Resepi Terung Tumis Pedas Ikan Masin


Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi Resepi Terung Tumis Pedas Ikan Masin pula dengan korang. Sebenarnya Alang adik Kak Sue yang masakkan Terung Tumis Pedas Ikan Masin nie kat rumah Kak Sue masa bulan puasa beberapa tahun lepas. Bila dah rasa, sedap lah pula dan memang kena dengan selera Kak Sue. Jadi mana korang yang suka dengan sayur terung boleh cuba cara Kak Sue masak nie ya..
Terung Tumis Pedas Ikan Masin
Resepi Terung Tumis Pedas Ikan MasinSebelum Kak Sue nak kongsi resepi Terung Tumis Pedas Ikan Masin nie dengan korang, sebenarnya sebelum nie kalau ada stok terung macam nie kat rumah, Kak Sue buat ulam aja pun. Tak tau pula boleh masak tumis pedas macam nie. Tambah pula ikan masin dalam tu, memang sedap lah makan dengan nasi panas, ikan goreng garing dengan sambal dan ulam. Memang menambah makan

Rasanya kan, kalau tak ada terung macam Kak Sue guna nie.. korang boleh aja guna terung yang biasa tu untuk masak guna resepi nie. Cuma korang boleh potong kecil-kecil sikit atau ikut saiz mana yang korang suka. Kita yang buat dia kan.. okay lah, tak nak buang masa jom kita tengok resepinya jom.

Terung Tumis Pedas Ikan MasinBahan :1 bekas terung kecil - dibelah dua1 biji bawang besar - dikisar4 biji bawang putih - dikisar1 inci halia - dikisar12 biju cili padi - dikisar1/2 kiub ayam KnorrSedikit ikan masin di potong kecilSedikit minyak untuk menumisSedikit airGaram secukup rasa
Cara :Tumis semua bahan yang dikisar tadi sehingga cili masakKemudian masukkan ikan masin, biarkan sekejapKalau kuah kering, masukkan sedikit airBiarkan bahan bergaul mesra sekejapKemudian masukkan terung tadiGaul sebati, biarkan terung masak dan empukAkhir sekali masukkan kiub ayam dan perasakan dengan garamKacau biar kuah bergaul mesra, tutup apiSedia untuk dihidangkan
Korang boleh cuba resepi lain kat sini - Resepi Sayur Tauge Tumis


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

http://www.shuhaidakabdy.com/2021/02/resepi-terung-tumis-pedas-ikan-masin.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Resepi Ikan Tenggiri Masak Lemak Bunga Kantan Hasil Air Tangan Isteri Untuk Suami

Resepi Ikan Tenggiri Masak Lemak Bunga Kantan Hasil Air Tangan Isteri Untuk Suami

papar berkaitan - pada 7/2/2021 - jumlah : 147 hits
Resepi Ikan tenggiri masak lemak bunga kantan hasil air tangan isteri untuk suamiSdap juga dimakan bila ada sambal belacan atau budu
Ikan Pari Asam Pedas

Ikan Pari Asam Pedas

papar berkaitan - pada 13/2/2021 - jumlah : 145 hits
Ikan Pari antara ikan paling sedap buat lauk Asam Pedas Isi banyak tulang tak ada Ehh adalah tapi tulangnya sedap jugak dikunyah Kenyal kenyal gitu Tetapi agaknya ada yang kurang gemar ikan ini mungkin terkena species ikan pari yang hancing...
Resepi Laksa Johor Ikan Tenggiri Macam Inilah Baru Sedap

Resepi Laksa Johor Ikan Tenggiri Macam Inilah Baru Sedap

papar berkaitan - pada 3/2/2021 - jumlah : 136 hits
Resepi Laksa Johor Ikan Tenggiri Macam Inilah Baru SedapResepi laksa JohorLaksa Johor memang sudah popular seluruh Malaysia Ramai yang suka dengan kelazatannya
Resepi Sotong Dalam Tin Tumis Kicap

Resepi Sotong Dalam Tin Tumis Kicap

papar berkaitan - pada 1/2/2021 - jumlah : 96 hits
Jemu dah nak fikir nak masak apa setiap hari Kak Long bagi idea nak makan sotong dalam tin lama dah tak makan katanya Ana pii ke kedai Acheh tak ada pula sotong dalam tin cuba cari di Speedmart 99 pun tak ada sedangkan selalunya ada je Sela...
Resepi Ikan Keli Salai Masak Lemak Cili Api

Resepi Ikan Keli Salai Masak Lemak Cili Api

papar berkaitan - pada 15/2/2021 - jumlah : 130 hits
Resepi ikan keli salai masak lemak cili api Last weekend saya dan suami macam biasa beli barang dapur dan lauk basah Memang seminggu sekali akan topup barang makan Almaklumlah anak ramai Anak anak sedang nak membesar Memang akan sentiasa na...
Resepi Terung Masak Sweet Sour

Resepi Terung Masak Sweet Sour

papar berkaitan - pada 5/2/2021 - jumlah : 107 hits
Resepi Terung Masak Sweet Sour Masak masam manis memang kegemaran anak bujang saya yang kecik ni itu kalau kita masak dengan ikan la Kalau buat sayur seperti terung masak masam manis dia kata pelik pulak haha budak lelaki mana makan sayur y...
Hiburan Aliff Syukri Pancing Ikan Kolam Depan Rumah Netizen Tampil Kongsi Menu Resipi Ikan Talapia

Hiburan Aliff Syukri Pancing Ikan Kolam Depan Rumah Netizen Tampil Kongsi Menu Resipi Ikan Talapia

papar berkaitan - pada 15/2/2021 - jumlah : 97 hits
Usahawan kosmetik terkenal Datuk Seri Aliff Syukri baru baru ini ada berkongsikan aktiviti harian bersama isteri dan anak anaknya sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan kali kedua yang dilaksanakan kini serta sekian lama sibuk mengendalikan ...
Ikan Siakap Tiga Rasa

Ikan Siakap Tiga Rasa

papar berkaitan - pada 15/2/2021 - jumlah : 93 hits
asal beli ikan siakap asik resepi ni jer la yang terbayang dijemala hambaaa jadinya memang menu berulang2 jer masaknya sebab tukang makan pun ok jer dengan resepi ikan siakap masak tiga rasa ni mudah lah tukang masak nak sedaikan kan dan ki...
Resipi Pais Ikan Kembung Sedap Boleh Masak Cara Kukus Atau Bakar

Resipi Pais Ikan Kembung Sedap Boleh Masak Cara Kukus Atau Bakar

papar berkaitan - pada 15/2/2021 - jumlah : 76 hits
Bagi penggemar hidangan Pais Ikan Kembung boleh cuba resipi perkongsian saudari Nur Suhadah Sanusi ni Sangat ringkas namun membuka selera Sesuai bagi anda yang tak punya banyak masa di dapur Nak masaknya pun mudah Boleh guna air fryer magic...
Peniaga Kongsi Cara Simpan Lemang Supaya Tak Cepat Basi Penting

Data Asia To Help Overcome Digitalisation Challenges Faced By Smes Face Amidst Pandemic

Video Menate Jaga Cik B Buka Pintu Pagar Sendiri Waktu Hujan Dsv Mengamvk Guard Tak Buat Kerja

Tvlar Video Jelingan Taj4m Elly Mazlein Tampil Menjawab Di Ig

Red Pearl Cookies

Pengeluaran Bpr Di Bsn

Group Calls For Mco 3 0 Virtual Protest On First Day Of Raya

Kim Youngwoong Dedah Selalu Buat Silap Ketika Penggambaran Vincenzo Dek Ketampanan Song Joongki



Sejarah Permulaan Permusuhan Manchester United dan Manchester City

Sejarah dan Revolusi Penciptaan Kereta Elektrik

5 Aktiviti Isi Raya Tanpa Bosan Yang Best Siap Boleh Menang Smartphone

Kisah Hubungan Segi Tiga Bill Gates Melinda Gates dan Wanita Kedua

Sejarah Jenama Maggi Pelopor Produk Mi Segera Terkemuka


The Fall Of The Pakatan Harapan Government Began In 1981 Not In February 2020

Circuit Breaker An Italian Electric Board Tracker Build

Malaysia S New Covid 19 Cases Rocket To 4 765 Including Over 2 000 In Selangor Alone Record High 39 Deaths

2022 Hyundai Kona N Hyundai Built A Fast Kona It S A Good One

Nikujaga

Kkm Perlukan 1 700 Katil Icu Tambahan Untuk Minggu Mendatang