Remaja Mati Terkena Serangan Jantung Lepas Main Pubg 6 Jam Tanpa Henti


Permainan video memang boleh buat orang leka. Berapa ramai antara korang yang hari-hari tak cukup tidur sebab main game? Selain kurang tidur, korang juga berisiko untuk mati hanya sebab main game tau. Macam kes yang berlaku dekat India ni, seorang remaja Furkhan Qureshi dari Madhya Pradesh telah mengalami serangan jantung selepas bermain PUBG selama enam jam tanpa henti! 6 jam tu tak lah lama sangat, admin sure korang pernah main lagi lama dari dia kan?
Madhya Pradesh: Furkan Qureshi, a 16-year-old boy in Neemuch died due to cardiac arrest while continuously playing mobile game PUBG on May 28. Dr Ashok Jain,Cardiologist says,”He was brought without pulse. We tried to resuscitate him but we couldn’t.” (1/2) pic.twitter.com/2ev4NlTvN6
— ANI (@ANI) May 30, 2019
Menurut WORLD OF BUZZ, Furkhan bermain permainan video di telefon bimbitnya selama enam jam sebelum dia jatuh dan tak sedarkan diri pada 28 Mei lalu.
Pakar Kardiologi yang merawat Furkhan berkata, ketika remaja ini dibawa ke hospital, nadinya dah tak berdenyut.

Kami cuba selamatkan dia tapi gagal.”
Difahamkan, permainan video boleh membuatkan seseorang mengalami tahap keterujaan yang tinggi hingga boleh menyebabkan serangan jantung.
Kalau korang nak tahu, Persatuan Psikiatri Amerika mengatakan, tanda dan simptom ketagihan bermain permain video adalah sama dengan gangguan kompulsif yang lain seperti ketagihan seks.
Ketagihan permainan video adalah gangguan yang semakin diiktiraf oleh komuniti perubatan selepas kes kematian akibat bermain game meningkat di seluruh dunia.
Lepas ni kalau nak main game, jangan ikutkan nafsu sangat. Dua jam sehari pun ok kan?sumber
The post Remaja Mati Terkena Serangan Jantung Lepas Main PUBG 6 Jam Tanpa Henti appeared first on InfoJe.Com.


Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://infoje.com/remaja-mati-terkena-serangan-jantung-lepas-main-pubg-6-jam-tanpa-henti/

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Remaja Maut Selepas Main Pubg 6 Jam Tanpa Henti

Remaja Maut Selepas Main Pubg 6 Jam Tanpa Henti

papar berkaitan - pada 1/6/2019 - jumlah : 189 hits
Ketagihan melampau seorang remaja lelaki berusia 16 tahun pada permainan PlayerUnknown s Battlegrounds akhirnya mengundang padah apabila mangsa dilaporkan meninggal dunia selepas bermain PUBG selama enam jam nbsp Hindustan Times melaporkan ...
Main Pubg 6 Jam Tanpa Henti Remaja Maut Selepas Rebah

Main Pubg 6 Jam Tanpa Henti Remaja Maut Selepas Rebah

papar berkaitan - pada 3/6/2019 - jumlah : 236 hits
Bermain permainan PlayerUnknown s Battlegrounds selama enam jam tanpa henti berakhir dengan kematian seorang remaja 16 tahun selepas didapati rebah BACA Demi Kekasih Dalam PUBG Wanita Hamil Tuntut CeraiFurqan Qureshi dari Madhya Pradesh Ind...
Dua Adik Beradik Ditemui Mati Lemas Dalam Peti Sejuk Lepas Main Sorok Sorok

Dua Adik Beradik Ditemui Mati Lemas Dalam Peti Sejuk Lepas Main Sorok Sorok

papar berkaitan - pada 14/6/2019 - jumlah : 172 hits
Memang susah nak jangka benda yang kita buat hari hari boleh undang bahaya Macam dua adik beradik ini yang mati lemas lepas secara tak sengaja terkurung diri sendiri dalam peti ais lama berhampiran rumah mereka di Kyrgyzstan Menurut dua adi...
Adelina Cedera Kerana Terkena Asid Bukan Mati Didera Suspek Dilepaskan Mp Ph Ditipu Peguam Negara

Adelina Cedera Kerana Terkena Asid Bukan Mati Didera Suspek Dilepaskan Mp Ph Ditipu Peguam Negara

papar berkaitan - pada 14/6/2019 - jumlah : 340 hits
Seorang majikan yang dibebaskan setelah tuduhan mendera sehingga menyebabkan kematian pembantu rumahnya ditarik balik oleh pendakwa raya tidak akan berdepan dengan sebarang tindakan lanjut kata peguamnya Anbananthan Yathiraju berkata Jabata...
Artis Senior Robby Sugara Meninggal Diduga Karena Serangan Jantung

Artis Senior Robby Sugara Meninggal Diduga Karena Serangan Jantung

papar berkaitan - pada 13/6/2019 - jumlah : 64 hits
Dunia perfilman indonesia berduka Aktor senior Robby Sugara meninggal dunia Kamis dini hari sekitar pukul 00 10 WIB
Tak Siapkan Kerja Sekolah Ibu Rotan Anak 5 Jam Sampai Mati

Tak Siapkan Kerja Sekolah Ibu Rotan Anak 5 Jam Sampai Mati

papar berkaitan - pada 9/6/2019 - jumlah : 439 hits
Tak siapkan kerja sekolah ibu rotan anak 5 jam sampai matiSeorang wanita di China dijatuhkan hukuman penjara 10 tahun kerana menyebabkan kematian anak lelakinya berusia 9 tahun Dalam kejadian yang berlaku pada Januari 2018 di Zhejiang mansg...
Tam Mati Akibat Kegagalan Jantung Dan Paru Paru

Tam Mati Akibat Kegagalan Jantung Dan Paru Paru

papar berkaitan - pada 29/5/2019 - jumlah : 117 hits
Tam mati akibat kegagalan jantung dan paru paru Dikemas kini 1 jam yang lalu Diterbitkan pada 28 May 2019 10 00PM
Anak Meninggal Raya Kedua Tahun Lepas Terkena Jangkitan Selepas Dicium Digomol Orang Ramai

Anak Meninggal Raya Kedua Tahun Lepas Terkena Jangkitan Selepas Dicium Digomol Orang Ramai

papar berkaitan - pada 30/5/2019 - jumlah : 171 hits
The ReporterSudah kerap kali diberi peringatan agar tidak menyentuh anak yang masih kecil sekiranya diri seseorang itu tidak menjaga kebersihan walau perokok sekalipun Ini kerana tahap keimunan bayi atau kanak kanak masih belum kuat untuk m...
Maleficent Mistress Of Evil

Borang I Lestari Tanpa I Akaun

Semakan Bpn Permohonan Baru Rayuan Bantuan Prihatin Nasional

Remove 10km Travel Limit For Patients Under Mco

Nak Tau Makanan Yang Korang Tak Patut Ambil Semasa Perut Kosong Meh Baca Ni

Duta Khas Pm Ke Timur Tengah Lebai Hadi Menipu

Telur Masak Lemak Cili Padi

Cara Tanam Bayam Brazil



Kematian Elisa Lam Misteri Menyeramkan Yang Masih Belum Terungkai

Isu Telegram Selebriti Giliran Zarina Anjoulie Pula Buat Laporan Polis Terhadap

Biodata Fadza Anuar Suami Usahawan Vivy Yusof

10 Negara Yang Menukar Nama Dan Kisah Di Sebaliknya

Bahaya Body Shaming dan Undang Undang Malaysia Terhadap Pelaku


Tv Alhijrah Perbanyakkan Rancangan Baharu Sebagai Strategi Pujuk Rakyat Kekal Tenang Di Rumah Sepanjang Tempoh Pkp

Enda Oncy I Love You Everyday Chord

Haris Halim Kekasih Baru Chord

Izzan Adlan Kekasih Hatiku

Covid 19 Kes Kes Yang Disyaki

10 Budak Super Ajaib