Tukar Helmet Madani


 Assalamualaikum


Teruja nak pergi tukar helmet kononya. 
Hai Semua. Salam Ahad. 
Kami ni berangan la juga nak join program tukar helmet MADANI tu. Ala program tukar helmet lama kepada helmet MADANI Sempena setahun bersama kerajaan MADANI. 
1 hari sebanyak 1000 helmet diagihkan katanya. Kami plan nak ke sana Jumaat tapi bila tengok sesak sebab ada perlawanan bola sepak terus tak. Jadi pergi. 
Semalam kami ingat takda la jem. Jadi ngek juga pergi sana naik kereta. Fuhh dua tiga kali pusing tak ada parking. Balik Je la. 
Harini kami ke sana menaiki motor kakak Maisarah sebab motosikal pakji ada di bengkel. 
Baru nak keluar dari security pakji patah pusing balik. Tak ada Minyak katanya. Balik rumah pula isi minyak. Huhu
Tayar meleper pulak 
Baru gerak turun bukit, tayar goyang lain macam. Tak ada angin rupanya. Isi angin dulu baru gerak. Patutlah rasa lain macam Je dengan tayar. Haihh kakak Maisarah ni. Macam mana dia bawa ke kampus ntah. Tak check tayar ke. Bahaya betul. 

Sampai juga. Yeah. 
Dengan panas lit lit masuk la terus ke dalam. Eh tau tau helmet habis? 
Terus keluar dari situ, cari tong sampah campak buang situ Je helmet tu. Malas la LM nak bawa balik. Pakji ajak ronda tengok pameran bagai terus LM rasa malam. LM kata, takpa. Pergi la, LM tunggu depan booth pergigian tu. Tapi bila pakji tengok LM takmo jalan ronda ronda dia pun terus ajak balik. 
Dengan orang yang ramai, panas pula tu. Tambahan pula tujuan asal ke sana tidak kesampaian, terus malas nak lama lama di sana. 
Tahniah kepada 3000 orang yang menerima helmet baru dalam program ni. Semoga selamat sentiasa apabila menaiki motosikal. Jaga diri masing masing tau. Seram bila baca ramai terlibat dalam kemalangan maut yang melibatkan penunggang motosikal. 




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://lydiamiza.blogspot.com/2023/12/tukar-helmet-madani.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
24 500 Study Places On Offer At Madani Govt S 1 Year Anniversary Event

24 500 Study Places On Offer At Madani Govt S 1 Year Anniversary Event

papar berkaitan - pada 8/12/2023 - jumlah : 139 hits
The higher education ministry is offering 24 000 places for diploma and certificate programmes at selected polytechnics and community colleges and 500 places for undergraduate programmes at UiTM PUTRAJAYA The higher education ministry is of...
07 12 2023 Madani Terkini Bangunkan Negara Harumkan Nama Malaysia

07 12 2023 Madani Terkini Bangunkan Negara Harumkan Nama Malaysia

papar berkaitan - pada 8/12/2023 - jumlah : 161 hits
Sekarang tumpulah untuk membangunkan negara dan elakkan daripada unsur unsur negatif kerana saya yakin kalau ini dapat kita lakukan dalam satu tahun kita akan dapat tingkatkan Malaysia lebih harum dan hebat di rantau ini
Penyebab Kegagalan Tebus E Madani Rm100 E Wallet Adalah E Filing Lhdn

Penyebab Kegagalan Tebus E Madani Rm100 E Wallet Adalah E Filing Lhdn

papar berkaitan - pada 8/12/2023 - jumlah : 221 hits
Sejujurnya penulis tidaklah begitu mengharapkan untuk mendapatkan RM100 dari eMadani yang akan dimasukkan ke dalam akaun eWallet yang terpilih Namun penulis cuba untuk mendapatkan rezeki yang sedikit dari wang yang kerajaan gunakan hasi dar...
Madani Govt One Year Anniversary Programme To Go Nationwide

Madani Govt One Year Anniversary Programme To Go Nationwide

papar berkaitan - pada 7/12/2023 - jumlah : 117 hits
The Communications and Digital Ministry will expand the Madani government one year anniversary programme to every district nationwide said its minister Fahmi Fadzil Fahmi said the programme serves as the best platform for the people to obse...
Cara Membuat Rayuan Permohonan E Wallet Madani Boleh Rayu Sekarang

Cara Membuat Rayuan Permohonan E Wallet Madani Boleh Rayu Sekarang

papar berkaitan - pada 8/12/2023 - jumlah : 146 hits
Permohonan E Madani adalah satu inisiatif kerajaan untuk membantu rakyat Malaysia yang terjejas akibat pandemik COVID 19 Permohonan boleh dibuat secara dalam talian melalui portal rasmi E Madani Sekiranya permohonan ditolak anda boleh membu...
Lucky Draw Winner Takes Home New Apartment At Madani Celebration

Lucky Draw Winner Takes Home New Apartment At Madani Celebration

papar berkaitan - pada 11/12/2023 - jumlah : 135 hits
The three day Madani anniversary event ended with a bang for at least one attendee who bagged a brand new apartment after being announced the grand prize lucky draw winner Prime Minister Anwar Ibrahim announced Nurain Shira Azaulmay as the ...
Senarai Nama Klinik Skim Perubatan Madani Sekitar Pasir Gudang

Senarai Nama Klinik Skim Perubatan Madani Sekitar Pasir Gudang

papar berkaitan - pada 11/12/2023 - jumlah : 176 hits
Senarai Nama Klinik Skim Perubatan Madani Sekitar Pasir Gudang Dah semak belum kelayakkan untuk skim Perubatan Madani Kalau belum semak tu kena semak cepat supaya korang boleh dapatkan perkhidmatan penjagaan primer akut ni Baru baru ni kan ...
1 776 Unit Rumah Terima Manfaat Inisiatif Madani Afiat Kata Menteri

1 776 Unit Rumah Terima Manfaat Inisiatif Madani Afiat Kata Menteri

papar berkaitan - pada 10/12/2023 - jumlah : 144 hits
SEJUMLAH 1 776 unit rumah mendapat manfaat menerusi inisiatif program Madani Afiat yang dilakukan di tujuh negeri dalam usaha untuk meningkatkan kesedaran dan tahap kesihatan rakyat Malaysia Menteri Kesihatan Dr Zaliha Mustafa berkata seban...
Guide To Startup Funding

Aktiviti Perjumpaan Tertutup Sesi Penerangan Hala Tuju Institusi Berbai Ah Ppim 25 02 2024

Tesla Is Building More Charging Infrastructure In Penang To Further Expand Charging Coverage In Malaysia

House By The River By Ch N A In Nha Trang Vietnam

Nst Leader Rice Roguery New Straits Times 26 02 2024

Construction Company Blacklisted For Abandoning Bangladeshi Workers In Cheras

Ex Bsi Bank Exec Refuses To Come To Malaysia And Testify Macc Investigator

Ahli Parlimen Kena Berhati Hati



Kenapa Netizen Suka Melabel Sesuatu Sebagai P rn

Info Dan Sinopsis Indigo Filem Seram Indonesia 2023 Kini Di Platform Netflix

Senarai Penuh Keputusan Pemenang Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Senarai Calon Top 5 Kategori Persembahan Penyampai Trofi Undian Tarikh Gempak Most Wanted Awards 2023 2024 Astro

Resepi Ketam Kam Heong Paling Popular dan Mudah


Excited Bila Pergi Tempat Healing Di Johor Parit Panjang Pontian

Sesekali Tukar Selera Makan Nasi Kandar Saddam

Amat Bahaya Kepada Umno Untuk Bersama Ular Yang Pernah Mematuknya

Honor Memperkenalkan Strategi Semua Senario Berkuasa Ai Baharu Di Mwc 2024

6 Android Experiences To See At Mwc Barcelona

9 New Android Features To Help You Stay Productive