What Inside My Handbag


Assalamualaikum..
Harini I nak share apa ada dalam Handbag I. Bila masukkan semua ni, I wonder patutlah handbag I macam berat giler. Dah la semuaaaaaa ni ada dalam handbag + kekadang tetiba eh, apeni bullet, rasaksa Shein pon kekadang ada tau dalam tu? Hahahahaha. So, suami-suami jangan la pelik kalau sesekali tolong angkat handbag wife lepas tu rasa macam berat sebab well, kita macam kocek doraemon tau? Kekadang Ketip Kuku, Safety Pin pooooooon ada hahahahahaha. Tu semua kegunaan untuk emergency. Kekadang dah cecantik, eh apeni bulu hidung terkeluar. But don't worry, gunting kecik I ada letak dalam small makeup bag and zaaaaaassss kasik potong. Kekadang duduk belek-belek rambut depan cermin nampak uban, zaaaaappp amek tweezers hahaha. Actually dulu dalam handbag I letak juak small make up bag tapi semenjak nak kena give space untuk blanket busuk and iPad si Shein so kena la korbankan small make up bag tu. Dulu masa Shein kecik lagi I rajin la masukkan semua dalam bag dia tu. Diapers, Wet Tissue, Baju and Seluar ganti, Susu semua. Now dah remaja, dia pon tak merajin nak bawak bag dia. Semua Mama yang bawak. Kang nanti dengan handbag kita, bag dia, blanket dia, toys dia ewaaaah baik Mama jadik Trolley je macam ni. So now semuaaaaa I sumbat dalam handbag I. Sebab tu I kena guna handbag yang besar. Yang nak melawa-lawa handbag kecik jenis purse pon tak muat tu memang susah la sikit nak guna. Maybe boleh guna time pergi Zoo ke, sebab pergi Zoo takyah touch up mekap so bawak je handbag kecik. Cuma kekadang menyirap jugak bag kecik ni, time Si Shein berlemus makan eskrem mana nak cari wet tissue kan? Tu boleh jadik stressed. I rasa wet tissue ni memang menda paling WAJIB I bawak each time. I cannot imagine what my life would be without wet tissue. Gitu sekali dia punya penting. Anyways, mempersembahkaaaaaaaan. WHAT INSIDE MY HANDBAG




Wehebeauty Aloe Cleansing Tissue. Yang ni is my most favorite la. I guna untuk remove makeup and Sazli pau I bila nak wipes muka dia time lepas berpeluh-peluh. I sangat sangat rekemen ni untuk korang. Kalau nak cuci makeup pon senang. I beli dekat kakak office I. Dyba yang suggest haritu. Bila guna terus suka. Harga lupa. I agak dalam RM20.00-RM30.00 macam tu la. Tapi superbly best! Very moist and cuci bersih make up.


Wet tissue I takde any specific brand tapi will end up buy yang jenis Wetty ni. Cari la apapa jenis janj Paraben Free. Kegunaan macam-macam ni. Nak lap tangan Shein lepas makan eskrem and makan keropok lekor. Lap handbag yang tertumpah eskrem Shein, lap tangan semua. Wet tissue ni bila pakai baru la rasa macam bersih sikit. Usually if involve tangan, I akan guna wet tissue dulu, then baru tissue biasa.

Pocket Tissue pon  I takde any specific brand. Beli je jani ada. Sebab kekadang ada Toilets yang takde toilet tissue. I memang cannot if takde. Sanggup tahan kencing sampai pening kepala. Lepas cuci - WAJIB lap sampai kering. This is for me and for Shein as well. Now lama dah tak beli sebab orang mintak sedekah usually bagi Tissue ni. So ada melambak dah dalam simpanan. Hahahaha.

PANTY LINER IS A MUST. Since Zillion years ago (exaggerate lebih) I memang WAJIB pakai everyday termasuklah time malam nak tido. I cannot imagine untuk wanita yang tak pakai panty liners sebab I rasa macam tak bersih. You know, we woman akan ada masalah keputihan etc. Jangan tipu la cakap you punya all the time kering. Kang ada je makcik bawang Cari.my pergi manipulate dengan statement I ni. Kekadang bila nak mula period, we don't know kan? So penting for us untuk pakai this to makesure panties kita sentiasa bersih. Each time pergi toilet, kena tukar OK. Nanti bakteria suka la tempat-tempat lembap and buat macam-macam kerja. Cari yang unscented.

Hand Sanitizer I suka jenis Dettol. Beli yang size pocket. Bila nak pakai? Bila nak makan any snacks, ice-cream, candy and bites apapa. Takkan la each time nak cuci tangan dekat toilet kan? So use this OK? Lepas makan pon sanitize balik hands. Bebila rasa nak dukung bebudak kecik pon, pakai this. We never know germ-germ yang kita secara tak sengaja tersentuh contohnya dekat rail escalator, dinding toilets, handle pintu kedai etc. So before makan snacks, please use this. OK?

Now beralih pulak ke barang makeup untuk touch up lepas makan, or lepas dah berpeluh-peluh. I bawak 1 lipstick dari Fever Glam code Ariana. Ni my most favorite local brand untuk lipmatte. Tak kering at all. Harga sebatang RM30-35 macam tu and I rasa I dah pakai habes 30 batang kot since 2 years ago.Lip ice ni pulak I pakai bila kat tempat-tempat simple macam pergi Kedai Mamak ke, nak buat shopping barang dapur ke. Pakai sikit so that takde nampak muka pucat sangat. Specifically I memang pakai this one. Lipice. Beli dekat drugstore memana pon ada jual.

Kekadang lepas tengok movie dah berpelukan dengan Shein, tetiba kening kontot balik. So I kena bawak Eyebrow Pencil untuk touch up.  I guna jenis ni, beli dekat merata-rata tempat. Singget dua je sebatang harga dia.

Compact Powder dalam Handbag I guna Sephora. Kalau makeup dekat rumah, I pakai MAC.

Blusher I guna MAC - Gingerly. Yang ni terpaling favorite. I takde any specific code untuk Blusher. Semua belasah. Lately ada try MaryKay. Best jugak.

Sikat menang I pakai jenis ni sama sebijik. Dekat rumah, I pakai jenis brush. 

Power Bank jenis Pineng. Ada 2. Satu untuk Shein, satu untuk I. Kekadang bawak 3 untuk Sazli punya jugak. Mana la Handbag I tak berat T___T

I suka lepas rambut and bawak ke side.  Tapi bila dah panas and tak kuasa nak melawa dah, hair clip ni kena ada. I suka yang macam ni. Yang kaler peach kat atas tu. I beli dekat booth KLCC.


Untuk menjamin kesegaran nafas dan mengelakkan tekak dari terasa kambeng dan kuda, I makan Eclipse ni. Dulu beli rasa selamat la sebab ingat Shein tak suka Candy perasa ubat gigi ni. Tapi now dia dah suka. Makan kena sorok-sorok sebab Shein jenis sekali hadap 3-4 biji terus.

I silau tinggi, so sunglasses kena all the time ada. Now dalam kereta I ada 1, dalam kereta Sazli ada 2. I punya dedua. Taktau apa motif sampai kena ada dua dalam kereta dia. OKBYE.
Lupaaaaaaaaaa pulak. Purse wajib la ada kan? Dulu I pakai Coach kena kutuk dengan Aliah. Now pakai Gucci baru dia angkat kening senyum sipi-sipi. Hahahahahaha. 

Bila scroll balik semua gambar, I terasa macam BANYAKNYA BARANG DALAM HANDBAG AKU. Hahahahaha. Eh, I sorang je ke macam ni or semua orang pon sama? OMG patut la handbag berat. Macam ni punya banyak baik bawak je almari masuk dalam handbag. HAHAHAHAHA. Korang perasan tak, kekadang kang bila kita re-arrange barang dalam handbag and rasa tak perlu ada, tetiba time keluar that time la ada menda yang kita dah keluarkan kita nak guna. Kan? Macam dulu berbulan I letak baju and seluar spare Shein dalam bag dia, tak sekali pon guna. Sekali bila bawak keluar, time tuuuuuuuuuuuuuu la seluar dia basah la apa la. Dah bejalan pakai sependa je. hahahahahah. So, ni semua dalam handbag I. Dalam handbag korang ada apa

-eNd-


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://surayasulatin.blogspot.com/2019/04/what-inside-my-handbag.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
What Are The Real Reasons For Not Ratifying The Rome Statute

What Are The Real Reasons For Not Ratifying The Rome Statute

papar berkaitan - pada 9/4/2019 - jumlah : 69 hits
QUESTION TIME I am not confused at all not one little tiny bit about the Rome Statute of the International Criminal Court But I am utterly confused about the reason why Prime Minister Dr Mahathir Mohamad said the cabinet won t ratify the st...
What Rm6m House That S Not Mine Tok Mat Tells Dr Streram

What Rm6m House That S Not Mine Tok Mat Tells Dr Streram

papar berkaitan - pada 9/4/2019 - jumlah : 63 hits
Barisan Nasional candidate for the Rantau by election Datuk Seri Mohamad Hasan has denied allegations that he owns a RM6 million luxury home in Seremban 2 The former Negri Sembilan mentri besar s denial comes after his opponent Pakatan Hara...
What S New In Doha Basically Everything

What S New In Doha Basically Everything

papar berkaitan - pada 9/4/2019 - jumlah : 60 hits
By SEBASTIAN MODAK from NYT Travel https nyti ms 2Kl1PrW
Mahathir Repeats What He Said In 1985 About The Raja Raja Melayu

Mahathir Repeats What He Said In 1985 About The Raja Raja Melayu

papar berkaitan - pada 12/4/2019 - jumlah : 68 hits
Granting Rulers absolute power may lead to them advancing their personal interests instead of their states Tun Dr Mahathir Mohamad said today News portal Malaysiakini reported that the prime minister highlighted the times the Malay Rulers c...
Anwar What Discord Criticism Within Pakatan Part Of New Culture

Anwar What Discord Criticism Within Pakatan Part Of New Culture

papar berkaitan - pada 12/4/2019 - jumlah : 58 hits
You have an old Umno mindset You see just a bit of criticism and you panic Let it be This is a new culture We give criticism and we air our views Exchange of criticism between Pakatan Harapan leaders is normal part of a new culture and does...
What S New In Nokia 8 Android 8 Oreo

What S New In Nokia 8 Android 8 Oreo

papar berkaitan - pada 5/4/2019 - jumlah : 107 hits
Nokia finally roll out Android s latest flavor Oreo to its flagship Nokia 8 yesterday through Beta Labs The beta build is specially for those willing to taste it a little bit earlier with the agreement that user has to accept possibility fo...
What Vitamins Do You Really Need

What Vitamins Do You Really Need

papar berkaitan - pada 4/4/2019 - jumlah : 69 hits
While a healthy diet probably has an adequate amount of essential vitamins and nutrients it s always good to know about vitamins and minerals that can complement your healthy lifestyle And yes it s possible to overdose So stick to the recom...
5 Tanda Handbag Anda Dah Bertukar Jadi Poket Doraemon

5 Tanda Handbag Anda Dah Bertukar Jadi Poket Doraemon

papar berkaitan - pada 4/4/2019 - jumlah : 41 hits
5 Tanda Handbag Anda Dah Bertukar Jadi Poket Doraemon Beg mak mak ni selalu digelar poket Doraemon kan Bukan tak nak bergaya tapi beg tangan dulu yang kecil comel bergaya dan bersih berkilat seolah olah dah tak relevan dengan kehidupan kita...
Viral Rakaman Cctv Lan Petpet Pukul Pengawal Keselamatan Video Inside

Viral Rakaman Cctv Lan Petpet Pukul Pengawal Keselamatan Video Inside

papar berkaitan - pada 8/4/2019 - jumlah : 504 hits
ISU SEMASA Tular beberapa rakaman video yang dipercayai pelawak tempatan Lan Pet Pet yang dilihat bergaduh dengan pengawal keselamatan sejak malam tadi Rakaman CCTV mengenai kejadian itu juga disebarkan oleh seorang individu yang dikenali s...
Suami Tak Terima Anak Tak Sempurna Wanita Sendirian Besarkan Anak Hingga Jadi Graduan Harvard

Yang Buat Poster Pun Bahalol Sharnaaz Ahmad Bengang Nama Salah Eja Pereka Grafik Kukubesi Mohon Maaf

Tahniah Tmj Atas Kelahian Putera Kedua

5 Pasangan Adik Beradik Ini Tersenarai Sebagai Berpengaruh Di Malaysia

Ekonomi Negara Makin Tenat Ph Jual Lagi Kepentingan Kerajaan Dalam Khazanah

Doa Mohon Kekuatan Untuk Bersabar Dan Istiqamah

Char Kway Teow Mee Kicap Ipoh Mahaz Noodles House Semenyih

Liga Super Melaka United Seri Dengan Pkns Fc Gagal Lonjak Kedudukan



10 Kesan Dan Risiko Sekiranya Banyak Negara Memiliki Tenaga Nuklear

8 Negara Paling Teruk Terjejas Akibat Perang

5 Teknik Licik Pengeluar Produk Supaya Anda Terus Berbelanja

Ini Sebab Kenapa Sesetengah Pasangan Wajahnya Hampir Sama Kajian

Info Drama Sweet Dreams Slot Megadrama


Ww 61 Sebuah Kenangan

Kenangan Di Aidilfitri 2019

Bikin Pedagang Jualan Kian Jago

Yang Tak Terlihat Saksikan Trailer Filem Seram Indonesia Berjudul Silam

Apple Bakal Terbitkan Filem The Banker Lakonan Samuel L Jackson Anthony Mackie

Life Lately And A Quick Mental Health Check