Mak Tak Bagi Tinggal Dalam Rumah Remaja Oku Didera Disuruh Duduk Tidur Di Luar Rumah Setiap Hari



Seorang remaja perempuan OKU pembelajaran dipercayai didera oleh ibu dan abang kandungannya dalam kejadian di Kampung Gial, Arau, semalam, lapor Harian Metro. 
Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Nanda Maarof berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kes itu selepas ia viral di media sosial sejak malam tadi. 
Ibu (40) dan abang kandung (15) mangsa telah dipanggil polis untuk diambil keterangan. 
Menurut jiran yang prihatin, mangsa dibiarkan tidur di luar rumah dan diabaikan keluarganya yang berniaga di luar kawasan rumah. 
Mangsa juga dipercayai dipukul berdasarkan penemuan kesan kecederaan lama di bahagian belakang badan, pergelangan tangan kiri dna kesan luka baru di belakang leher. 
Polis masih menunggu pengesahan dari pihak hospital dan kes disiasat mengikut Seksyen 31 (1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001. 
Perkongsian dari Twitter Jurais: 
Adik Ain, 14 tahun (tak bersekolah) masalah pembelajaran. Jam 6 pagi. 
"Awat tak masuk rumah?" 
"Mak tak bagi duduk dalam rumah". 
Adik Ain, 14 Tahun (tak bersekolah) masalah pembelajaran.
Jam https://t.co/BGA85B4beo -
"awat tak masuk rumah"
" mak tak bagi duk dlm rumah"
Sy harap kwn2 dpt sebarkan kekejaman mak & bapak tiri adik ni. Act taktau nak tlg mcm mana. Sumpah aku nk menangis dgr story dia. 🎧 Pls. pic.twitter.com/yqHDXJCnqD— Jurais (@juraisabdullah) July 19, 2019

Saya harap kawan-kawan dapat sebarkan kekejaman mak dan bapak tiri adik ini. Actualy tak tahu nak tolong macam mana. Sumpah aku nak menangis dengar story dia. Please. 
Nak dijadikan cerita selepas subuh tadi, aku duduk di luar rumah kakak aku kat Mata Ayer, Arau. Selepas itu aku terdengar ada orang duduk main ketuk-ketuk dekat rumah sebelah sebab yang aku perasan sebelum subuh tadi, satu family dah keluar, depa pergi meniaga. Rupanya dia tinggalkan anak dia yang sebam ni. 

Tengoklah, rumah berkunci siap dengan mangga. Tidur tanpa ada selimut dan beralaskan lantai. Hmm, tuhan saja yang tahu perasaan bila tengok dia duduk macam tu. 
"Mak rajin buat kami. Kalau adik buat salah, adik tuduh kami. Sebab tu mak suruh duduk kat luar. Hari-hari kena duduk luar. Kadang malam-malam pun kena tidur kat luar." 
"mak rajin buat kami. Kalau adik buat salah, adik tuduh kami. Sebab tu mak suruh duk kat luaq. Hari hari kena duk luaq. Kadang malam malam pun kena tidoq kat luaq"#solidaritiadikain @drwanazizah @JKMHQ pic.twitter.com/4FMh61Mepf— Jurais (@juraisabdullah) July 19, 2019

Hasil deraan mak bapak dia. 

Aku sumpah lemah dengan ayat dia. Kena pukul dengan buluh, kena simbah dengan air panas, kena kepik dengan playar.  Mak dia ingat anak tu tahanan ISA ke? Tapi gais, anak syurga ini tetap hati mulia. Dengar apa dia cakap. 
Aku sumpah lemah dengan ayat dia. Kena pukul dengan buluh, kena simbah dengan air panas, kena kepik dgn playa (mak dia ingat ank tu tahanan ISA ka?) Tapi gais anak syurga nintetap hati mulia. Dengar apa dia cakap 😭😭😭😭😭 pic.twitter.com/ErbxxPljOW— Jurais (@juraisabdullah) July 19, 2019

Apa maklumat yang aku dapat, bukan dari orang ketiga atau dengar-dengar cerita orang. Aku dengar dari mulut dia sendiri. Susah juga budak berumur 14 tahun sembam macam ni nak menipu. 
Kes semalam. Dlm jam 8 pagi. Tahniah Polis @PDRMsia dan @JKMHQ kurang dari 24 jam dah boleh ambil adik ain dan mak dia utk statement. Ameen ya rabb 🙏🏻😭 pic.twitter.com/zsLfcwyzmU— Jurais (@juraisabdullah) July 20, 2019

Sumber: Harian Metro, Jurais

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://penlawak.blogspot.com/2019/07/video-mak-tak-bagi-tinggal-dalam-rumah.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Mak Bapak Dera Anak Biar Tidur Luar Rumah Tanpa Alas

Mak Bapak Dera Anak Biar Tidur Luar Rumah Tanpa Alas

papar berkaitan - pada 21/7/2019 - jumlah : 75 hits
Setiap ibu bapa mesti nakkan yang terbaik buat anak anak mereka Kalau boleh tak nak apa apa perkara buruk berlaku kepada anak anak dan nakkan mereka berada dalam keadaan sihat selalu Mak tak bagi duk dalam rumah Tapi malang nasib seorang re...
Mak Tak Bagi Masuk Dalam Tular Video Remaja Tak Terurus Didakwa Didera Ada Kesan Luka Ditemui

Mak Tak Bagi Masuk Dalam Tular Video Remaja Tak Terurus Didakwa Didera Ada Kesan Luka Ditemui

papar berkaitan - pada 21/7/2019 - jumlah : 104 hits
Semalam tular video seorang remaja kelainan upaya masalah pembelajaran berusia 14 tahun duduk bersendirian di luar rumah didakwa ditinggalkan ibubapanya yang ke rumah nenek untuk memakan pulut durian Menurut jiran yang menemui remaja terseb...
Keprihatinan Lelaki Ini Bantu Selamatkan Remaja Oku Daripada Terus Didera Ibu Kandung

Keprihatinan Lelaki Ini Bantu Selamatkan Remaja Oku Daripada Terus Didera Ibu Kandung

papar berkaitan - pada 22/7/2019 - jumlah : 69 hits
Bercakap tentang kes penderaan pasti anda banyak mendengar kes penderaan yang berlaku kepada warga emas kanak kanak dan lain lain Malah kes kes begini sering berlaku seperti tiada titik noktah Baru baru ini seorang pengguna Twitter Jurais t...
Tergamak Ibu Paksa Remaja Tinggal Bersama Mayat Nenek Sejak 2016

Tergamak Ibu Paksa Remaja Tinggal Bersama Mayat Nenek Sejak 2016

papar berkaitan - pada 13/7/2019 - jumlah : 147 hits
Delissa Navonne ditahan polis selepas disyaki membiarkan anak perempuannya tinggal bersama dengan mayat ibunya sejak 2016 TEXAS Polis Seguin menahan seorang wanita selepas disyaki membiarkan anak perempuannya tinggal bersama dengan mayat ib...
Dulu Hari Hari Gaduh Lari Rumah Sebab Terlalu Stress Inilah Cinta Sejati Abang Sampai Jannah Dato Sri Aliff Syukri

Dulu Hari Hari Gaduh Lari Rumah Sebab Terlalu Stress Inilah Cinta Sejati Abang Sampai Jannah Dato Sri Aliff Syukri

papar berkaitan - pada 12/7/2019 - jumlah : 57 hits
Hidup berumah tangga memang banyak kisahnya Penuh ranjau suka dan duka dalam melayari bahtera Satu hal yang penting bukan senang untuk bertahan lama dan mengenal pasangan sepenuhnya Tak terkecuali pasangan VVIP popular Dato Aliff Syukri dan...
Kerajaan Beri Rm200 Setiap Bulan Selama 2 Tahun Untuk Rumah Pertama Belia

Kerajaan Beri Rm200 Setiap Bulan Selama 2 Tahun Untuk Rumah Pertama Belia

papar berkaitan - pada 13/7/2019 - jumlah : 59 hits
Berita baik buat anda yang bercadang untuk membeli rumah pertama kerajaan akan memberikan subsidi sebanyak RM200 setiap bulan di bawah Skim Perumahan Belia Walaupun bayaran RM200 ini hanya untuk selama 2 tahun ianya pasti dapat membant
Kumpulan Amalan Ringan 25 Seribu Kebaikan Setiap Hari

Kumpulan Amalan Ringan 25 Seribu Kebaikan Setiap Hari

papar berkaitan - pada 17/7/2019 - jumlah : 78 hits
Amalan ini sama nilainya dengan melakukan seribu kebaikan dalam sehari Sa ad bin Abi Waqqash radhiyallahu anhu berkata Kami pernah berada di sisi Rasulullah shallallahu alaihi wa sallam lalu beliau bersabda
18 000 Remaja Hamil Setiap Tahun

18 000 Remaja Hamil Setiap Tahun

papar berkaitan - pada 17/7/2019 - jumlah : 150 hits
KAJIAN menunjukkan purata seramai 18 000 remaja perempuan hamil setiap tahun kata Ahli Parlimen Petaling Jaya Maria Chin Abdullah Menurut Maria kebanyakan mereka hamil tanpa dirancang dan dianggarkan separuh daripada mereka berkemungkinan b...
Ucapan Birthday Hari Jadi Mak Saudara

Ucapan Birthday Hari Jadi Mak Saudara

papar berkaitan - pada 17/7/2019 - jumlah : 87 hits
Video ucapan happy birthday untuk mak saudara Ucapan hari lahir mak saudara Kata ucapan hari jadi untuk mak saudara Ucapan selamat ulang tahun untuk tante Birthday wishes for aunt Selamat ulang tahun mak saudaraku Selamat hari jadi mak saud...
Tuduhan Tuan Ibrahim Menampakkan Kejahilan Yg Berat

Mee Kicap Dan Mee Kari Daud Mat Jasak Ipoh

Ainaa Beauty Lancarkan Produk Terbaharu Di Malam Grand Dinner 2019

Kempen Buy Muslim First Harga Menu Ramly Burger

Asap Seluruh Bumi Dan Peristiwa Ad Dukhan

Perghh Selepas 5 Tahun Tanduk Di Kepala Lelaki Ini Akhirnya Berjaya Dibuang

Kemelut Rumah Tangga Lufya Nafi Suami Gay

Lelaki Cina Susunkan Kasut Jemaah Masjid



Biodata Dan Latar Belakang Pelakon Eina Azman

Kisah Hujan Ikan Paus yang Berlaku Pada Tahun 1970

Biodata Jaja Iliyes Pelakon Drama 7 Hari Mencintaiku 2

Pendedahan Senarai Peserta Gegar Vaganza 6 2019 Bermula

Mengapa Kita Berbohong Dan Cara Untuk Mengesan Pembohong Kajian


Pasangan Suami Isteri Berbulan Madu Di Dalam Lokap

Perbezaan Klia Express Klia Transit Private Transport

Upsr Dah Selesai Sambung Dengan Psra

Travel Backpacker Biarkan Anak Baru Lahir Isteri Tidur Di Lapangan Terbang Ustaz Tampil Cerita Kejadian Sebenar

Disebalik Senyum Dan Ketawa

Custom My Design Kan Hadiah Istimewa Buat Tersayang