Dapur Fiezasani Masak Ayam Goreng Guna Air Fryer Lebih Mudah Dan Cepat


Masak ayam goreng guna air fryer je, uolls. Senang, mudah & cepat. Budak sekolah rendah pun boleh buat. Orang yang malas pun boleh buat. Kalau malas lagi tak tahu lah weiii. Tahap senang dah ni goreng ayam guna air fryer. Lebih sihat sebab tak guna minyak langsung. Masukkan je dalam air fryer kemudian set masa & suhu. Lepas tu layan tengok tv sambil tunggu ayam siap goreng dalam air fryer ni. Tak payah nak risau ayam terhangit kalau goreng macam biasa dalam kuali di dapur gas.AIR FRYER ELBASet masa & suhu tu ikut jenis air fryer masing-masing lah yea. K.fiezz guna air fryer ELBA. Dekat air fryer tu memang dah siap-siap arahan nak goreng ayam berapa suhu & berapa minit yang diperlukan. Kalau tak cukup masak, boleh adjust suhu & masa ikut kesesuaian. Masa k.fiezz goreng ayam guna air fryer ELBA ni memang ngam-ngam masak ikut suhu & masa yang dicadangkan. 
Dulu masa mr hubby nak beli air fryer ni, secara jujurnya memang k.fiezz tak tahu sangat tau fungsi dia. Banyak kawan-kawan perempuan k.fiezz yang lain, diaorang sendiri yang nak beli air fryer sebab tahu fungsi air fryer ni macamana. K.fiezz memang tak tahu weiii. haha. Mr hubby beli beberapa tahun lepas, k.fiezz ikut je lah. Yang k.fiezz tahu air fryer ni boleh goreng nugget, kentang. Tak payah nak guna minyak. Dah lama sikit baru lah k.fiezz tahu fungsi air fryer ni sepenuhnya. Nak buat kek pun boleh guna air fryer ni. Apoooo. haha. sorry sis memang ketinggalan sikit part macam ni. haha. 
So berbalik kepada cara masak ayam goreng guna air fryer, boleh check it out video k.fiezz di bawah ni. 
 Cara Goreng Ayam Guna Air FryerGaul ayam bersama kunyit dan garam bagi sekata.Panaskan air fryer sekejap. Air fryer Elba yang k.fiezz punya ni memang automatik, tekan suhu yang kita nak & bila tekan butang mula, dia terus panaskan kejap. Nanti dah habis sesi pemanasan, dia akan berbunyi, baru boleh mula goreng.Letak ayam dalam air fryer. Tutup semula. Baru kita set kan masa. Untuk air fryer ELBA ni suhu - 180 & masa - 12 minitSelesai 12 minit, cuba check bahagian dalam ayam. Nampak masak sepenuhnya. Dah boleh angkat. Kalau macam kurang masak, tambah sikit masa beberapa minit. Masa k.fiezz goreng ayam ni, memang ngam-ngam masak semua dalam masa 12 minit.

Siap..Dah boleh makan. MUDAH GUNA AIR FRYERSo untuk k.fiezz sangat-sangat mudah guna air fryer ni. Memudahkan kerja memasak. Untuk mak-mak yang sentiasa sibuk balik kerja nak masak pula sambil tu kena tengok anak. Guna. je air fryer ni, tak perlu nak tengok dalam kuali risau hasil di goreng tu terhangus. 
Selain dari menggoreng, air fryer ni boleh untuk masak kek juga tau. K.fiezz tak pernah cuba tapi ada baca ramai kawan-kawan k.fiezz yang guna air fryer ni untuk masak kek. Advance korang ni, tau.
So next boleh cuba buat kek pula lah guna air fryer ni. 
Jangan tak tahu, mak k.fiezz pun terpengaruh nak beli air fryer ni lepas mak tengok k.fiezz guna masa mak datang hujung tahun lepas. Kebetulan masa tu gas habis. Apa lagi, k.fiezz terus guna air fryer ni untuk goreng ikan. Bila mak dah tengok tu baru mak berminat nak beli air fryer. Kalau tak, mak k.fiezz macam anak dia lah ni. Ingat air fryer untuk goreng nugget & kentang je. hehe..
<< Berbaloi Beli Haier Air >>


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.fiezasani.xyz/2021/02/Dapur-FiezaSani-Masak-Ayam-Goreng-Guna-Air-Fryer-Lebih-Mudah-Dan-Cepat.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resepi Ayam Bakar Sihat Guna Air Fryer

Resepi Ayam Bakar Sihat Guna Air Fryer

papar berkaitan - pada 10/2/2021 - jumlah : 236 hits
RESEPI AYAM BAKAR SIHAT GUNA AIR FRYER Hai korang Semangat ni semangat nak share resepi ayam bakar versi sihat Yang mana rasa nak diet tu sangatlah disarankan untuk follow Siapa cakap makanan macam ni tak sedap Sumpah sedap Korang wajib try...
13 Resepi Kek Mudah Guna Air Fryer Berbaloi Untuk Dicuba

13 Resepi Kek Mudah Guna Air Fryer Berbaloi Untuk Dicuba

papar berkaitan - pada 28/1/2021 - jumlah : 375 hits
13 Resepi Kek Mudah Guna Air Fryer Berbaloi Untuk Dicuba Salam semua rasanya setiap rumah dah ada air fryer Penggunaan gajet dapur sebenarnya untuk mudahkan kita nak masak Macam macam masakan macam magik boleh dibuat bila ada air fryer Tak ...
Ayam Goreng Air Fryer

Ayam Goreng Air Fryer

papar berkaitan - pada 25/1/2021 - jumlah : 250 hits
Suami MY suka belikan anak anak peha ayam Mama Yan sendiri pula kalau beli ayam beli dua ekor Peha ayam tu potong dua lagi hahaha Kami memang banyak berbeza Suami memang suka manjakan anak anak dari segala segi MY pula banyak no cannot tak ...
Siap Masak Lauk Berpantang Mudah Kerja Suami Nanti Bakal Berpantang Sendiri Ibu Ini Kongsi Lebih 10 Menu

Siap Masak Lauk Berpantang Mudah Kerja Suami Nanti Bakal Berpantang Sendiri Ibu Ini Kongsi Lebih 10 Menu

papar berkaitan - pada 11/2/2021 - jumlah : 185 hits
Waktu berpantang adalah waktu untuk ibu ibu berehat setelah penat melahirkan bayi Dalam tempoh berpantang ibu ibu hanya mahukan rehat yang cukup untuk memulihkan kembali badan dan juga tenaga Baca Keadaan badan yang masih lemah membantutkan...
Mudah Sangat Nak Anak Cepat Kenal Abc Baca Mengira Guna Cara Cikgu Ini

Mudah Sangat Nak Anak Cepat Kenal Abc Baca Mengira Guna Cara Cikgu Ini

papar berkaitan - pada 29/1/2021 - jumlah : 194 hits
Ramai ibu yang ada anak usia 4 5 dan 6 tahun bertanya macam mana nak buat anak fokus ketika belajar Apabila tinggikan suara sikit anak terus merajuk Lama kelamaan ibu pula yang rasa putus asa nak mengajar Ingat ya anak usia ini kita tak per...
Dapur Fiezasani Resipi Ayam Varuval

Dapur Fiezasani Resipi Ayam Varuval

papar berkaitan - pada 6/2/2021 - jumlah : 129 hits
Khamis baru ni k fiezz cuba masak ayam varuval ni Tak pernah cuba pun sebelum ni tapi k fiezz ada ternampak dalam tahun lepas agak viral juga orang duk kongsi resipi ayam varuval sebabkan Sugu Pavithra ada berkongsi cara masak ayam varuval ...
Resipi Masak Sate Ayam Sate Daging Bakar Guna Ketuhar

Resipi Masak Sate Ayam Sate Daging Bakar Guna Ketuhar

papar berkaitan - pada 5/2/2021 - jumlah : 217 hits
Musim PKP pasti sangat bosan bila stay at home dengan tidak berbuat apa apa Di sebabkan tidak mahu buang masa kali ini sekali lagi saya mencuba menu baru resipi sate yang viral Cuma kali ini kami tak bakar dengan arang kami cuba cara lain y...
Modal Sekitar Rm30 Beli 3d Wallpaper Idzyan Jadikan Ruang Singki Lebih Bergaya Segar Mudah Cuci

Modal Sekitar Rm30 Beli 3d Wallpaper Idzyan Jadikan Ruang Singki Lebih Bergaya Segar Mudah Cuci

papar berkaitan - pada 30/1/2021 - jumlah : 120 hits
Ruang dapur merupakan ruang peribadi buat wanita khasnya dan juga mereka yang gemar memasak Di sini ruang untuk kita mengolah makanan buat keluarga Tentunya kita mahu ruang ini nampak bergaya jauh dari suasana selekeh yang membuatkan hilang...
Resipi Sambal Udang Petai Mudah Guna Maggi Pes Sambal Tumis

Resipi Sambal Udang Petai Mudah Guna Maggi Pes Sambal Tumis

papar berkaitan - pada 12/2/2021 - jumlah : 148 hits
Hai semua harini kami nak share resipi mudah buat sambal tumis udang Ini adalah kali pertama kami buat sambal tumis menggunakan pes Maggi Sambal Tumis sebelum ni kami masak sambal manual dari blend cabai dan lain lain ada masanya sambal san...
Perghhh Kevin Ray Mendoza Malu Malu Dapat Tahu Jadi Kegilaan Gadis Malaysia

3 Kaedah Bacaan Untuk 3 Jenis Manusia

Hint Kepada Najib Mungkin Sudah Terlupa

Varian Omicron Kes Pertama Tujuh Kontak Rapat Negatif Covid 19

Video Setianya Cinta Tak Lalu Makan Minum Kerana Terlalu Rindukan Tuan

Apa Hukum Menjadikan Cryptocurrency Matawangkripto Sebagai Mas Kahwin

Yoo Jaesuk Kim Jongkook Song Jihyo Top 3 Ranking Reputasi Jenama Program Hiburan Bagi Disember

Video Segala Persiapan Dah Siap Rancang Nikah Minggu Depan Wanita Akur Bakal Suami Men1nggal Dunia Saya Tak Kuat Awak



5 Sebab Kenapa JDT Dihormati dan Dibenci Peminat Bola Sepak

5 Sebab Mengapa Makam Genghis Khan Belum Ditemui

Keputusan Markah Peserta Maharaja Lawak Mega MLM 2021 Minggu 8 Suku Akhir

Sejarah Hitam Telekom Perancis Syarikat Paling Jahat Di Dunia

Bagaimana Pelarian Palestin Boleh Jadi Tokan Besar di Amerika


Pilihan Raya Sarawak Pertandingan Antara Taikun Balak

Govt Probing Into Cause Of Infection In Omicron Case Khairy

Companies Allowed To Import Frozen Chickens From Dec To Feb Next Year Says Agri Ministry

Lirik Bale Pulang Ii Happy Asmara

Lirik Kekasih Impian Natta Reza

Perlindungan Sokongan Imun Dan Tumbesaran Kanak Kanak