Penyelesaian Masalah Gila Kopi


Assalammualaikum wbt..

Dalam entri ni, ada dua perkara utama aku nak story berkesinambungan dengan dua entri yang lepas..pertama, tentang aku nak jadi coach untuk bini aku diet tu..kesimpulannya "misi gagal" ..tak sampai seminggu pon dia mampu diet ni..tu la sajalah cerita sedih untuk kali ni, tak mampu ulas panjang lagi..hahaha...

Hal kedua berkenaan tebiat kemaruk kopi aku ni..alhamdulillah, aku dah jumpa solution..jimat akhirnya poket aku ni..tak sia-sia aku tekan butang share blog ni untuk kawan-kawan kat facebook baca dan akhirnya ada feedback dari sorang member ni.

Yang bestnya, dia siap tolong belikan lagi..bukan semata kopi, tapi ada item lain macam tapak penapis dan kertas penapis dia skali..tu pon kena beli kat tempat berlainan dari kopi..memang aku hargai sangat la.

So, aku nak share pulak kat sesapa yang kot ada masalah kemaruk kopi ni gak..semoga masalah tu boleh selesai..pertama sekali, kena la minat kopi sebenar..bukan jenis hat minum kopi hipster macam frappe tu..kalau minat kopi o takpa..lepas tu kalau nak minum cappucino ke latte ke frappe sekalipon,  tu just olahan sendiri..yang penting bahan utama iaitu kopinya kena betul..

pilhan aku dah tentulah espresso..
Pertama sekali, sila dapatkan kopi Ikea..yup..Ikea tempat jual perabot tu..korang kalau biasa pegi Ikea, kalau perasan tu, perasan la ada satu cafe or shop lepas dari kaunter bayaran tu tempat jual kopi ni..aku cerita ni base on member aku bagitau jer pasal dia yang tolong belikan..aku ni jarang sangat nak ke Ikea tu..

Dan kopi ni ada beberapa jenis la.tu terpulang selera masing-masing..macam aku, aku memang ambil kopi yang paling kuat..jangan risau kalau tak tau kuat ke tak kopi tu pasal kat bungkusan dia ada label macam bar bateri handphone tu..kalau penuh tu tandanya kuat la dan sebaliknya kalau kurang..

So bila dah dapat kopi, barang lain yang korang perlu ada adalah penapis..kemungkinan ada jual juga kat situ..tapi kalau ada mungkin harganya agak mahal..tapi jangan risau, pasal pegi cari kat DAISO jer..benda alah tu macam ni..

yang bentuk cawan tu tempat letak kertas penapis tu..dah tu jangan lupa beli kertas dia sekali....Bila dah cukup barang-barang yang korang diperlukan..lalu depan mc cafe, korang korang lambai  jela pasni..pendapat aku, kopi ni dah memang dah kena sangat dengan cita rasa aku..aroma, rasa dia memang aku gerenti sama je dengan americano yang biasa aku beli..baik ais atau panas, takda masalah..so jangan bazirkan lagi wang anda..hahaha..



P/S : mesti casher familymart tu rindu aku dah berapa hari tak datang beli kopi..hehe.



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://pablodeaskoba.blogspot.com/2019/02/penyelesaian-masalah-gila-kopi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FUMPge+%28%21+Blog+Sampah%29

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Masalah Dan Jalan Penyelesaian Berkaitan Dengan Solat

Masalah Dan Jalan Penyelesaian Berkaitan Dengan Solat

papar berkaitan - pada 25/1/2019 - jumlah : 77 hits
Ustaz saya tak boleh kena air Tayammum Ustaz saya tak boleh berdiri Duduk Ustaz kaki saya tak boleh lipat Duduk atas kerusi Ustaz tak boleh duduk atas kerusi ada bisul Baring dan gunakan mulut Ustaz tak boleh gerakkan mulut Solat dengan sya...
Masalah Screen Laptop Padam Bsod

Masalah Screen Laptop Padam Bsod

papar berkaitan - pada 27/1/2019 - jumlah : 59 hits
The procedure below is to be carried out once you have addressed any Software Driver Malware Virus or Blue Screen of Death issues or if your laptop does not power on at all If previous BSOD issues had occured then carry out the following in...
Jika Ada Masalah Gigi Berlubang Kumur Air Kunyit Serius Korang Kena Cuba Petua Ini

Jika Ada Masalah Gigi Berlubang Kumur Air Kunyit Serius Korang Kena Cuba Petua Ini

papar berkaitan - pada 27/1/2019 - jumlah : 127 hits
Jika Ada Masalah Gigi Berlubang Kumur Air Kunyit Serius Korang Kena Cuba Petua Ini Sakit gigi memang cukup menyeksakan Walaupun satu tempat yang bermasalah tetapi seluruh badan turut menerima kesannya Gusi menjadi bengkak rasa ngilu dan ber...
Ibu Mengalami Masalah Kelenjar Tiroid Ketika Hamil Bayi Berisiko Alami Kecacatan Otak

Ibu Mengalami Masalah Kelenjar Tiroid Ketika Hamil Bayi Berisiko Alami Kecacatan Otak

papar berkaitan - pada 27/1/2019 - jumlah : 82 hits
Masalah kelenjar tiroid ketika hamil lebih berisiko dan mungkin akan menjejaskan kehamilan bagi wanita Ini kerana rawatan semasa hamil lebih sukar berbanding sebelum hamil Menurut masalah kelenjar tiroid yang tidak dirawat dengan baik sudah...
Daun Ini Boleh Rawat Batuk Demam Dan Masalah Pencernaan Boleh Cuba Sendiri Rileks Media

Daun Ini Boleh Rawat Batuk Demam Dan Masalah Pencernaan Boleh Cuba Sendiri Rileks Media

papar berkaitan - pada 28/1/2019 - jumlah : 123 hits
Daun thyme adalah satu di antara rempah yang dapat dipakai sebagai hiasan atau bahkan juga pemberi rasa serta aroma khas pada makanan Thyme nyatanya juga memberi khasiat kesihatan pada tu buh Sekarang ini thyme banyak dipakai oleh beberapa ...
Internet Masalah Yang Datangnya Daripada Jari

Internet Masalah Yang Datangnya Daripada Jari

papar berkaitan - pada 27/1/2019 - jumlah : 158 hits
assalamualaikum anak anak dah tido mr asben out station saya sorang je depan tv mata lom ngantuk up la satu lagi entri mlm ni terasa tetiba nak bercerita tentang salah satu azam 2019 bahawasanya antara azam saya thn 2019 ni adalah menjaga j...
6 Langkah Penjagaan Bayi Baru Lahir Mama Papa Mesti Biasakan Baru Boleh Elak Pelbagai Masalah

6 Langkah Penjagaan Bayi Baru Lahir Mama Papa Mesti Biasakan Baru Boleh Elak Pelbagai Masalah

papar berkaitan - pada 26/1/2019 - jumlah : 119 hits
6 langkah penjagaan bayi baru lahir mesti dibiasakan baru boleh elak pelbagai masalah Anda juga boleh tersenyum melalui minggu minggu pertama bergelar mama dan papa da menikmati indah bersama si kecil Langkah penjagaan in wajib diketahui Ca...
Bagikan Sertifikat Di Tangsel Jokowi Cerita Kerap Dicurhati Masalah Sengketa Tanah

Bagikan Sertifikat Di Tangsel Jokowi Cerita Kerap Dicurhati Masalah Sengketa Tanah

papar berkaitan - pada 25/1/2019 - jumlah : 49 hits
Presiden Jokowi membagikan 40 172 sertifikat tanah kepada masyarakat Pondok Cabe Tangerang Selatan Presiden Jokowi mengatakan pembagian sertifikat tanah ini untuk mengurangi sengketa lahan yang kerap terjadi di masyarakat Masyarakat yang in...
Beberapa Xiaomi Mi A2 Menghadapi Masalah Bootloop Selepas Kemaskini Januari 2019

Beberapa Xiaomi Mi A2 Menghadapi Masalah Bootloop Selepas Kemaskini Januari 2019

papar berkaitan - pada 25/1/2019 - jumlah : 153 hits
Xiaomi Mi A2 adalah peranti terkini Android One dari Xiaomi Ia mula menerima kemaksini Android Pie pada bulan November tahun lepas Kemaskini ini hadir secara berperingkat Seperti iOS Android juga turut mempunyai pepijat yang menjengkelkan T...
Waran Tangkap Dr Zakir Naik

Harga Emas Kini

Resepi Ikan Siakap Goreng Tomyam Sedap

Kenapa Melayu Pro Dap Tak Sokong Bmf

Bertuah Jika Lakukan 7 Perbuatan Ini

Huawei Keluarkan Handphone Tercanggih Dunia

D Paspor Dengarkan Aku Sayang Chord

Lit Band Hasrat Chord



7 Bukti Saintifik Kenapa Aktiviti Bersemburit Ditegah Agama

Apa Sebenarnya Yang Anda Sedut Ketika Jerebu

Ini Senarai Peserta Gegar Vaganza 6 2019

7 Diet Yang Menjejaskan Kesihatan Dan Otak Anda

Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Eina Azman


Joylee Ipump Teknologi Canggih Memudahkan Proses Penyusuan Ibu Kepada Anak

Teroka Keistimewaan New Taipei City Dengan Penerbangan Eva Air

Tips Dapat Produk Dari Hometester Club Malaysia

Rugi Besar Kalau Korang Ketinggalan Promo Bento Onigiri Rm1 00 Dekat Mynews Ni

Isteri Pukul Anak Suami Pula Tengok Saja

Tip Travel Secara Jimat