Koolit Membantu Mengatasi Masalah Kulit Kering Dan Kulit Sensitif Anda


Assalamualaikum..

Korang ada masalah kulit kering dan sensitif tak? Kalau ada apa penyelesaian yang korang guna? Cik Nor ada jugak tau masalah kulit ni tau. Jenuh la jugak tukar-tukar produk tapi tak nampak jugak hasilnya. Badan Cik Nor ni kalau berpeluh memang agak rasa tidak selesa dan gatal-gatal. Penyelesaiannya cuma mandi dan bila rasa tidak selesa lagi, mandi lagi lah jawabnya. Sampai bila nak asyik mandi jer. Kalau kat tempat kerja macam mana? Nak mandi jugak ke? huhu

Itu part bahagian anggota badan yang tertutup belum lagi kat tangan. Cik Nor kan dah tak kerja sekarang, dok kat rumah kerjanya banyak memcuci pinggan mangkuk jer lah. Hampir setahun asyik membuat kerja cuci mencuci ni maka mendapatlah kulit kering dah sensitif. Adoii..sakit tau. Ada sampai satu tahap kulit kat jari jadi kering, gatal dan adakalanya luka sendiri. Pernah Cik Nor pergi mendapatkan rawatan tapi doktor bagitahu elergik macam ni tak ada ubat khusus. Doktor cuma bagi 2 jenis ubat sapu dan 1 papan ubat telan. Pasrah jerlah kalau doktor dah cakap macam tu kan

Hati tetap tak puashati bila doktor cakap macam tu. Tetap jugak nak cari jugak produk kat pasaran yang boleh membantu mengatasi masaah kulit ni. Tengah melayan facebook tiba-tiba terpandang review kawan blogger tentang produk Koolit. Apa lagi laju-laju Cik Nor tekan link baca apa yang bagusnya produk Koolit ni. Tenyata ianya memang bagus dan terbaik dalam mengatasi masalah kulit kering dan kulit sensitif.


Lebih kurang sebulan lebih Cik Nor menggunakan rangkaian produk Koolit ni dan kesannya seawal 3 minggu. Sebelum Cik Nor bercerita dengan lebih lanjut tentang produk Koolit ni, apa kata Cik Nor ceritakan dulu apa Koolit ni. Koolit adalah produk semulajadi yang mampu mengatasi masalah kulit kering dan sensitif secara sihat tanpa ada bahan kimia yang boleh menyebabkan pengelupasan kulit. Ia diformulasi dan diperkaya dengan ekstrak akar licorice yang cepat menyerap seta terbukti secara ilmiah ialah bersifat antioksidan, anti radang dan anti mikroba yang menjadikan kulit lembut dan sihat secara semula jadi.


Set penjagaan kulit dari Koolit ini mengandungi 3 item produk yang mempunyai fungsi yang berbeza bagi setiap item. Korang jangan bimbang kerana produk ini buatan Malaysia, di perakui halal dan diperakui HACCP. Kualiti memang tak payah cerita kerana ianya berkualiti tinggi dan produk ini mampu bertahan lebih kurang 2 tahun.



1. Koolit Gentle Body Wash 300ml

Koolit Gentle Body Wash dibuat khas untuk pembersihan seharian khusus untuk kulit yang paling sensitif. Ia sangat lembut dan boleh digunakan dengan atau tanpa air. Ia mengandungi ekstrak licorice yang membantu melegakan bengkak dan kulit gatal.
Kebaikan Koolit Gentle Body Wash
* Melembapkan kerana membersihkan. Ia tidak menghilangkan kulit minyak semula jadi
* Formula bebas bilas
* Wangian diperakui selamat oleh International Fragrance Association (IFRA)
* Mengandungi Vitamin E Asli dan Vitamin C



Cara Menggunakannya
Korang jangan tak tahu yer Koolit Gentle Body Wash ini boleh digunakan bermula dari muka hingga ke kaki. Macam mana korang korang guna pencuci muka atau cecair mandian begitulah juga korang gunakan Koolit Gentle Body Wash ini.



2. Koolit Calming Cream 100ml
Koolit Calming Cream adalah reka bentuk emolien yang kuat untuk memberikan pelembapan pada kulit yang kering, sensitif dan paling sensitif. Ia diperkaya dengan ekstrak licorice untuk memberikan bantuan menenangkan cepat untuk kulit paling sensitif dan tertekan dengan persekitaran.
Kebaikan Koolit Calming Cream
- Penyerapan pantas
- Tidak berminyak
- Antioksidan 40x lebih tinggi
- Mengandungi Vitamin E Semula jadi
- Minyak zaitun memberikan kelembutan pada kulit
- Kesan anti keradangan dan pencerahan kulit
- Perubahan ketara dalam masa 4 minggu



Cara Menggunakannya
Sama seperti korang menyapu krim pada kaki dan tangan. Guna 2 kali sehari untuk kesan yang cepat. Sesuai juga untuk disapu pada bayi.



3. Koolit Soothing Lotion 200ml
Koolit Soothing Lotion adalah losyen serbaguna yang sesuai untuk penghidratan pantas seluruh badan termasuk pada wajah korang . Ia diformulasikan dengan minyak biji jojoba dan ekstrak licorice yang membantu melegakan bengkak dan gatal pada kulit.
Kebaikan Koolit Soothing Lotion 200ml
# Penyerapan pantas dalam 10 saat
# Tidak berminyak
# Antioksidan 40x lebih tinggi
# Mengandungi Vitamin E Semula jadi
# Kesan anti keradangan dan pencerahan kulit
# Perubahan ketara dalam masa 4 minggu


Cara Menggunakannya
Sapu seperti mana korang menggunakan losyen yang lain dan paling bagus ia boleh digunakan dibahagian muka. Ia juga untuk kulit normal dan sesuai untuk disapu pada bayi.
Cik Nor dah rasai sendiri perubahan ketara pada tangan dan seluruh anggota badan yang kering dan sensitif. Ternyata produk Koolit memang terbaik dan menjadi pilihan Cik Nor seisi keluarga. Korang kalau terasa nak cuba atau nak ushar-ushar dulu boleh dapatkan atau lawati link berikut :
Facebook: Koolit Malaysia
Instagram: www.instagram.com/koolitmy
Watsons: watson.com.my
Shopee: shopee.com.my/naturaloptions.os
Web:  www.mynaturaloption.com

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://norminieza.blogspot.com/2020/07/koolit-membantu-mengatasi-masalah-kulit.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Masalah Kulit Sensitif Hilang Dengan Produk Koolit

Masalah Kulit Sensitif Hilang Dengan Produk Koolit

papar berkaitan - pada 10/7/2020 - jumlah : 70 hits
AssalamualaikumMasalah Kulit Sensitif Hilang Dengan Produk Koolit Kulit terlalu tegang dan terasa kering hingga menyebabkan kegatalan antara tanda masalah kulit sensitif Organ terbesar itu berfungsi melindungi organ dalaman lain daripada ke...
Jom Pulihkan Masalah Kulit Sensitif Dengan Koolit Calming Cream Koolit Soothing Lotion Koolit Gentle Body Wash

Jom Pulihkan Masalah Kulit Sensitif Dengan Koolit Calming Cream Koolit Soothing Lotion Koolit Gentle Body Wash

papar berkaitan - pada 11/7/2020 - jumlah : 71 hits
Assalamualaikum semua Sejak akhir akhir ni cuaca tak menentu kan Tapi bila cuaca panas tu memang takbole bawak bincang dia punya panas Sakit kulit jadi gatal gatal sebab FD sensitif sikit takbole berpeluh nanti mula la gatal gatal kulit ni ...
Tips Rawat Kulit Sensitif Dan Masalah Kulit

Tips Rawat Kulit Sensitif Dan Masalah Kulit

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 77 hits
Assalamualaikum Hari ni Abe nak kongsikan dengan korang Tips Mudah untuk rawat menyelesaikan masalah kulit sensitif Tips Rawat Kulit Sensitif Dengan KOOLIT Abe rekemenkan produk ni sebab ianya amat sesuai untuk korang yang mudah naik ruam d...
Coco No 1 Skin Tightening Cream Membantu Wanita Mengatasi Masalah Perut Buncit Dan Selulit Selepas Bersalin

Coco No 1 Skin Tightening Cream Membantu Wanita Mengatasi Masalah Perut Buncit Dan Selulit Selepas Bersalin

papar berkaitan - pada 10/7/2020 - jumlah : 56 hits
Assalamualaikum Fiza nak share satu krim pelangsing yang dapat membantu ibu ibu yang mengalami masalah perut buncit dan menggelebeh selepas bersalin Pernah dengan jenama All About Coco Produk atau krim yang membantu membakar lemak perut ser...
Bahayanya Penggunaan Ubat Kuat Terlarang Untuk Mengatasi Masalah Mati Pucuk

Bahayanya Penggunaan Ubat Kuat Terlarang Untuk Mengatasi Masalah Mati Pucuk

papar berkaitan - pada 6/7/2020 - jumlah : 84 hits
Oleh Dr Fitri Fareez Ramli Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia Mati pucuk merupakan istilah umum yang digunakan bagi menggambarkan keadaan seseorang yang mempunyai gangguan fungsi ketegangan zakar Istilah ini mungkin disalahert...
Mengatasi Jerawat Dan Kulit Kasar

Mengatasi Jerawat Dan Kulit Kasar

papar berkaitan - pada 12/7/2020 - jumlah : 51 hits
Mengatasi Jerawat Dan Kulit Kasar Dengan Kacang HijauMengatasi Jerawat Dan Kulit KasarPix kredit GoogleCara penyediaan Ambil segenggam kacang hijau dibasuh dan direndam sehingga kulitnya pecah dan terlerai Kisar kacang tersebut dengan sedik...
Wanita Ini Kongsi Rahsia Guna Koolit Untuk Masalah Kulitnya

Wanita Ini Kongsi Rahsia Guna Koolit Untuk Masalah Kulitnya

papar berkaitan - pada 11/7/2020 - jumlah : 80 hits
Bagi yang sudah sedia tahu mereka sangat tahulah bagaimana aku harungi setiap hari dengan penjagaan kulit saban hari tanpa tertinggal hatta sehari pun Pelembab bukan sebesar 50 sen aku perlukan mungkin sebesar RM1 besarnya pelembab aku perl...
Zizi Kirana Dihina Sebab Kulit Saya Gelap

Zizi Kirana Dihina Sebab Kulit Saya Gelap

papar berkaitan - pada 14/7/2020 - jumlah : 85 hits
BULI bukan satu perkara yang boleh diambil ringan kerana ia mampu mengganggu emosi dan mental seseorang yang pernah menjadi mangsa perbuatan tidak bermoral itu Bagi penyanyi Zizi Kirana dia bangkit dan berkongsi pengalamannya menjadi mangsa...
Nuvit Daily Defender Dan Nuvit Sunblox Pelindung Sinar Uv Terbaik Untuk Kulit

Nuvit Daily Defender Dan Nuvit Sunblox Pelindung Sinar Uv Terbaik Untuk Kulit

papar berkaitan - pada 16/7/2020 - jumlah : 58 hits
Nuvit Daily Defender dan Nuvit Sunblox Pelindung Sinar UV Terbaik Untuk Kulit Hello Memandangkan cuaca sekarang agak panas dan berbahang jadi aku nak share dengan korang produk yang boleh melindungi kulit korang Kali ni aku bawakan kepada k...
3 Tanda Manusia Bahagia

Letupan Besar Gegar Kota Beirut Jumlah Kematian Dikhuatiri Meningkat

Nama Nama Gelang Emas Popular

Pemuda Cina Ini Dedahkan Realiti Masyarakat Cina Yang Tidaklah Lebih Sempurna Berbanding Kaum Lain

Analisis Teknikal Btc Usd Untuk 5 Ogos 2020

Tempat Yang Wajib Pakai Mask Jika Tak Nak Didenda Seribu Ringgit

Eurcad Menghadapi Tekanan Menurun Berpotensi Untuk Penurunan Selanjutnya

Rci Tabung Haji Muhyiddin Nak Cover Siapa



Biodata Penyanyi Hanie Soraya Peserta Big Stage 2020

Resepi Paella Paling Terkenal

5 Pemain Bola Sepak Yang Sebenarnya Ada Masalah Penglihatan

5 Tragedi Melibatkan Letupan Mercun Paling Dahsyat Dalam Sejarah

Biodata Penyanyi Amir Hasan Peserta Big Stage 2020


Cinch Tea Weight Loss

Tedi Pulau Pinang

Rosmah Berhak Mengesahkan Keabsahan Surat Pelantikan Sri Ram

Menerima

Soulofjohor Kerajaan Negeri Johor Menubuhkan Majlis Digital Johor Hasni Johor

Sabah Will Always Be Part Of Malaysia Hishammuddin