Jom Sertai Dutch Lady Breakfast Challenge


Sapa yang selalu skip sarapan? sila angkat tangan,errr Cik Sue la tu huhuuuu,sejak dok rumah ni tak kerja ,waktu makan memang ikut suka hati je,tnggu perut berbunyi baru cari makanan huhuuu.Tak elok ye perangai gitu,patut la susah nak kurus,makan ikut suka,tak ikut waktu dan tak jaga nutrisi dan pengambilan makanan,padan muka.Bukan apa,banyak benda nak fikir dan selalu rasa alaa dok rumah bila-bila pi je la dapur makan atau minum apa-apa dan bila-bila masa lapar huhuuu,no nooooo salah ye adik kakok,jangan amalkan.Cik Sue selalu bangun tidur ,buat air panas je atau kopi panas,pastu lunch baru makan.So kira sarapan la tu kan kikiki



Tapiiiiiii tahu tak sarapan tu lah salah satu hidangan yang paling penting. Selepas tidur semalaman, badan kita memerlukan banyak khasiat, dimana hidangan terakhir yang kita ambil adalah 8 hingga 12 jam sebelum tidur. Inilah sebabnya sarapan bernutrisi itu penting untuk permulaan hari yang kuat. Sarapan membantu meningkatkan tahap tenaga yang diperlukan oleh badan kita untuk melakukan aktiviti seharian.Bukannya mudah untuk mendapatkan semua nutrien yang diperlukan dalam satu hidangan, tetapi dengan minum susu, ia membantu memenuhi nutrien yang diperlukan oleh badan kita.

Haaaa dah ada penyelesaian kan,jadi marilah kita minum susu setiap kali sarapan ye.
Susu bukan saja kaya dengan kalsium, tetapi susu sebenarnya membekalkan nutrien penting lain yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita, seperti protein. Tambahan pula, segelas susu sewaktu sarapan membantu badan kita bersedia untuk menyerap lebih banyak nutrien daripada makanan yang diambil sepanjang hari anda.


Cik Sue ni asalnya dari remaja memang payah nak minum susu huhuuu kecuali campur coklat,kopi atau teh atau minuman lain,kira yang berperisa la,tapi sejak mengandung hari tu,kena paksa dengan en suami dan doktor dan demi kesihatan terpaksa telan,dannnnn yeayyy sekarang dah boleh minum susu setiap hari,jadi pilihan Cik Sue susu Dutch Lady ni la tapi bukan yang bancuh yang tepung tu ye,tak mauuuu tak suka,yang dalam kotak dan sejuk saya sukaaaa heheh..

Bagaimana susu membina keluarga yang kuat?Pakar Pemakanan dari Dutch Lady Malaysia, Tan Huey Ghee ada jawapannya: "Protein dalam susu bertindak sebagai blok pembina bagi otot, tulang, rambut dan kuku1 kita, ia juga memainkan peranan penting dalam pelbagai proses biokimia, termasuk pembentukan, pengawalan, pembaikan dan perlindungan badan kita. Anda boleh katakan bahawa protein adalah nutrien penting yang menyelenggara serta memelihara badan kita supaya berfungsi dengan lancar untuk melakukan aktiviti seharian".

"Minum susu Dutch Lady PureFarm pada waktu pagi membawa banyak perbezaan dalam pengambilan protein kita - hanya dengan minum satu gelas sahaja dapat membantu anda memenuhi lebih daripada 50% keperluan protein yang diperlukan sewaktu sarapan dengan cara yang mudah4," katanya.


Sebagai susu No.1 di Malaysia, Dutch Lady PureFarm penuh dengan khasiat. Minum segelas susu dapat membekalkan badan kita dengan nutrien penting, seperti:

• Protein membantu membina dan memperbaiki tisu6 supaya badan kita berfungsi dengan baik;

• Kalsium merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak6, dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat6 untuk gaya hidup yang aktif;

• Vitamin A membolehkan mata kita berfungsi dengan baik6 dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja;

• Vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein6;

• Vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus6.

Jom sertai #Dutchladybreakfastchallenge ,hadiah lumayan menanti.

Mulakan hari anda dengan kuat bersama khasiat dari segelas susu Dutch Lady PureFarm sewaktu sarapan! Sertai peraduan sarapan pagi #dutchladybreakfastchallenge menerusi dalam talian dan rebutlah peluang untuk memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih daripada RM35,000 dengan hanya melengkapkan sarapan pagi anda bersama susu Dutch Lady PureFarm yang bermula pada 8hb Oktober sehingga 11hb November 2018! sempat lagi ni,jom korang.

Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook Dutch Lady Malaysia di www.facebook.com/spread.the.goodness.of.milk atau www.dutchlady.com.my.



Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.sueizza.com/2018/11/dutch-lady-breakfast-challenge.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Jom Sertai Wave2win Bersama Sf Coffee Mydebit Untuk Memenangi Hadiah Bernilai Rm225 000

Jom Sertai Wave2win Bersama Sf Coffee Mydebit Untuk Memenangi Hadiah Bernilai Rm225 000

papar berkaitan - pada 22/12/2018 - jumlah : 124 hits
Siapa yang kenal rapat dengan saya pasti tahu yang saya ni memang gila kopi Sehari kalau tak minum kopi memang rasa tak lengkap hari hari saya Hanya pencinta kopi sahaja yang tahu nikmatnya bila dapat menghirup kopi yang kita suka Siapa The...
Dua Kolonel Bersara Ramd Serah Borang Sertai Dap

Dua Kolonel Bersara Ramd Serah Borang Sertai Dap

papar berkaitan - pada 9/1/2019 - jumlah : 357 hits
Pada 9 Januari 2019Ahli Parlimen Iskandar Puteri Lim Kit Siang hari ini menerima kunjungan dua pesara profesional kerajaan Ahmad Ghazali Abu Hassan dan Mohamad Azudin Othman Fuad di Ibu Pejabat DAP dekat Kuala Lumpur Mereka masing masing ad...
Jom Menyumbang Winter Mission Syria 3 0 Di Muslim Volunteer Malaysia

Jom Menyumbang Winter Mission Syria 3 0 Di Muslim Volunteer Malaysia

papar berkaitan - pada 21/12/2018 - jumlah : 128 hits
Jom Menyumbang Winter Mission Syria 3 0 di Muslim Volunteer Malaysia Assalamualaikum dan salam sayang Harap semua pembaca blog ciktom sihatlah hendaknya Ciktom nak kongsikan satu maklumat penting yang wajib
Jom Kurus Tanpa Ada Diet Khusus Hidup Sihat Hanya Kawal Makan Dan Senaman

Jom Kurus Tanpa Ada Diet Khusus Hidup Sihat Hanya Kawal Makan Dan Senaman

papar berkaitan - pada 20/12/2018 - jumlah : 174 hits
Aku memang jenis malas bersenam sebenarnya dari zaman belajar memang aku malas senaman Sekadar sesekali jogging je tu pun kalau rajin Tapi zaman belajar makan banyak pun berat badan tak naik pun Tahun 2014 badan aku naik ketara cecah 110kg ...
Sedang Mencari Pekerjaan Sertai Beanahomequran Sebagai Tenaga Pengajar

Sedang Mencari Pekerjaan Sertai Beanahomequran Sebagai Tenaga Pengajar

papar berkaitan - pada 9/1/2019 - jumlah : 208 hits
Sedang Mencari Pekerjaan Sertai BeanaHomeQuran Sebagai Tenaga PengajarSedang Mencari Pekerjaan Sertai BeanaHomeQuran Sebagai Tenaga Pengajar Assalamualaikum Salam Sejahtera guys Adakah anda sedang mencari pekerjaan Inilah masanya untuk anda...
Ss Bongkar Angkara Entiti Ghaib Hasrat Syazwan Andik Sertai Selangor Berkecai

Ss Bongkar Angkara Entiti Ghaib Hasrat Syazwan Andik Sertai Selangor Berkecai

papar berkaitan - pada 7/1/2019 - jumlah : 111 hits
Syazwan bersama wakil FAS Datuk Rauf dan Nazab pernah mengadakan pertemuan sebelum ini nbsp SEDANG kemelut membabitkan Akhyar Rashid dan Persatuan Bola Sepak Kedah belum menemui titik noktah tiba tiba sahaja angin sepoi sepoi bahasa ber
Saya Dihukum Sebaik Bersetuju Sertai Gerak Khas Dedah Abby Abadi

Saya Dihukum Sebaik Bersetuju Sertai Gerak Khas Dedah Abby Abadi

papar berkaitan - pada 7/1/2019 - jumlah : 230 hits
DEK penambahan berat badan yang dialaminya pelakon siri Gerak Khas Abby Abadi dikenakan hukuman sebaik bersetuju menyertai produksi drama berkenaan Baru memulakan penggambaran pada minggu lalu watak anggota polis lakonan terdahulu bernama A...
100 Bekas Kakitangan Jasa Bakal Sertai Bersatu

100 Bekas Kakitangan Jasa Bakal Sertai Bersatu

papar berkaitan - pada 8/1/2019 - jumlah : 162 hits
100 bekas kakitangan JASA bakal sertai BERSATULebih kurang 100 bekas kakitangan Jabatan Hal Ehwal Khas dilaporkan bakal menyertai Parti Peribumi Bersatu Malaysia pada Rabu ini Memetik laporan dari MalaysiaKini pihaknya menerima surat siaran...
Jom Meriahkan Famafest Wilayah Utara 2018

Jom Meriahkan Famafest Wilayah Utara 2018

papar berkaitan - pada 21/12/2018 - jumlah : 215 hits
Hi Korang Seriously cuti sekolah ni memang banyak betul aktiviti untuk keluarga ek ye merata rata tempat ada tau Ni kak lily nak kongsikan kepada korang ni ek khususnya bagi penduduk Utara iaitu Kedah Pulau Pinang dan Perlis Ye best ni tauF...
Duta Khas Pm Ke Timur Tengah Lebai Hadi Menipu

Nak Tau Tak Rahsia Macam Mana Nak Ingat Apa Yang Diajar Oleh Guru Dalam Kelas

Virus Corona Ada Disebut Dalam Al Quran Surah Al Ahzab

Jadual Tarikh Pembayaran Bpn Fasa 1

Pisang Goreng Rangup Yang Nostalgia

Wanita Tendang Ludah Polis Antara 21 Suspek Langgar Pkp

Ramai Prihatin Dengan Abang Foodpanda

Resepi Kek Mudah Dan Ringkas Kek Gebu Gebas Kek Enak Di Buat Juadah Minum Petang



Biodata Usahawan Vivy Yusof Isteri Fadza Anuar

Mengapa Doktor Zaman Dahulu Pakai Topeng Berparuh Burung

Sejarah Ibadah Haji Ditangguhkan Dan Penutupan Mekah Kerana Wabak

Isu Cerai Ditanya Sudah Lafaz Talak Aliff Syukri Buka Mulut

Hana Azraa Akhirnya Bercerai Dengan PU Abu Ini Penjelasan Lanjutnya


Telemovie Mimpi Sumi Lakonan Sazzy Falak Redza Rosli Dan Alyssa Dezek

Musuh Tak Kelihatan

Diminta Isolasi Diri 2 Pasien Positif Covid 19 Di Sumsel Malah Keliling Kota

Viral Foto Dokter Tht Yang Meninggal Berstatus Pdp Praktik Pakai Jas Hujan

Aip Sinki Tercabut Cuba Pelekat Kuat Flex Tape Waterproof

Kerana Amanat Terakhir Ayah