Bercuti 3 Hari 2 Malam Di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel


Bercuti 3 Hari 2 Malam di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | Assalamualaikum semua.. Amboi, baru je melangkah tahun baru 2020 dah sibuk bercuti ye. Alaaa, macam ni la nasib orang yang bekerja sendiri wakk. Time orang sibuk bercuti time tu la kerja kita banyak. Jadi bila orang dah start bekerja baru la rasa lapang sikit nak bercuti. Tapi ok gak, time-time macam ni tak sesak sangat kan. Cuma tu la, bila cuti tak sama dengan orang ni tak syok la sebab takde geng. Jadi sis decide untuk bercuti dalam Kuala Lumpur sahaja


Percutian sis kali ni kat mana?? Ha, kali ni sis memilih untuk bercuti dan rehatkan minda di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel selama 3 hari 2 malam. Kenapa sis pilih hotel ni?? Sebabnya dah lama sis usha dan tertarik dengan hotel ni. Dulu sis kerap ulang alik ke bangunan berhadapan hotel ni untuk urusan kerja. Tu yang asyik duk berangan je nak stay sini. Tambahan pula sis dah pernah dinner di salah sebuah restoran dalam hotel ni. Tu yang bertambah teruja nak pilih hotel ni untuk lokasi percutian kali ni



Sedikit Info Mengenai Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel
Terletak di Kuala Lumpur pastinya Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel menjadi pilihan bagi mereka yang datang berkunjung ke sini. Nak datang ke hotel ni tak susah kerana ia berhampiran dengan stesen Monorail Medan Tuanku dan juga Stesen LRT Sultan Ismail. Dengan memegang title sebagai sebuah hotel bertaraf 5 bintang pastinya hotel ini dapat menyediakan semua kemudahan lengkap kepada semua tetamunya. Mula beroperasi di sebuah bangunan lama sejak tahun 1998, namun pada tahun 2018 hotel ini telah diubahsuai dengan rekabentuk dalaman yang lebih moden dan komprehensif untuk memberi lebih keselesaan kepada pengunjung yang datang


Bilik Penginapan Yang Luas Dan Selesa
Tadaaa.. ha, ni la bilik sis untuk 3 hari 2 malam. Serius besar weiii... Percaya tak kalau sis cakap yang bilik ni adalah kategori Deluxe Room. Ye, sis tau mesti korang tak percaya kan sebab sis sendiri pun tak percaya yang Sheraton Imperial Kuala Lumpur ni ada bilik yang lebih besar berbanding bilik di hotel lain dalam kategori yang sama. Dalam bilik bukan sekadar ada katil bersaiz king malah turut ada sofa panjang dan juga kerusi meja untuk kemudahan santai di dalam bilik



Lebih teruja, bilik yang sis pilih adalah di posisi City View. Memang seronok la bila buka langsir. Waahhh, rupanya bilik sis bukan sahaja mengadap city view malah boleh nampak KL Tower pulak tu. Tak pernah sis dapat bilik yang dapat view macam ni. Terus sis duduk di kerusi dan duduk mengadap view yang cantik ni sambil makan kekacang yang disediakan di atas meja.



Eh.. tak cukup dengan tu je tau. Ada lagi ruang yang sis excited nak share tau. Mana lagi kalau bukan ruang bilik air. Haishh, apa la bilik air pun nak teruja ke?? Haha.. kalau bilik air kat rumah tak mo la sis show off tapi ni bilik air hotel 5 bintang weii.. besar dan cantik tau. Siap ada bathtub lagi. Pendek kata kalau tidur kat bilik air pun sis sanggup.. ehh.. tazzaabarr nak berendam dalam bathtub.. hehe


Bab kemudahan dalam bilik pun memang tip top. Semua ada tau seperti TV, mini fridge, telefon, hair dryer, kettle, safety box, sanitary kits dan yang paling penting adalah seterika (iron). Kalau dah namanya gegel ni memang tu salah satu faktor yang penting. Boleh kemurungan tau kalau pakai baju tak iron. Ahakksss.. Lagi satu nak puji wifi laju. Seronok la sis update story sepanjang berada kat sini.



Minum Petang Di Pavilions Lounge
Memandangkan sis check-in pukul 3, memang dah terlepas waktu lunch. Tapi perut berkeroncong la pulak. Adoiii, apa nak makan ni. Lepas rehat jap kat bilik, sis pun turun la ke lobi nak alas perut dengan menikmati minum petang di Pavilions Lounge. Macam biasa la kalau hi-tea kat hotel ni kita akan dihidangkan dengan 3 tier pastry yang comel dan sedap. Tapi kan apa yang menarik kat Pavilions Lounge ni adalah air coffee, Ice beverages ataupun tea adalah free flow. Wah, puas hati wei sebab kita boleh pilih mana-mana air untuk refill asalkan ada dalam list. Boleh la santai-santai menikmati hidangan sambil mendengar alunan piano

Hi-tea set RM98.00 per 2 person






Breakfast dan Dinner Di Restoran Essence
Kalau menginap di Sheraton Imperial Kuala Lumpur ni tak perlu risau bab makan. Tak perlu nak keluar dari hotel pun tak pe sebab kat sini ada restoran Essence yang menyediakan pelbagai jenis makanan termasuk untuk sarapan pagi. Memandangkan bilik yang sis duduk sekali pakej dengan breakfast, jadi di sini la sis akan breakfast setiap pagi. Apa yang sis kagum, makanan yang dihidangkan punya la banyak. Ada hidangan makanan melayu, cina, india dan western pun ada. Yang penting make sure turun sarapan pagi dengan perut yang kosong tau supaya boleh makan dengan senang hati.. hehe




Untuk makan malam juga ada disediakan di Restoran Essence ni tapi yang ni tak termasuk dalam pakej bilik la. Tapi disebabkan sis malas nak keluar, lagipun kebetulan kawan-kawan sis datang jadi kami decide dinner di restoran essence aje. Kami order menu Ala Carte iaitu Nasi Briyani Kambing dan juga Essence Ultimate Nasi Goreng. Pergh, memang sedap weii. Ini tak tipu punya. Masing-masing makan sampai licin tau. Untuk desserts pula kami order Chocolate Mousse dan Cheese Cake. Alhamdulillah.. kenyang.



Menikmati Hidangan Chinese Food Di Celestial Court
Selain dari restoran Essence, ada lagi 2 restoran yang boleh korang pilih untuk makan di hotel Sheraton Imperial KL ni. Salah satunya adalah restoran makanan cina iaitu Celestial Court. Ha, kalau korang nak tau restoran ni pernah menang anugerah tau. Buat penggemar chinese food memang sis rekemen korang datang makan kat sini sebab ada banyak menu menarik yang buat kecur air liur






Memandangkan kita dalam mood Chinese New Year, of course la restoran Celestial Court ada buat promosi untuk makan besar bagi mereka yang menyambutnya bersama rakan-rakan dan keluarga. Kalau ada yang nak membuat tempahan boleh rujuk entri khas yang sis dah buat di sini 👇
NIKMATI AUSPICIOUS REUNION SEMPENA TAHUN BARU CINA DI SHERATON IMPERIAL KL

Menikmati Hidangan Makanan Itali Di Villa Danieli
Kan sis kata sis pernah makan di salah satu restoran kat Sheraton Imperial KL ni suatu ketika dulu kan. Ha, kat Villa Danieli ni la. Sebuah restoran yang diinspirasikan dari Tuscany Italy menawarkan menu asli dari Itali menggunakan resepi turun temurun dari Chef Roberto Panareillo.





Kebetulan masa sis menginap di sini, Chef Roberto baru sahaja datang dari Itali dan memperkenalkan beberapa signature dish yang pasti memikat selera penggemar makanan Itali. Untuk lebih lanjut info mengenai restoran ini korang boleh rujuk entri di sini 👇
NIKMATI MAKANAN ITALI DI VILLA DANIELI, SHERATON IMPERIAL KL

Kemudahan Lengkap Di Hotel 5 Bintang Sheraton Imperial Kuala Lumpur
Bab perut dah settle, so apa kata kita round satu hotel untuk tengok apa kemudahan yang ada kat sini. Kemudahan pertama yang sis nak share of course la kolam renang. Dah jadi kebiasaan kan kalau bercuti kat hotel ni mesti orang akan tanya pasal swimming pool. Bagi sis, sis suka swimming pool kat sini sebab lokasinya yang agak privasi dan cantik dengan berlatar belakang Menara KL. Jadi dapat la berenang dengan tenang kan.
Waktu kolam renang dibuka : Isnin-Ahad : 08:00 AM - 10:00 PM


Kalau mereka yang kaki gym, bercuti bukan alasan untuk cheat day ye.. Sila bawa outfit untuk bersenam kalau datang ke Sheraton Imperial KL kerana gym kat sini dibuka 24 jam. Iya, ini fakta tau, bukan auta. Gym di sini sentiasa membuka pintu bagi mereka yang ingin exercise walaupun pukul 3 pagi. Ye la, pihak hotel consider juga pada tetamunya yang melancong dari luar negara. Kan kitaran jam kita berbeza, jadi kalau mereka tak boleh tidur sekurang-kurangnya mereka boleh exercise kan.
Waktu gym dibuka : setiap hari 24 jam



Agak-agak kalau nak manjakan diri, keluarkan segala toksin dalam boleh la menggunakan kemudahan Bilik Wap dan Sauna. Bukan apa, terapi sauna ni dapat membuatkan badan berpeluh dengan banyak dan membantu mendetoksifikasi badan, menenangkan minda dan bakar kalori pada masa yang sama. Lepas tu sejukkan diri pula dengan berendam dalam jacuzzi. Seronoknya tengok kemudahan jacuzzi kat sini. Besar weiii.. tapi tu la, tak berkesempatan pulak nak berendam



Manjakan Diri Di Mandara Spa
Walaupun tak sempat berendam di jacuzzi tapi mujur la dapat mengubat kecewa bila berpeluang untuk "me time" di Mandara Spa. Sis ni sejenis yang jarang pergi spa tapi alang-alang dah bercuti ni sekali harung la manjakan diri dengan urutan satu badan kan. Tapi jangan lupa untuk buat tempahan awal, karang slot dah penuh tak dapat pula nak masat-masat kann.. hehe.


Terletak di Level 5, Mandara Spa yang pernah memenangi anugerah kini menawarkan perkhidmatan untuk rawatan kesihatan luaran dan dalaman bertaraf dunia. Jangan khuatir kat sini bilik untuk lelaki dan perempuan berasingan. Jadi rasa selesa la nak buat urutan kan. Cara urutan kat sini pun best. Hilang rasa lenguh dan penat malah badan rasa segar je lepas diurut dengan menggunakan minyak khas serta diiringi alunan muzik yang mendamaikan.





Pengalaman Menginap Di Sheraton Inperial Kuala Lumpur Hotel
Secara keseluruhannya memang sis puas hati sangat dapat menginap di hotel ni. Satu pengalaman yang sangat menenangkan dan rasa macam tak mau balik. Mana taknya dalam sebuah bangunan macam-macam kemudahan ada. Memang tak membosankan malah di lobi juga terdapat beberapa outlet untuk shopping seperti kedai bunga dan juga kedai cenderamata. So, buat korang yang nak cari penginapan untuk bercuti di Kuala Lumpur boleh la stay di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel.



Bukan setakat tu je. Bagi bakal pengantin pun boleh juga mengadakan majlis bahagia korang di sini. Terdapat beberapa jenis ballroom yang sangat sesuai untuk majlis hari bahagia korang. Tak pun bagi mana-mana syarikat yang ingin membuat event pun sesuai juga. Ye la, dekat dengan pengangkutan awam juga kan jadi senang la para tetamu nak datang kalau malas nak drive



Sebagai kenangan terakhir, sis sempat bergambar di salah satu spot yang famous di dalam bangunan Sheraton Imperial KL ni iaitu di tangga yang tersergam indah. Orang kata kalau mai sini tapi tak bergambar kat tangga ni kira macam tak lengkap la. gituuuu.. Ok, now dah boleh balik dengan senang hati dan segala kenangan di hotel Sheraton Imperial KL ni sis abadikan di dalam youtube sis. Jangan lupa pi tonton yaaa... adiosss

Untuk maklumat lanjut mengenai hotel sila rujuk:
Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.dikbee.com/2020/01/bercuti-3-hari-2-malam-di-sheraton.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
A Taste Of Italy 4 Course Set Menu Dari Chef Roberto Panareillo Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

A Taste Of Italy 4 Course Set Menu Dari Chef Roberto Panareillo Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

papar berkaitan - pada 21/1/2020 - jumlah : 149 hits
A Taste Of Italy 4 Course Set Menu Dari Chef Roberto Panareillo Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kuala Lumpur HotelA Taste Of Italy 4 Course Set Menu Dari Chef Roberto Panareillo Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel Assal...
Pengalaman Menginap Di Hotel Sheraton Imperial Kl

Pengalaman Menginap Di Hotel Sheraton Imperial Kl

papar berkaitan - pada 26/1/2020 - jumlah : 79 hits
Siapa yang tak teringin nak bercuti merehatkan diri di sebuah hotel 5 bintang walaupun ianya hanya sekadar berlatarbelakangkan pemandangan kota je kan Ianya bukanlah menjadi satu hal yang besar pun Sekurang kurangnya paling tak kita dapat m...
15 Fakta Menarik Tentang Jambatan Saloma Ikon Baru Bandaraya Kuala Lumpur

15 Fakta Menarik Tentang Jambatan Saloma Ikon Baru Bandaraya Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 7/2/2020 - jumlah : 279 hits
Jejantas pejalan kaki yang menghubungkan antara Kampung Baru dan Jalan Ampang yang dikenali dengan nama Saloma Link kini dibuka secara rasmi kepada orang awam Port baru untuk berswafoto dengan konsep futuristik yang instagrmmable di Kuala L...
Auspicious Reunion Makan Besar Tahun Baru Cina Di Celestial Court Sheraton Imperial Kl

Auspicious Reunion Makan Besar Tahun Baru Cina Di Celestial Court Sheraton Imperial Kl

papar berkaitan - pada 20/1/2020 - jumlah : 220 hits
Tahun Baru Cina 2020 atau The Lunar New Year sudah semakin hampir tiba Inilah masa yang dinantikan untuk setiap ahli keluarga berkumpul bersama di rumah ibubapa tercinta Tradisi Makan Besar sudah semestinya akan disambut meriah pada malam s...
Nikmati Makanan Itali Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kl

Nikmati Makanan Itali Di Villa Danieli Sheraton Imperial Kl

papar berkaitan - pada 26/1/2020 - jumlah : 49 hits
Nikmati Makanan Itali Di Villa Danieli Sheraton Imperial KL Assalamualaikum semua Betul la orang kata tak kenal maka tak cinta tapi bila dah pekena terus nak lagi Haishhh bermadah madah pulak sis ni kan Tapi tu la hakikatnya perasaan sis te...
Offer Booking Hotel Tak Sampai Rm10 Satu Malam

Offer Booking Hotel Tak Sampai Rm10 Satu Malam

papar berkaitan - pada 2/2/2020 - jumlah : 104 hits
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kalau sebut Jom Tidor hotel suka lah anak anak lagilah kalau hotel tu ada pool tapi nak duduk hotel setahun ada la sekali Elok ada kawan baik hati kongsi cara nak duduk hotel free atau harga mampu milik t...
Pembantu Jualan Juruwang Dan Pengawal Keselamatan Aeon Sg Mas Jalan Ipoh Kuala Lumpur

Pembantu Jualan Juruwang Dan Pengawal Keselamatan Aeon Sg Mas Jalan Ipoh Kuala Lumpur

papar berkaitan - pada 31/1/2020 - jumlah : 87 hits
Memberikan layanan yang baik dan mesra kepada para pelanggan Memastikan setiap pembayaran mengikut prosedur yang ditetapkan Bertanggungjawab terhadap tunai yang diterima oleh pelanggan sehingga tamat shift Memastikan keadaan kaunter sentias...
Hari Dan Lokasi Tempat Pasar Malam Di Johor

Hari Dan Lokasi Tempat Pasar Malam Di Johor

papar berkaitan - pada 26/1/2020 - jumlah : 67 hits
Pasar malam sebenarnya adalah baik untuk kesihatan poket anda kerana anda dapat berjimat dengan pembelian barang dan makanan yang lebih murah Anda di Johor Jom rujuk senarai hari dan lokasi Pasar Malam di Johor yang disediakan di bawah ini ...
Cara Menebus Data Mudah Alih Percuma Sepanjang Tempoh Pkp

Video Polis Nak Halau Tapi Ini Yang Berlaku

Siapa Yang Berteriak Minta Lockdown

Bantuan Prihatin Nasional Siapa Yang Layak Berapa Dapat Bila Dan Bagaimana

Sidang Gila

Tabligh

Covid 19 Ini Ujian Kami Sekeluarga

Lapisan Ozon Kembali Menebal Kesan Positif Covid 19



Resepi Rasam Paling Berkhasiat

Resepi Ikan Singgang Paling Simple dan Berkhasiat

8 Pengajaran Penting Yang Kita Perlu Ambil Dari Wabak COVID 19

Biodata 5 Fakta Kumpulan K Clique Yang Pasti Buat Anda Terkejut

Ini Keputusan SPM MK K Clique Yang Buat Ramai Terkedu


Onward Boleh Didapati Di Disney 3 April Ini

Zizan Razak Mahu Bantu Petugas Barisan Hadapan Hadapi Covid 19

Melayan Bekas Murid Tidak Perlu Malu

What Failing In Medical School Feels Like

Does Acid Reflux Make You Cough Up Blood

Cara Mudah Buat Mee Sendiri Di Rumah Tanpa Perlu Guna Mesin