Tarikh Pelancaran Ghost Of Yotei Ditetapkan Pada 2 Okt
Sucker Punch Productions telah mengumumkan bahawa permainan yang ditunggu-tunggu, Ghost of Yōtei, akan dilancarkan secara eksklusif di PlayStation 5 pada 2 Oktober 2025.
Pengumuman ini dibuat hampir lima tahun selepas kejayaan Ghost of Tsushima yang menerima pujian tinggi.
Pengembang menjanjikan bahawa Ghost of Yōtei hadir dengan kisah baru yang berdiri sendiri. Mereka berusaha untuk menghadirkan penerus yang layak bagi perjalanan epik Jin Sakai. Pemain akan mengawal Atsu, seorang pejuang tangkas yang terpacu oleh misi balas dendam.
Jin Keluar, Atsu Masuk
Sebuah trailer baru yang berjudul “The Onryō’s List” memberikan sedikit gambaran tentang latar belakang tragis Atsu. Enam belas tahun yang lalu, di kawasan Ezo (kini dikenali sebagai Hokkaido), sebuah kumpulan jahat bernama Yōtei Six telah membunuh keluarganya dan meninggalkannya dalam keadaan kritikal.
Setelah selamat dari pengalaman mengerikan itu, Atsu menghabiskan bertahun-tahun mengasah kemahiran bertarung, membunuh, dan memburu. Kini, dia kembali ke tanah airnya dengan katana yang dulunya menancap pada sebatang pokok yang terbakar. Dengan katana itu, dia membawa senarai enam nama: The Snake, The Oni, The Kitsune, The Spider, The Dragon, dan Lord Saito.
Dalam perjalanan balas dendamnya, Atsu akan memburu setiap ahli Yōtei Six. Namun, pengembang memberikan petunjuk bahawa misinya akan lebih daripada sekadar membalas dendam; dia juga akan meneroka keindahan Ezo, menjalin persahabatan yang tidak dijangka dan menemukan tujuan baru dalam hidupnya.
Trailer juga menunjukkan pemandangan menakjubkan di Ezo, senjata pelbagai yang digunakan Atsu, dan beberapa sekutunya. Ada mekanik permainan baru yang membolehkan pemain merasai kembali kenangan silam Atsu, memberikan pemahaman lebih mendalam tentang situasi yang membentuk perjalanannya.
Pengalaman Diperkemas
Sucker Punch Productions berjanji pengalaman dunia terbuka yang lebih baik dalam Ghost of Yōtei, membina atas asas yang diletakkan oleh Ghost of Tsushima.
Pemain akan mendapat kebebasan lebih dalam memilih objektif mereka, termasuk keputusan untuk memburu ahli Yōtei Six yang mana terlebih dahulu.
Tambahan pula, Atsu boleh melakukan pemburuan ganjaran dan mencari master senjata untuk memperoleh kemahiran baru. Dunia Ezo yang hidup tetapi mencabar akan menawarkan peluang bagi pertembungan yang mendebarkan serta saat-saat ketenangan, termasuk aktiviti dari Tsushima dan kebolehan baru untuk mendirikan kem di mana saja untuk berehat.
Butiran Pra-Pesanan
Pra-pesanan untuk Ghost of Yōtei akan bermula pada 2 Mei. Beberapa edisi akan tersedia, termasuk Edisi Kolektor yang sangat dinanti.
Faedah Pra-Pesanan: Pemain yang membuat pra-pesanan untuk mana-mana edisi permainan akan menerima masker eksklusif dalam permainan dan satu set tujuh avatar PSN menampilkan seni konsep Atsu dan setiap anggota Yōtei Six. Pesanan di PlayStation Store akan memberikan akses segera kepada avatar tersebut.
Edisi Standard:
Harga RM 69.99 / £69.99 / €79.99 / ¥8,980, edisi standard akan tersedia di kedai dan di PlayStation Store.
Edisi Digital Deluxe:
Dijual eksklusif di PlayStation Store dengan harga RM 79.99 / £79.99 / €89.99 / ¥9,980, edisi ini datang dengan salinan digital permainan dan bonus dalam permainan seperti set armor The Snake, pewarna alternatif untuk armor awal, warna dan pewarna pelana kuda unik, serta akses awal ke Peta Traveler.
Edisi Kolektor:
Edisi Kolektor yang kaya dengan fitur akan boleh dipra-pesan mulai 2 Mei di direct.playstation.com di kawasan terpilih dan melalui peruncit yang terlibat di tempat lain. Harga akan diumumkan nanti.
Edisi Kolektor merangkumi semua bonus pra-pesanan dan barang dalam permainan dari Edisi Digital Deluxe, salinan digital permainan, dan replika pamératika Atsu, yang direka untuk sepadan dengan topeng Jin dari Edisi Kolektor Ghost of Tsushima. Topeng ini berukuran 6.8 x 5 x 5.9 inci, dari resin, lengkap dengan penyangga.
Tambahan pula, Edisi Kolektor dilengkapi dengan replika sash Atsu sepanjang 71 inci, diperhiaskan dengan nama Yōtei Six, replika Tsuba (penjaga pedang) dari katana Atsu yang memaparkan serigala kembar, sebuah kantung syiling dengan arahan untuk permainan kemahiran dalam permainan Zeni Hajiki, sebuah pohon ginkgo kertas yang boleh dilipat dengan serigala di bawahnya, serta set empat kad seni berukuran 5 x 7 inci.
Sucker Punch Productions meluahkan rasa teruja mereka menjelang pelancaran ini dan menggalakkan pemain untuk meletakkan Ghost of Yōtei ke dalam senarai keinginan di PlayStation Store bagi mendapatkan kemas kini seterusnya. Mereka sangat berterima kasih atas sokongan yang diberikan kepada Ghost of Tsushima dan tidak sabar untuk melihat pemain meneruskan perjalanan Atsu apabila Ghost of Yōtei tiba di PlayStation 5 pada bulan Oktober ini.
Artikel asal tentang tarikh pelancaran Ghost of Yōtei yang ditetapkan pada 2 Okt boleh dibaca di GadgetMatch.
Source link
The post Tarikh Pelancaran Ghost of Yotei Ditetapkan pada 2 Okt appeared first on Edisi Viral Plus.
Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :
https://plus.edisiviral.com/tarikh-pelancaran-ghost-of-yotei-ditetapkan-pada-2-okt/