Hari Ke 21 Ramadhan Blog Cik Matahariku Capai 40 Juta Pageviews


As Salam,
Hari ke-21 Ramadhan, Blog Cik Matahariku Capai 40 Juta Pageviews-AlHamdulillah.Entah kerana keberkatan Ramadhan atau entah penangan apa, Pageviews Blog saya naik dengan sangat mendadak sempena bulan Ramadhan kali ini.yay!!Dulu-dulu kalau nak kongsi gud news dapat pageviews dengan jutaan, paling kurang 3 bulan, kali ini selepas dua minggu saya kongsikan berita pageviews blog saya capai 39 juta PV, hari ini ia sudah menjangkau 40 juta pageviews

Hari ke-21 Ramadhan, Blog Cik Matahariku Capai 40 Juta Pageviews
Syukur atas kesudian para pelawat dan pembaca maya yang sudi meluangkan masa singgah di blog kecil yang tidak sepertinya ini.uhuk.uhuk

Pageviews harian blog mencapai sehingga 90k sehari-Agak-agak apa yang readers cari di blog saya ya

Saya tidaklah mengharapkan terlalu banyak dengan peningkatan pageviews ini, melainkan content blog dan post yang saya publish, memang itulah yang diharapkan dan diperlukan oleh readers blog saya.Kita sendiri pun, bukan tidak pernah sampai ke satu website atau blog, tapi tidak dapat seperti yang kita harapkan.Tajuk entry indah khabar dari rupa


Tips Traffic Blog Naik Berganda Pada Bulan RamadhanPart inilah yang paling best.Mesti korang pun nak tahu sangat.Apa tips dan trick untuk kita gandakan sales trafic blog  menjelang bulan Ramadhan kann.Nak-nak kalau anda kalangan Blogger yang pasang iklan Adsense dalam blog macam saya.Agak-agak dengan pageviews sehari menjangkau 90k, berapa pendapatan Adsense di blog saya kan.muehehe

 Antara post resepi yang evergreen :) sepanjang masa akan ada sahaja readers mencari cara buat bergedil kentang homemade sebab harganya yang semakin mahal di pasaran.heh

 Salah satu kuih kegemaran ramai rakyat Malaysia, tak kira bangsa dan agama.Kuih karipap selalu jadi isu time bulan Ramadhan kerana ramai yang terbeli karipap angin di bazaar, jadi kalau nak puas hati makan karipap, baik kita buat sendiri kann

 Ramai yang pakar buat agar-agar santan yang sedap dan menarik, tapi saya ambil pendekatan, untuk kongsi buat agar-agar supaya terbentuk agar-agar dengan dua lapisan

Ini pula apam gula hangus-antara jenis kuih paling simple, tak banyak bahan tapi sedap bukan main.haha

Orait, Jom saya kongsikan berdasarkan pengalaman peribadi menulis di blog sendiri
Publish post yang ada content berkaitan bulan Ramadhan bukanlah pada bulan Ramadhan sahaja, adalah lebih baik kalau post berkaitan sudah anda publish sejak 3 bulan lepas atau setahun lepas.haha.Ini memang real.Google search akan ambil masa untuk jejak artikel yang ada dalam enjin carian dia.At least kalau kita nak artikel kita berada pada first page enjin carian, atau lebih mantap lagi  berada pada kedudukan top three rangking, ia bergantung juga pada bilangan views artikel tersebut. Kalau kebetulan artikel banyak dapat sharing, lagi mudah ia berada pada rangking first enjin carian.Aspek keoriginalan content juga diambil kira.Elakkan copy paste.Dalam kebanyakan post, saya publish entry dengan tulisan dan idea sendiri, ditambah juga dengan gambar-gambar yang saya edit dan ambil dengan kamera sendiri.Sebab tu saya cadangkan, kalau rasa nak ambik gambar dari image google pun, cubalah taip story sendiri.Bulan Ramadhan, kebanyakan readers memang akan cari resepi makanan.Believe me.Entah.Macamlah depa ni baru nak masak setahun sekali kan.ahaks. Tapi itulah realitinya.Nak tak nak, sejak bulan Zulhijjah lagi, korang dah kena rancang entri masakan atau resepi yang simple, tapi best dan confirm sedap tau.haha.Gambar pulak kena cantik tau.Jangan kelam, blur atau kecik sangat.Tulislah entry yang bersifat evergreen.Maksudnya, kalau korang cakap pasal topik tersebut atau kongsi info tentang topik itu, tak kira bulan Ramadhan atau Muharam sekalipun, readers akan sentiasa cari info tersebut.Jika di blog sendiri, saya pilih untuk kongsi resepi yang orang tak akan cari pada bulan Ramadhan sahaja, bulan lain pun orang nak tahu dan nak belajar cara buat atau masak resepi hidangan tersebut.( Sila rujuk pic yang saya kongsi di atas)Part last ni, mesti korang lemah sikit nak buat kot.Pastikan artikel atau post yang korang publish tu at least panjangnya sekitar 300 patah perkataan.Ko sanggup?kihkih.Korang nak tahu kenapa? Robot enjin carian Google suka kalau artikel ko tu panjang berjela.Sungguh.Walaupun kau cuma cerita cara nak buat sambal belacan.Trust me.
Mengapa Entry atau Post Kita Sangat Penting di Ranking Dalam Page Google Search ?Ia tak lain tak bukan sebab dari situlah readers baru jumpa blog atau website korang.Sebab tu, kalau betul tujuan korang berblog sebab nak bantu orang lain atau sebab nak kongsi info, korang kena make sure faktor-faktor ini diambil kira:).Bagi saya pula, alang-alang menulis, nak bagi readers dapat manfaat perkara yang kita share dalam blog, kita dapat buat amal jariah, pada masa sama juga dapat jana pasif income dari blog.kannnnn?
Maaf sungguh-sungguh.Saya memang tiada followers yang setia atau saya rapat betul atau yang saya kenal dalam dunia blogging ini.Kalau ada kalangan rakan Blogger yang rajin komen di entri yang saya post, saya paling ingat dia ni-Warisan Petani-Itupun bukan semua entri saya dia akan komen. Saya nak tengok dia komen atau tidak post saya yang ini.haha

Jadi, saya ingin berterima kasih kepada anda semua yang pernah singgah di blog kecil ini, terima kasih atas segala kebaikan dan kesudian kalian bertandang ke Blog Cik Matahariku:)
Semoga Allah membalasi semua kebaikan itu dengan ganjaran yang lebih baik.aamin

Apapun yang kita buat, kembali kepada kehendak agama.Allah suruh kita, bila buat sesuatu pekerjaan, buatlah dengan sungguh-sungguh dan sehabis baik.Saya pun sedang berusaha dan belajar ke arah itu.Semoga usaha-usaha kita meraih redhoNya dipermudahkan.aamin

Selamat Mencari Malam Lailatul Qadr:)


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://cikmatahariku.blogspot.com/2019/05/hari-ke-21-ramadhan-blog-cik-matahariku.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Tips Blog Cara Dapatkan 1 000 Pageviews Dalam Masa 1 Hari

Tips Blog Cara Dapatkan 1 000 Pageviews Dalam Masa 1 Hari

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 123 hits
Tips Blog Cara Dapatkan 1 000 Pageviews Dalam Masa 1 Hari Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Ramai yang tanya saya macam mana nak dapat pageviews tinggi Ada cara mudah untuk naikkan PV tak Ada tips untuk tingkatkan PV blog dalam ma...
Road To 9 Juta Total Pageviews Blog

Road To 9 Juta Total Pageviews Blog

papar berkaitan - pada 24/5/2019 - jumlah : 71 hits
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua Bulan lepas time saya jarang update blog selalu je jenguk blog sendiri haha Tengok total pageviews blog lembab bergerak hmm Yelah dah tak aktif berblogging selama 3 bulan what do you expect Sayida...
Anies Sebut 34 Masih Dirawat Terkait Demo 22 Mei Kerugian Dki Capai Rp 400 Juta

Anies Sebut 34 Masih Dirawat Terkait Demo 22 Mei Kerugian Dki Capai Rp 400 Juta

papar berkaitan - pada 27/5/2019 - jumlah : 19 hits
Anies menambahkan upaya pemulihan usai aksi tersebut tengah dilakukan Dia berharap kawasan yang sempat terdampak demo tersebut dapat kembali beroperasi seperti biasa dalam waktu dekat
Empat Rumah Warga Di Karawang Ludes Terbakar Kerugian Capai Ratusan Juta

Empat Rumah Warga Di Karawang Ludes Terbakar Kerugian Capai Ratusan Juta

papar berkaitan - pada 28/5/2019 - jumlah : 12 hits
Dugaan sementara kebakaran terjadi akibat hubungan pendek arus listrik Kini kasusnya sudah ditangani pihak kepolisian termasuk melakukan penyelidikan
Nasi Kerabu Daging Dan Pulut Panggang Menu Pilihan Iftar Hari Ke 19 Ramadhan

Nasi Kerabu Daging Dan Pulut Panggang Menu Pilihan Iftar Hari Ke 19 Ramadhan

papar berkaitan - pada 25/5/2019 - jumlah : 47 hits
As Salam Nasi Kerabu Daging dan Pulut Panggang Menu Pilihan Iftar Hari ke 19 Ramadhan Alhamdulillah Petang ini saya cuti memasak sebab Encik Suami teringin nak makan Nasi Kerabu daging katanya Isteri mana yang tak kembang hidung dan happy k...
Modal Penjaja Jasa Tukar Receh Jalanan Bisa Capai Rp 500 Juta

Modal Penjaja Jasa Tukar Receh Jalanan Bisa Capai Rp 500 Juta

papar berkaitan - pada 31/5/2019 - jumlah : 10 hits
Rohani penjaja jasa penukaran uang receh di Terminal Kampung Rambutan mengaku modal yang ia keluarkan untuk usaha seperti ini sebesar Rp 500 juta Namun menurut Rohani itu adalah angka yang wajar sebab usaha seperti ini tidak ada kerugian ya...
Hari Ke 20 Najib Kecewa Lepas Tahu Rm42 Juta Dipindah Ke Akaunnya Saksi

Hari Ke 20 Najib Kecewa Lepas Tahu Rm42 Juta Dipindah Ke Akaunnya Saksi

papar berkaitan - pada 29/5/2019 - jumlah : 68 hits
Hari ke 20 Najib kecewa lepas tahu RM42 juta dipindah ke akaunnya Saksi LANGSUNG Bekas ketua pegawai eksekutif KWAP Azian Mohd Noh dijangka menyambung keterangan pada hari ini
Hari Pertama Ramadhan Di Hatyai

Hari Pertama Ramadhan Di Hatyai

papar berkaitan - pada 29/5/2019 - jumlah : 50 hits
Hits 61Tahun ni istimewa sikit sebab Media Trip ke Hatyai Satun adalah trip Pertama MrJocko setelah setahun berehat Lagi menarik kali ini dapat rasa sendiri pengalaman untuk berada di Hari Pertama Ramadhan Di Hatyai Hatyai yang terletak di ...
Suami Istri Ciuman Di Siang Hari Ramadhan Apakah Membatalkan Puasa

Suami Istri Ciuman Di Siang Hari Ramadhan Apakah Membatalkan Puasa

papar berkaitan - pada 17/5/2019 - jumlah : 57 hits
Para ulama sepakat tentang keabsahan puasa seseorang yang dicium atau mencium dan mencumbui istrinya yang tidak membuat spermanya keluar akibat rangsangan yang dirasakannya Sedangkan bila hal tersebut membuatnya terangsang dan mengakibatkan...
3 Kereta Mewah Milik Neelofa Yang Tidak Diketahui Peminat

Cara Menonton Video 18 Di Youtube Tanpa Menggunakan Akaun

Boss Kita Zahid Hamidi Didakwa Terima Rasuah Duit Singapore

Kes Rotan Perakam Video Sengaja Mahu Aibkan Sekolah Pelajar Dan Guru

Maaflah Dah 19 Tahun Tiada Tangan Terima Pakwe Oku Bukan Sebab Harta Rupa Gf Kata Dia Tiada Kekurangan

Kembalikan Tulisan Pada Resit

Budak Maut Terjatuh Seluar Tersangkut Pada Eskalator

The Cowards Of Authoritarianism



Kisah Kelompok Kecil di Filipina yang Hidup di Kawasan Perkuburan

7 Barang Rumah Yang Menyebabkan Sambungan WiFi Lemah Dan Perlahan

Lirik Lagu Lembah Kesepian Haqiem Rusli

Lohong Putih Sifat Dan Ciri Ciri Lohong yang Berlawan Dengan Lohong Hitam

Butoh Tarian Kegelapan Masyarakat Jepun Simbolik Kebebasan dan Ekspresi Diri


Resep Ayam Bumbu Hoisin Wijen

Strategi Untuk Seorang Entrepreneur Jago Jualan

Bekalan Air Terputus

Mary Kay Promo Jun

Percutian Raya Ke Pangkor

Terbang Ke Awan Biru Bersama Qatar