Kenangan Syawal 1440h


Assalamualaikum
Kenangan Syawal 1440H | Lamanya nak ambil masa update memori raya kali ni. Memang nak update tapi tak kesampaian atas faktor-faktor tertentu. Mood berblog yang mula pudar sejak dua menjak ni.
1 Syawal 1440H - Syawal kali ni kami beraya di rumah sendiri je. Sebab giliran kali ni giliran suami saya. Ala dekat sangat, 15 minit dah sampai. Lagipula kami ada anak kecil. Masa raya tempohari dia baru je 2 bulan setengah. Saya pun baru kembali berkerja 2 minggu selepas cuti bersalin 60 hari. Badan pun tak kuat mana lagi.

Welfie bertiga sementara tunggu en.suami masukkan barang ke dalam kereta. Kami ke rumah keluarga belah suami selepas solat hari raya. Masa sampai tu ramai dah sanak saudara dah sampai

Kisahnya, hari raya puasa tempohari kan terkena cuti sekolah, jadinya Cik Aisyah balik kampung. Biasalah tu dia, bila cuti sekolah nak balik kampung aje nak bermanja dengan atok nenek. Makanya, kami menanti kedatangan keluarga saya dari kampung datang beraya ke JB. Terbalik kan. Haha.

Akhirnya, gambar berlima

Ni kenangan 1 Syawal 1440H bersama emak dan kakak saya

Selepas zohor, kami ke Taman Universiti, Skudai beraya ke rumah mak cik saya yang baru kehilangan suaminya sehari sebelum raya

Gambar anak-anak je wakil sebab ibu ayah kat dalam uruskan baby

Sebelah malam pula, selepas maghrib lkami beraya ke rumah pak ngah sebelah suami. Pak Ngah dah tak sihat dah. Kemudian,  singgah rumah saudara mara lain, semua sebelah suami. Dalam jam 11 malam kami sudah berada di rumah emak abah di majidi. Lepas tu, gerak balik ke sarang sendiri

3 Syawal 1440H - Gerak ke kampung halaman, Felda Maokil. Rindu bau kampung sendiri. Uii payah nak recall segala kejadian sebab banyak sangat makan kuih raya ni

4 Syawal 1440H - Saudara mara datang beraya. Saya pun ambil kesempatan sarung baju raya yang dulunya sendat. Lepas berpantang memang kuruslah. 43 kg je. Hilang semua pipi. Tapi tu sekejap je. Kalau dah sebulan melantak makan kuih raya, kembang lah balik

Yeayy..kurus.



5 Syawal 1440H - Balik JB dah. Tapi on the way balik tu banyak rumah kami singgah beraya. Penyudahnya malam baru sampai rumah tau


Rumah saudara di Kluang

Rumah Mak Lang di Sg.Sayong

Rumah saudara di Ayer Hitam

Memang seronok bila beraya beramai-ramai ni. Lagi meredah jammed, kereta berderet-deret. Haha.

Inilah sedikit kisah hari raya kami. Selepas-selepas tu saya kembali bermata panda, baby jenis celik mata bila jam 3 atau 4 pagi. Dia ajak main sampai le subuh saya nak pergi kerja tu. Ngantuk tak ngantuk la nak.





Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://jnjikita.blogspot.com/2019/07/kenangan-syawal-1440h.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
10 Syawal Sayonara Aqil

10 Syawal Sayonara Aqil

papar berkaitan - pada 1/7/2019 - jumlah : 98 hits
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Setiap pertemuan pasti ada perpisahan begitulah kehidupan kita sebagai manusia harini pula kawan kerja bahagian frozen akan habis kontrakAqil ni staf sementara untuk bulan puasa saja staf separuh masa j...
5 Syawal Beraya Rumah Cikgu Rosnahni

5 Syawal Beraya Rumah Cikgu Rosnahni

papar berkaitan - pada 1/7/2019 - jumlah : 88 hits
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Raya ke 6 tak habis di kepetangan hari sebabnya malam tu sambung pula beraya kat rumah cikgu tiap tahun wajib datang sini sebab rindu kat cikguMacam biasa warga makcik makcik bawang ada menemani Danial ...
Bertemu Kawan Kawan Di Hari Hari Terakhir Syawal

Bertemu Kawan Kawan Di Hari Hari Terakhir Syawal

papar berkaitan - pada 2/7/2019 - jumlah : 166 hits
gembira walaupun berjumpa seketika dan kemesraan tetap terasa 29 6 2019 makcik buat makan makan sikit di rumah Tak jemput ramai pun sebab makcik masak seorang diri dan tak pandai masak banyak banyak Makcik cuma buat mee kari dan nasi impit ...
Sambut Raya Syawal Di Shah Alam

Sambut Raya Syawal Di Shah Alam

papar berkaitan - pada 9/7/2019 - jumlah : 92 hits
assalamualaikum and hello lads hopefully belum terlambat untuk aku ucapkan selamat hari raya Aidilfitri pada semua pembaca macam mana raya korang dapat sambut raya dengan lebih bermakna tak semoga semuanya berjalan lancar especially yang tr...
11 Syawal Beraya Ke Lamir

11 Syawal Beraya Ke Lamir

papar berkaitan - pada 1/7/2019 - jumlah : 88 hits
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Habis pada KK beraya di rumah terbuka Fatin tadi terus meluru ke Pekan KK nak beraya kat rumah kak ju pulaTapi tak adalah sampai Pekan rumahnya kat Lamir saja belum sampai Pekan lagi dekat sikitlah hehe...
5 Syawal Rumah Terbuka

5 Syawal Rumah Terbuka

papar berkaitan - pada 30/6/2019 - jumlah : 169 hits
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera Masa raya ke 5 ni jatuh pada hari Ahad jadi KK cuti minta mak masak lebih sikit untuk buat makan makan nak ajak kawan datangLepas tu mak cakap alang alang nak buat buat banyak terus jadinya masaklah sat...
Smk Taman Nusajaya Sambutan Aidilfitri 1440h

Smk Taman Nusajaya Sambutan Aidilfitri 1440h

papar berkaitan - pada 3/7/2019 - jumlah : 100 hits
SMK Taman Nusajaya Sambutan Aidilfitri 1440H Foto sekitar majlis sambutan aidilfitri 1440H peringkat sekolah Terbaeekkk terbaeekkk kipidap mknaceunlimited mknace blogger photography photoblog SJCAM SJ4000 J3 Samsung Fujifilm altek cubic lov...
Ahmed Madinah Bayi Pertama Musim Haji 1440h

Ahmed Madinah Bayi Pertama Musim Haji 1440h

papar berkaitan - pada 15/7/2019 - jumlah : 58 hits
MEKAH Seorang jemaah Haji dari komuniti India Del Shad menerima sijil kelahiran bagi anak lelakinya yang dinamakan Ahmed Madinah bayi pertama dilahirkan pada musim haji 1440H demikian dilaporkan oleh Saudi Press Agency SPA memetik Jurucakap...
Perjumpaan Keluarga Besar 4 Syawal

Perjumpaan Keluarga Besar 4 Syawal

papar berkaitan - pada 29/6/2019 - jumlah : 106 hits
Okay sambung cerita raya sebelum Syawal berakhir Cerita raya tahun ni tak berapa nak ada sebab kurang aktiviti raya Entah kenapa tahun ni mood raya tu lari jauh sangat entah kemana dan raya bulan syawal sekejap je walaupun raya sebulan Mari...
Agong Perkenan Gabungan Politik Baharu Muafakat Nasional

Kerajaan Baru Malaysia Terbentuk Dengan Gabungan Bersatu Umno Pas Serpihan Pkr Serta Gps

Kerajaan Baru Perikatan Nasional Akan Tertubuh Dengan Majoriti Yang Mencukupi 130 Kerusi

Pengkhianat Penyamun Bangsat Semburit

Khalid Nafi Biadab Terhadap Dr Mahathir

Terkini Agong Mempertimbangkan Gabungan Politik Tubuh Kerajaan Baharu Tun M Sumber

Game Over 9768

Jom Semak Sistem Semakan Online Pdrm Polis Diraja Malaysia



Lelaki Ini Menemui Ajal Selepas Cuba Buktikan Teori Bumi Rata

Info Drama Seindah Tujuh Warna Pelangi Slot Akasia

Keputusan Markah Juara Dan Pemenang Konsert Dansa Dan Sing Akhir

Kisah Skandal Seks Ciptaan CIA dan KGB Untuk Menjatuhkan Kerajaan Indonesia

Biodata Penyanyi Dan Pelakon Sharul Kamal


Kurus Dengan Molek

Ubikayu Sira

Best Korean Movie Midnight Runners Polis Pelatih Yang Berjaya Selamatkan Sindiket Penculikan

Awas Wanita Ini 10 Petanda Rahim Tidak Sihat Dan 9 Cara Mengatasinya Jangan Ambil Mudah Sakit Pinggang Dan Sakit Tumit

Mesti Tahu 10 Jenis Orang Yang Solatnya Tidak Diterima Oleh Allah Bacalah Supaya Ibadah Solat Kita Tidak Sia Sia

The Lanai Event Space Sebuah Majlis Impian Jadi Kenyataan