Sampah Berselerak Beza 500orang Sambut Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Ummah 1juta Orang






Sambutan ambang tahun baru 2019 awal pagi tadi bukan sahaja meninggalkan seribu kenangan kepada rakyat namun turut meninggalkan sisa sampah yang bertaburan di sepanjang jalan sekitar ibu negara.
Dalam rakaman video berdurasi 27 saat yang tular di media sosial pelbagai jenis sampah termasuk tin dan botol minuman, plastik serta kotak bersepah di bahu dan tengah laluan jalan raya.
Ia dipercayai hasil buangan orang ramai yang datang meraikan sambutan tahun baru di kawasan sekitar Bukit Bintang di sini. 

Rakaman video itu turut menunjukkan orang ramai yang berada di lokasi seolah-olah tidak ambil peduli sampah yang berlonggok di tepi jalan malah kenderaan yang melaluinya dilihat melanggar sisa buangan itu. 

Rata-rata pelayar Facebook berang dengan keadaan yang menjijikan itu dan menyifatkan mereka yang membuang sampah merata-rata sebagai orang tidak bertamadun. 

Ijjat Jatt berkata, situasi itu berlaku berikutaan sambutan tahun baru hanya melebihkan agenda hiburan. 

“ Apabila sambutan tahun baru lebih kepada hiburan sahaja, tanpa pengisian rohani maka inilah jadinya. Dunia terus bergerak ke hadapan tetapi mentaliti manusia masih seperti zaman batu, tak bertamadun, penting diri sendiri. Nasib baikla kat luar negara.. orang Malaysia tetap terbaik,”tulisnya di ruangan komen. 

Syukri Shahruddin pula berkata, Malaysia tidak akan maju jika mentaliti rakyat terus begini. “Ni sampah hasil dari berbilang kaum dan jugak pendatang asing. Haihhhh.. Mentaliti ke laut semua.. Alasan biasa, tong sampah penuh. Rasanya kalau masing-masing bawak plastik sampah kan bagus. Jangan la buang merata,”tulisnya. 

Lady Hellu Dolly Vita pula menulis tidak perlu salahkan penganjur ataupun bunga api dengan apa yang berlaku. 

“Jangan salahkan bunga api atau penganjur....tapi salahkan sesetengah masyarakat yang jenis tidak fikir guna otak..buang sampah sini sana...’mind set’ dorang dah set yang akan ada orang kutip keesokan hari nya,”tulisnya di ruangan komen.

Situasi ini berbeza sama sekali semasa perhimpunan Ummah sebelum ini yang disertai oleh Sejuta Umat Islam dan Melayu.

Gambar-gambar di bawah menjelaskan apa yang berlaku ketika itu. - SH    #CelahGelegar


keadaan sejurus selepas perhimpunan ummah di dataran Merdeka pada 8 Disember 2018




Baju Kurung Edisi 2016 ni terlajak laris.

Baju Kanak-Kanak Harga Murah

Jubah raya cantik dan murah !!

Green Hijab memang Ohsem memang cair.

Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://1malaynews.blogspot.com/2019/01/sampah-berselerak-beza-500orang-sambut.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Sampah Malaysia Himpunan Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Bantah Icerd 812

Sampah Malaysia Himpunan Tahun Baru 2019 Vs Himpunan Bantah Icerd 812

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 526 hits
Ketibaan 2019 dicemari timbunan sampah sarap yang ditinggalkan warga tempatan dan pelancong yang hadir untuk memeriahkan sambutan tahun baru Gambar atas adalah salah satu lokasi di Kuala Lumpur yang sering dijadikan tempat berkumpul warga d...
Jangan Tunggu Lama2 Nanti Sambut Tahun Baru 2019 Gambar Pasangan Selebriti Ini Curi Perhatian Netizen

Jangan Tunggu Lama2 Nanti Sambut Tahun Baru 2019 Gambar Pasangan Selebriti Ini Curi Perhatian Netizen

papar berkaitan - pada 2/1/2019 - jumlah : 289 hits
Bagi sambutan malam tahun baru 2019 diantara pasangan selebriti yang mencuri perhatian ramai adalah Zahirah MacWilson bersama Aiman Hakim Ridza Kisah cinta mereka menjadi berita hangat yang diperkatakan ramai apatah lagi keduanya merupakan ...
Ucapkan Selamat Tahun Baru Prabowo Sandiaga Ingatkan 2019 Tahun Penentuan

Ucapkan Selamat Tahun Baru Prabowo Sandiaga Ingatkan 2019 Tahun Penentuan

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 180 hits
Prabowo dan Sandiaga menyebut tahun ini sebagai tahun kebangkitan Sekaligus penentuan dalam demokrasi Indonesia
Mahathir Menteri Kabinet Sertai Rakyat Sambut Kemeriahan Tahun Baharu 2019

Mahathir Menteri Kabinet Sertai Rakyat Sambut Kemeriahan Tahun Baharu 2019

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 113 hits
Tepat jam 12 tengah malam percikan bunga api berwarna warni menghiasi ruang udara di seluruh negara mengalu alukan kemunculan tahun baharu 2019 Meskipun 2018 dipenuhi dengan pelbagai peristiwa yang meninggalkan kenangan pahit dan manis namu...
Sambut Tahun Baru Selawat Bergema Di Dataran Merdeka Al Hamdulillah

Sambut Tahun Baru Selawat Bergema Di Dataran Merdeka Al Hamdulillah

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 145 hits
Program selawat ke atas nabi junjungan sempena ambang tahun baharu 2019 menarik tumpuan warga kota di Dataran Merdeka Kuala Lumpur malam ini UTUSAN ONLINEKUALA LUMPUR 31 Dis Pekarangan Dataran Merdeka di sini bergema dengan alunan selawat k...
Jom Sambut Tahun Baru Kat Ipoh Perak

Jom Sambut Tahun Baru Kat Ipoh Perak

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 298 hits
Jom Sambut Tahun Baru Kat Ipoh Perak Pejam celik pejam celik esok dah nak masuk 2019 dah kita Korang ada perancangan nak pergi bercuti ke awal tahun 2019 nanti Dah fikir dah tempat menarik untuk bercuti Ada yang bercadang nak bercuti kat Pe...
Hanafi Rais Gelar Zikir Sambut Tahun Baru Beda Pilihan Tapi Disatukan Oleh Hati

Hanafi Rais Gelar Zikir Sambut Tahun Baru Beda Pilihan Tapi Disatukan Oleh Hati

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 128 hits
Saya melihat tidak semuanya dikaitkan dengan kampanye Itu ada waktunya sendiri tempatnya sendiri Disini memang murni untuk ngaji untuk berdzikir untuk berdoa bersama dan momentumnya pas untuk itu kata Hanafi Rais
Sambut Tahun Baru Kapolres Tangerang Gelar Ruqyah Belasan Napi

Sambut Tahun Baru Kapolres Tangerang Gelar Ruqyah Belasan Napi

papar berkaitan - pada 1/1/2019 - jumlah : 72 hits
Ini kegiatan kami dalam mengisi akhir tahun dengan metode penyembuhan sikap Di sini yang ikut diruqyah semua tahanan seperti kasus narkotika pencurian pembunuhan atau pemerkosaan kata Sabilul
Pengiran Mateen Dedah Penyebab Kemangkatan Pengiran Azim

Ada Anak Bini Lagi Nak Test Janda Wanita Ini Sekolahkan Rakan Lelaki Gatal

Foto Baru Umur 29 Tahun Ada 7 Orang Anak Ibu Muda Ini Kongsi Pengalaman Kahwin Awal

Video Anak Yatim Miskin Disiksa Pria 62 Tahun Kepalanya Dibenturkan Ke Meja Biliar

Suami Naik Hantu Si Isteri Sibuk Berzumba Sampai Tak Masak

Boikot Produk Perkhidmatan Perancis Ppim

Apa Peranan Pas Dan Menteri Ugama Di Kerajaan Pusat

Hukum Memasak Atau Memakan Haiwan Yang Masih Hidup



Kisah Sistem Kasta India Yang Kenakan Cukai Tutup Dada

Apa Yang Diajarkan Dalam Sistem Sekolah Kebangsaan Korea Utara

7 Telefon Mudah Alih Terawal Di Dunia

Biodata Penyanyi Noraniza Idris Peserta Gegar Vaganza Musim 7 GV7 2020

Resepi Jem Nenas Paling Tahan Lama


Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1442h

Term Paper Writers

Having Your Dream Wedding On The Net

Buat Duit Online Dengan Ethereum Dan Bitcoin Aset Digital Yang Bernilai

Khabib Jaga Air Muka Gaethje

Sakit Tumit Dan Pinggang Selepas Bersalin Czer Pembedahan