Pada Tahun 1925

Senarai Lagu Tugasan Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 8

Keputusan Markah Peserta Konsert Gegar Vaganza 7 2020 Minggu 7


Istilah Lain Nama Daging Babi

Apps Untuk Bantu Cepat Hamil Merancang Kehamilan Wajib Try

Memilih Makanan Yang Sihat Dan Seimbang Ketika Hamil

Pindang Serani

Pokok Rerama Hijau Yang Unik

Kerajaan Akan Minta Agong Isytihar Darurat Di Gerik Bugaya