Me Time Keperluan Buat Isteri Suami Perlu Peka Fahamilah Sediakan Masa


Masa untuk bersendirian atau me time perlu bagi setiap wanita bergelar isteri dan ibu untuk mengembalikan mood dan ketenangan emosi.
Sekiranya para suami ingin tahu tahap stres isteri mudah sahaja. Kalau tiba-tiba perkara kecil menjadi besar, isteri mudah naik angin dan mudah nak menangis itu tandanya tekanan perasaan di tahap tidak dapat dikawal lagi.
Puan Hazirah Maulana  berkongsi tentang masa bersendirian (me time) yang isteri-isteri perlukan di saat tekanan perasaan di tahap tenat. Pengalamannya sendiri terpaksa berhempas pulas sebagai ibu kepada 3 orang anak yang masih kecil di samping kerja-kerja menguruskan rumah tangga memang mencabar.
Namun suaminya amat memahami dengan membiarkannya mendapat me time atau masa untuk bersendirian. Berikut ialah perkongsiannya;

Lunch tadi suami hantar gambar dia makan oden family mart dengan tenang sambil menikmati swimming pool.
Aku? Tgh makan jugak tp sambil berhempas pulas layan 3 orang anak. Yang kecik tgh menangis minta didukung , 2 org lagi tgh bergaduh berebut toys. Dah lupa apa itu nikmat makan.
Gambar hiasan. KERJA TAK PERNAH HABIS Dalam hati. Ya Allah jeles nya dengan suami. Setiap minggu dia outstation jadi setiap minggu dia dapat lari seketika daripada hingar bingar suara anak anak. Nangis, jerit, gaduh mereka.
Tapi aku? All the time dengan anak anak. Kuali periuk belanga kain baju. Kerja yang tak pernah habis. Ada masa stress dan penat datang menjengah.

BILA STRES, PERKARA KECIL PUN BOLEH JADI BESAR Bila rasa stress dan penat datang, mula lah bende kecik pun nak jadi besar. Mula lah mudah nak naik angin. Anak buat salah sikit jadi isu besar walhal selalunya handle anak anak bukan jadi isu besar pada aku.
Bila jadi macam ni selalu nya untuk aku refresh, aku perlukan ME TIME. Dan cara aku layan me time aku ialah dating dgn suami 2 ke 3 jam tanpa anak anak. Aku perlukan sokongan dan kasih sayang dari dia. Dapat sekejap pun jadilah. Kalau nak bersuka ria dan berhoney moon tanpa anak, mmg tak sampai hati nak tinggalkan.
IBU & ISTERI JUGA MANUSIA BIASA Syukur? Ya bukan tak syukur. Tapi aku juga manusia biasa. Ade mase aku rebah, ada ketika aku kuat.
MESTI SOKONG DAN BANTU ISTERI Pesanan buat para suami,
Kalau anda terlihat tetibe isteri mudah naik angin, mudah nak menangis, itu tanda dia betul betul perlukan sokongan dan bantuan dari anda.

BERIKAN ISTERI QUALITY ME TIME Tak kire lah isteri itu suri rumah atau berkerjaya. Isteri juga manusia biasa. Ada kala dia jadi sangat kuat dan ada kala dia jadi sangat lemah seperti anak kecil. Si suami, ambil alih tugas jaga anak dan rumah buat seketika. Beri isteri QUALITY ME TIME. Bagi isteri tu buat ape yang dia suka tanpa apa apa gangguan.
Me time utk isteri ni sebenarnya bukan semata mata utk diri dia sendiri tapi kebaikan utk anak anak dan suami. Percayalah bila isteri dah dapat quality me time dia akan refresh energy dan kembali dengan senyum tawa dan gembira.
LEPAS ME TIME, TIADA LAGI MARAH & STRES Tiada lagi marah. Tiada lagi stress. Tiada lagi mudah naik angin. Tiada lagi emosi anak anak dan suami yang akan tercalar. Hidup kembali bahagia. Aman dan harmoni. Tangisan jerit anak anak pun dapat dia handle dgn mudah. Masakan pula kembali lazat sedap dan menyengat.
Tapi andai si isteri itu rebah kembali, ulang kembali. Setiap isteri ialah manusia biasa yang tak lepas dari membuat kesalahan. Tak lepas dari fitrah kehidupan.

SUAMI PERLU CAKNA PERUBAHAN ISTERI Sebagai suami, anda perlu cakna dan sensitive dgn perubahan si isteri. Sekian.
Aku,
suri rumah bersama 3 anak kecil
Bahagia dengan cara sendiri
P/s: Thank you husband. Kelebihan awk selalu berjaya tutup kelemahan awk. I love you. Counting days to 5 years of marriage
Sumber: hazirahmaulana
The post Me Time Keperluan Buat Isteri, Suami Perlu Peka. Fahamilah & Sediakan Masa appeared first on Pa&Ma.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.majalahpama.my/me-time-keperluan-buat-isteri-suami-perlu-peka-fahamilah-sediakan-masa/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Kisah Ceraikan Isteri Masa Hamil Suami Jangan Bina Mahligai Atas Air Mata Isteri Anak

Kisah Ceraikan Isteri Masa Hamil Suami Jangan Bina Mahligai Atas Air Mata Isteri Anak

papar berkaitan - pada 22/4/2019 - jumlah : 426 hits
Diceraikan semasa hamil sangat meruntun jiwa Ketika isteri sedang mengandungkan zuriat suami isteri ditinggalkan demi membina mahligai bahagia dengan wanita lain Ini amat memilukan Ustaz Ebit Lew berkongsi perasaannya tentang kisah seorang ...
4887 Suami Isteri Buntu Sediakan Yuran Pengajian Anak Sinar Harian 12 4 19

4887 Suami Isteri Buntu Sediakan Yuran Pengajian Anak Sinar Harian 12 4 19

papar berkaitan - pada 12/4/2019 - jumlah : 120 hits
KUALA LUMPUR Pasangan suami isteri buntu mengumpulkan wang sebanyak RM45 000 sebelum 20 April ini bagi menjelaskan yuran pendidikan dua anaknya yang belajar dalam bidang perubatan di Moscow Rusia Pasangan terbabit Azmi Abd Aziz 54 dan ister...
Saya Minta Maaf Suami Ceraikan Isteri Selepas 12 Tahun Digantung Tak Bertali

Saya Minta Maaf Suami Ceraikan Isteri Selepas 12 Tahun Digantung Tak Bertali

papar berkaitan - pada 17/4/2019 - jumlah : 563 hits
Tiada pasangan yang sukakan perceraian berlaku Sebaik baiknya ramai yang mahu kekal bersama dengan pasangan masing masing sehingga ke akhir hayat Namun ianya mustahil kerana adakalanya timbul tiada persefahaman di antara pasangan atau pasan...
Ada Kes Wanita Cederakan Bayi Kerana Tertekan Suami Berilah Isteri Waktu Bertenang Setiap Hari

Ada Kes Wanita Cederakan Bayi Kerana Tertekan Suami Berilah Isteri Waktu Bertenang Setiap Hari

papar berkaitan - pada 17/4/2019 - jumlah : 137 hits
Sebagai ibu kita perlukan masa rehat untuk diri sendiri Kenapa Setiap tubuh badan manusia memerlukan waktu rehat yang cukup terutama untuk fizikal dan mental setelah penat menguruskan hal rumahtangga Fizikal yang penat ditambah pula dengan ...
Suami Mohon Bantuan Isteri Hidap Kan Ser Sehingga Lum Puh Terpa Ksa Hentikan Rawa Tan

Suami Mohon Bantuan Isteri Hidap Kan Ser Sehingga Lum Puh Terpa Ksa Hentikan Rawa Tan

papar berkaitan - pada 17/4/2019 - jumlah : 140 hits
Suami mohon bantuan isteri hidap kan ser sehingga lum puh terpaksa hentikan rawatan Sebelum ini kisah Mohd Hafizi Mohd Yusof pernah mendapat liputan media setelah dibu ang kerja kerana sering mengambil cuti untuk menjaga isterinya Roshaya I...
Kau Tu Kotor Jijik Cacat Pun Dah Isteri Dakwa Dihina Diabaikan Selepas Kemalangan Namun Suami Nafi Semua Dakwaan Itu

Kau Tu Kotor Jijik Cacat Pun Dah Isteri Dakwa Dihina Diabaikan Selepas Kemalangan Namun Suami Nafi Semua Dakwaan Itu

papar berkaitan - pada 17/4/2019 - jumlah : 501 hits
The ReporterViral di media sosial luahan hati seorang isteri yang mendakwa dia dihina dan diabaikan oleh suaminya selepas terlibat dalam kemalangan yang menyebabkan dia cedera teruk Azreena Natasha mendakwa suaminya itu berubah sikap selepa...
Disebabkan Muncul Orang Ketiga Dalam Perkah Winan Suami Isteri Pilih Tamatkan Hidup Bers Ama

Disebabkan Muncul Orang Ketiga Dalam Perkah Winan Suami Isteri Pilih Tamatkan Hidup Bers Ama

papar berkaitan - pada 16/4/2019 - jumlah : 122 hits
Kehidupan berumah tangga semestinya mempunyai sisi pahit dan manis yang akan dilalui oleh semua pasangan Sikap bertoleransi dan memahami antara satu sama lain memainkan peranan dalam mengekalkan rumah tangga yang bahagia Dilaporkan baru bar...
Elak Semua Kerja Rumah Dibahu Isteri Suami Anak Perlu Dilatih Awal Membantu

Elak Semua Kerja Rumah Dibahu Isteri Suami Anak Perlu Dilatih Awal Membantu

papar berkaitan - pada 15/4/2019 - jumlah : 170 hits
Elak semua kerja rumah di bahu isteri Kerja rumah tak akan habis Mengemas memasak dan mencuci kemudian nak uruskan anak lagi Bukan mengeluh tapi itulah hakikatnya yang perlu dihadapi kebanyakan isteri Beginilah keadaannya bagi ibu bekerja a...
B Yang Ajar Cyg Hidup Tanpa B Isteri Nekad Cerai Suami Asyik Hadap Phone Berbanding Anak Amp Isteri

B Yang Ajar Cyg Hidup Tanpa B Isteri Nekad Cerai Suami Asyik Hadap Phone Berbanding Anak Amp Isteri

papar berkaitan - pada 14/4/2019 - jumlah : 218 hits
Bila berumahtangga jangan terlalu lebihkan aktiviti sendiri sehingga anak dan isteri suami rasa diabaikan Perlu bijak membahagikan masa atau paling tidak pun ajak keluarga sertai aktiviti itu sekali gus dapat merapatkan hubungan kekeluargaa...
Doktor Dedah Kelebihan Nanas Makan Setiap Hari

Kerajaan Ph Sepatutnya Disaman

Pak Lebai Kaki Putaq

Aip Sinki Tercabut Cuba Pelekat Kuat Flex Tape Waterproof

Ppbm Dibubar Sementara Kp Ros

Corona Mampu Membuat Bumi Jadi Sunyi Dan Berkurangnya Getaran 10110

Cara Meneruskan Pembayaran Loan Kereta Musim Covic 19

Resepi Kuih Kasturi Atau Coq Kacang



Kenali Pangkat Pangkat Dalam Polis DiRaja Malaysia PDRM

Kenali 14 Rakyat Malaysia Yang Diiktiraf Forbes 30 Under 30 Asia 2020

3 Jenis Wabak Bakteria Yang Mampu Menyerang Seluruh Tamadun Manusia

Biodata Usahawan Vivy Yusof Isteri Fadza Anuar

Mengapa Doktor Zaman Dahulu Pakai Topeng Berparuh Burung


Bot Bawa 202 Orang Etnik Rohingya Ditahan Di Langkawi

Pengecualian Sewaan Premis Milik Kerajaan Persekutuan Mulai Mac Hingga Ogos 2020 Shamsul Annuar

Resepi Dalgona Milo Dan Kopi

Resepi Nona Manis

Murtabak Maggi Mini Yang Sedap Rangup Dan Mudah Disediakan Untuk Sarapan Pagi

Ujian Dari Allah Ibrah Daripada Covid 19