Tempah Baju Korporat Terus Dari Kilang Kualiti Tip Top Harga Pun Berbaloi

Korang tengah plan nak buat baju korporat untuk staf atau team? Nak cari yang nampak profesional, selesa dipakai dan paling penting tak buat bajet lari?
Kalau ya, ni mungkin artikel yang korang tengah cari. Sekarang makin ramai dah mula sedar, kalau nak jimat dan nak hasil yang betul-betul puas hati, cara paling bijak ialah tempah direct dari kilang baju korporat.
Salah satu nama besar yang memang ramai orang percaya dalam bidang ni ialah Mafeya Sdn Bhd, kilang baju korporat yang dah lama beroperasi di Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.
Mereka dah lebih 14 tahun berkecimpung dalam industri printing dan pembuatan pakaian, dari baju korporat, jersey, uniform kerja sampai ke cenderamata korporat. Pendek kata, kalau sebut pasal pakaian custom, Mafeya memang antara pakar dalam industri ni.
Kenapa Ramai Pilih Tempah Direct Dari Kilang?
Bila korang tempah terus dengan kilang macam Mafeya, semua urusan jadi lebih senang. Tak ada orang tengah, tak ada caj tersembunyi, dan semua boleh ikut citarasa sendiri. Korang boleh bincang terus dengan team yang memang uruskan kerja tu dari A sampai Z. Dari pilih kain, rekaan, sampai siap jahit.
Yang bestnya, bila direct kilang, korang boleh tengok sendiri jenis material yang digunakan. Nak kain lembut, tak panas, atau jenis tebal pun boleh pilih ikut keselesaan.
Semua ni bantu elak kes macam baju cepat luntur warna, potongan tak kena, atau logo senget bila siap. Senang cerita, hasil dia memang puas hati.


Harga Berpatutan, Kualiti Premium
Ramai pelanggan setia Mafeya sebab satu benda kualiti dia tak pernah mengecewakan walaupun harga dia harga kilang. Konsep Mafeya senang je: “Harga Direct Kilang, Hasil Premium.”
Sebab semua proses dia buat sendiri di bawah satu bumbung. Dari rekaan, pemotongan, jahitan, printing, sulaman, sampai pembungkusan dan penghantaran. Semua diurus dalam kilang sendiri.
Bila semua ni diurus secara dalaman, mereka boleh kawal kos dan pastikan hasil sentiasa berkualiti tinggi. Lagi banyak korang tempah, lagi murah harga sehelai. Win-win gitu.


Servis Lengkap Di Satu Tempat
Mafeya bukan sekadar kilang baju korporat biasa. Mereka ni ibarat “pusat sehenti” untuk semua jenis pakaian custom dan barangan promosi.
Antara servis utama yang ditawarkan termasuk:
1. Baju Korporat Lelaki & WanitaPelbagai rekaan moden dengan potongan kemas dan material berkualiti. Boleh pilih sama ada nak custom penuh atau ambil ready-made
2. T-shirt & Jersey Sublimation
Sesuai untuk event, sukan atau program syarikat. Warna dia tahan lama, tak mudah pudar dan selesa dipakai.
3. Embroidery (Sulaman Berkomputer)
Kalau nak hasilkan logo syarikat atau nama staf dengan kemasan eksklusif, sulaman berkomputer Mafeya memang terbaik. Jahitan dia kemas dan tahan lama.
4. Heat Press Printing
Sesuai untuk design grafik, nama, nombor atau cetakan kecil. Proses cepat tapi tetap berkualiti tinggi.
5. Kilang Jahit Custom
Selain baju korporat, Mafeya juga terima tempahan jahitan untuk baju melayu, jubah, tudung, jaket, vest, apron, F1 shirt, dan uniform kerja.
6. Cenderamata Korporat
Nak tambah barangan promosi? Mafeya ada pelbagai pilihan seperti topi, pen, payung, medal, plaque dan banyak lagi. Semua boleh cetak logo syarikat supaya nampak lebih korporat dan eksklusif.
Pendek kata, dari kepala sampai kaki, semua jenis pakaian dan aksesori korporat korang boleh dapat di bawah satu bumbung. Tak perlu cari tempat lain.

Kualiti Yang Sentiasa DijagaSatu benda yang Mafeya memang jaga betul-betul ialah kualiti. Setiap tempahan akan melalui proses kawalan kualiti yang ketat. Jahitan diperiksa satu-satu, warna disemak supaya sama dengan mockup, dan kain dipilih ikut kesesuaian lembut, selesa, tak panas dan tak mudah rosak.
Mesin yang digunakan pun jenis industri moden. Jadi, setiap potongan dan cetakan akan nampak kemas serta konsisten walaupun tempahan dalam kuantiti besar. Bila pelanggan terima baju, memang terus boleh nampak perbezaan dia berbanding hasil dari tempat lain.
Proses Tempahan Yang Mudah & MesraNak tempah baju korporat dengan Mafeya tak susah langsung. Korang boleh datang terus ke showroom mereka di Shah Alam, atau kalau malas nak keluar, boleh order secara online je. Prosesnya ringkas dan cepat.
Langkah-langkah dia pun senang nak ikut:
1️⃣ Pilih produk dan material
2️⃣ Hantar logo serta design
3️⃣ Terima mockup digital untuk semakan
4️⃣ Bila dah lulus, kilang terus hasilkan tempahan
5️⃣ Bila siap, boleh datang ambil atau mereka hantar terus ke pejabat korang
Senang kan? Tak perlu nak pening kepala isi borang panjang-panjang.
Team Mafeya pun sangat mesra dan cepat respon kalau korang ada nak ubah design atau nak tanya pasal tempahan.

Kenapa Patut Pilih Mafeya Sdn Bhd?Sebab Mafeya bukan sekadar janji kualiti. Mereka buktikan dengan pengalaman lebih 14 tahun dan ribuan pelanggan puas hati dari pelbagai organisasi dari syarikat swasta, sekolah, NGO sampai jabatan kerajaan.
Antara sebab ramai pelanggan kekal dengan Mafeya:
✔ Harga terus dari kilang
✔ Kualiti terjamin dengan jaminan kepuasan
✔ Mesin dan teknologi moden
✔ Servis cepat dan mesra pelanggan
✔ Pengalaman luas dalam industri
✔ Penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
Mafeya juga berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia (MOF), jadi sesuai untuk jabatan kerajaan yang nak buat tempahan rasmi dengan prosedur lengkap.
Sesuai Untuk Semua Jenis PelangganTak kira korang ni syarikat besar, sekolah, kelab sukan, event organizer, atau individu, Mafeya boleh sesuaikan tempahan ikut bajet dan keperluan.
Nak baju formal korporat, uniform kerja, t-shirt event, atau baju reunion. Semua boleh. Hasilnya tetap nampak profesional, selesa dan tahan lama.


Zaman sekarang semua orang nak servis yang cepat, berkualiti dan berbaloi. Kalau korang tengah cari kilang baju korporat yang boleh bagi semua tu sekali gus,
Mafeya Sdn Bhd memang pilihan paling tepat. Dari rekaan sampai penghantaran, semua diurus dengan teliti dan hasilnya dijamin puas hati.
Nak nampak profesional dan seragam, tapi tetap jimat? Tempah baju korporat terus dari kilang dengan Mafeya. Senang, cepat, berkualiti dan confirm puas hati!
Kalau korang nak tengok sendiri hasil kerja Mafeya atau nak buat tempahan, boleh terus ke:
Team Cetak Showroom
32A, Jalan Kristal J7/J, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
📞 017-229 0224 / 03-5523 6690
🌐www.teamcetak.com
Oh! T-Shirt / KilangJahit.com (Production 1)
21, Jalan Keluli AP 7/AP, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
📞 017-229 0994 / 03-5523 6690
🌐 www.ohtshirt.com
KilangBaju.com (Production 2)
30, Jalan Keluli AN 7/AN, Taman Perindustrian Bukit Raja Selatan, Shah Alam
📞 017-229 0994 / 03-5523 6690
🌐 www.kilangbaju.com
Waktu Berurusan
Isnin – Jumaat: 9.00 pagi – 6.00 petang
Sabtu: 9.00 pagi – 1.00 petang
Ahad & Cuti Umum: Tutup
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
http://www.missazwarsyuhada.com/2025/11/tempah-baju-korporat-terus-dari-kilang.html