Permandangan di atas Skydeck @ Hatten City, MelakaSkydeck ni sebenarnya terletak di atas bangunan berkembar hotel Hatten City. Beberapa tingkat yang pertama adalah pasaraya. Tingkat seterusnya adalah hotel. Kenapa dipanggil Skydeck? Sebabnya kalau tengok dari jauh, Skydeck ni seolah-olah sebuah kapal besar yang terletak diatas dua buah bangunan. Dari atas Skydeck tu kita akan dapat lihat permandangan seluruh Bandaraya Melaka.
laluan di SkydeckBangunan Hatten City ni setinggi 195 meter dan mempunyai sebanyak 45 tingkat. Jika nak naik tangga, anak tangga adalah sebanyak 900 anak tangga. Secara tak langsung, Skydeck adalah tempat yang paling tinggi di Melaka.
kaunter tiket dan informasi skydeckOk... Sekarang ni jangan ingat boleh naik free ek. Nak naik ke Skydeck ni, korang kena beli tiket dulu. Kemudian akan naik lift terus ke atas Skydeck. Liff memang laju, sebab takde persinggahan mana-mana level. Lift ni direct lift ke Skydeck
kad hotel hatten placeBoleh tengok rakaman video di bawah ni dari atas Skydeck|
Kempen Promosi dan Iklan Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua. Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini |