Resepi Bihun Goreng Singapore Longan Lime Juice Menggunakan Produk Dari Segi Fresh Market


Sebelum bulan Ramadhan tiba, mama dah memang buat persiapan awal untuk menyambut bulan yang penuh mulia ni. Seperti semua ibu-ibu yang lain mama akan masak juadah setiap hari dan berbuka bersama keluarga tersayang. Tahun ini mama cuba masak setiap hari dan say no to bazar untuk mengelakkan pembaziran. Jadi pastinya mama akan beli stok barangan dapur untuk waktu sesak. Jangan tak tahu semua stok yang mama beli ni sangat berguna kalau masa tu mama tengah kekeringan idea untuk masak. 

Sudah menjadi kebiasaan bab beli barangan dapur ni mama suka pergi Segi Fresh Market. Bukan sahaja beli barang basah malah barangan dapur kering pun mama pergi beli sini. Dari segi harga memang Segi Fresh Market menjadi teratas pilihan mama tau. Bagi yang berniaga tu mama sarankan korang datang la ke Segi Fresh bukan sahaja korang dapat harga borong malah murah!! Oh ya surirumah diluar sana yang nak berjimat pada zaman serba yang mahal ni datang jer lah beli kat Segi Fresh Market memang berbaloi. 
Untuk awal Ramadhan ni mama kalau boleh tak nak masak banyak jenis sebab letih kan mengurus hantar anak pergi sekolah, lepas tu nak masak untuk berbuka memang badan pun tak bertenaga. Jadinya mama beli stok barangan dapur dari bihun, sardin tin, susu pekat manis, sos cili, coffee 3 in 1, minuman coklat dan tisu dari Segi Fresh Market. Tak sangka Segi Fresh mengeluarkan produk jenama sendiri seperti Crown's Choice, Trader's Choice, Berkat dan Sedaap. Kemarin mama dah siap masak juadah berbuka iaitu Bihun Goreng Singapore dan Longan Lime Juice. Dua menu ni mama guna barangan dari Segi Fresh. 

Walau mama masak juadah berbuka yang simple macam ni tapi sangat menyelerakan kami sekeluarga. Bihun Berkat ni mama ingatkan hancur ketika goreng tapi takkkk yer memang elok bihun goreng singapore mama. Lepas ni nak beli bihun beli jer jenama ni memang terbaik la. Selalu beli jenama lain mesti hancur hahaha ker mama yang tak pandai masak. Untuk air pula mama buat Longan Lime Juice yang super mudah dan sedap yakmat!. Hahhh berebut kami anak beranak tau! Pertama kali mama beli Longan tin keluaran Trader's Choice ni memang terkejut sebab isi buah longan tu besar-besar. Heyy kenapa mama baru tau ni. Sedih betul. hahahah. Dah jom mama nak share Resepi Bihun Goreng Singapore & Longan Lime Juice yang mudah ni

Resepi Bihun Goreng Singapore
Bahan-bahan :-1 Peket Bihun Berkat (Direndam air biasa)5 ulas Bawang Putih3 ula Bawang Merah1 Sudu kecil Lada HitamIsi Ayam / Udang / Sotong1 Kiub AyamCarrotSayur SawiCara-caranya :-Kisarkan bawang putih, bawang merah dan lada hitam sehingga hancur.Panaskan minyak, tuang bahan kisar dan kacau sehingga wangi.Kemudian masukkan isi ayam / udang / sotong ke dalam bahan kisar dan masak seketika.Selepas itu, tambahkan air dan juga kiub ayam. Masukkan carrot dan batang sawi.Masukkan garam dan tuangkan bihun yang telah direndam. Gaul sehingga sebati.Akhir sekali masukkan sayur sawi dan gaul mesra.Untuk Bihun Goreng Singapore ni sangat sedap dimakan dengan cili padi potong kicap bersama telur dadar yang dipotong. Memang sedap dijamu untuk keluarga tersayang. Masing-masing makan tak tengok kiri kanan tau. Cubalah bahan-bahan pun mudah bukan. 
Resepi Longan Lime Juice1 Tin Longan Trader's Choice2 Sudu Lime PowderAir SejukAis KiubTuangkan Longan tin dan masukkan air sejuk. Kemudian bancuh lime powder dan tuang ke dalam air longan tadi. Jangan lupa letakkan ais kiub untuk lagi sejuk. Hahh resepi ni korang tak perlu gula lagi sebab dalam longan tin tu memang dah manis air buah dia. Juice ni rasa manis buah dan masam dari lime tu memang sesuai untuk menghilangkan dahaga sepanjang hari kita berpuasa. 
Air Sirap Bandung Soda Berlaici pun sedap juga

Resepi Air Sirap Bandung Soda BerlaiciLaici Tin Trader's ChoiceSusu Krimer Sejat Trader's ChoiceKrimer Manis SedaapSirap MerahAir SodaAir SejukAis KiubBancuhkan sirap merah dengan 2-3 sudu krimer manis, kemudian tuangkan laici tin ke dalam mangkuk. Kemudian tuangkan susu krimer sejat dan air sejuk. Kacau sebati dan akhir sekali tuang air soda dan masukkan ais kiub untuk tambah lagi sejuk. Perghh terliur ker idok. hahaha. 

Selepas solat terawih jer mama hidangkan Premix Coffee keluarann Segi Fresh untuk en papa. Hahah senang ada coffee 3 in 1 ni mudah kerja mama. Koyak satu sachet dan tuang ke dalam cawan lepas tu masuk air panas dah siap!!! Rasa coffee memang padu sampai tak tido malam lah. Suka pulak rasa coffee keluaran Segi Fresh ni sedap dan harga murah. Sepeket besar Premix Coffee ni ada 30 sachet oihh.. 

Banyak lagi stok barangan dapur dari Segi Fresh Market ni. Mama ni kalau buntu nak masak apa mama boleh jer guna stok apa yang ada dekat dapur. Contoh sardin tin tu mama nak masak sambal sardin ker, sardin masak lemak cili padi ker. Hahh macam-macam la boleh buat dengan sardin tin ni kan. Air chocolate tu mama duk nampak buat agar-agar coklat. Fuhh tak sabar pulak nak masak semua stok barang dari Segi Fresh ni. 
Alang-alang mama buat stok lepas ni mama boleh jer beli dekat Segi Fresh Market. Berbaloi la produk jenama dari Segi Fresh tau kualiti setanding dengan produk jenama lain dipasaran. Harga  pula murah dan berbaloi memang mama buat stok terus la untuk bulan Ramadhan ni bagi mudah mama masak. 
Untuk maklumat lanjut dan promosi menarik boleh layari :-
Website : www.segifresh.comFacebook : www.facebook.com/segifreshInstagram : www.instagram.com/segifreshmarket
Love,


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.mamajue.com/2019/05/resepi-bihun-goreng-singapore-longan.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resepi Bihun Sup Ringkas Hasil Belian Dari Segi Fresh Mart

Resepi Bihun Sup Ringkas Hasil Belian Dari Segi Fresh Mart

papar berkaitan - pada 12/5/2019 - jumlah : 140 hits
Hari ni memang cukup memenatkan dengan berkejar ke sana sini dan dengan mak tak sihat tapi Alhamdulillah masih mampu berpuasa dan menyediakan juadah yang sungguh mudah dan cepat apatah lagi bila ada stok makanan yang didapati dari Segi Fres...
Resepi Mudah Samosa Inti Sardin Dari Segi Fresh

Resepi Mudah Samosa Inti Sardin Dari Segi Fresh

papar berkaitan - pada 11/5/2019 - jumlah : 92 hits
RESEPI MUDAH SAMOSA INTI SARDIN DARI SEGI FRESH Assalamualaikum semua Setiap kali masuk bulan puasa memang rumah aku ni gantung kuali Sebabnya aku ni duduk sebatang kara je eh maksud aku seorang diri je hehe Takde housemate mahupun roomate ...
Ikan Cencaru Goreng Kunyit Resepi Bonda

Ikan Cencaru Goreng Kunyit Resepi Bonda

papar berkaitan - pada 11/5/2019 - jumlah : 183 hits
Hi korang SA nak share dengan korang satu lagi menu simple yang sangat mudah dan sedap selain berkhasiat hahaha pepandai jer kan sebab apa SA kata simple Tak banyak bahan pun bahan pun mudah je nak dapat kos pun murah Biasa SA suka masak ti...
Bihun Goreng Sardin Menu Mudah Buka Puasa

Bihun Goreng Sardin Menu Mudah Buka Puasa

papar berkaitan - pada 7/5/2019 - jumlah : 100 hits
BIHUN GORENG SARDIN MENU MUDAH BUKA PUASA Assalamualaikum semua macam mana puasa kali ini Baru je dua hari kita berpuasa Mestilah okay kan Masak Tu dah tentu dah mummy yakin memasing mesti rajin masak Semangat awal Raamdhan katanya hehehe C...
Resepi Ikan Bilis Goreng Berlada Campur Petai Sesuai Untuk Sahur

Resepi Ikan Bilis Goreng Berlada Campur Petai Sesuai Untuk Sahur

papar berkaitan - pada 10/5/2019 - jumlah : 115 hits
Hi korang Bercerita bab sahur adakala tekak kita agak payah nak terima makanan kan sendu je nak makan bagi berselera pada SA kalau waktu sahur nak makan laju dengan berselera kena la gigih masak lauk pembuka selera SA ada je beberapa lauk s...
Resepi Ayam Goreng Kunyit

Resepi Ayam Goreng Kunyit

papar berkaitan - pada 1/5/2019 - jumlah : 58 hits
Assalamualaikum hai semua Lama Kak Sue tak kongsi resepi kat sini dah kan Kadang tu asyik masak menu yang sama tu yang tak ada menu baru nak kongsi dengan korang tu Jadi hari nie Kak Sue akan kongsi satu resepi yang mudah dan cepat untuk ko...
Segi Fresh Pusat Membeli Belah Barangan Runcit Buat Para Peniaga Dan Pelanggan Dengan Harga Yang Sangat Murah

Segi Fresh Pusat Membeli Belah Barangan Runcit Buat Para Peniaga Dan Pelanggan Dengan Harga Yang Sangat Murah

papar berkaitan - pada 29/4/2019 - jumlah : 104 hits
Zaman dulu dulu kalau nak membeli belah barangan dapur kebanyakkan pengguna dan peniaga akan pergi ke pasar traditional ataupun pasar borong Tapi kini walaupun pasar traditional masih ada tapi ramai yang telah beralih kepasaraya moden yang ...
Berbelanja Di Segi Fresh Pilihan Am Sentiasa Segar Murah Dan Berkualiti

Berbelanja Di Segi Fresh Pilihan Am Sentiasa Segar Murah Dan Berkualiti

papar berkaitan - pada 28/4/2019 - jumlah : 104 hits
BERBELANJA DI SEGI FRESH PILIHAN AM SENTIASA SEGAR MURAH DAN BERKUALITIKali ini AlongMurni nak berkongsi tips dan langkah langkah berbelanja barangan keperluan harian terutamanya barangan basah Yelah kos sara hidup sekarang ni semakin melam...
Ddhn Resepi Sambal Kentang Ikan Bilis Goreng Rangup

Ddhn Resepi Sambal Kentang Ikan Bilis Goreng Rangup

papar berkaitan - pada 10/5/2019 - jumlah : 109 hits
Assalamualaikum Menu Sambal Kentang Ikan Bilis Goreng Rangup ni adalah menu hari pertama berbuka puasa Ummi duk scroll FB dan ternampak member share Terus
Anwar Semakin Kukuh Tun M Makin Tiada Ruang Lindungi Azmin

Premiumrewardsusa Your Next Trip Is On Us Travel Gift Card

Tular Rakaman Gadis Pijak Al Quran Jawapan Bapa Buat Hati Sebak

Lima Buah Negeri Dijangka Dilanda Ribut Petir Hingga Lewat Petang Hari Ini

Gaji Seorang Jurutera

Sambal Ikan Bilis Petai Tempoyak Yang Wow

Empat Maut Dalam Tragedi Runtuhan Tangga Dipercayai Terkena Renjata Elektrik

Doa Neelofa Untuk Buka Pintu Rezeki



Kajian Ibnu Khaldun Tentang Punca Runtuhnya Khilafah

Ahli Matematik Terbaik Dunia Ini Maut Akibat Paranoia Kurt Godel

9 Fakta Dahsyat Tentang Kartel Dadah Mexico

Sejarah Bahasa Arab Bahasa Terpilih Yang Istimewa

Rihana Oksana Petra Menangis Terima Sokongan Warga Malaysia


Pickupline Dakwah Apakah Persamaan Iman Duit

Candle Nuts By Nadia Dah Ada Website

Drama Spontan 6 Suami Durjana Best Giler

Lengkap Kode Busi Motor Dan Ukuran Busi Standart

Resepi Ringkas Sosej Masak Sos

Rahasia Ampuh Ahli Jualan Buat Entrepreneur