Jam Tangan Buruj Orian Untuk Solat Penunjuk Arah Kiblat Memudahkan Muslim Untuk Jaga Waktu Solat


AssalamualaikumBismillah
Hidup kalau tiada masa boleh huru-hara tak tahu waktu rehat, waktu bekerja ataupun waktu untuk beribadah. Betapa pentingnya waktu dalam kehidupan harian kita. Cuma bagaimana kita menggunakan masa 24 jam yang Allah bagi tu untuk sesuatu yang bermanfaat. 
Pada masa kini jam tangan bukan sahaja menjadi keutamaan untuk melihat waktu tetapi juga menjadi aksesori tambahan kepada lelaki dan juga wanita. Kiranya kebanyakkan orang menggunakan jam tangan ini sebagai fesyen juga. Sekarang ni hampir semua orang ada smartphone, dan lihat waktu di dalam handphone saja. 
Jam Tangan Buruj Orion beli di Muslim Store
Tetapi ada juga yang masih pakai tangan sebab dan terbiasa. Macam aku sendiri tak biasa pakai apa-apa aksesori seperti jam tangan, gelang dan sebagainya sebab mempunyai kulit yang sensitif. Setiap kali pakai jam mesti tanggalkan balik sebab gatal kat pergelangan tangan. 
Kalau korang nak tahu, sebelum ini aku tak pernah pakai jam tau. Salah satu sebabnya aku boleh tengok jam di smartphone sahaja. Tambahan pula di handphone pun sekarang dah boleh install aplikasi untuk waktu solat. Jadi bila-bila masa boleh tengok waktu solat. 

Sampailah satu hari aplikasi yang ada di handphone tu kan asyik nak kena update lah, kena reset lah. Dan paling lawak pula, boleh-boleh waktu solat di Sabah bertukar ikut waktu solat di Johor. Sedangkan waktu solat di Sabah dan Johor berbeza. Terpaksa aku install sampai dua aplikasi untuk waktu solat sahaja. Oleh sebab itulah aku yang tak suka pakai jam tangan ini pun akhirnya beli jam tangan juga. Jam Tangan Solat & Penunjuk Arah KiblatKorang pernah dengar tak tentang Jam Tangan Islamik Buruj. Aku baru tahu sebenarnya sekarang ni dah ada jam tangan khas untuk lihat waktu solat, azan digital dan juga kiblat. Jam Tangan Islamik mengetengahkan ciri-ciri istimewa sebuah jam tangan digital bagi memudahkan urusan solat seharian, carian kiblat walau dimana pun korang berada serta banyak lagi fungsi menarik termasuklah boleh SET NAMA pada paparan skrin jam. 
Keistimewaan dan Kelebihan Jam Tangan Buruj OrionBoleh cari arah kiblat sepantas 1.51 saat tanpa data internet!Waktu solat di seluruh dunia.Penanda al-Quran digital.Boleh set nama anda dalam jam, Maksima 7 huruf. Nama juga boleh diukir di tali jam.Kalendar Hijri dan Masihi.Mempunyai pilihan 3 bahasa - Bahasa Inggeris, Bahasa Melayu & ArabAda alarm, stopwatch, Moon ageDAYLIGHT SAVING TIME ( DST ) Untuk negara 4 musim sahaja!Takwim MalaysiaWater Resistant (Ini yang paling best!)Spesikasi Jam Tangan Buruj OrionBerat : 35gCase Diameter : 3 cmCase Thickness : 1 cmCase Material : plastikBand Material : Grain LeatherScreen : PlastikBand Length (include case) : 24.5 cm Band width : 2 cmMempunyai 2 warna pilihan iaitu coklat dan hitam

Mengapa Aku Memilih Jam Tangan Islamik Daripada Jam Biasa?1. Mudah Untuk Mencari Arah KiblatBagi aku apa yang menarik sekali dengan jam tangan ini ialah mudah untuk cari arah kiblat dimana pun korang berada hatta di atas Gunung Kinabalu sekalipun. Tanpa data internet pun boleh cari arah kiblat, lepas ni tak perlu risau dah bila nak cari arah kiblat di tempat baru. Kalau dapat cari surau atau masjid tu beruntunglah. Tapi kalau time korang hiking di dalam hutan nie macam mana nak cari arah kiblat kan. 
2. Waktu Solat Yang Up-To-DateWaktu solat jam tangan ini sentiasa up-to-date kan boleh set masa mengikut lokasi korang di seluruh dunia. Dan paling best jam ni boleh remind korang apabila nak masuk waktu dia akan bunyi bipp bipp (korang kena set sendiri, paling maksimum 59x). So walaupun korang mungkin terleka dengan kerja korang akan sentiasa ingat masuknya waktu solat. Selama ini kita mungkin selalu terlepas waktu solat, apa kata cuba upgrade kita yang selama ini yang sentiasa terlepas waktu solat.

3. Berkualiti, Trendy dan Harga Yang BerpatutanAda orang dia suka pakai jam tangan kerana fesyen. Nak kelihatan lebih bergaya dan nampak profesional sehinggakan sanggup beli jam yang harga ribuan ringgit. Habiskan wang untuk beli produk original, sanggup beli Gred AAA tetapi jam tangan tu biasa sahaja. Yang menjadikan ia mahal adalah JENAMA. Why not kita sebagai Muslim tukar kepada Jam Tangan Buruj. Harga jam pun lebih kurang, berkualiti, dan trendy for us as a Muslim. Kadang kala kita ni terlupa apa sahaja rezeki yang kita dapat, bagaimana kita menggunakan rezeki tersebut. At least gunakanlah rezeki tersebut kepada sesuatu yang membuatkan kita dekat dengan Allah. 
4. 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐆𝐢𝐟𝐭 𝐅𝐨𝐫 𝐄𝐯𝐞𝐫𝐲 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐃𝐚𝐲Kalau ada yang tercari-cari hadiah hantaran yang super sweet dan rare kena try pakai jam Buruj. Sebab mesti nak pakai jam yang boleh berikan kita dan tersayang manfaat. Bukan itu sahaja, boleh set nama orang tersayang lagi. Dah pakai jam mestilah nak bagi tahu kan ini jam kita atau jam tu special untuk tersayang kita kan. Maksimum boleh masukkan 7 huruf sahaja. Tali jam boleh engrave nama/tarikh (warna brown sahaja) - perlukan masa 2 hari untuk engrave dan diposkan

Dapatkan Jam Tangan Buruj Orion dari Muslim Store! MUSLIMSHOPPE.COM adalah kedai dalam talian yang menjual pelbagai produk islamik. EMME MARINA ENTERPRISE telah ditubuhkan dan ditubuhkan sejak 2013 dan syarikat ini berkembang setiap hari serta menjadi salah satu KEDAI ONLINE yang menjual barangan pengguna Muslim di seluruh Malaysia. Selain itu, produk yang boleh didapati di Muslim Store adalah Al-Quran Tagging, Al-Quran Radio, dan Al-Quran Digital.
Setiap pembelian Jam Tangan Buruj Orion akan menerima Paper Bag, Kupon RM10 & Thank You Note, Waranti 1 Tahun, Kotak Jam beserta FREEGIFT.

Jam tangan ini terdapat banyak design yang boleh dipilih ikut citarasa korang iaitu Buruj Couple Adam Hawa, Buruj Arabic Classic, Buruj Lady Aysa, Buruj Orion , Buruj Qibla, Buruj Qibla Special Edition, Buruj Sport dan juga Buruj Tawaf Blackout Edition. Banyak jenis dan rambang mata tak tahu nak pilih yang mana


Buruj (Couple Set) ADAM HAWA

Buruj Arabic Classic

Buruj Lady Aysa 

Buruj Tawaf Blackout Edition
Buruj Qibla 

 Buruj Qibla Special Edition 

Buruj Sport

Jam tangan kini bukan lagi sekadar pelengkap gaya malah mempunyai fungsi pelbagai apabila ditambah aplikasi dengan kemudahan tertentu termasuk yang membantu Muslim terutama dalam memudahkan mereka melakukan ibadah. 
Jam tangan jenama Buruj umpamanya menyediakan maklumat waktu solat di seluruh dunia pastinya menarik minat khususnya golongan muda yang gilakan gajet. Andai ada yang menghadapi masalah dalam pengurusan masa, jam ini boleh menyelamatkan daripada terlepas waktu melaksanakan ibadah wajib. 
Jaga Waktu Solat Allah Akan Permudahkan Urusan Harian KitaCuba fikirkan, semua orang diberi Allah SWT 24 jam masa sehari tetapi mengapakah ada yang dapat solat tepat atau seawal waktu dan mengapakah ada yang melengah-lengahkan atau terus tidak sempat bersolat dengan alasan terlalu banyak kerja.

Apabila bekerja jadualkan aktiviti berdasarkan waktu solat. Ambil wuduk 15 minit sebelum waktu solat. Aturkan mesyuarat selepas waktu zuhur dan diselesaikan sebelum asar. Percayalah, jika kita menjaga waktu solat, kerja duniawi juga akan terencana dengan baik.
Peruntukan masa untuk Allah SWT dan utamakan urusan dengan-Nya terlebih dahulu. Ingatlah, jika kita menjaga akhirat, dunia akan mengikut kita. Jika kita mengejar dunia, akhirat akan tercicir. Setiap hari berdoa, "Ya Allah dapatkanlah aku keberkatan waktu dan ketenangan jiwa. Apabila aku perlukan masa, masa akan panjang."
Jom kita upgrade diri menjadi Muslim yang lebih baik dengan menjaga waktu solat. Berminat nak dapatkan jam tangan buruj ini boleh dapatkan di Website Muslim Store ataupun Facebook Page Jam Tangan Solat dan Arah Kiblat Buruj WatchKalau ada apa-apa pertanyaan, korang boleh email ke [email protected] atau hubungi +6018-9100 852.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.siinurul.com/2021/06/jam-tangan-buruj-orian-untuk-solat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tular Abang Sanggup Jaga Adik Sewaktu Ayah Tengah Solat Tapi Ini Pula Yang Dia Buat Sebaik Sahaja Ayah Selepas Solat

Tular Abang Sanggup Jaga Adik Sewaktu Ayah Tengah Solat Tapi Ini Pula Yang Dia Buat Sebaik Sahaja Ayah Selepas Solat

papar berkaitan - pada 14/6/2021 - jumlah : 266 hits
Setiap anak yang baru dilahirkan adalah seumpama kain putih yang akan dicorakkan oleh ibu bapa mereka sendiri jika cantik coraknya maka cantiklah hasilnya
Jaga Solat Dan Bersedekah Jenazah Datin Harum Semerbak

Jaga Solat Dan Bersedekah Jenazah Datin Harum Semerbak

papar berkaitan - pada 9/6/2021 - jumlah : 92 hits
Terlalu banyak kejadian yang telah berlaku dalam kehidupan peribadi dan jendela dunia kita hari ini Satu persatu menjadi sebuah pengalaman dan pengajaran untuk kita memahami erti kehidupan Bertafakur seketika menginsafi setiap kejadian itu ...
Amalan Untuk Rezeki Murah Dan Tidak Putus Putus Lakukan Solat Dhuha Di Waktu Pagi

Amalan Untuk Rezeki Murah Dan Tidak Putus Putus Lakukan Solat Dhuha Di Waktu Pagi

papar berkaitan - pada 8/6/2021 - jumlah : 94 hits
Solat sunat dhuha merupakan solat sunat yang didirikan untuk memohon kepada Allah S W T supaya sentiasa dimurahkan rezeki
Macam Mana Nak Kenal Pasti Tahap Kualiti Sesebuah Jam Tangan Yang Anda Nak Beli Secara Umum

Macam Mana Nak Kenal Pasti Tahap Kualiti Sesebuah Jam Tangan Yang Anda Nak Beli Secara Umum

papar berkaitan - pada 10/6/2021 - jumlah : 135 hits
Ada terlalu banyak jenis jam tangan di pasaran Dari yang paling murah boleh beli kat pasar malam sehinggalah yang semahal mahalnya jual di butik jam khas untuk orang orang kaya tahap gaban Jam tangan mahal sampai ratusan ribu tak payah nak ...
Jam Tangan Huawei Gt2 Calar Panduan Untuk Mengatasinya

Jam Tangan Huawei Gt2 Calar Panduan Untuk Mengatasinya

papar berkaitan - pada 9/6/2021 - jumlah : 92 hits
Smart jam pertama saya ialah Huawei GT2 Beli dekat AEON Tebrau tingkat 3 Dekat dekat dengan pangung wayang TGC Kalau tak silap lah nama syarikat Pangung itu Tapi yang penting dekat situ ada satu sahaja pangung Kalau pungung memang banyak la...
Logitech Bluetooth Multi Device Keyboard K480 Memudahkan Kerja Menaip Di Telefon Bimbit

Logitech Bluetooth Multi Device Keyboard K480 Memudahkan Kerja Menaip Di Telefon Bimbit

papar berkaitan - pada 2/6/2021 - jumlah : 124 hits
Review Keyboard Logitech Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Sebelum semasa dan selepas hari raya baru baru ini banyak kerja yang perlu disiapkan Suami nampak Sha asyik pegang telefon bimbit sahaja dan kadang kadang dengar Sha membebe...
Resepi Ikan Talapia Bakar Pes Tomyam Bakar Guna Air Fryer Memudahkan Kerja

Resepi Ikan Talapia Bakar Pes Tomyam Bakar Guna Air Fryer Memudahkan Kerja

papar berkaitan - pada 3/6/2021 - jumlah : 105 hits
Ikan talapia adalah sejenis ikan talapia yang kami satu keluarga suka makan Isinya pejal dan banyak serta tiada tulang tulang kecil yang boleh menyebabkan tercekik dan menyukarkan untuk di makan Antara resepi yang aku suka buat adalah ikan ...
Court Orders Bin Abdullah Removed From Adopted Muslim Child S Name

Court Orders Bin Abdullah Removed From Adopted Muslim Child S Name

papar berkaitan - pada 5/6/2021 - jumlah : 136 hits
The Sarawak government was directed by a court to remove bin Abdullah from the official records of a child adopted in the state The Malay Mail today reported that through an April 6 written judgment the High Court in Sibu ordered the state ...
Kini Giliran Hafiz Mahamad Pula Tampil Buka Cerita Isu Uel Sekali Hafiz Mahamad Dedah Sesuatu Tentang Mereka

Check Baki Loan Peribadi

Sumbangan Ustaz Ebit Lew Berjaya Masuk Ke Gaza Nadir

Kenapa Mereka Semakin Berani

Berhemah Dalam Menegur

Rm715 000 Raised For Syed Saddiq S Bail In 24 Hours

Lirik Teman Celine Nadya

Lirik Kenangan Terindah Setia Band



10 Penaja Terbesar F1 Dalam Tempoh Sedekad Lalu

5 Ikon Penggerak Kebajikan Paling Terkenal di Malaysia

Serangga Ini Miliki Teknik Mempertahankan Diri Yang Sangat Menyeramkan

Kisah Seluruh Semenanjung Malaysia Terputus Bekalan Elektrik 1996

Info Dan Sinopsis Drama Berepisod Mata Ketiga TV3


Lirik Kulepas Dengan Cinta Andika Mahesa

Kalau Lapar Masaklah

Amanah Man Backs Syed Saddiq Lashes Out At Pas Youth Chief

Most Workers In Sanitation Sector Not Vaccinated Yet Says Mtuc

Saturday Jokes 65

Restoran Kini Boleh Beroperasi Sehingga 10 Malam