Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla



Penjagaan Rambut Bagi Wanita Bertudung Bersama Safi Shayla. Assalamualaikum dan hi all, bagi wanita bertudung seperti zaza memang menitikberatkan penjagaan rambut. Penjagaan yang rapi ni penting kerana kalau tak jaga terutama mereka yang bertudung, pastinya rambut akan rasa tak selesa dan berbau.

So zaza nak share beberapa tips boleh dibuat dalam penjagaan rambut wanita bertudung ni. Antaranya :

1. Gunakan Serum dan Conditioner

Jika rambut agak panjang, seeloknya pakailah conditioner selepas syampu rambut kerana conditioner berfungsi untuk merawat hujung rambut yang kering. Tips : Jangan terlalu letak banyak sangat contioner kerana ia boleh menyebabkan rambut jadi berat dan berminyak

2. Jangan Balut/Bungkus Rambut

Sebenarnya membalut atau membungkus rambut memang rutin zaza. Tapi rupanya ia tidak berapa bagus untuk rambut kerana rambut akan menjadi kering dan bercabang.

3. Pengambilan Air dan Vitamin

Salah satu penyebab yang menjadikan rambut sihat dan segar adalah pengambilan nutrisi harian yang mencukupi. Banyakkan minum air mineral, amalkan memakan makanan yang sihat dan mengambil vitamin untuk rambut.

4. Jangan Ikat Rambut Terlalu Ketat

Elakkan dari mengikat rambut terlalu ketat. Untuk pakai anak tudung pula, cari yang selesa dan lembut bagi menutup rambut. Dengan iniia boleh mengelakkan rasa sakit kepala semasa bertudung sekaligus dapat membuatkan rambut tumbuh dalam keadaan baik.

5. Penggunaan Syampu Rambut

Bagi yang mempunyai masalah kelemumur, sesuai sekali menggunakan syampu jenis menthol. Antara salah satu jenama yang terbaik adalah SAFI SHAYLA dimana Safi telah memperkenalkan syampu dengan formulasi baru yang terdiri dari Syampu, Minyak Rambut dan Mask Anti Kelemumur


Cara Menggunakan Syampu formulasi baru Safi Shayla :

⥁ Step 1 - Guna Minyak Rambut Anti Kelemumur - Pertama sekali adalah menggunakan Minyak Rambut Anti Kelemumur. Ia mengandungi Minyak Organik Habbatus Sauda ( membantu dalam memberi kelembutan pada rambut,nutrien, anti bakteria dan  perlindungan matahari ),  Minyak Zaitun Tulen ( memelihara dan memberikan lembapan pada rambut kering, kusam dan kerinting ) dan Ejen Anti Kelemumur + Menthol ( Mengurangkan kelemumur, minyak dan gatal kulit kepala dan memberikan kesegaran pada kulit kepala.

- Goncang sebelum guna- Kemudian urutkan minyak perlahan-lahan ke kulit kepala melalui hujung rambut.- Biarkan selama 3 hingga 5 minit
Minyak Rambut Anti Kelemumur
⥁ Step 2 - Pakai Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur -  Menggunakan Micro Bamboo Charcoal + Habbatus Sauda - Micro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99.9% kulat yang menyebabkan kelemumur dari cucian pertama dengan haruman 48 jam. Mengandungi Mikro Bamboo Charcoal ( bahan semulajadi yang diaktifkan untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Habbatus Sauda ( menghalang pembiakan bakteria, menyihat, melindungi dan mencantikkan rambut ), Mikro ZPT Complex ( Agen anti kelemumur yang berkesan untuk menghapuskan kulat yang menyebabkan kelemumur )

- Selepas pakai minyak tadi selama beberapa minit, terus pakai pula syampu anti kelemumur( gunakan amaun syampu lebih banyak )- Kemudian urut sebati pada kulit kepala.- Bilas rambut sehingga bersih- Gunakan 1-2 kali seminggu
Syampu Safi Shayla Anti Kelemumur
Senang dan mudah je kan? Dalam masa yang sama juga menggunakan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & ITCH Control.

⥁ Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control - ia adalah masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dnan gatal. Ia mengandungi Micro Bamboo Charcoal ( menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut ), Minyak Organik Habbatus Sauda ( kaya dengan nutrien yang membantu melindungi dan menyuburkan kulit kepala ) dan Menthol ( menyegar dan menyamankan )

- Ratakan masker penyegar kulit kepala dan urut kulit kepala perlahan-lahan selama 1 minit- Kemudian bilas
Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Danduff & ITCH Control
So bolehlah you all yang bertudung menggunakan beberapa tips ini. Oh ya... ada berita istimewa juga untuk pengguna Safi. You all boleh mendapatkan dan kumpul 4 koleksi sling beg " We Bare Bears " 


Hanya perlu membuat pembelian mana-mana produk Safi Shayla berharga RM35 ke atas, you all akan dapat koleksi beg comel ini. Bolehlah nanti bagi pada anak-anak. Mereka pasti suka!

"We Bare Bears " untuk anak buah..
You all boleh mendapatkan ia di mana-mana hypermarket yang menjualnya. So apa lagi kan, cepat dapatkannya sekarang sementara stok masih ada. Zaza pun dah dapatkan keempat koleksi beg ni tau..

Website : https://safi.com.my/bm/Facebook : https://www.facebook.com/SAFI.MYInstagram : https://www.instagram.com/safimalaysia/Youtube : https://www.youtube.com/user/SAFImalaysia

Sumber tips penjagaan rambut - OhBulan




Artikel ini hanyalah simpanan cache dari url asal penulis yang berkebarangkalian sudah terlalu lama atau sudah dibuang :

https://www.zazaiman.com/2019/08/penjagaan-rambut-bagi-wanita-bertudung.html

Kempen Promosi dan Iklan
Kami memerlukan jasa baik anda untuk menyokong kempen pengiklanan dalam website kami. Serba sedikit anda telah membantu kami untuk mengekalkan servis percuma aggregating ini kepada semua.

Anda juga boleh memberikan sumbangan anda kepada kami dengan menghubungi kami di sini
Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

Variasi Lengkap Syampu Safi Shayla Untuk Penjagaan Rambut Wanita Bertudung

papar berkaitan - pada 7/8/2019 - jumlah : 398 hits
Variasi Lengkap Syampu Safi ShaylaUntuk Penjagaan Rambut Wanita BertudungHaaa TB nak share tentang syampu Safi Shayla yang wangi dan punya pelbagai variasi ni Seperti semua orang tahu Syampu Safi Shayla ni telah diiktiraf sebagai PAKAR RAMB...
Safi Shayla Pakar Rambut Untuk Wanita Bertudung Yang Istimewa

Safi Shayla Pakar Rambut Untuk Wanita Bertudung Yang Istimewa

papar berkaitan - pada 14/8/2019 - jumlah : 196 hits
Safi Shayla Pakar Rambut Untuk Wanita Bertudung Yang Istimewa Bila sebut nama SAFI mesti semua orang kenal kan Daku juga adalah salah seorang pengguna setia produk jenama Safi Antara yang sering ku gunakan adalah dari rangkaian Safi Shayla ...
Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung Anti Kelemumur

Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung Anti Kelemumur

papar berkaitan - pada 13/8/2019 - jumlah : 232 hits
Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung Anti KelemumurRambut merupakan mahkota berharga bagi seorang wanita tak kira yang memakai hijap atau pun tidak Tapi zaman yang moden sekarang rambut bukan sahaja mahkota wanita tetapi untuk lelaki j...
5 Tips Penjagaan Rambut Bagi Wanita Berhijab Tanpa Hijab Dengan Safi Shayla

5 Tips Penjagaan Rambut Bagi Wanita Berhijab Tanpa Hijab Dengan Safi Shayla

papar berkaitan - pada 6/8/2019 - jumlah : 314 hits
Masalah bagi wanita bertudung ialah rambut berbau dan mempunyai kegatalan kulit kepala seterusnya mengakibatkan kelemumur Ini lah antara masalah kaum wanita di luar sana Ada juga sesetengah wanita yang sudah hilang kesabaran bagi mencari pe...
Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

Safi Shayla Penyelesaian Penjagaan Rambut Terbaik Untuk Masalah Kelemumur

papar berkaitan - pada 12/8/2019 - jumlah : 153 hits
Rambut ibarat mahkota buat setiap individu baik perempuan mahupun lelaki Jika kita mempunyai masalah rambut memang stress gila dibuatnya Mahu tak stress jika kita berhadapan dengan masalah rambut yang serius seperti keguguran rambut rambut ...
Rambut Bebas Kelemumur Dengan Rangkaian Produk Penjagaan Rambut Safi Shayla

Rambut Bebas Kelemumur Dengan Rangkaian Produk Penjagaan Rambut Safi Shayla

papar berkaitan - pada 15/8/2019 - jumlah : 266 hits
Assalamualaikum Bila sebut pasal syampu mesti tercari cari nak guna syampu apa untuk wanita bertudung dan mempunyai masalah kepala berkelemumur Bagi Cik Nor pengguna tegar syampu Safi Shayla tak perlu nak risau sangat Ini kerana Safi Shayla...
Penjagaan Rambut Berkelemumur Bagi Wanita Muslimah Yang Berhijab

Penjagaan Rambut Berkelemumur Bagi Wanita Muslimah Yang Berhijab

papar berkaitan - pada 17/8/2019 - jumlah : 214 hits
Penjagaan Rambut Berkelemumur Bagi Wanita Muslimah Yang Berhijab Assalamualaikum hai semuaKegatalan serta kulit kepala yang sentiasa berminyak membuatkan kita jadi rimas dari sehari ke sehari Ditambah lagi dengan kelemumur yang semakin mene...
Tips Atasi Masalah Kelemumur Rambut Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur

Tips Atasi Masalah Kelemumur Rambut Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur

papar berkaitan - pada 17/8/2019 - jumlah : 276 hits
hai assalammualaikumTips Atasi Masalah Kelemumur Rambut Dengan Safi Shayla Anti Kelemumur Arghh gatalnya rambut Tergaru garu kepala sampai keluar benda putih mekelat dekat baju Mesti korang pernah rasa kan bila korang ada masalah rambut kel...
Court Dismisses Bid For Interim Injunction In Kvdt2 Project Suit

Water Supply Electricity Main Focus In Senallang Pn Candidate

Setahun Tak Jumpa Isteri Demi Tugas Di Lubnan Suami Sedih Hanya Jenazah Isteri Sambut Kepulangannya

Bi4dapp Ande Bernade Lompat Atas Meja Bubblebee Siap Pijak2 Lagi

Rabun Silau

Janganlah Ditakut Takutkan

Polisi Bantah Bebaskan Penusuk Syekh Ali Jaber

When Business Drop Find The Right Mentor



Operasi APT41 Bagaimana Rakyat Malaysia Terlibat Kempen Perang Siber China

Bagaimana Kematian Akibat Tidur Dalam Kereta Boleh Berlaku

Realiti Sebenar Isu Kegagalan Jualan Hartanah Kediaman di Malaysia

Penemuan Mengejutkan Bukti Kewujudan Hidupan di Planet Zuhrah

Info Dan Sinopsis Drama Kampung People 2 Musim 2 Slot Lestary


13 Unforgettable Moments Throughout My Diploma Years

Eoperasi Kpm Aplikasi Pangkalan Data Bagi Guru Dan Bukan Guru

Portal Mandarin Hina Bahasa Kebangsaan Perlu Tutup Segera

Flying House By Raquel Pelosi Arquitetura E Design Visual In Brazil

Update 19 September 2 2253 Pasien Dirawat Di Wisma Atlet

Suasana Pemakaman Korban Covid 19 Di Tpu Pondok Rangon