Blackhead Sedut Je Dengan Mesin Penyedut Blackhead


Bulan lepas biras k.fiezz tanya pasal mesin penyedut blackhead ni samaada okey ke tak? Biras plan nak beli. Tu yang tanya k.fiezz sebab k.fiezz dah beli. Dah beli mesti lah guna kan. Tapi masalahnya masa biras cakap k.fiezz ada mesin penyedut blackhead ni. K.fiezz memang tak ingat lah pun ada beli. Bila pula sis ada mesin penyedut blackhead dan whitehead ni? Biras cakap k.fiezz ada tulis di blog. Buka blog, cari punya cari. Tak jumpa. Kalau mask yang tampal kat hidung untuk keluarkan whitehead/blackhead ada k.fiezz share dalam blog ni. Mesin mesin ni memang tak ada k.fiezz tulis atau review. 
Sekali biras bagi setepek gambar. Nah, amik kau k.fiezz. haha. Baru lah ingatan tu pulih, kan. Ada rupanya uolls. Tak ingat. Dasar shopaholics sangat kan. Beli je. Pakainya idak. Memang dah lama beli blackhead extractor vaccum ni rupanya. K.fiezz tengok di IG sebab k.fiezz ada post gambar sebab beli blackhead extractor vaccum ni sekali dengan iron rambut. Beli dari bulan Ogos tahun lepas lagi. Dah tu kenapa boleh lupa ni. Sebabnya k.fiezz simpan. Tak nampak kat depan mata. Memang tak ingat lah cerita dia. 
So lepas biras cakap k.fiezz ada mesin penyedut blackhead ni, terus selongkar kat mana simpan. Nasib barangnya ada. K.fiezz risau kot terbuang je. haha. 
Minggu lepas k.fiezz dah cuba kat mr hubby & k.fiezz sendiri. Jom tengok sikit review  k.fiezz pasal blackhead extractor vaccum ni atau nama melayu dia k.fiezz panggil mesin penyedut blackhead.
APA BLACKHEAD & WHITEHEAD?Majoriti kita ni mesti ada blackhead & whitehead. Confirm mesti ada punya. Tipu lah kalau kata muka bersih tak ada. Ada yang tak tahu ke blackhead & whithead ni. Jom baca sikit info blackhead & whitehead ni.
BLACKHEADS (BINTIK HITAM)Blackhead (bintik hitam) ni berwarna hitam & boleh rasa kekasaran dia di permukaan kulit bila di sentuk. Terbentuk bila sebum (minyak) pada kulit muka (liang pori yang terbuka) terdedah pada udara & jadikan ia bertukar warna menjadi bintik hitam. Bila dipicit blackhead ni, kita boleh tengok bahagian bawah dia berwarna putih sebabkan bahagian bawah tak terdedah dengan udara macam di permukaan atas kulit. Blackhead ni boleh melekat pada kulit dalam waktu yang lama. Kalau semakin lama kita biarkan di muka, dia akan semakin kuat & susah nak keluarkan.
WHITEHEAD (BINTIK PUTIH) White head (bintik putih) terbentuk di bawah kulit yang tak kena pada udara yang berpunca dari debu, sisa-sisa mekap yang tersumbat)
BLACKHEAD EXTRACTOR VACCUM @ MESIN PENYEDUT BLACKHEADSo untuk mengatasi masalah blackhead dan whitehad ni, selain dari gunakan penanggal atau mask untuk keluarkan dua menda alah ni, satu lagi cara adalah guna blackhead extractor vaccum atau nama melayu dia, k.fiezz panggil mesin penyedut blackhead. 

Ada 3 pilihan muncung dia selain yang pada mesin ni. Jadi total ada 4. Pilih lah mengikut kesesuaian untuk pemakaian pada muka.


extra tools dalam mesin penyedut blackhead ni. Yang ni guna untuk keluarkan whitehead / blackhead juga tapi secara manual. Sakit wooo pakai ni. Rasanya yang kat  SPA untuk buat facial, kalau yang pekerjaa SPA nak keluarkan blackhead/whitehead kita secara manual, pekerja situ guna ni..


Comedo Suction

Ni hasil k.fiezz buatkan mr hubby. Nampak tak yang putih-putih tu. Ewwww..haha...ewww sangat. 


Ni k.fiezz punya. Ewah..bersihnya. haha. Padahal k.fiezz baru guna mask untuk keluarkan blackheads / whitehead. Tu yang bersih ni sebab baru je servis guna mask.
Review Mesin Penyedut Blackhead
K.fiezz ada kongsikan gambar mesin penyedut blackhead ni di Facebook, ada kawan  komen. Tak elok guna mesin penyedut blackhead ni sebab boleh rosakkan kulit kita. walaupun tak nampak pada mata kasar tetapi kulit kita rosak sebabkan tarikan kuat & besarkan lagi pori. Di tik tok ada banyak share pasal mesin penyedut blackhead ni. 

Ada kawan k.fiezz yang lain pun komen, dia guna mesin penyedut blackhead ni, puas hati. Sebab dia sedut habis segala blackhead / whitehead

K.fiezz dah guna haritu, mula-mula cuak nak try kat hidung sendiri. haha. K.fiezz buat kat mr hubby. Memang puas hati sangat. Nampak dia tarik blackhead/whitehead kat hidung mr hubby. Geram tengok dia keluar tu. Mr hubby cakap sakit. K.fiezz buat kat hidung sendiri, okey je. Manjerrr sangat mr hubby tu tau. Cakap kat mr hubby, k.fiezz buat kat hidung sendiri okey je. tak sakit. Mr hubby cakap, memang lah sebab buat kat diri sendiri. Masa buat kat hidung dia, k.fiezz tonyoh kuat. haha. Nasib lah kan. Degil sangat blackhead dia tak mau keluar. Tu yang kena tekan lebih sikit. haha. Tapi memang puas hati sangat guna. Licin hidung lepas tu. Kalau idak menggerutu keras-keras bila terpegang.  Lepas guna mesin ni, ada bekas-bekas merah, tuam guna ais kiub tu. 
Overall k.fiezz suggest sangat guna ni pada yang ada masalah blackhead/whitehead jenis degil susah nak keluar tu. Cuma untuk elak kulit kita cepat rosak, guna mesin penyedut blackhead ni bila blackhead/whitehead banyak atau yang ada yang susah nak keluar. Lepas beberapa bulan sekali baru ulang guna semula. Dalam masa tu, kalau blackhead / whitehead manja-manja je, guna mask biasa pun boleh

Note - Mesin ni nak guna, caj dulu

Beli di mana ni? K.fiezz beli di SHOPEE. 

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.fiezasani.xyz/2020/11/Blackhead-Sedut-Je-Dengan-Mesin-Penyedut-Blackhead.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Mudah Baiki Mesin Basuh Tak Sampai Rm100 30 Minit Dah Siap

Mudah Baiki Mesin Basuh Tak Sampai Rm100 30 Minit Dah Siap

papar berkaitan - pada 24/10/2020 - jumlah : 211 hits
Mudah Baiki Mesin Basuh Tak Sampai RM100 Assalamualaikum dan salam sayang Lebih kurang sebulan yang lepas mesin basuh rumah ciktom
Alahai Anak 3 Kali Basuh Baju Tetap Busuk Bila Tengok Penuh Udang Dalam Mesin

Alahai Anak 3 Kali Basuh Baju Tetap Busuk Bila Tengok Penuh Udang Dalam Mesin

papar berkaitan - pada 23/10/2020 - jumlah : 196 hits
Bayangkan bila tiba tiba kain yang dibasuh dalam mesin berbau apa yang mama akan buat Semestinya kita akan bertindak membasuhnya lagi dan meletakkan sabun untuk pastikan basuhan betul betul cuci Melalui apa yang dikongsikan oleh seorang ibu...
Xiaomi Melancarkan Penyedut Jerawat Hitam Pintar

Xiaomi Melancarkan Penyedut Jerawat Hitam Pintar

papar berkaitan - pada 9/11/2020 - jumlah : 98 hits
Xiaomi mengeluarkan pelbagai produk menarik seperti periuk nasi vakum kompak tablet pemutar skru dan televisyen pintar selain telefon pintar Di China mereka kini menghasilkan produk kecantikan pula dalam bentuk penyedut jerawat hitam Pinjin...
Syarikat Jepun Membangunkan Penyedut Khas Untuk Mengambil Fon Telinga Nirwayar Dari Landasan Keretapi

Syarikat Jepun Membangunkan Penyedut Khas Untuk Mengambil Fon Telinga Nirwayar Dari Landasan Keretapi

papar berkaitan - pada 8/11/2020 - jumlah : 122 hits
Fon telinga nirwayar adalah sangat popular pada hari ini sejak ia dipopularkan oleh Apple melalui AirPods Selain Apple pelbagai pengeluar peranti mempunyai penawaran masing masing sekaligus membuatkan penggunaan fon telinga nirwayar seumpam...
Format Mesin Sulam

Format Mesin Sulam

papar berkaitan - pada 26/10/2020 - jumlah : 160 hits
FORMAT MESIN SULAM Kenali mesin sulam dan format design yang boleh dibaca oleh mesin Mesin sulam Brother hanya dapat membaca format pes atau pec Janome hanya berupaya membaca design format jef atau sew sahaja ART BerninaDST TajimaCND Melco ...
Peralatan Dan Bahan Untuk Sulam Mesin

Peralatan Dan Bahan Untuk Sulam Mesin

papar berkaitan - pada 26/10/2020 - jumlah : 162 hits
PERALATAN DAN BAHAN UNTUK SULAM MESIN Pertama tama memang kena ada mesin sulam berkomputer berserta aksesorinya sekali Ikut model masing masing ya sebab hoop juga berbeza bentuk Ada yang tanya dia ada mesin sulam sahaja dengan bahan menyula...
Saji An Misteri Menu Lazat Cukup Menyelerakan Siput Sedut Masak Lemak Pengat Pisang Bersagu

Saji An Misteri Menu Lazat Cukup Menyelerakan Siput Sedut Masak Lemak Pengat Pisang Bersagu

papar berkaitan - pada 5/11/2020 - jumlah : 191 hits
Sudah lama rasanya tidak menikmati hidangan siput sedut masak lemak Meskipun agak sukar untuk menyiang siput tetapi ramai yang sanggup bersusah payah demi semangkuk hidangan yang lazat berlemak ini Walau dimasak dalam pelbagai gaya dan cara...
Bahaya Sedut Teh Boba Ini Efek Yang Perlu Diketahui

Bahaya Sedut Teh Boba Ini Efek Yang Perlu Diketahui

papar berkaitan - pada 24/10/2020 - jumlah : 174 hits
PADA hujung minggu ini pasti kebanyakan individu memilih untuk bersantai di rumah sahaja Hasrat nak berjalan jalan mungkin terpaksa dibatalkan bagi memerangi penularan virus Covid 19 yang semakin meningkat Oleh itu apabila berada di kediama...
Razer Book 13 Diperkenalkan Mesin Produktiviti Dengan Rekaan Minimalis

Razer Book 13 Diperkenalkan Mesin Produktiviti Dengan Rekaan Minimalis

papar berkaitan - pada 6/11/2020 - jumlah : 109 hits
Razer ialah sebuah jenama yang biasanya dikenali untuk peranti dan aksesori gaming mereka Malah mereka adalah diantara jenama jenama yang telah mempopularkan model komputer riba nipis dan ringan yang dibangunkan khas untuk gaming Mengambil ...
Antara Satu Sebab Tun Letak Jawatan Adalah Menghalang Missi Kotor Dap Terjawab

6 Produk Popular Google Yang Gagal Dan Telah Di Tamatkan

Azmin Ali Nafi Bawa Keluarga Lawatan Kerja Ke Eropah

The Best Project Ideas When It Comes To Balcony Decor

Apakah Siri Kayangan Akan Berakhir Hari Ini Atau Teruskan

Layu Di Hujung Mekar Cover By Afieq Shazwan

Dosa Itu Bukan Miliknya

Sop Kempen Prn Sarawak Tidak Berpandu Laporan Perubatan



Kahwin Uqasha Senrose Ini 10 Fakta Biodata Kamal Adli Yang Ramai Tak Tahu

6 Fakta Menakjubkan Tentang Orang Sherpa Yang Ramai Tak Tahu

Kahwini Kamal Adli Ini 10 Fakta Biodata Uqasha Senrose Yang Ramai Tak Tahu

7 Kayu Paling Mahal di Dunia

Apa Berlaku Jika Asteroid Menghentam Bumi


Buasir Otak Tv Acah Acah Gang Insan Terpilih

Chemistry Kami Hebat Jung Haein Ulas Lakonan Dengan Jisoo Bp Watak Dalam Snowdrop

Lee Jinwook Dilamar Bintangi Drama Romantik Wedding White Paper

Lucu Dan Informatif Saat Dustin Tiffani Dan Tretan Muslim Jadi Teknisi Indihome

Sebelum Ada Kinder Joy 6 Jajanan Ini Jadi Favorit Anak Kecil Zaman Dulu Hadiah Jadi Incaran

Allah Maha Baik Kanser Saya Hilang Perjuangan 11 Tahun Berhasil Elyana